Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczęta,
Maju i Gagatku bardzo Wam współczuję
A u mnie wręcz na odwrót. Pomimo wielu obaw wczoraj na USG znowu zobaczyliśmy bijące serduszko. Nic nie czuję, nic mi nie jest a to nadal tam sobie siedzi. Wspaniałe i zarazem dziwne uczucie
CRL - 23.4 mm, a serce bije 176 na minutę. Według USG wczoraj był 9 tydzień i 0 dni. W sobotę zrobię pierwsze poważniejsze badania. Ostatnio robiłam tylko tarczycę. Niestety TSH wyszło mi dosyć wysokie, bo lekko ponad 3. Uważajcie na to dziewczyny. Od dzisiaj przyjmuję już wyższą dawkę Euthyroxu.
Bardzo często Was czytam, ale pisać się boję. Nie potrafię nic doradzić ani odnieść się do tego tematu, bo praktycznie nic nie wiem Ale pomimo tego trzymam za nas Wszystkie kciukiAgatek_gagatek, LonaW lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, szczerze Wam współczuję...
Ja mam wizytę o 19.30, bardzo się stresuję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 09:55
Zgredek 12, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Hatfe wrote:Dziewczyny, szczerze Wam współczuję...
Ja mam wizytę o 19.30, bardzo się stresuję...
Trzymam kciuki, wczoraj też miałam wizytę o 19:30. Po pracy poszliśmy z mężem na obiad, a potem kupiłam sobie dwie bluzki i na chwilę zapomniałam o zbliżające się wizycieNatka94 lubi tę wiadomość
-
Oxalis wrote:Trzymam kciuki, wczoraj też miałam wizytę o 19:30. Po pracy poszliśmy z mężem na obiad, a potem kupiłam sobie dwie bluzki i na chwilę zapomniałam o zbliżające się wizycie
Ja już sobie nic nie kupuję I tak już zaczyna mi brzuś wywalać Nie wiem jak to będzie w zimę i kurtką -
kINIA- BRĄZOWE PLAMIENIA CHOC wyglądaja strasznie nie sa groźne. Wiadomo, że człowiek się stresuje ale nie powinny byc szkodliwe. Jak ma Cie to uspokoic to jedź na IP- niech zobaczą.
Maja, Gagatku- bardzo wam współczuję!! Trzymajcie się kochane.
Ja też dziś wizytuje o 19.45 ale póki co odkładam te mysli bo jestem ostatni dzień w pracy i mam sporo spraw do załatwienia.Agatek_gagatek, Marietta lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Natka94 wrote:Ja już sobie nic nie kupuję I tak już zaczyna mi brzuś wywalać Nie wiem jak to będzie w zimę i kurtką
Właśnie musiałam kupić sobie luźne bluzki, bo chyba powoli widać, a w pracy chcę powiedzieć dopiero we wrześniu.
Zgredek 12 wrote:kINIA- BRĄZOWE PLAMIENIA CHOC wyglądaja strasznie nie sa groźne. Wiadomo, że człowiek się stresuje ale nie powinny byc szkodliwe. Jak ma Cie to uspokoic to jedź na IP- niech zobaczą.
Maja, Gagatku- bardzo wam współczuję!! Trzymajcie się kochane.
Ja też dziś wizytuje o 19.45 ale póki co odkładam te mysli bo jestem ostatni dzień w pracy i mam sporo spraw do załatwienia.
Też słyszałam, że takie plamienia nie powinny być groźne.
-
Kinia ja na twoim miejscu wzielabym nospe max i polozyla sie. Moja.lelarka powiedziala ze tak wlasnie mam rovic gdy zauwqze deliatne plamienie lub gdy zacznie mnie pobolewac brzuch...
Dziewczyny jak to jest z tym wiekiem ciazy jak mam 6t0dn to jestem w 6 czy 7 tyg ciazy bo juz nie pamietam i sie gubię -
nick nieaktualnyDzień dobry Wam! Pochwalę się bo dziś zobaczyliśmy pierwszy raz Dzidzię. Ma 3,4mm i pięknie bijące serducho. Hurrrra! TP Na 30 marca!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:00
olka89, Natka94, Hatfe, Zgredek 12, Madżka89, Marietta, Anna1975 lubią tę wiadomość
-
Ten stres przed wizytą jest okropny sama wiem ale próbuje się wytłumaczyć że to jest organizm i to on wybiera czy ciąża jest silna czy nie. Co mogę poradzić na stresy iść mężem partnerem i poprosić go o uczestniczenie w badaniu. U mnie Maz wszedł i razem dopiero zobaczyliśmy że wszystko jest dobrze ja oczywiście bardziej świadoma szukałam na ekranie serca itp. Gdyby musiała iść sama byłoby mi pewnie ciężej. Za 2 tyg też idę z mężem na dłuższe badanie I trymestru po tym badaniu lekarz zadecyduje czy potrzebuje dodatkowych prenatalnych myślę że nie jestem przed 30 jeszcze jesteśmy obydwoje zdrowi.co zle już za nami jaki jest sens rozmyślać i przyjmować zle scenariusze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 11:11
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij
-
bardzo serdecznie współczuję dziewczynom po stratach. trzymajcie się :*
teraz PAPPA, chciałabym sprostować moją odpowiedź i moje osobiste odczucia, ja tu nikogo do niczego nie namawiam, uważam, że któreś z badań genetycznych robic się powinno, a to od Was zależy, na które się zdecydujecie. moja historia jak wiele innych tu na forum może być tylko wskazówką.
jeśli chodzi o PAPPA, to ja tylko napisałam, że wiem ile namieszał tymi statystykami w moich badaniach, bo dawał koszmarne wyniki mimo zdrowego płodu i zdrowego łożyska. nikt nie mowi, żeby w ogóle tych badań nie robić, ale na całym świecie powoli odchodzi się od PAPPA, bo zastępuje go NIPT (na które się decyduję tym razem). to też powinno dać do myślenia. co do wydolności łożyska, ocenia się to również na usg, nie tylko przez PAPPA, nie jest to jedyne badanie które poda taką informację. ja w 2giej połowie ciąży na kazdym usg dostawałam info o stopniu dojrzałości łożyska.
tu nie chodzi o to aby się wyklocac i spierać kto ma rację. prawda jest tylko taka, że PAPPA poda stopień ryzyka wystąpienia wad, ale nie potwierdzi ich wystąpienia. ja to tylko mówię ze swojego punktu widzenia, że za dużo dla mnie stresów było czekać 10 dni na amnio, później prawie 3 tygodnie na wynik. tym razem decyduję się na pewniaka (NIPT), bo nie dam rady drugi raz przez taki stres przechodzić i prawie miesiąc być pewną, że ten mały szkrab który już tak kopie, moze być bardzo chory.
na sam koniec dodam, że na cokolwiek się nie zdecydujecie, to będzie wasza decyzja i dla was najlepsza. pamiętajcie, że zawsze lepiej jest posiadać wiedzę i później decydować co z nią zrobić, niż takiej nie posiadać. dlatego badajcie się dziewczyny, badajcie Wasze maluszki i dajcie im możliwość najlepszego startu jaki w dzisiejszych czasach może im zapewnić opieka medyczna. usg, testy biochemiczne, testy genetyczne - to wszystko jest z myślą o maluchach.Agatek_gagatek, emi87 lubią tę wiadomość
-
Mi też brzuszek odstaje albo to wzdecie nie wiem ale jest większy w poprzedniej ciąży też szybko przybyłem e brzuchu ale reż dużo na początku przytylam przez rzucenie palenia i siedzący tryb życia
Mi upały dokuczaja ciągle chce mi się spać i bolą mnie nogi
Ja genetyczne tobie na początku września ale tylko usg tak jak poprzednio
Ja najgorzej wspominam cięcie krocza bo je czułam miałam za słabe skurcze też te partie i potem szycie a potem na dupie siąść nie możesz ale polecam octanisept mi bardzo szybko wygoil ranę
Aniolkowe mamy współczuję :*Agatek_gagatek lubi tę wiadomość
-
dandelion wrote:ktoś tu pytał o brzuszek, ja się już muszę maskowac, w poprzedniej ciąży taki to miałam w 18tc :p chociaż jest niewiekki to jednak już sporo odstaje
Mam dokładnie to samo. Też się muszę maskować, bo normalnie już go widać. Spodziewałam się, że może szybciej się pojawić, ale żeby aż tak?!
-
Przykro czytać takie smutne historie...ostatnio tak sobie myśłalam,ze nasz wątek omijają takie nieszczescia,a tu takie informacje...
Wizytę mam w czwartek i jak czytam takie wiadomosci to juz mnie skręca z nerwow,choc staram sie sobie tłumaczyc,ze to i tak nic mi nie pomoze.
Ja w takie upały raczej mam lenia,wczoraj trochę posprzątałam a jutro do Tesciow na grilla wiec pewnie bede wysciskana,co srednio lubie ,ale co zrobic
Milego weekendu!
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Dziewczyny przykro mi z powodu strat. Ten pierwszy czas niestety jest najbardziej stresujący. Ja czekam do kolejnej wizyty 12 dni. Na szczęście teraz przy córci czas leci szybciej niż w pierwszej ciąży.
Agatek_gagatek lubi tę wiadomość