X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też jesteście takie wrażliwe? Dzisiaj zapinałam w foteliku małego a facet chciał koło mnie zaparkować, więc musiał poczekać tą minutę i mnie strąbił. A ja się głupia poryczałam w samochodzie, tak mnie tym zdenerwował chociaż normalnie tak nie miałam nigdy.

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia91 wrote:
    Jestem w 7 tyg i 6dni

Dostałam dziś brązowego plamienia i delikatnie chwilami mnie brzuch zaboli. Mdłości są tak jak były, poza tym wszystko ok ale martwią mnie te plamienia, wizytę mam w przyszłym tyg, nie wiem czy jechać do lekarza czy poczekać może to tylko chwilowe plamienie.

e45c8e059fcd192939e2674ca890fa33.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    No to jestesmy razem, ja tez dzisiaj dostalam, prawie czarne mozna powiedziec... ale mysle ze to kwestia tego ze normalnie powinnam miec okres w tym terminie, a w pierwszych miesiacach moze tak byc. Ja tez mam wizyte w przyszlym tyg w poniedzialek, takze chyba zaoszczedze sobie dodatkowych stresow i jezdzenia po obcych lekarzach, no chyba zeby sie pogorszylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 19:57

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Lekarz stwierdził, że wszystko ksiazkowo. Dziecię ma 9.6 mm. Serduszko pięknie bije (ale lekarz nie zmierzył ile. Powiedział jednak, że na ten moment jest wszystko super). Oby tak zostało. ☺️

LonaW, Madżka89 lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Asia91 Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    No to jesteśmy razem, ja tez dzisiaj dostalam, prawie czarne mozna powiedziec... ale mysle ze to kwestia tego ze normalnie powinnam miec okres w tym terminie, a w pierwszych miesiacach moze tak byc. Ja tez mam wizyte w przyszlym tyg w poniedzialek, takze chyba zaoszczedze sobie dodatkowych stresow i jezdzenia po obcych lekarzach, no chyba zeby sie pogorszylo

Ja dzwoniłam do lekarza i powiedział, że mam się nie martwić jeśli bóle się nasilą to mam dzwonić. Bóle trochę ustały, a plamienia z brązowych zrobiły się żółte, także myślę że już teraz będzie dobrze :)

Będzie dobrze :) Musimy być dobrej myśli :) Trzymam kciuki za Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 20:39

• mitzula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla2312 wrote:
    Czy wy też jesteście takie wrażliwe? Dzisiaj zapinałam w foteliku małego a facet chciał koło mnie zaparkować, więc musiał poczekać tą minutę i mnie strąbił. A ja się głupia poryczałam w samochodzie, tak mnie tym zdenerwował chociaż normalnie tak nie miałam nigdy.

ja mam bardzo podobnie, bardzo łatwo doprowadzić mnie do płaczu, no i bardzo często się wzruszam...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    A jeszcze miałam napisać, badania prenatalne mam na 21.08 i koszt prywatnie to 350zł (USG i PAPPA) :)
    Ja też 21.08 :) ale bez pappa.
    A na minusie chyba ok.1,5kg. Mam rytuał ważenia co tydzień na początek każdego tygodnia więx sprawdzę w poniedziałek :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed urlopem mialam jakies 1kg na plusie ale po tyg urlopu nie wiem ile bo nie mam w Polsce wagi :P ale czuje po brzuchu i cyckach ze jestem wieksza....Mam nadzieje ze nie przytyje 30kg jak z Corka ;)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja byłam dziś na wizycie. Wszystko ok,
    dzidzia podrosła i ma już prawie 3 cm, czyli nadrobił ten tydzień, co był w plecy. Dziś 9t4d.

Dziewczyny ja chyba nie będę wykonywać tego USG genetycznego, llekarz mi mówi, że nie ma podstaw. Jestem młoda, zdrowa, a czy jak będę mieć chore dziecko to go nie urodzę? Urodzę.
    Strasznie trudne te decyzje.

Madżka89, Planeheart lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. No więc tak... lekarka zrobila na mnie megaaa wrażenie. Od razu, po opowiedzeniu historii choroby, ciąż itd powiedziala, ze zapisze mi leki na znizke, i w razie potrzeby weźmie mnie do siebie na oddzial zeby zrobić badania itd. Dziwila sie, ze nie jestem na l4 jeszcze, powoedziala ze od następnej wizyty juz obowiązkowo. Mam jakis krwiak, plyn i cos tam jeszcze wiec dopisals mi do zestawu lekow luteine dopochwowo i steryd. Powiedziala, ze juz nic więcej nie mogę dla dzieciątka zrobic. Musze sie faszerowac na maxa do konca pierwszego trymestru. Zapisala mi kupe badan, na szczescie wszystkie procz jednego nie mam w pakiecie a reszta za darmo. Dzidzia zdrowa, ciąża bardzo ladna, wg usg 7+1, 1,22 cm i serduszko 150 uderzeń na minutę. Jestem szczesliwa!!

OjMaryś, Skali89, Patu, dandelion, Indiana_dzika, PatSim, Dariaa^, Madżka89, syla2312 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie bol brzucha zaczal sie po 20 i mam twardy brzuch jak kamien jak stoje jak sie poloze to puszcza i miekki... Wzielam nospy i czekam... Oczuwiscie jak weekend i przychodnia zamknieta to u mnie sie cos dzieje nie halo.. :(

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Hej u mnie bol brzucha zaczal sie po 20 i mam twardy brzuch jak kamien jak stoje jak sie poloze to puszcza i miekki... Wzielam nospy i czekam... Oczuwiscie jak weekend i przychodnia zamknieta to u mnie sie cos dzieje nie halo.. :(

Zawsze tak jest... Zawsze coś się dzieje jak człowiek albo musi iść do pracy albo jak lekarza nie ma... Ja się martwię trochę tym plamieniem, póki co lekko mbie pobolewa brzuch dołem jak na okres i delikatnie coś tam zostaje na papierze, mam nadzieje że tylko wczoraj było takie mociejsze a dzis już nie będzie... Najgorzej że jutro 12 godzin do pracy, wiec znow kierat... Muszę wziąć to zaswiadczenie o ciazy niech mi zmieniaja tryb pracy bo na 12 godz to zbyt duze przeciazenie, jeszcze jak nieraz robi się po 3 dni z rzedu...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą macie jakieś złote rady jak powiedzieć o ciąży przełożonemu? U mnie nikt się nawet nie domyśla że mogłabym być teraz w ciąży... Nie wiem jak zacząć taką rozmowę...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

mi też wczoraj bardzo twardniala macica, ale podejrzewam, ze od wzdęc bo wczoraj był koszmar. jem. już tak lekko i wciąż to samo. w poprzedniej ciąży było identycznie.

KolorowyBalonik, a nie wolisz wiedziec czy wszystko jest ok? ja nie rozumiem lekarzy, ktorzy odradzają takich badań. to znaczy wiem, co to za lekarze... ale ja uważam to za mało etyczne.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) my dziś kończymy z Kropkiem 6 tydz i zaczynamy 7 :) objawy po odstawieniu duphastonu jakoś ustąpiły. Ciekawe czy na dobre.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się zwazylam, jestem +1,6 kg od początku ciąży, to chyba ok :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Dzień dobry :-) my dziś kończymy z Kropkiem 6 tydz i zaczynamy 7 :) objawy po odstawieniu duphastonu jakoś ustąpiły. Ciekawe czy na dobre.

My dokladnie dzis zaczynamy 10t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 09:01

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    A swoją drogą macie jakieś złote rady jak powiedzieć o ciąży przełożonemu? U mnie nikt się nawet nie domyśla że mogłabym być teraz w ciąży... Nie wiem jak zacząć taką rozmowę...
    Weszlam do pracy, polozylam im w biurze zaswiadczenie o ciazy, powiedzialam, ze jestem w ciazy i tyle :) Ich reakcja niech bedzie dla Ciebie obojetna. Glowa do gory :*

Ryjek lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 11 <3 boże jak ten czas leci, dopiero był dzień ojca i się dowiedzieliśmy, a tu 12 tydzień za rogiem i tydzień po badania prenatalne.

U mnie z waga nie bardzo, bo już 2,5kg a do końca I powinno być 2kg. Ale po następnej wizycie biorę się za trochę więcej ruchu i muszę w końcu przestać jeść śmieci.

• Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam 10 tydzień. Wczoraj miałam wixytę, dostałam euthyrox bo tsh jest podwyższone i duphaston na plamienia. Dziewczyny czy po duphastonie mogą nasilać się mdłości?? Tydzień temu mi przeszły i boję się że znowu będe musiała przez to przechodzić. Jeśli chodzi o wagę to stoję w miejscu póki co.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Po długich staraniach, licznych diagnozach i ciężkim leczeniu dołączam do Was. Czy będę marcówką czy kwietniówką życie pokaże z bbf termin mam na 27.03. Jestem już po pierwszej wizycie 6+2 tc. Zarodek jest piękny adekwatny do wieku ciąży a serce pięknie bije. Niestety ciąża zagrożona poronieniem bo obok pęcherzyka zrobił mi się malutki krwiak. 17 sierpnia mam w związku z tym kontrolę. Najpierw ryczałam strasznie a teraz stosuję się do zaleceń i w głębi serca wierzę, że wyczerpaliśmy limit nieszczęść.
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze Okruszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 10:16

Marietta lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ