X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś muszę kupić espunisan no te wzdęcia mnie wykończa chyba że to już ciążowy brzuszek

Wczoraj byliśmy na małym przyjęciu koleżanka brała cywilny potanczylismy trochę nogi dziś bolą

Mnie od przedwczoraj swedza piersi chyba zaczynają rosnąć

Dziewczyny nie stresujcie się nie czytajcie internetowa bo to tylko sztuczne nakrecenie się każda ciąża jest inna każdy ma inne objawy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    KasiaMarysiaaa czy ty jesteś po jakichś ciężkich przejściach? Poronieniach po zatrzymaniu objawów, że się tak tym stresujesz? Moim zdaniem niepotrzebnie tylko nerwy w swoje życie wprowadzasz szkodząc tym dziecku! Ja po nerwach czy jakimś dzwignieciu zawsze mam zmianę koloru w sluzie i zaczynam się wtedy stresować. Ale mówię sobie "byś tego nie zrobiła byłoby ok" mi nic nie jest od początku ciąży! Zaczynam 8 tydzień zaraz raz mnie tylko mdlilo jak zaczął się 7 tydzień. Piersi bolą mnie tylko wieczorem jak zdejme stanik czuje że są ciężkie. Zauważ że dużo dziewczyn na grupie nie ma objawów i nikt się nie nakręca. I zawsze po wizycie jest wszystko Ok!

Nie.
    Po prostu czytając to forum w różnych wątkach nakręcam się, ponieważ bardzo się martwię. Czy wszystko się uda...
    Dodatkowo 8 września mam biopsję pjersi ze znieczuleniem i bardzo się boję, że to znieczulenie zaszkodzi dziecku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 08:44

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!!!
    Ja wczoraj cały dzień przelezalam i stwierdziłam,ze czułam się gorzej niż jak jestem cały dzień na nogach.
    Dzisiaj grill u Teściów więc pewnie dzień zleci szybciutko :)
    Marietta mój tp to 17.03 :)

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-) mój termin porodu to 15.03.18 :-)
    prawie rok zajęły nam starania. to moja druga ciąża. mam córeczkę prawie dwa latka. mam do was pytanie mam podwyższony cukier mój lekarz umowi mnie do diabetologia we wtorek. czy któraś z was miała podwyzszony cukier na początku ciąży ? czy trzeba stosować dietę ?

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Niedzielny poranek :)

Jutro mam wizytę USG będziemy sprawdzać czy serduszko już bije.
    Czas mi się dłuży niesamowicie.
    Czy któraś z Was w 7 tygodniu widziała już bijące serduszko? Bardzo pragnę żeby było ok ale strach że coś będzie nie tak jest przeogromny i okropny :(

Macie pomysł żeby czas szybciej mi minął?

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Czy któraś z Was w 7 tygodniu widziała już bijące serduszko? Bardzo pragnę żeby było ok ale strach że coś będzie nie tak jest przeogromny i okropny :(

Dzień dobry Wszystkim :-)
    Ja byłam na pierwszej wizycie właśnie w 7 tygodniu i już serducho pięknie biło ;-)
    Najlepiej nie myśleć o tym ;-) ale sama wiem, że trudno to zrobić. Ja mam wizytę teraz 21.08 a mam już tyle pytań do lekarza, że czekam z niecierpliwością

OjMaryś lubi tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Cześć :)
    U mnie serduszko biło jak młot w 7 tygodniu i 2 dniu daty z usg, był to 8 tydzień i 4 dzień z OM :)
    Trzymam kciuki na pewno będzie super ! :)

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Ja miałam serduszko w 6tc i 1d:-)
    Zajmij się czymś, jakieś wyjście,czytanie książek bardzo pomagają i czas szybciej leci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:35

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys musi być dobrze!!!
    Tylko pozytywne myślenie,stres niczemu nie pomoże,moze uda się zobaczyć serduszko,ale lepiej się nie nastawiać ,bo byc może,moze być za wcześnie :)
    Dzisiaj jakiś spacerek,ciekawa książka i fajny film i dzionek zleci raz ,dwa :)

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Ja widziałam bijace serduszko w 5t6d :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robicie pelne badania genetyczne? Mam na mysli pierwsze usg genetyczne + PAPPA, czy bez tego drugiego?

m3sxhqvk172de6m3.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:
    Dziewczyny a robicie pelne badania genetyczne? Mam na mysli pierwsze usg genetyczne + PAPPA, czy bez tego drugiego?

poczytaj kilkanaście stron wcześniej bo sporo już tu o tym pisalysmy, ale wydaje mi się, że sporo dziewczyn się decyduje na komplet. ja osobiscie usg+ NIPT

PatSim lubi tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:

Mi lekarka nic nie wspomniała. Myślę, że to dlatego, że założyła, że jeżeli nie mam żadnych obciążeń, jestem młoda to nie trzeba ale mam wątpliwości. 24 mam wizytę i idę się zapytać bo musiałabym się wtedy śpieszyć i w kolejnym tygodniu robić to badanie.
    Ale jeżeli to bez Pappa

• olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 22 idę na usg szczególowe 1 trymestr czyli te wszystkie wymiary czy są w porządku.moj ginekolog który jest profesorem w swojej dziedzinie powiedział że nawet nie myślał proponować mi prenatalnych testowo papa. Chyba że po tym usg coś wyjdzie.Ale jestem dobrej myśli zwłaszcza że powiedział że jesteśmy z mężem zdrowi młodzi więc dlaczego mam mu nie wierzyć. Kawy się nie powinno pić tylko ta zbożowa więc przestałam no i słodkich napojów też nie coli np bp można się nabawic cukrzycy ciążowej. U mnie też senność mija jakby więcej energii. Tylko znów zapachy mi przeszkadzają różne..i co 2 godz głód a staram się nie jeść śmieci bo mam po nich zgage.noz kurde 2 godz temu jadłam omlet z 3 jaj już czuję że muszę coś idę do kuchni ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:07

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• assia Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Jesteście już o miesiąc bardziej doświadczone... Według owulacji (monitorowanej) jestem w 6tc. Wczoraj byłam na USG i mój pecherzyk ciążowy miał wielkość 4,6 mm, zarodka jeszcze nie widać. Lekarz orzeł że to 4t3d ciąży, nie słuchał, gdy mówiłam że 6. To chyba bardzo mało, jak na 6 tydzień? Podzielcie się, jeśli któraś z Was też miała podobną wielkość. Strasznie się martwię... :( Nie mogę znaleźć jakich norm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 13:28

0d1y90bv78miqftl.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka89 wrote:
    Ja 22 idę na usg szczególowe 1 trymestr czyli te wszystkie wymiary czy są w porządku.moj ginekolog który jest profesorem w swojej dziedzinie powiedział że nawet nie myślał proponować mi prenatalnych testowo papa. Chyba że po tym usg coś wyjdzie.Ale jestem dobrej myśli zwłaszcza że powiedział że jesteśmy z mężem zdrowi młodzi więc dlaczego mam mu nie wierzyć. Kawy się nie powinno pić tylko ta zbożowa więc przestałam no i słodkich napojów też nie coli np bp można się nabawic cukrzycy ciążowej. U mnie też senność mija jakby więcej energii. Tylko znów zapachy mi przeszkadzają różne..i co 2 godz głód a staram się nie jeść śmieci bo mam po nich zgage.noz kurde 2 godz temu jadłam omlet z 3 jaj już czuję że muszę coś idę do kuchni ...

Jak to jest z tą kawa? Moja lekarka nue kazała odstawic, pytalam specjalnie. Dlaczego nie można?

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Jak to jest z tą kawa? Moja lekarka nue kazała odstawic, pytalam specjalnie. Dlaczego nie można?
    Witajcie po dłuższej przerwie :*
    Chodzi zapewne o kofeine, nie należy przesadzać ale też nie jest prawdą że nie powinno się w ogóle pić kawy. Jeśli ktoś się po niej dobrze czuje to jedna filiżanka nie zaszkodzi. Ja np odstawiłam kawę na ponad 2 tyg i czułam że mi jej brakuje. Jestem typem kawosza, uwielbiam mała czarną, do tej pory piłam nierzadko 3 filiżanki dziennie. Teraz ograniczyłam do 1 i to też nie codziennie. Ale jak czuję że potrzebuje albo że mam ochotę to pije. I lekarz nie widzi w tym żadnego problemu.

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mam wilczy apetyt - rano syte śniadanie, a już za ok. 2-3 godziny muszę zjeść coś konkretnego. Próbuję zapchać się owocem, ale niestety nie działa. Z jednej strony boję się, że bardzo przytyję w ciąży, a z nie ma wyjścia - z głodem nie wygram :) Zresztą dzidzia najważniejsza :D

Ja robię usg prenatalne, testów pappa itp. nie będę robić.

Co do kawy to też czytałam, że jedna dziennie nie zaszkodzi, tylko żeby nie była zbyt mocna. Ja na jakiś czas odstawiłam, później mnie odrzuciło, a teraz powoli chęć i potrzeba jakby wracała :)

Zojkaaa lubi tę wiadomość

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assia - ja w 6 tygodniu (5t2d) miałam tylko pęcherzyk 6.7mm. 9 dni później prawie 1cm człowieka ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam kawę w poprzedniej ciąży do samego końca. .
    Ja będę robić tylko usg genetyczne tak jak poprzednio.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ