Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś muszę kupić espunisan no te wzdęcia mnie wykończa chyba że to już ciążowy brzuszek
Wczoraj byliśmy na małym przyjęciu koleżanka brała cywilny potanczylismy trochę nogi dziś bolą
Mnie od przedwczoraj swedza piersi chyba zaczynają rosnąć
Dziewczyny nie stresujcie się nie czytajcie internetowa bo to tylko sztuczne nakrecenie się każda ciąża jest inna każdy ma inne objawy
-
nick nieaktualnyBlack&White wrote:KasiaMarysiaaa czy ty jesteś po jakichś ciężkich przejściach? Poronieniach po zatrzymaniu objawów, że się tak tym stresujesz? Moim zdaniem niepotrzebnie tylko nerwy w swoje życie wprowadzasz szkodząc tym dziecku! Ja po nerwach czy jakimś dzwignieciu zawsze mam zmianę koloru w sluzie i zaczynam się wtedy stresować. Ale mówię sobie "byś tego nie zrobiła byłoby ok" mi nic nie jest od początku ciąży! Zaczynam 8 tydzień zaraz raz mnie tylko mdlilo jak zaczął się 7 tydzień. Piersi bolą mnie tylko wieczorem jak zdejme stanik czuje że są ciężkie. Zauważ że dużo dziewczyn na grupie nie ma objawów i nikt się nie nakręca. I zawsze po wizycie jest wszystko Ok!
Nie.
Po prostu czytając to forum w różnych wątkach nakręcam się, ponieważ bardzo się martwię. Czy wszystko się uda...
Dodatkowo 8 września mam biopsję pjersi ze znieczuleniem i bardzo się boję, że to znieczulenie zaszkodzi dziecku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 08:44
-
Dzień dobry Wszystkim!!!
Ja wczoraj cały dzień przelezalam i stwierdziłam,ze czułam się gorzej niż jak jestem cały dzień na nogach.
Dzisiaj grill u Teściów więc pewnie dzień zleci szybciutko
Marietta mój tp to 17.03
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
czesc dziewczyny mój termin porodu to 15.03.18
prawie rok zajęły nam starania. to moja druga ciąża. mam córeczkę prawie dwa latka. mam do was pytanie mam podwyższony cukier mój lekarz umowi mnie do diabetologia we wtorek. czy któraś z was miała podwyzszony cukier na początku ciąży ? czy trzeba stosować dietę ?
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Witajcie w Niedzielny poranek
Jutro mam wizytę USG będziemy sprawdzać czy serduszko już bije.
Czas mi się dłuży niesamowicie.
Czy któraś z Was w 7 tygodniu widziała już bijące serduszko? Bardzo pragnę żeby było ok ale strach że coś będzie nie tak jest przeogromny i okropny
Macie pomysł żeby czas szybciej mi minął?KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
OjMaryś wrote:Witajcie w Niedzielny poranek
Czy któraś z Was w 7 tygodniu widziała już bijące serduszko? Bardzo pragnę żeby było ok ale strach że coś będzie nie tak jest przeogromny i okropny
Macie pomysł żeby czas szybciej mi minął?
Ja byłam na pierwszej wizycie właśnie w 7 tygodniu i już serducho pięknie biło
Najlepiej nie myśleć o tym ale sama wiem, że trudno to zrobić. Ja mam wizytę teraz 21.08 a mam już tyle pytań do lekarza, że czekam z niecierpliwościąOjMaryś lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
nick nieaktualnyOjMaryś wrote:Witajcie w Niedzielny poranek
Cześć
U mnie serduszko biło jak młot w 7 tygodniu i 2 dniu daty z usg, był to 8 tydzień i 4 dzień z OM
Trzymam kciuki na pewno będzie super !OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Ja miałam serduszko w 6tc i 1d:-)
Zajmij się czymś, jakieś wyjście,czytanie książek bardzo pomagają i czas szybciej leciWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:35
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
OjMarys musi być dobrze!!!
Tylko pozytywne myślenie,stres niczemu nie pomoże,moze uda się zobaczyć serduszko,ale lepiej się nie nastawiać ,bo byc może,moze być za wcześnie
Dzisiaj jakiś spacerek,ciekawa książka i fajny film i dzionek zleci raz ,dwaOjMaryś lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Ja widziałam bijace serduszko w 5t6dOjMaryś lubi tę wiadomość
-
Mair wrote:Dziewczyny a robicie pelne badania genetyczne? Mam na mysli pierwsze usg genetyczne + PAPPA, czy bez tego drugiego?
poczytaj kilkanaście stron wcześniej bo sporo już tu o tym pisalysmy, ale wydaje mi się, że sporo dziewczyn się decyduje na komplet. ja osobiscie usg+ NIPTPatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMair wrote:Dziewczyny a robicie pelne badania genetyczne? Mam na mysli pierwsze usg genetyczne + PAPPA, czy bez tego drugiego?
Mi lekarka nic nie wspomniała. Myślę, że to dlatego, że założyła, że jeżeli nie mam żadnych obciążeń, jestem młoda to nie trzeba ale mam wątpliwości. 24 mam wizytę i idę się zapytać bo musiałabym się wtedy śpieszyć i w kolejnym tygodniu robić to badanie.
Ale jeżeli to bez Pappa -
Ja 22 idę na usg szczególowe 1 trymestr czyli te wszystkie wymiary czy są w porządku.moj ginekolog który jest profesorem w swojej dziedzinie powiedział że nawet nie myślał proponować mi prenatalnych testowo papa. Chyba że po tym usg coś wyjdzie.Ale jestem dobrej myśli zwłaszcza że powiedział że jesteśmy z mężem zdrowi młodzi więc dlaczego mam mu nie wierzyć. Kawy się nie powinno pić tylko ta zbożowa więc przestałam no i słodkich napojów też nie coli np bp można się nabawic cukrzycy ciążowej. U mnie też senność mija jakby więcej energii. Tylko znów zapachy mi przeszkadzają różne..i co 2 godz głód a staram się nie jeść śmieci bo mam po nich zgage.noz kurde 2 godz temu jadłam omlet z 3 jaj już czuję że muszę coś idę do kuchni ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 12:07
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij
-
Dziewczyny, pomóżcie. Jesteście już o miesiąc bardziej doświadczone... Według owulacji (monitorowanej) jestem w 6tc. Wczoraj byłam na USG i mój pecherzyk ciążowy miał wielkość 4,6 mm, zarodka jeszcze nie widać. Lekarz orzeł że to 4t3d ciąży, nie słuchał, gdy mówiłam że 6. To chyba bardzo mało, jak na 6 tydzień? Podzielcie się, jeśli któraś z Was też miała podobną wielkość. Strasznie się martwię... Nie mogę znaleźć jakich norm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 13:28
-
olka89 wrote:Ja 22 idę na usg szczególowe 1 trymestr czyli te wszystkie wymiary czy są w porządku.moj ginekolog który jest profesorem w swojej dziedzinie powiedział że nawet nie myślał proponować mi prenatalnych testowo papa. Chyba że po tym usg coś wyjdzie.Ale jestem dobrej myśli zwłaszcza że powiedział że jesteśmy z mężem zdrowi młodzi więc dlaczego mam mu nie wierzyć. Kawy się nie powinno pić tylko ta zbożowa więc przestałam no i słodkich napojów też nie coli np bp można się nabawic cukrzycy ciążowej. U mnie też senność mija jakby więcej energii. Tylko znów zapachy mi przeszkadzają różne..i co 2 godz głód a staram się nie jeść śmieci bo mam po nich zgage.noz kurde 2 godz temu jadłam omlet z 3 jaj już czuję że muszę coś idę do kuchni ...
Jak to jest z tą kawa? Moja lekarka nue kazała odstawic, pytalam specjalnie. Dlaczego nie można?
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos77 wrote:Jak to jest z tą kawa? Moja lekarka nue kazała odstawic, pytalam specjalnie. Dlaczego nie można?
Chodzi zapewne o kofeine, nie należy przesadzać ale też nie jest prawdą że nie powinno się w ogóle pić kawy. Jeśli ktoś się po niej dobrze czuje to jedna filiżanka nie zaszkodzi. Ja np odstawiłam kawę na ponad 2 tyg i czułam że mi jej brakuje. Jestem typem kawosza, uwielbiam mała czarną, do tej pory piłam nierzadko 3 filiżanki dziennie. Teraz ograniczyłam do 1 i to też nie codziennie. Ale jak czuję że potrzebuje albo że mam ochotę to pije. I lekarz nie widzi w tym żadnego problemu.Dreamy_Girl lubi tę wiadomość
-
Znów mam wilczy apetyt - rano syte śniadanie, a już za ok. 2-3 godziny muszę zjeść coś konkretnego. Próbuję zapchać się owocem, ale niestety nie działa. Z jednej strony boję się, że bardzo przytyję w ciąży, a z nie ma wyjścia - z głodem nie wygram Zresztą dzidzia najważniejsza
Ja robię usg prenatalne, testów pappa itp. nie będę robić.
Co do kawy to też czytałam, że jedna dziennie nie zaszkodzi, tylko żeby nie była zbyt mocna. Ja na jakiś czas odstawiłam, później mnie odrzuciło, a teraz powoli chęć i potrzeba jakby wracałaZojkaaa lubi tę wiadomość
-
Assia - ja w 6 tygodniu (5t2d) miałam tylko pęcherzyk 6.7mm. 9 dni później prawie 1cm człowieka ☺️Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty