Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
karakorum wrote:Moj gin tez uwaza, ze najlepiej od 13 tygodnia (12+0). Ja bede miala robione to badanie w 12+4 tc Czyli 25.08.
Nie wiem jak nazywaja sie takie badania (genetyczne?), ale czy ktoras z Was bedzie lub robila testy z krwi? W DE nazywaja sie one Praena. Wykazuja plec, ewentualne nieprawidlowosci etc. Na nastepnej wizycie sie o nie zapytam, bo w sumie u mojego lekarza sa relatywnie tanie (120e), w innych ceny potrafia dobic do 400e. -
kinia2111 wrote:MartaBS normalnie tego pierwszego ginekologa to wypadaloby niezle obsmarowac w necie za takie pomylki... Ale trzymam mocno kciuki zebys szybko doszla do siebie i zebys szybko zaszla w upragniona ciaze.
A ja bylam dzis u rodzinnego bo sie okazalo ze moj szanowny pan ginekolog zapraszal mnie za 2 tyg, czyli wypada 21 sierpnia a dzis dzwonie i mi mowia ze maa byc 5 wrzesnia dopiero! Rodzinna pokrecila troche nosem ale wypisala mi zwolnienie do konca sierpnia, niestety na 80% a nie na 100%... No ale trudno. Teraz tylko zastanawiam sie co zrobic z tym ginekologiem... Chyba pojde gdzies kolo 30 sierpnia do innego, zeby sprawdzic czy wszystko ok i zeby mi przedluzyl zwolnienie
Dlaczego nie wypisała l4 z kodem B? powinna była to zrobić, jeśli masz kartę ciąży, albo cokolwiek na potwierdzenie! Jeśli wcześniej dorwiesz gina, możesz wziać l4 100% płatne, mogą na siebie nachodzić bez problemu
Co do przezierności karkowej- ja robię 1.09 czyli 14t+0dWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 17:43
-
Ja też dziś umówiłam usg genetyczne na 14.09. Trochę się stresuję tym usg ale z córcią też miałam stresik. A do kolejnej wizyty prawie 4 tygodnie. To wieczność :p później jak już się czuje bąbla to zupełnie inaczej czas leci.
-
Marietta wrote:Dlaczego nie wypisała l4 z kodem B? powinna była to zrobić, jeśli masz kartę ciąży, albo cokolwiek na potwierdzenie! Jeśli wcześniej dorwiesz gina, możesz wziać l4 100% płatne, mogą na siebie nachodzić bez problemu
Co do przezierności karkowej- ja robię 1.09 czyli 14t+0d -
Ja badania prenatalne mam 7.09.na polnej w Poznaniu,a w ten sam dzien popoludniu mam wizyte u swojego lekarza wiec dwa usg w jednym dniu,jeszcze sie śmiałam,ze za jednym goleniem ma nadzieje,ze czas szybko zleci i wszystko bedzie dobrze,wtedy juz spokojnie odetchne:)
Jeszcze 8.09 idziemy na wesele wiec mam nadzieje,ze troche sie zrelaksuje i rozerwę
Jak Wasze samopoczucie?
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Ha, doczytałam trochę o tych zwolnieniach i zasadniczo, jeśli pracodawca otrzymał zaświadczenie, że pracownica jest w ciąży a potem przyniesie zwolnienie lekarskie nawet bez kodu B, to i tak powinni wypłacić 100%. Aczkolwiek wrócę się do przychodni w poniedziałek i zapytam, czy mogą mi dopisać ten kod B, tak dla jasności, żeby w pracy już mi się nie doszukiwali czegoś...
Co do badań genetycznych, ja bym chciała zrobić NIFTY, ale jest strasznie drogie Dlatego poprzestaniemy na Pappa (podobno powinno być Pappa Kryptor, z tego co mi powiedzieli jak się zapisywałam na usg pierwszego trymestru) i że najlepiej zrobić je w 10 tygodniu. (Czyli jeśli dobrze zrozumiałam 9 tydzień + x dni, tak?) Natomiast usg pierwszego trym najlepiej zrobić po skończonym 12 tyg, czyli 12 + kilka. U mnie wypadnie akurat równo 12.0. Trochę się stresuje, żeby się nie okazało że dziecko jest za małe i nic nie widać, bo nie uśmiecha mi się płacić 3 stówki po raz kolejny... -
nick nieaktualnykinia2111 wrote:a powiedzcie jeszcze, co myślicie na temat szkoły rodzenia? Warto nie warto?
My planujemy chodzić, we Wrocławiu jest jedna mega szkoła, gdzie oprócz tematów typu poród, porodówki, połóg, pielęgnacja, jest też chustonoszenie czy masaż czaszkowo-krzyżowy. -
kinia2111 wrote:a powiedzcie jeszcze, co myślicie na temat szkoły rodzenia? Warto nie warto?
-
My byliśmy na kursie weekendowym no coś się dowiedziałam ale szczere ? Najwięcej dowiedziałam się od dziewczyn z forum może to głupie ale jak był problem to zawsze służyły pomocą dalej mamy tu grupę czy na fb i zawsze któraś pomoże oczywiście nie mówię o rzeczach wymagających diagnozy lekarskiej
-
Moje prenatalne wypada w 12w6d czyli dzień później zacznę 14tc i tym samym II trymestr A póki co wypycha mnie i mam już mały brzuszek, rano jeszcze jest w miarę ok a popołudniu już nie ma zmiłuj
-
Ja tak jak Kasia ke też w poniedziałek i też 12+0. Wg usg ciąża kilka dni młodsza ale mam nadzieję że mnie nie odeślą bo dla mnie to nielada wyprawa i załatwianie opieki do córki...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja idę 6.09. 12+1 I taki termin podała babka w rejestracji jak podałam OM. 5.09 mam wizytę mam nadzieję że maluch będzie na tyle duży, bo ja miałam owulacje po 3 tyg i zagniezdzenie chyba też późno bo jak byłam u gin 7t2d to maleństwo miało 3.9 mm trochę lipa jak na wizycie okaże się że jest za mały bo będę musiała odwołać prenatalne a na nfz już się nie wcisnę tak późno i prywatnie będzie trzeba iść...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mair
TSH 10,5 ostatnio wyszło do tego aTpo 328 i aTg tez za wysokie. Dziś wizyta u gina wiec trzęsę portkami.
Co do szkoły rodzenia ja chodziłam, dużo mi to pomogło, bo wiedziałam czego sie spodziewać np przy zastoju w piersi, co wtedy zrobic itd. Szczególnie ze my jesteśmy z tych którzy nie chcą pomocy od nikogo, rozwiniesz naszych rodziców.PatSim lubi tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
U mnie według OM 8w2d 2,01cm. Po tym pomiarze USG wskazało 8w4d.
Marietta lubi tę wiadomość