X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    A ja dziś wpełzłam na Morskie Oko... Teraz umieram z powodu bólu nóg i bioder, kompletnie nie jestem osobą aktywną więc zdycham...
    Zazdroszczę :) Ja byłam z mężem 3-4 tygodnie temu, ale nie zatrzymywaliśmy się nad Morskim Okiem, tylko poszliśmy wyżej, straszne tłumy tam są :(

ilonqa30 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym apetytem mam tak ze wydaje mi się Że jestem mega glodna zaczynam jesc i koniec kilka kęsów i mam wrażenie jakbym zjadla tone jedzenia... A za 30 min znow głód... :/ czekam az przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 21:59

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Ja z tym apetytem mam tak ze wydaje mi się Że jestem mega glodna zaczynam jesc i koniec kilka kęsów i mam wrażenie jakbym zjadla tone jedzenia... A za 30 min znow głód... :/ czekam az przejdzie

To chyba nie masz aż tak zle z tym jedzeniem wystarczy jesc często i mało .. ja nie mogę na nic patrzec .. na nic ochoty serio chciałabym się najeść .. ale No niestety raz na kilka dni zdarzy się posiłek który jem chętnie to jest straszne ale jeżeli z dzidzia wszystko dobrze i mam nadzieje ze tak jest to wytrzymam ..

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś u mnie dokładnie tak samo. Jeszcze od jakiegos tygodnia cierpie na bezsennosc, nie moge spac ani w nocy ani w dzien i pozniej wygladam i czuje sie jak zombie :(

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę kilka razy w nocy ..

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zaś problem jest taki ze mogłabym spać byle gdzie i byle jak byle czesto...odrzuciło mnie od Kawy i mięsa, za to warzywa i owoce wręcz pochłaniam . Czasem mnie mdli ale bardzo rzadko.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, oto moj zdrowy jak rydz, szesciocentymetrowy, i tanczący w brzuchu jak szalony podobno syn (zajrzelismy mu miedzy nogi ;))

https://naforum.zapodaj.net/8f20c2fc0218.jpg.html

Gratulacje !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o jedzeniu i muszę zjeść śniadanie :)
    Pobolewa mnie od rana brzuch ale na usg widziałam że dziecię się rozpycha :) jem i łyknę sobie magnez ;)

• beti97 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety zachcianki mam na fast foody. Działają przez chwilę na mdłości. Staram się je tylko jeść jak czuję że nic innego nie przejdzie mi przez gardło. Z córką miałam to samo. A dziś kończymy 9 tyg :) ostatni jednocyfrowy tydzień. W nocy budzę się na sikanie praktycznie od początku. Ostatnio miałam przerwę a teraz znowu. Raz w nocy obowiązkowo toaleta.Do tego takie głupoty mi się śnią. Czekam już na ruchy mojego bąbelka <3

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dorwać do laptopa i pokazuję Wam mojego kochanego Człowieczka :)

https://naforum.zapodaj.net/9dead623998d.jpg.html

moodliszka, Natka94, syla2312, szatanka, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość

• kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano zaraz po przebudzeniu obowiązkowo muszę zaraz coś zjeść bo inaczej mnie mdli. W ciągu dnia jem mało ale często, a to jakiś jogurt a to owoc, a z obiadami mam jak OjMarys, niby jestem mega głodna, a zjem trochę i już nie mogę, za to za niedługo już mogłabym jeść znowu :p
    A z tym sikaniem to jest jakaś masakra! Nigdy w życiu nie wstawałam w nocy do toalety, ostatnio bidziłam się wcześnie rano ale dziś to już przeginka, 3 w nocy a mnie jakby miało pęcherz wywalić i musiałam wstać... Mimo że wieczorem staram się pić niewiele, ale czy bym wypiła szklankę czy butrlkę wody to i tak jest to samo... Strasznie męczące...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sikaniem to się dopiero zacznie, jak będziemy latać nawet w nocy co 30-45 minut ;)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca od mięsa, ryb i jajek nie mogę też patrzeć na ziemniaki w każdej formie, ale za to uwielbiam zupy, teraz też jem dużo nektarynek i innych owoców. Ojmarys mam tak samo, jem często ale mało,
    Z jednej strony to dobrze bo się nie objadam. Wymioty przeszły, a apetyt powoli wraca.

A z sikaniem od samego początku mam tak, że czy piję przed snem czy nie, to wstaję o 1/2 w nocy siku a potem mam problem z zaśnięciem.

f2w39n73cog2s2mn.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mi na USG gin powiedziała, że nie mogę czuć jeszcze ruchów malucha.
    Ale wczoraj leżąc na brzuchu na bank go poczułam. Jakby mi rybka w brzuchu zawracała i musnęła tylną płetwą o brzuch. Strasznie się zdziwiłam, a nawet wystraszyłam, krzyknęłam do męża "rusza się!" :D

dandelion, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Z tym sikaniem to się dopiero zacznie, jak będziemy latać nawet w nocy co 30-45 minut ;)

Rany, nie strasz! :p Toż to masakra jakaś :p Chyba, że to ma na celu przygotować nas psychicznie (i fizycznie w sumie też) na nocne wstawanie do płaczącego Malucha :p Bo to też mnie przeraża szczerze mówiąc... Boję się w ogóle tego pierwszego okresu po narodzinach... Wiadomo, że jak mąż będzie w domu to pomoże, ale niestety urlop się kiedyś skończy i będzie musiał wracać do pracy, a wtedy w dużej mierze będę musiała radzić sobie sama... Staram się na razie o tym nie myśleć, bo po co się stresować na zapas, no ale z tyłu głowy gdzieś to jednak jest...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich.
    Właśnie dolaczylam do forum. Tak jak i u Was w marcu 2018 pojawi się moje maleństwo.

syla2312, MamaPama, buba123, Marietta lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinuszka wrote:
    Witam wszystkich.
    Właśnie dolaczylam do forum. Tak jak i u Was w marcu 2018 pojawi się moje maleństwo.

Gratulacje :)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinuszka wrote:
    Witam wszystkich.
    gratuluję :) pochwal się na którego marca masz termin? Jak się czujesz?

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin na 23 marca. Jestem ciągle zmęczona, mogłabym przespać cały dzień. Na szczęście minęły już mdłości. Ale pozostał wstręt do jajek.

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Rany, nie strasz! :p Toż to masakra jakaś :p Chyba, że to ma na celu przygotować nas psychicznie (i fizycznie w sumie też) na nocne wstawanie do płaczącego Malucha :p Bo to też mnie przeraża szczerze mówiąc... Boję się w ogóle tego pierwszego okresu po narodzinach... Wiadomo, że jak mąż będzie w domu to pomoże, ale niestety urlop się kiedyś skończy i będzie musiał wracać do pracy, a wtedy w dużej mierze będę musiała radzić sobie sama... Staram się na razie o tym nie myśleć, bo po co się stresować na zapas, no ale z tyłu głowy gdzieś to jednak jest...

Nie straszę, tak po prostu będzie :D
    Co do wstawania, to nie jest źle. Człowiek się przyzwyczaja. Początki są trudne, bo czasami z braku sił można pomyśleć "po co mi to wszystko było?", taki typowy mały bejbi blusik. Ale to przechodzi, bardzo szybko przechodzi. Nie można się stresować, tylko pamiętać, że wspólnie z tym małym człowieczkiem musicie się siebie wzajemnie nauczyć :) a jak wpadniecie w rytm, to już tylko pozostaje się cieszyć chwilą :)
    Ja nie powiem, że się nie stresuję. Stresuję się podwójnie! Bo jednak drżę na myśł jak to będzie, gdy wprowadzimy malucha do pokoju starszaka. Miś od początku śpi w swoim pokoiku, bo nie mamy miejsca w sypialni na łóżeczko, więc tym razem od początku będą musieli być razem. Boję się, że młodsze będzie go budzić i w rezultacie wyląduje u nas w łóżku :P ale mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie i liczyć na to, że druga dzidzia będzie tak samo wyrozumiała jak pierwsza, bo Michał odkąd skończył miesiąc, przesypia calutkie noce :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ