Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMair wrote:Dziewczyny? Jak dlugo trzeba pic kwas foliowy?
Co lekarz to inna opinia tak szczerze. Jeden lekarz mi powiedział, że kawas foliowy do niczego nie jest potrzebny, kolejny że najważniejsze przed ciążą 3 m-c i kolejne 3, czyli do końca I trymestru, a inny kazał mi brać do końca ciąży + karmienie piersią.
Także... zgłupiałam. Mam kwas foliowy w witaminach, a je będę przyjmować do końca ciąży. -
Hej. A mierzycie sobie ciśnienie w ciąży ?
Ja zawsze mam książkowe. A tu teraz 89/54 lub 99/63.
Aż w szoku jestem . Z tym że teraz rozumiem dlaczego taka zaspana chodzę .
Z tym , że niby lepiej mieć niedocisnienie niż nadciśnienie. To prawda ?
Ostatnio pisałam o tym że głowa mi pęka . Wczoraj położna podpowiedziała mi żeby właśnie mierzyć ciśnienie i kawkę sobie strzelić jak jest niskie. Chyba trzeba
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Super wieści.
Kolorowy balonik kremy na odparzenia dla dzieci ja osobiście mam sudocrem.
Dzis u mnie od rana bole podbrzusza czekam poniedziałku żeby sprawdzić czy wszystko w porzadku bo zaczynam sie martwic ze te bole coraz częściej i coraz bardziej dokuczliwe. Powrocily mdłości. Dziś zaczęłam 10tc. Zero mięsa od poniedziałku jakoś mnie odrzuca nie wiem dlaczego. -
MamaPama wrote:Hej. A mierzycie sobie ciśnienie w ciąży ?
Ja zawsze mam książkowe. A tu teraz 89/54 lub 99/63.
Aż w szoku jestem . Z tym że teraz rozumiem dlaczego taka zaspana chodzę .
Z tym , że niby lepiej mieć niedocisnienie niż nadciśnienie. To prawda ?
Ostatnio pisałam o tym że głowa mi pęka . Wczoraj położna podpowiedziała mi żeby właśnie mierzyć ciśnienie i kawkę sobie strzelić jak jest niskie. Chyba trzeba
Na kawę długo namawiać mnie nie trzebaCabank84 lubi tę wiadomość
-
MamaPama wrote:To która idzie na kawę ? Pogoda w miarę ładna
-
dandelion wrote:ja długo mieszkałam we Włoszech, to mój drugi język.
mój synek jest trojjezyczny bo my mieszkamy w Niemczech - ja z nim mówię po polsku, mąż po włosku (my z mężem po włosku), a w żłobku oczywiście niemiecki. jest wesoło, od paru tygodni mówi naprawdę pełnymi złożonymi zdaniami i można peknac ze śmiechu jak np. w polskie zdanie wstawia włoski czasownik, ale w polskiej deklinacji ale nigdy nie zamienilabym tego na nic innego, to wspaniała szansa dla maluchów, za 2-3 lata będzie posługiwał się biegle 3 językami. jeśli tylko dasz radę mówić do dziecka w jezyku nie ojczystym, to super!!!ja z mężem w domu mówię po włosku a i tak z synkiem spontanicnie wychodzi mi tylko po polsku (a nie mieszkam w Polsce od 7 lat i nie mam na codzień kontaktu z językiem). trzymam kciuki!
No właśnie, skoro tobie mówienie po włosku w domu przychodzi bardziej naturalnie, to sama obawiam się, czy dam radę, ale ćwiczę już teraz, gadam do brzucha po włosku i słuchamy w samochodzie włoskich piosenek Jestem z wykształcenia dydaktykiem języków obcych, więc mam nadzieję, że wiedza fachowa pomoże mi wytrwać w tym postanowieniu. -
To dziewczyny nie ma co sie długo zastanawiać trampki na nogi i po kawusię . Z karmelem też się znajdzie
Zojkaaa z tego co kojarzę , mówią na to "ciśnienie białego fartucha" jak skacze na widok lekarzaOjMaryś lubi tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Dziewczyny, oto moj zdrowy jak rydz, szesciocentymetrowy, i tanczący w brzuchu jak szalony podobno syn (zajrzelismy mu miedzy nogi )
https://naforum.zapodaj.net/8f20c2fc0218.jpg.html
Natka94, MamaPama, OjMaryś, mitonia, KasiaMarysiaaa, Marietta, Skali89 lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷