X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Super wieści.
    Kolorowy balonik kremy na odparzenia dla dzieci ja osobiście mam sudocrem.
    Dzis u mnie od rana bole podbrzusza czekam poniedziałku żeby sprawdzić czy wszystko w porzadku bo zaczynam sie martwic ze te bole coraz częściej i coraz bardziej dokuczliwe. Powrocily mdłości. Dziś zaczęłam 10tc. Zero mięsa od poniedziałku jakoś mnie odrzuca nie wiem dlaczego.

Mnie też odrzuciło od mięsa, jem tylko raz góra dwa razy w tygodniu, za to przerzuciłam sie na zupy warzywne, naleśniki i placki :)

OjMaryś, Cabank84 lubią tę wiadomość

Anika
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubrań to warto się rozglądać po różnych sklepach, te z metką "ciążowe" są droższe, a czasami można poszperać i będzie na nas ok. Na przykład luźniejszy t shirt czy koszula do pracy. Moja kuzynka tak robiła do 6/7 miesiąca, potem wiadomo, że typowe ciążówy kupiła ;)

OjMaryś lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Ja biorę prenatal uno, a od 13 tyg mam zlecony prenatal duo.
    Dodatkowo biorę magnez i oczywiście dupka 2 x dziennie i rano euthoryx 50 :)
    Ja też biorę prenatal uno, bo ma idealnie zbilansowany skład, aktywny kwas foliowy, a na dodatek cholinę, której suplementacja jest równie ważna w ciąży. Od drugiego trymestru będę brała prenatal duo.

Ciuchy na bonprixie też są fajne - już się do nich przymierzam. Mam kilka rzeczy od nich i z tą jakością jest różnie, lepiej czytać komentarze, ale ciążowe wyglądają na spoko.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dziwczyny chodziłam 4 h bez przerwy po galerii i teraz mam wyrzuty sumienia czy nie zaszkodziłam tym maluszkowi :(:(

• karakorum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam z wielu zrodel, ze ciuszki niemowlęce z Lidla są bardzo dobrej jakosci.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    A ja dzis dziwczyny chodziłam 4 h bez przerwy po galerii i teraz mam wyrzuty sumienia czy nie zaszkodziłam tym maluszkowi :(:(
    Najgorsze, co mozesz zrobic, to siedziec na tylku i prowadzic nieaktywny tryb zycia w ciazy. Trzeba sie ruszac, byc aktywnym! Leżaca ciaza szkodzi dziecku. Oczywiscie mowie o zdrowych ciazach.

Marietta lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wcześniej lekkie rozwarstwienie kosmowki i bardzo krwawiłam leżałam dwa tyg bez ruchu i teraz było już OK chyva na usg wszystko i mogłam chodzic ale tak od razu 4 h to sporo i wiadomo panikuje

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja slyszalam z wielu zrodel, ze ciuszki niemowlęce z Lidla są bardzo dobrej jakosci.

Potwierdzam :) wiadomo, nie wszystkie są super, bo np.jedne spodenki na długość są już dawno za male na synka, a w pasie zmieściłoby się dwóch takich Michałów moich :P
    Ale ogólnie bardzo lubię ciuszki z Lidla i zawsze polecam ;)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam nie kupować za dużo odzieży ciążowej, bo ciąża mija szybko i pozniej nie wiadomo co z tym zrobić. u mnie poprzednio sprawdziły się tuniki, luźne swetry typu oversize itp, kupowałam nową odzież ale zawsze rozsądnie i wybierałam to, co mogłabym wykorzystać po ciąży. dzięki temu nie wydalam majątku. bardzo sprawdzają się roznego typu koszule tuniki odcięte pod biustem, bo można je później wykorzystać do karmienia (rozpinane guziki) i w ogóle wszelkie koszule takoe oversize, bo jak już brzuszek duży to można je nosic odpiete z obcislym zwykłym tshirtem pod spodem. niestety zakupu spodni ciążowych nie da się uniknąć :) jesienią i zimą jest łatwiej ubrać się w ciąży bo te wszystkie swetry itp mogą być zwykłe duże nieciazowe. problemem jest tylko kurtka no i wcześniej wspomniane spodnie. przynajmniej u mnie tak to było, bo moje poprzednie dziecko też jest z marca :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Odnośnie ubrań to warto się rozglądać po różnych sklepach, te z metką "ciążowe" są droższe, a czasami można poszperać i będzie na nas ok. Na przykład luźniejszy t shirt czy koszula do pracy. Moja kuzynka tak robiła do 6/7 miesiąca, potem wiadomo, że typowe ciążówy kupiła ;)

W poprzedniej ciąży miałam tylko jedne jeansy typowo ciążowe i 3 pary leginsów. Reszta tak jak napisałaś, większe ale normalne. Tylko, że wtedy rodziłam w lipcu. Teraz cała jesień i zima przed nami więc trochę gorzej. Ja szukam paczek na olx żeby nie wydawać kasy. Tylko na uroczystości sobie kupię ładne nowe rzeczy ;)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ostatnio w HM nakupowalam szortów z przeceny, bo za trzy tygodnie jedziemy do Grecji na urlop i chce sie wygodnie nosić ;) A tak to jeansy kupilam jedne ciazowe, bosko wygodne. No ale to jak piszecie - idzie zima i nie ma tak fajnie jak w lato, ze mozna luźne gatki, sukienki i spodniczki nosic... Ale ja uwielbiam zakupy, to tylko sie ciesze, ze mam dobra wymowke ;)

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zaczęłam famibion natal 2 :)
    Czy wam też chce się mdleć? Wyjdę na zakupy, porobię coś w domu i sekundy dzielą mnie od upadku.

60wzjk3.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej, ja zaczęłam famibion natal 2 :)
    Czy wam też chce się mdleć? Wyjdę na zakupy, porobię coś w domu i sekundy dzielą mnie od upadku.

Nie mogę stać dłużej niż dwie minuty, bo od razu zimne poty i ogólny armagedon, nic tylko mdleć. W pierwszej ciąży miałam to samo. Najgorzej wystać przy robieniu obiadu czy w jakiejkolwiek kolejce.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się za to bardzo kręci w głowie nawet jak leżę

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno omdlenia dopiero mogą nam się zacząć. Przynajmniej tak mówił mi mój kardiolog, że po 12-13 tygodniu ciąży jest najgorzej

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wpełzłam na Morskie Oko... Teraz umieram z powodu bólu nóg i bioder, kompletnie nie jestem osobą aktywną więc zdycham...

Cabank84, Marietta lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White podziwiam! Ja też miałam takie ambitne plany jak byliśmy niedawno w Zakopanem, ale jak przeszłam po krupówkach z góry na dół i z powrotem i ledwo doszłam do kwatery, to stwierdziłam, że nawet nie ma sensu nad to Morskie Oko sie wybierać :p

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie poszła gdyby nie mąż... Ale następnym razem tam zawitam jak Melexy lub inny wynalazek zacznie wjeżdżać na górę :D bo w życiu bym tego tym biednym koniom nie zrobiła, jestem w szoku ile młodych ludzi dziś tą bryczką jechało! Podziwiam rodziny z dziećmi, z tymi spacerówkami że są w stanie wejść na górę! Dziś widziałam kobietę na oko 6 miesiąc ciąży a mąż pchał wózek z dzieckiem

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj dziewczyny nie mam chwilami sił dzis cały dzień zero apetytu na nic ! Byłam w galerii duzy wybór i fast foodow i zwykle obiady chińszczyzny kebaby subway nic! Na nic nie mam ochoty ! Kupiłam obiad ( bo skoro nie chciałam i tak nic to już wzięłam to co zdrowe ) i ostatecznie i tak go zostawiłam :(:( zaczęłam już 12 tydzień .. było ze dwa dni lepiej i znów .. ja i tak jestem bardzo chuda nie wymiotowałam ani razu ale ja już jestem tym zmęczona .. uwielbiałam jesc a teraz nie mam ochoty nawet na jedna rzecz jakakolwiek

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiotuje wieczorami. Teraz zjadłam tabletki i boję się, że je z wymiotuje zaraz :-(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ