X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie wczorajszej wiem, że dzidziuś ma 3,18 cm i tętno 167. Nasz mały cud spał sobie :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. No i ja jestem po badaniach. Dzidzius urosl - 5,2 cm. Krecil sie jak szalony. Przeziernosc ok, kosc jest. Pare innych rzeczy tez. Lekarz nie zobaczyl tylko pecherza moczowego. Mam nadzieje, ze to tylko kwestia sprzetu czy ruchliwosci bababelka. Tez czuje ruchy :-). Potwierdzilam sobie to patrzac jak lekarz przykladal sonde, to to miejsce. Zgadza sie!!! Zaczynalo sie od dotkniec jakby onek rybki, przeslizgiwanie a po 2 tyg czuje krecenie sie. Trafily sie chyba tez ze 3 kopniaczki :-). Alez sie ciesze! To bylo luxmedowe badanie, za 1,5 tyg mam jeszcze prywatne u lekarza z FMF.

Natka94, syla2312 lubią tę wiadomość

m3sxhqvk172de6m3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:
    Heja. No i ja jestem po badaniach. Dzidzius urosl - 5,2 cm. Krecil sie jak szalony. Przeziernosc ok, kosc jest. Pare innych rzeczy tez. Lekarz nie zobaczyl tylko pecherza moczowego. Mam nadzieje, ze to tylko kwestia sprzetu czy ruchliwosci bababelka. Tez czuje ruchy :-). Potwierdzilam sobie to patrzac jak lekarz przykladal sonde, to to miejsce. Zgadza sie!!! Zaczynalo sie od dotkniec jakby onek rybki, przeslizgiwanie a po 2 tyg czuje krecenie sie. Trafily sie chyba tez ze 3 kopniaczki :-). Alez sie ciesze! To bylo luxmedowe badanie, za 1,5 tyg mam jeszcze prywatne u lekarza z FMF.

A mogę zapytać o tętno? U nas było 176 i ponoć troszkę za duże.

• Mair Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

Tetno bylo okolo 167. Na poprzedniej wizycie okolo 180 pare tyg temu. Troche "zeszlo". Ale to ponoc taka tendencja. U Was lekarz powiedzial, ze za duzo?

m3sxhqvk172de6m3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:
    Tetno bylo okolo 167. Na poprzedniej wizycie okolo 180 pare tyg temu. Troche "zeszlo". Ale to ponoc taka tendencja. U Was lekarz powiedzial, ze za duzo?

Mam sprawdzać co wizytę, bo ponoć normy to 140-160. Na prenatalnych tylko tutaj zasuregerował kontrolę przy każdej wizycie, więc ziarnko niepewności zasiane.

Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Dziś mam wizytę pod wieczór, sprawdzimy.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:

U nas 178, lekarz powiedział, że do 180 ok, i powiedział, że mój stres (trzęsłam się jak galareta przed wizytą) może podwyższyć dziecku tętno, więc zero stresu w zaleceniach :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    U nas 178, lekarz powiedział, że do 180 ok, i powiedział, że mój stres (trzęsłam się jak galareta przed wizytą) może podwyższyć dziecku tętno, więc zero stresu w zaleceniach :)

Ja tam się cieszyłam, ale na samym początku dzidzia leżała do góry nogami i się nie ruszała. Wtedy były wykonane pierwsze pomiary i tak sobie myślę "czemu się nie rusza? co sie dzieje?" no i chyba zestresowałam się :D

A po tym bach... młody fikał koziołki, aż problem był z pomiarami, takie ruchliwe, więc może to też dlatego.

No i stwierdzenie lekarza, że chyba maleństwu się nie podoba podglądanie, bo ucieka nam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair a jesteś w 12 tygodniu ? Ja Ruchów nie czuje w 11 a jestem szczupła , macie brzuszki ? Ja zero

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję Wam waszych wieści z badań prenatalnych, fajnie, że wszystko idzie w dobrą stronę.

Ja natomiast chyba zaczęłam mieć objawy ciążowe :o Od kilku dni poważnie dokucza mi żołądek, miewam mdłości, wczoraj zaczęły mnie boleć piersi, a dzisiaj pierwszy raz skrzywiłam się po napiciu się kawy! Jak to mówią, lepiej późno niż wcale :) Cieszę się, że dopiero teraz, bo niebawem powinny ustać.

Dendalion, dzięki za wyjaśnienia na temat sera, miałam w tym zakresie wiele wątpliwości, a teraz będę je jadła ze spokojem. A propos, Ty masz męża Włocha, a ja jestem italianistką ;) Mam zamiar mówić do dziecka po włosku, żeby było dwujęzyczne, zobaczymy, czy wytrwam w tym postanowieniu. :)

Wczoraj byłam w H&M na dziale Mama i przymierzałam spodnie ciążowe. Powiem Wam, że dopóki noszę takie normalne spodnie, które jednak nieco już uciskają brzuch to wygląda on jeszcze ok i można nie zauważyć, ale jak ubrałam te ciążowe, to 5. miesiąc normalnie! Zwłaszcza w zestawieniu z ciążową bluzką. Fajny widok to był dla mnie, bo to moja pierwsza ciąża, ale co to będzie za parę miesięcy! Przytyłam dopiero 2 kg, ale startowałam z BMI 25, więc płaskiego brzucha nie miałam już na początku. Mam nadzieję, że mnie nie wysadzi w kosmos. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 10:43

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dziewczyny, gratuluję Wam waszych wieści z badań prenatalnych, fajnie, że wszystko idzie w dobrą stronę.

Ja natomiast chyba zaczęłam mieć objawy ciążowe :o Od kilku dni poważnie dokucza mi żołądek, miewam mdłości, wczoraj zaczęły mnie boleć piersi, a dzisiaj pierwszy raz skrzywiłam się po napiciu się kawy! Jak to mówią, lepiej późno niż wcale :) Cieszę się, że dopiero teraz, bo niebawem powinny ustać.

Dendalion, dzięki za wyjaśnienia na temat sera, miałam w tym zakresie wiele wątpliwości, a teraz będę je jadła ze spokojem. A propos, Ty masz męża Włocha, a ja jestem italianistką ;) Mam zamiar mówić do dziecka po włosku, żeby było dwujęzyczne, zobaczymy, czy wytrwam w tym postanowieniu. :)

Wczoraj byłam w H&M na dziale Mama i przymierzałam spodnie ciążowe. Powiem Wam, że dopóki noszę takie normalne spodnie, które jednak nieco już uciskają brzuch to wygląda on jeszcze ok i można nie zauważyć, ale jak ubrałam te ciążowe, to 5. miesiąc normalnie! Zwłaszcza w zestawieniu z ciążową bluzką. Fajny widok to był dla mnie, bo to moja pierwsza ciąża, ale co to będzie za parę miesięcy! Przytyłam dopiero 2 kg, ale startowałam z BMI 25, więc płaskiego brzucha nie miałam już na początku. Mam nadzieję, że mnie nie wysadzi w kosmos. :)

ja długo mieszkałam we Włoszech, to mój drugi język.
    mój synek jest trojjezyczny bo my mieszkamy w Niemczech - ja z nim mówię po polsku, mąż po włosku (my z mężem po włosku), a w żłobku oczywiście niemiecki. jest wesoło, od paru tygodni mówi naprawdę pełnymi złożonymi zdaniami i można peknac ze śmiechu jak np. w polskie zdanie wstawia włoski czasownik, ale w polskiej deklinacji :) ale nigdy nie zamienilabym tego na nic innego, to wspaniała szansa dla maluchów, za 2-3 lata będzie posługiwał się biegle 3 językami. jeśli tylko dasz radę mówić do dziecka w jezyku nie ojczystym, to super!!!ja z mężem w domu mówię po włosku a i tak z synkiem spontanicnie wychodzi mi tylko po polsku (a nie mieszkam w Polsce od 7 lat i nie mam na codzień kontaktu z językiem). trzymam kciuki! :)

Natka94, szatanka lubią tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie przelatałam w jeansach i nigdy nie miałam potrzeby żeby w domu przebierać się w dresy. Natomiast teraz... Kocham dres! I jak tylko mogę to ściągam jeansiory bo mnie uciskają :p Dalej nosze swoje ciuchy, ale te bardziej dopasowane niestety stają się mało wygodne... Mimo, że na wadze nawet kilogram mniej niż na pierwszym ważeniu u położnej. Brzuszek powoli widać, szczególnie śmiesznie jak próbuje go wciągnąć (co by na przykład dopiąć te nieszczęsne spodnie) a mąż się śmieje, że dziecka nie wciągnę :p No cóż, czas chyba zacząć szukać większych rozmiarów :p

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG 1-go trymestru umówione na 7 września w dobreusg w Krakowie :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Długo się nie odzywałam, ale czytam na bieżaco :) Widzę, że maluchy rosną sobie w najlepsze, fikają koziołki. Super, że czujecie ruchy, ja niestety nic jeszcze nie czuję.

Co polecacie na podrażnienia okolic intymnych? :( Mam zupełny brak nawilżenia i otarłam się w miejscu wiadomym ;( Wizyta dopiero we wtorek, czym się ratować?

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Mair a jesteś w 12 tygodniu ? Ja Ruchów nie czuje w 11 a jestem szczupła , macie brzuszki ? Ja zero

Zaczal sie 13. Ok. 11 czulam takie jakby dotyki ogonka rybki, czasem mikro swiderek wsluchaj sie w swoje cialo. Moze akurat :-). Ale ja jestem akurat bardzo wrazliwa na bodzce fizycznie. Ja jestem taka powiedzmy normalna, nieco mieciutka ;-). Brzuszka ciazowego nie mam, tylko troszeczke swojego ;-). Tylko minimalne naprawde minimalne uwypuklenie podbrzusza.

m3sxhqvk172de6m3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowybalonik ja używam kremu dla dzieci bambiono nie wiem czy można - uzywan

• olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba zawitał 2 trymestr. Dziś mnie boli brzuch uklucia znów staram się nie zwracać uwagi. W pracy wciągam brzuch troszkę się koszulka opiera w jednym miejscu. Ja miałam badanie przeziornosci czy jakoś tak 2 dni temu. Wychodziło wtedy 13.t 1d.(11t plodu)7.3 cm tętno 161.dlugie badanie ale to sama przyjemność w pewnym momencie oczy mi się przymykaly chyba stres zszedł miałam robione przez brzuch. Życzę wam tylko dobrych wieści po tym badaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 11:23

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Żabka, my na tym samym etapie, nie wiem czy mnie pamiętasz? :D

Powiedz mi, ile mierzył dzieciaczek ostatnio? i który to był tydzień? aha i pamiętasz może tętno?

Ja bylam w 11+6 i mialo 5.24cm. Pulsu nie wiem bo nie podala

88c53e3k19nfhznr.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    USG 1-go trymestru umówione na 7 września w dobreusg w Krakowie :)

To bedziemy badać się w tym samym miejscu, tylko ja dzien wcześniej :) a do kogo idziesz? Ja do dr Wiechcia :)

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Hej dziewczyny ;) Długo się nie odzywałam, ale czytam na bieżaco :) Widzę, że maluchy rosną sobie w najlepsze, fikają koziołki. Super, że czujecie ruchy, ja niestety nic jeszcze nie czuję.

Co polecacie na podrażnienia okolic intymnych? :( Mam zupełny brak nawilżenia i otarłam się w miejscu wiadomym ;( Wizyta dopiero we wtorek, czym się ratować?

Ja uzywam Provag zel. A dopochwowo lactovaginal, w poczatkowym stadium ratowalo.

m3sxhqvk172de6m3.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 ja do doktor Nocuń :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ