X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na smiadanie nie wchodzi mi nic. Wyobrazcie sobie ie ze wypilam litr Kubusia marchewkowego i jakbym sie najadla. Dziwne ale smakowalo mi.
    Z tym sikaniem niestety prawda w 3 trymestrze praktycznie cala noc.mozna spędzić w wc na sikaniu po 3 kropelki a jak ich nie oddasz nie mozesz zasnac. Okropne ale prawdziwe.
    Sorki za literówki ale z tel pisze :)
    W pn usg ja dzis mam takie mysli ze bedzie dobrze i wszystko leci jak powinno. Mam ochote sobie sprzatac i ogarniac mieszkanie. Dzieci biegaja po podwórku a ja mam w planach wyszykowac ich pokoj na rok szkolny. Moj najstarszy idzie do pierwszej klasy. Wielkie wydarzenie mocno to przezywam ale wiem ze sobie poradzi to mądry i zdolny chlopak.

A jak u Was ?

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż w większości macie ochotę np na fast food a ja na nic :(:( ale trudno .. ja robie remont mieszkania i chwilowo mieszkam u rodziców , chce żeby na przyjście maluszka wszystko było świeże :):) kupuje tez nowe meble i dywany mam nadzieje ze ładnie to wyjdzie wszystko :):)

• Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie zjadłam chleb z majonezem i na deser szarlotka. Może niezbyt zdrowo Ale naszła mnie ochota. Najdziwniejsze jest to że od chyba pół roku majonezu nie jadłam.
    Zbieram teraz siły żeby posprzątać i wybrać się na zakupy ale mi się oczy już zamykają

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie zjadłam sałatkę gyros (mąż zrobił) i kanapkę chleba. Trochę posprzątam i teraz odpoczywam. Wczoraj padłam po 19 wymiotujac co jakiś czas - taki już los mamy :-)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nareszcie mogę wrócić do moich normalnych śniadań bo nie odrzuca mnie w koncu od nabiału! dzisiaj kawa z mlekiem i jogurt z płatkami owsianymi :) moze w koncu wyreguluje znow wyproznianie. dziewczyny zaczynam sie marteic, ze dokucza mi wyrostek :( jak za duzo chodzę zaczyna bolec po prawo, w ogole prawe wiezadlo mnie tez strasznie ciągnie...czasami jak kichne to mnie tak zacznie rwac po tej prawej stronie, ze masakra. mam nadzieję, ze takie uroki i to nic powaznego, wizyta dopiero za 6 dni, a my nadal we Włoszech

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni dopiero częściej robie siku, ale dziś zrobiłam na jasno zielono..zaczynam się martwić, że to plus wysokie pH oznacza problemy z nerkami :-(

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion ...ja mam identycznie z tym chodzeniem i kichaniem tyle ze po lewej stronie, także myślę ze to po prostu jakiś kaprys ciążowy, w poniedziałek się wypytam też o to ;)

Fortitudo ... jak masz zmieniony kolor moczu to najlepiej zgłoś to swojemu gin lub położnej choroby układu moczowego w ciąży to nie taka prosta sprawa i najlepiej od razu reagować, nie czekałabym do wizyty bo może się pogorszyć.

Justa1994 .. trochę Ci zazdroszczę tego remontu :) też bym chciała tak wszystko na świeżo od nowa zaplanować :) Niestety remont piętra mąż zaplanował dopiero za rok i tam dzieciaki będą miały każdy osobny pokój bo jak na razie dzielą jeden ( niby największy) ale wiadomo że każdy chciałby mieć swój tym bardziej że dzieciaki tak szybko rosną i będą potrzebować ciszy i spokoju do nauki

f2w3skjood9muy2d.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    dandelion ...ja mam identycznie z tym chodzeniem i kichaniem tyle ze po lewej stronie, także myślę ze to po prostu jakiś kaprys ciążowy, w poniedziałek się wypytam też o to ;)

Fortitudo ... jak masz zmieniony kolor moczu to najlepiej zgłoś to swojemu gin lub położnej choroby układu moczowego w ciąży to nie taka prosta sprawa i najlepiej od razu reagować, nie czekałabym do wizyty bo może się pogorszyć.

Justa1994 .. trochę Ci zazdroszczę tego remontu :) też bym chciała tak wszystko na świeżo od nowa zaplanować :) Niestety remont piętra mąż zaplanował dopiero za rok i tam dzieciaki będą miały każdy osobny pokój bo jak na razie dzielą jeden ( niby największy) ale wiadomo że każdy chciałby mieć swój tym bardziej że dzieciaki tak szybko rosną i będą potrzebować ciszy i spokoju do nauki

haha, ja jak sobie przypomnę to moj synek poprzedni w tamtej ciąży zalegal mi caly czas po prawej stronie, aż mi spowodował zastój nerki, to był ból. może moje dzieci lepiej się czują po prawo :) wczoraj mi dokuczalo bardzo, dziś na szczęście mniej. mam nadzieję, że to nic poważnego.

jeśli chodzi o siusianie to w dzień u mnie problem nie istnieje a w nocy latam po kilka razy. i gdzie ta sprawiedliwość :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion ... synowie widocznie coś mają takiego w sobie :) mój był taki piłkarz od małego że normalnie sine miejsce miałam i wtedy lekarz powiedział że mam wsadzać dłoń pomiędzy dziecko a żebra odpychając delikatnie bo bolało niesamowicie jak w kółko w te samo miejsce kopał :D ale wszystko u wybaczyłam jak tylko zobaczyłam szkraba na porodówce :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinuszka podobno nie można majonezu słyszałam ze mogą tam być surowe jajka

Karolinuszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Karolinuszka podobno nie można majonezu słyszałam ze mogą tam być surowe jajka
    Dzięki za informację. Sprawdzę to, bo nie słyszałam nic wcześniej na ten temat. Wiem o surowych jajkach Ale nie pomyślałam że majonez się z nich robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 12:11

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam nie można swojskiego majonezu. Do tego ze sklepu nie ma przeviwskazan bo robią go z jaj w proszku

OjMaryś, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze nie można wiec wole po prostu nie ryzykować i go teraz w ogóle nie jem na wszelki wypadek

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojmarys moje Mieszkanie ( piętro w domu ) i tak wymagało remontu wiec akurat zrobię to teraz jak ma przyjść dzidzia dzis kupiłam biała szafę i specjalnie pod dzidzie biała komodę w której są same szuflady :):)

OjMaryś, Natka94 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nasz czeka w listopadzie kupno mieszkania a potem jego urządzenie. Zabieralismy się do tego od roku. A dzięki dzidziusiowi w końcu się będziemy mieli swoje M

OjMaryś lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dajcie sie zwariowac ;) nie wolno surowych jaj wiec swojskiego majonezu. Wszystko co ma terminy na kilka-kilkanascie miesięcy uwierzcie ze z surowymi jajami nie ma nic wspolnego :) sklepowe mozna jesc bez obaw

OjMaryś, moodliszka, wiecznie, Konami, KasiaMarysiaaa, szatanka, Kasia.ke1, Marietta lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklepowe majonezy jak najbardziej można wcinać :D

Justa :) ja kupiłam białe łóżeczko :D nie mogłam się powstrzymać :) Białe mebelki są świetne :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie wcześnie kupujecie meble. Ja się wstrzymuje, bo mam jeszcze czas :-)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy kupiłaś ojmarys ? Tez chce białe lozeczko !:):) narazie tylko w planach ale mam nadzieje ze już niedługo będę mogła je wybierać w sklepie dla dzidziusiow !!:D lozeczko boje się już kupować .. wcześniej straciłam dzidziusia i wiadomo..

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja sobie ostatnio w HM nakupowalam szortów z przeceny, bo za trzy tygodnie jedziemy do Grecji na urlop i chce sie wygodnie nosić ;) A tak to jeansy kupilam jedne ciazowe, bosko wygodne. No ale to jak piszecie - idzie zima i nie ma tak fajnie jak w lato, ze mozna luźne gatki, sukienki i spodniczki nosic... Ale ja uwielbiam zakupy, to tylko sie ciesze, ze mam dobra wymowke ;)
    Ale za to omina nas upały z wielkim brzuchem, a to chyba grosze. Ja córkę urodziłam w kwietniu, więc okres ciążowy wypada mi prawie identycznie i się cieszę.

Co do ciuchów warto czekać na promocje. Ja ostatnio kupiłam 4 koszulki ciążowe z h&m mama i wyszły mnie po ok 19 zł za szt więc super tanio, a są rewelacyjne (super wygodne, z mieciutkiej bawełny i ładnie podkreślają brzuszek - dwie mam jeszcze z poprzedniej ciąży ;) ). Legginsy nosiłam normalne, nawet nowych nie kupowałam ;) . W sweterku z h&m mama chodziłam też po ciąży. W kurtkę zimową, sukienki wchodzilam też normalnie i też obyło się bez zakupów ;). Za to jeansy ciążowe to rewelacyjny wynalazek :D. Mam jedne, ale nie wiem czy drugich nie dokupię jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 14:14

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ