X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na smiadanie nie wchodzi mi nic. Wyobrazcie sobie ie ze wypilam litr Kubusia marchewkowego i jakbym sie najadla. Dziwne ale smakowalo mi.
    Z tym sikaniem niestety prawda w 3 trymestrze praktycznie cala noc.mozna spędzić w wc na sikaniu po 3 kropelki a jak ich nie oddasz nie mozesz zasnac. Okropne ale prawdziwe.
    Sorki za literówki ale z tel pisze :)
    W pn usg ja dzis mam takie mysli ze bedzie dobrze i wszystko leci jak powinno. Mam ochote sobie sprzatac i ogarniac mieszkanie. Dzieci biegaja po podwórku a ja mam w planach wyszykowac ich pokoj na rok szkolny. Moj najstarszy idzie do pierwszej klasy. Wielkie wydarzenie mocno to przezywam ale wiem ze sobie poradzi to mądry i zdolny chlopak.

A jak u Was ?

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż w większości macie ochotę np na fast food a ja na nic :(:( ale trudno .. ja robie remont mieszkania i chwilowo mieszkam u rodziców , chce żeby na przyjście maluszka wszystko było świeże :):) kupuje tez nowe meble i dywany mam nadzieje ze ładnie to wyjdzie wszystko :):)

• Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie zjadłam chleb z majonezem i na deser szarlotka. Może niezbyt zdrowo Ale naszła mnie ochota. Najdziwniejsze jest to że od chyba pół roku majonezu nie jadłam.
    Zbieram teraz siły żeby posprzątać i wybrać się na zakupy ale mi się oczy już zamykają

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie zjadłam sałatkę gyros (mąż zrobił) i kanapkę chleba. Trochę posprzątam i teraz odpoczywam. Wczoraj padłam po 19 wymiotujac co jakiś czas - taki już los mamy :-)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nareszcie mogę wrócić do moich normalnych śniadań bo nie odrzuca mnie w koncu od nabiału! dzisiaj kawa z mlekiem i jogurt z płatkami owsianymi :) moze w koncu wyreguluje znow wyproznianie. dziewczyny zaczynam sie marteic, ze dokucza mi wyrostek :( jak za duzo chodzę zaczyna bolec po prawo, w ogole prawe wiezadlo mnie tez strasznie ciągnie...czasami jak kichne to mnie tak zacznie rwac po tej prawej stronie, ze masakra. mam nadzieję, ze takie uroki i to nic powaznego, wizyta dopiero za 6 dni, a my nadal we Włoszech

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni dopiero częściej robie siku, ale dziś zrobiłam na jasno zielono..zaczynam się martwić, że to plus wysokie pH oznacza problemy z nerkami :-(

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion ...ja mam identycznie z tym chodzeniem i kichaniem tyle ze po lewej stronie, także myślę ze to po prostu jakiś kaprys ciążowy, w poniedziałek się wypytam też o to ;)

Fortitudo ... jak masz zmieniony kolor moczu to najlepiej zgłoś to swojemu gin lub położnej choroby układu moczowego w ciąży to nie taka prosta sprawa i najlepiej od razu reagować, nie czekałabym do wizyty bo może się pogorszyć.

Justa1994 .. trochę Ci zazdroszczę tego remontu :) też bym chciała tak wszystko na świeżo od nowa zaplanować :) Niestety remont piętra mąż zaplanował dopiero za rok i tam dzieciaki będą miały każdy osobny pokój bo jak na razie dzielą jeden ( niby największy) ale wiadomo że każdy chciałby mieć swój tym bardziej że dzieciaki tak szybko rosną i będą potrzebować ciszy i spokoju do nauki

f2w3skjood9muy2d.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    dandelion ...ja mam identycznie z tym chodzeniem i kichaniem tyle ze po lewej stronie, także myślę ze to po prostu jakiś kaprys ciążowy, w poniedziałek się wypytam też o to ;)

Fortitudo ... jak masz zmieniony kolor moczu to najlepiej zgłoś to swojemu gin lub położnej choroby układu moczowego w ciąży to nie taka prosta sprawa i najlepiej od razu reagować, nie czekałabym do wizyty bo może się pogorszyć.

Justa1994 .. trochę Ci zazdroszczę tego remontu :) też bym chciała tak wszystko na świeżo od nowa zaplanować :) Niestety remont piętra mąż zaplanował dopiero za rok i tam dzieciaki będą miały każdy osobny pokój bo jak na razie dzielą jeden ( niby największy) ale wiadomo że każdy chciałby mieć swój tym bardziej że dzieciaki tak szybko rosną i będą potrzebować ciszy i spokoju do nauki

haha, ja jak sobie przypomnę to moj synek poprzedni w tamtej ciąży zalegal mi caly czas po prawej stronie, aż mi spowodował zastój nerki, to był ból. może moje dzieci lepiej się czują po prawo :) wczoraj mi dokuczalo bardzo, dziś na szczęście mniej. mam nadzieję, że to nic poważnego.

jeśli chodzi o siusianie to w dzień u mnie problem nie istnieje a w nocy latam po kilka razy. i gdzie ta sprawiedliwość :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion ... synowie widocznie coś mają takiego w sobie :) mój był taki piłkarz od małego że normalnie sine miejsce miałam i wtedy lekarz powiedział że mam wsadzać dłoń pomiędzy dziecko a żebra odpychając delikatnie bo bolało niesamowicie jak w kółko w te samo miejsce kopał :D ale wszystko u wybaczyłam jak tylko zobaczyłam szkraba na porodówce :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinuszka podobno nie można majonezu słyszałam ze mogą tam być surowe jajka

Karolinuszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Karolinuszka podobno nie można majonezu słyszałam ze mogą tam być surowe jajka
    Dzięki za informację. Sprawdzę to, bo nie słyszałam nic wcześniej na ten temat. Wiem o surowych jajkach Ale nie pomyślałam że majonez się z nich robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 12:11

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam nie można swojskiego majonezu. Do tego ze sklepu nie ma przeviwskazan bo robią go z jaj w proszku

OjMaryś, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze nie można wiec wole po prostu nie ryzykować i go teraz w ogóle nie jem na wszelki wypadek

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojmarys moje Mieszkanie ( piętro w domu ) i tak wymagało remontu wiec akurat zrobię to teraz jak ma przyjść dzidzia dzis kupiłam biała szafę i specjalnie pod dzidzie biała komodę w której są same szuflady :):)

OjMaryś, Natka94 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nasz czeka w listopadzie kupno mieszkania a potem jego urządzenie. Zabieralismy się do tego od roku. A dzięki dzidziusiowi w końcu się będziemy mieli swoje M

OjMaryś lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dajcie sie zwariowac ;) nie wolno surowych jaj wiec swojskiego majonezu. Wszystko co ma terminy na kilka-kilkanascie miesięcy uwierzcie ze z surowymi jajami nie ma nic wspolnego :) sklepowe mozna jesc bez obaw

OjMaryś, moodliszka, wiecznie, Konami, KasiaMarysiaaa, szatanka, Kasia.ke1, Marietta lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklepowe majonezy jak najbardziej można wcinać :D

Justa :) ja kupiłam białe łóżeczko :D nie mogłam się powstrzymać :) Białe mebelki są świetne :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie wcześnie kupujecie meble. Ja się wstrzymuje, bo mam jeszcze czas :-)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy kupiłaś ojmarys ? Tez chce białe lozeczko !:):) narazie tylko w planach ale mam nadzieje ze już niedługo będę mogła je wybierać w sklepie dla dzidziusiow !!:D lozeczko boje się już kupować .. wcześniej straciłam dzidziusia i wiadomo..

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja sobie ostatnio w HM nakupowalam szortów z przeceny, bo za trzy tygodnie jedziemy do Grecji na urlop i chce sie wygodnie nosić ;) A tak to jeansy kupilam jedne ciazowe, bosko wygodne. No ale to jak piszecie - idzie zima i nie ma tak fajnie jak w lato, ze mozna luźne gatki, sukienki i spodniczki nosic... Ale ja uwielbiam zakupy, to tylko sie ciesze, ze mam dobra wymowke ;)
    Ale za to omina nas upały z wielkim brzuchem, a to chyba grosze. Ja córkę urodziłam w kwietniu, więc okres ciążowy wypada mi prawie identycznie i się cieszę.

Co do ciuchów warto czekać na promocje. Ja ostatnio kupiłam 4 koszulki ciążowe z h&m mama i wyszły mnie po ok 19 zł za szt więc super tanio, a są rewelacyjne (super wygodne, z mieciutkiej bawełny i ładnie podkreślają brzuszek - dwie mam jeszcze z poprzedniej ciąży ;) ). Legginsy nosiłam normalne, nawet nowych nie kupowałam ;) . W sweterku z h&m mama chodziłam też po ciąży. W kurtkę zimową, sukienki wchodzilam też normalnie i też obyło się bez zakupów ;). Za to jeansy ciążowe to rewelacyjny wynalazek :D. Mam jedne, ale nie wiem czy drugich nie dokupię jeszcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 14:14

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ