X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Strasznie wcześnie kupujecie meble. Ja się wstrzymuje, bo mam jeszcze czas :-)
    Ja w poprzedniej ciąży kupilam łóżeczko
    Jak bylam w jakimś 4-5 miesiacu ciąży ;) , bo było tak piękne i tanie i do dziś jestem w nim zakochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 14:19

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednie ciąże mialam z terminem na wrzesien. Do tego lato bylo mega upalne a moja córka tylko na dworzu by byla... brzuch ogromny w takie upaly to nic fajnego :) a z ciuchow kupilam tylko jedne leginsy ciazowe i w lumpeksie kilka fajnych sukienek i spodnic nie ciazowych tylko normalnych nieco luzniejszych. Wiec cale zakupy ciazowe kosztowały mniej niz 100 zl :) chodzilam czesto z swoich zwyklych leginsach i tunikach gdzie miescilam sie spokojnie mimo wielkiego brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 14:20

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy dla dziecka planuje zacząć najwcześniej w listpadzie/grudniu. Teraz jest jeszcze bardzo wczesnie i nie chce zapeszac.

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko od znajomej wiec korzystalam z okazji póki nikt inny sie nie odezwał :)

Z reszta wyprawki sie jeszcze wstrzymam. Wózek planuje kupić dopiero przed samym porodem o ile wgl kupię jakiś.

Ciuchy musze przejrzeć odlozone po starszakach i zobaczyc co mam a co kupic. Szczerze nie mogę sie doczekac wyprawy do sklepów po ciuszki :)

Zjadłam zdrowy obiad mój mąż ze mnie dumny a ja czuje sie ciężko i leżę :) zdrzemne się chwilę i wracam do sprzatania :)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też zrobił dla nas zdrowy domowy obiad, ale po kęsie mnie odrzuciło, nawet zapach mi nie pasował. Za to wsunęłabym jakiegoś fastfooda, ale nie chce męzowi przykrości sprawić, bo się napracował :(

60wzjk3.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam kurczaka i warzywa na parze, pycha!

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po dzisiejszej wizycie melduję, że dzidziuś mierzy 3,5cm :)

Na początku badania spał (matka najedzona to dzidziuś spokojny) ale pod koniec machał nogą i ręką. Serduszko pięknie biło :)

Dostałam skierowanie na prenatalne. We wtorek mam podjechać do szpitala umówić termin w pierwszym lub drugim tygodniu września (obstawiamy z panią doktor 12.09). Wszystko zależy kiedy jeden lekarz będzie przyjmował (podobno najlepszy w szpitalu i fajnie tłumaczy).

Też chętnie bym już wpadła w szał zakupów dla dziecka ale jeszcze trochę za wcześnie.

Jedyne co kupiłam to dżinsy ciążowe z h&m i powiem Wam tak: nigdy w życiu nie miałam tak wygodnych spodni na sobie :)

Natka94, OjMaryś, Konami, syla2312, Marietta lubią tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz w jakiej cenie są jeansy ciążowe w HM ?

60wzjk3.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    W nocy budzę się na sikanie praktycznie od początku. Ostatnio miałam przerwę a teraz znowu. Raz w nocy obowiązkowo toaleta.Do tego takie głupoty mi się śnią. Czekam już na ruchy mojego bąbelka <3

Mam identycznie! Wstawanie na siku bez względu na to, czy przed snem wypiję szklankę czy butelkę wody i te porąbane sny! Sama nie mogę się nadziwić, że tyle rzeczy może się w ciągu nocy przyśnić.

Mnie też odrzuca raczej od mięsa, a zawsze byłam bardzo mięsożerna. Nawet się trochę tym martwię, czy nie dostarczam dziecku za mało białka, bo strączków też za bardzo nie jem. W ogóle apetyt mam umiarkowany, a zawsze należałam raczej do żarłoków. Najczęściej jem teraz płatki zbóż, nabiał (na nowo odkryłam kefir i maślankę, których nie piłam ładnych parę lat, bo ogólnie nabiał mi szkodził), owoce i warzywa. Na jajka od tygodnia też nie mam ochoty, a uwielbiałam od maleńkości. Cały czas mam nadzieję, że słucham swojego ciała i bąbla na tyle dobrze, że daję mu to, czego naprawdę potrzebuje i nic mu nie zabraknie, ale raczej nie można uznać mojej diety za super zbilansowaną. A wy jak macie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Około 130 zł chyba.

Sprawdź sobie na stronie H&M, tam chyba są. :)

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:

cena z metki to 149 ale pani w sklepie powiedziała żebym założyła konto u nich w klubie i dostałam za to od razu 10% zniżki.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po wizycie. Nareszcie mam kartę ciąży :) gin nie był niestety zachwycony moim guzkiem w piersi i wybieram się do onkologa najprawdopodobniej na biopsję. Podobno w ciąży można. Jak trzeba to pójdę... Poza tym mam pilnować cukrzycy a następna wizyta 13.09. szybko, bo mam przyjść jak najszybciej po wynikach nifty.
    Odnośnie ubrań ciążowych to spodnie są dla mnie niezbędne (jeszcze nie na tym etapie ale później już tak). Mam dwie czy trzy pary, w tym jedne z h&m i uwielbiałam je. Teraz ma je bratowa ale mam nadzieję, że nie zapomni oddać bo urodziła 3 tygodnie temu :P a bluzki mam nieciążowe, luźne. Nie jestem raczej szczupła więc na razie się w moje wielkie bluzki mieszczę. Poza tym dzisiaj chyba kolejny kilogram na minus więc może dużo się nie roztyję...

olasz, OjMaryś, Natka94 lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 daj znać jak po wizycie u onkologia.
    Ja usg piersi mam też zlecone do zrobienia na przyszłą wizytę.
    Dziś o wiele lepiej się czuję niż wczoraj. Dużo posprzątam :-) teraz grill :-)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziewczyny szukajcie promocji :) Ja ustrzelilam w poprzedniej ciąży jeansy ciążowe w hm za 30zl i będę miała teraz na drugą ciążę :)

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam fajne ciuchy po siostrze ;) A mnie się pojawiła na brzuchu linea negra :) ale się uśmiałam, z synem miałam ją dopiero w 8 miesiącu :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża przecena spodni ciazowych jest aktualnie na bonprix.pl Jeansy są po 69.99 zł (przecena ze 139,99). Zamawialam juz kiedys od nich ubrania i wiem że warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 18:18

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tej ciąży nie mam jakiegoś bum zakupowego. Wszystko praktycznie mam po córci. Tak mi teraz czas leci że nawet nie chce mi się tych ubranek ruszyć. Może po prenatalnych to zrobię. W styczniu się ogarnę.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy połowa 11 tygodnia ciąży to nie za wcześnie na prenatalne ?

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym znowu tylko mięso jadła :D
    Co do zakupów, to u nas na spokojnie, bo właściwie musimy kupić jedynie łóżko dla starszaka :P reszta jest. No i zobaczymy kto w brzuszku mieszka, bo jeśli dziewczynka, to będzie trzeba uzupełnić garderobę w bardziej dziewczęce ciuszki :p
    Ciuchów ciążowych nie kupuję, bo mam po pierwszej ciąży. I całe szczęście, bo spodnie już musiałam wymienić, choć nie przytyłam ani pół kg :P co mnie cieszy. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 6kg i teraz liczę na podobny wynik.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Hej :) ja po wizycie. Nareszcie mam kartę ciąży :) gin nie był niestety zachwycony moim guzkiem w piersi i wybieram się do onkologa najprawdopodobniej na biopsję. Podobno w ciąży można. Jak trzeba to pójdę... Poza tym mam pilnować cukrzycy a następna wizyta 13.09. szybko, bo mam przyjść jak najszybciej po wynikach nifty.
    Odnośnie ubrań ciążowych to spodnie są dla mnie niezbędne (jeszcze nie na tym etapie ale później już tak). Mam dwie czy trzy pary, w tym jedne z h&m i uwielbiałam je. Teraz ma je bratowa ale mam nadzieję, że nie zapomni oddać bo urodziła 3 tygodnie temu :P a bluzki mam nieciążowe, luźne. Nie jestem raczej szczupła więc na razie się w moje wielkie bluzki mieszczę. Poza tym dzisiaj chyba kolejny kilogram na minus więc może dużo się nie roztyję...

Gratuluję:)

Ja idę 8 września na biopsję gruboiglowa ze znieczuleniem..

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ