Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny czy połowa 11 tygodnia ciąży to nie za wcześnie na prenatalne ?
Podobno dobrze żeby ten 11 był skończony,bo moze sie okazac ze dzidzia jest za mala zeby ja pomierzyc, ja idę akurat punkt 12,0 :p mam nadzieje ze da juz sie wymierzyc to co trzeba... -
Dzis chyba odespalam ostatnie nieprzespane noce zwleklam sie z lozka po 11. Z racji tego ze wrocily u nas upaly wybralismy sie na basen. Troche poplywalam . Co do zakupow to mnie czekaja tylko duperelki typu posciel,ubranka itp. Lozeczko mam, wozek tez bede miala. Planuje ruszyc z tym jakos listopad grudzien. Zeby w styczniu juz wszystko bylo. Ostatnio 2 miesiace wczeniej wyladowalam w szpitalu z regularnymi skurczami. W domu w sumie nic nie mialam dla corki wiec po wyjsciu ze szpitala odrazu kompletowalam cala wyprawke na wszelki wypadek. A potem mala sie rozgoscila i urodzilam rowno w 38 tyg.
-
KasiaMarysiaaa wrote:Gratuluję
Ja idę 8 września na biopsję gruboiglowa ze znieczuleniem..KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kinia2111 wrote:Podobno dobrze żeby ten 11 był skończony,bo moze sie okazac ze dzidzia jest za mala zeby ja pomierzyc, ja idę akurat punkt 12,0 :p mam nadzieje ze da juz sie wymierzyc to co trzeba...Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
nick nieaktualnyDziewczyny mam problem obudziłam się właśnie ( ale przez sen tez czułam tylko zbyt twardo spałam ) przez starszne kłucie brzucha .. jestem pierwszy raz na tym etapie ciąży ( zaczęłam 12 tydzień bo 11 i 2 dzień skończone ) i nie wiem może to normalne ale mnie na prawdę mocno kuje te podbrzusze cały czas jakby ktoś się igła bawił dokładnie na środku mojego podbrzusza poszłam siku i przy napięciu mięśni ból się powiększył.. wróciłam do łóżka i jakby trochę lżej ale oczywiście panikuje teraz , takie delikatnie bóle miewalam wcześniej ale to było na prawdę bardzo silne ..
-
nick nieaktualny
-
Kasia.ke1 wrote:Ja dostałam fajne ciuchy po siostrze A mnie się pojawiła na brzuchu linea negra ale się uśmiałam, z synem miałam ją dopiero w 8 miesiącu
Justa1994 wrote:Dziewczyny czy połowa 11 tygodnia ciąży to nie za wcześnie na prenatalne ? -
Karolinuszka wrote:Justa nasz czeka w listopadzie kupno mieszkania a potem jego urządzenie. Zabieralismy się do tego od roku. A dzięki dzidziusiowi w końcu się będziemy mieli swoje M
Jeśli wszystko pójdzie sprawnie i mam nadzieję, że nie będzie żadnych większych usterek to w tym tygodniu odbierzemy mieszkanie i rozpoczniemy remont Oby tylko wszystko było ok. -
Dziewczyny czy któraś z was miała w badanym moczu ciała ketonowe? Bardzo się boję, że będę mieć cukrzycę ciążową Glukoza na czczo z krwi jest idealna.
Ponownie zrobiłam badanie na toxoplazme i przeciwciała Igg mam troszkę niższe (97,7) niż ponad tydzień temu (99), więc chyba jest ok. -
Ketony njestety w ostatniej ciąży mnie zaniepokoiły (lekarza nie, twierdził że po prostu za długo nie jadłam i stąd one) i po krzywej niestety wyszła cukrzyca. Na czczo zawsze miałam idealne cukry, tylko po obciążeniu było źle. Ale mój lekarz i tak się upierał, że to normalne. Także nie wiadomo. Ja wtedy sama poprosiłam o krzywą. Nie masz dostępu do glukometru? Może raz czy dwa miałabyś możliwość zmierzyć 1 godz. po posiłku? W mojej starej przyxhodni mierzą cukier jak się poprosi.
Jagnasam lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Ketony njestety w ostatniej ciąży mnie zaniepokoiły (lekarza nie, twierdził że po prostu za długo nie jadłam i stąd one) i po krzywej niestety wyszła cukrzyca. Na czczo zawsze miałam idealne cukry, tylko po obciążeniu było źle. Ale mój lekarz i tak się upierał, że to normalne. Także nie wiadomo. Ja wtedy sama poprosiłam o krzywą. Nie masz dostępu do glukometru? Może raz czy dwa miałabyś możliwość zmierzyć 1 godz. po posiłku? W mojej starej przyxhodni mierzą cukier jak się poprosi.
Dzięki za podpowiedź. Mąż ma glukometr bo miał kiedyś problemy z cukrem, muszę się go zapytać czy ma paski. Robiłam w czerwcu krzywą cukrową i insulinową (to był bardzo wczesny początek ciąży, o której jeszcze nie wiedziałam). Krzywa cukrowa była w porządku, niestety insulinowa już nie. Pokazałam wyniki mojej ginekolog i powiedziała, że insulina jest jeszcze na granicy. -
nick nieaktualnyKarolinuszka wrote:Dzień dobry dziewczyny Czy Wy też z rana nie możecie spać? Ja ostatnio ciągle się budzę 6-7.
Wcześniej jak miałam drzemki w ciągu dnia to kładłam się później i wstawałam później.
Teraz w ciągu dnia spać mi się nie chce ale godzina 20 i padam na twarz. Co za tym idzie budzę się po 5. Co prawda poleżę chwilę z otwartymi oczami i idę dalej spać na godzinkę lub dwie ale to już jest zupełnie inny sen. -
olasz wrote:Wcześniej jak miałam drzemki w ciągu dnia to kładłam się później i wstawałam później.
Teraz w ciągu dnia spać mi się nie chce ale godzina 20 i padam na twarz. Co za tym idzie budzę się po 5. Co prawda poleżę chwilę z otwartymi oczami i idę dalej spać na godzinkę lub dwie ale to już jest zupełnie inny sen.
Ja właśnie tak jak Ty chodze wcześnie spac i pewnie dlatego taka pobudka z rana. Ale nadal zdarzaja mi sie drzemki w ciagu dnia.Nasze maleństwo -
Cześć. Pogoda taka.zawieszona dzisiaj wiec nie ruszamy sie z domu a.mielismy jechac na przedstawienie teatralne dla syna. Trudno. Wolę nie zmoknąć.
Piszecie o remontach itd. Nas tez to czeka. Chcemy z jednego pokoju 25m zrobic dwa.mniejsze i wysiedlic tam oboje dzieciakow a pokoj syna przerobimy na sypialnie. Salon zostanie na swoim miejscu:-) tylko kompletnie nie wiem kiedy się za to zabrac...? Pazdziernik? Przy okazji wymienimy wszędzie drzwi i zmienimy ościeżnice.
Bedzie co robić.
Wczoraj probowalam podsluchac maluszka detektorem, cos tam chwile zlapalo ale nie zadlugo...😇😁😇😇😁 -
Jagnasam wrote:Dzięki za podpowiedź. Mąż ma glukometr bo miał kiedyś problemy z cukrem, muszę się go zapytać czy ma paski. Robiłam w czerwcu krzywą cukrową i insulinową (to był bardzo wczesny początek ciąży, o której jeszcze nie wiedziałam). Krzywa cukrowa była w porządku, niestety insulinowa już nie. Pokazałam wyniki mojej ginekolog i powiedziała, że insulina jest jeszcze na granicy.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja śpię jak zabita W dzień spałam 4h, w nocy 10h Także zero ze mnie pożytku
Ciągnie mnie na burgera, aby zjeść i iść spać. Zrobiłam się strasznie leniwa. Przed ciążą było mnie wszędzie pełno, a to na rowerze jeździłam, a to biegałam, nawet z nudów chodziłam do męża do pracy po 4 km, aby zanieść mu kanapkę.
A teraz... sama siebie nie poznaję. Typowa leniwa buła. Nawet sprzątać mi się nie chce.Fortitudo lubi tę wiadomość