X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny czy połowa 11 tygodnia ciąży to nie za wcześnie na prenatalne ?

Podobno dobrze żeby ten 11 był skończony,bo moze sie okazac ze dzidzia jest za mala zeby ja pomierzyc, ja idę akurat punkt 12,0 :p mam nadzieje ze da juz sie wymierzyc to co trzeba...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne robi się od 11t0d do 13t6d.
    Najlepiej kolo 12 tygodnia robić bo dzidzia już większą jest :-)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis chyba odespalam ostatnie nieprzespane noce :) zwleklam sie z lozka po 11. Z racji tego ze wrocily u nas upaly wybralismy sie na basen. Troche poplywalam . Co do zakupow to mnie czekaja tylko duperelki typu posciel,ubranka itp. Lozeczko mam, wozek tez bede miala. Planuje ruszyc z tym jakos listopad grudzien. Zeby w styczniu juz wszystko bylo. Ostatnio 2 miesiace wczeniej wyladowalam w szpitalu z regularnymi skurczami. W domu w sumie nic nie mialam dla corki wiec po wyjsciu ze szpitala odrazu kompletowalam cala wyprawke na wszelki wypadek. A potem mala sie rozgoscila i urodzilam rowno w 38 tyg.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Gratuluję:)

Ja idę 8 września na biopsję gruboiglowa ze znieczuleniem..
    Będę trzymać kciuki. Ja nawet nie wiem jaka by miała być. Mam tylko nadzieję, że polecony przez gina onkolog jak zobaczy karteczkę od prowadzącego to podejdzie do mnie pozytywnie bo podobno ten lekarz nie bardzo szanuje pacjentów. Mam nadzieję, że te negatywne opinie w necie nie będą mnie dotyczyły... Dopiero w poniedziałek spróbuję do niego uderzyć prywatnie. Mam jeszcze możliwość próbować na nfz ale wolałabym tych znajomości nie uruchamiać. Cała dalsza rodzina by się dowiedziała o ciąży a wolę się chwalić dopiero z dobrymi wynikami genetycznymi :)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kajax Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Podobno dobrze żeby ten 11 był skończony,bo moze sie okazac ze dzidzia jest za mala zeby ja pomierzyc, ja idę akurat punkt 12,0 :p mam nadzieje ze da juz sie wymierzyc to co trzeba...
    Ja byłam w 11tv i byłam na prenatalnych, dokładnie w środę. Wszystko bylo widać, przeziernosc, kość nosowa, kończyny, komory mózgu, paluszki, nawet wyrostek płciowy, który wskazywał na 80% na dziewcZynkę :)

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem obudziłam się właśnie ( ale przez sen tez czułam tylko zbyt twardo spałam ) przez starszne kłucie brzucha .. jestem pierwszy raz na tym etapie ciąży ( zaczęłam 12 tydzień bo 11 i 2 dzień skończone ) i nie wiem może to normalne ale mnie na prawdę mocno kuje te podbrzusze cały czas jakby ktoś się igła bawił dokładnie na środku mojego podbrzusza poszłam siku i przy napięciu mięśni ból się powiększył.. wróciłam do łóżka i jakby trochę lżej ale oczywiście panikuje teraz , takie delikatnie bóle miewalam wcześniej ale to było na prawdę bardzo silne ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj cały dzień miałam mnóstwo śluzu białego może lekko żółtego myślałam ze to po luteinie ale w sumie wcześniej tak nie było lało się ze mnie .. wieczorem zakulo kilka razy tez olalam ale teraz to już wpadłam w panike

• Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Ja dostałam fajne ciuchy po siostrze ;) A mnie się pojawiła na brzuchu linea negra :) ale się uśmiałam, z synem miałam ją dopiero w 8 miesiącu :)
    Mi też się zrobiła ok. 2 tyg. temu a jestem w pierwszej ciąży.
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny czy połowa 11 tygodnia ciąży to nie za wcześnie na prenatalne ?
    Ja próbowałam zrobić w 11 tyg. I 3 dniu. Dziecko okazało się za małe i pewnie wynika to z tego, że miałam bardzo późno owulację więc do zapłodnienia doszło później. W czerwcu robiłam monitoring i moja ginekolog robiąc ostatnie USG 24 dnia cyklu powiedziała, że w tym miesiącu nie będzie owulacji. Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się, że jednak jestem w ciąży:)

• Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinuszka wrote:
    Justa nasz czeka w listopadzie kupno mieszkania a potem jego urządzenie. Zabieralismy się do tego od roku. A dzięki dzidziusiowi w końcu się będziemy mieli swoje M

Jeśli wszystko pójdzie sprawnie i mam nadzieję, że nie będzie żadnych większych usterek to w tym tygodniu odbierzemy mieszkanie i rozpoczniemy remont :) Oby tylko wszystko było ok.

• Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała w badanym moczu ciała ketonowe? Bardzo się boję, że będę mieć cukrzycę ciążową :( Glukoza na czczo z krwi jest idealna.

Ponownie zrobiłam badanie na toxoplazme i przeciwciała Igg mam troszkę niższe (97,7) niż ponad tydzień temu (99), więc chyba jest ok.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony njestety w ostatniej ciąży mnie zaniepokoiły (lekarza nie, twierdził że po prostu za długo nie jadłam i stąd one) i po krzywej niestety wyszła cukrzyca. Na czczo zawsze miałam idealne cukry, tylko po obciążeniu było źle. Ale mój lekarz i tak się upierał, że to normalne. Także nie wiadomo. Ja wtedy sama poprosiłam o krzywą. Nie masz dostępu do glukometru? Może raz czy dwa miałabyś możliwość zmierzyć 1 godz. po posiłku? W mojej starej przyxhodni mierzą cukier jak się poprosi.

Jagnasam lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Czy Wy też z rana nie możecie spać? Ja ostatnio ciągle się budzę 6-7.

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Ketony njestety w ostatniej ciąży mnie zaniepokoiły (lekarza nie, twierdził że po prostu za długo nie jadłam i stąd one) i po krzywej niestety wyszła cukrzyca. Na czczo zawsze miałam idealne cukry, tylko po obciążeniu było źle. Ale mój lekarz i tak się upierał, że to normalne. Także nie wiadomo. Ja wtedy sama poprosiłam o krzywą. Nie masz dostępu do glukometru? Może raz czy dwa miałabyś możliwość zmierzyć 1 godz. po posiłku? W mojej starej przyxhodni mierzą cukier jak się poprosi.

Dzięki za podpowiedź. Mąż ma glukometr bo miał kiedyś problemy z cukrem, muszę się go zapytać czy ma paski. Robiłam w czerwcu krzywą cukrową i insulinową (to był bardzo wczesny początek ciąży, o której jeszcze nie wiedziałam). Krzywa cukrowa była w porządku, niestety insulinowa już nie. Pokazałam wyniki mojej ginekolog i powiedziała, że insulina jest jeszcze na granicy.

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 ja takie objawy jak Ty masz obserwuje od początku ciąży. Zarówno skurcze jak i śluz. Jeżeli jednak się to mega niepokoi to wybierz się do swojego ginekologa na konsultacje

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinuszka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Czy Wy też z rana nie możecie spać? Ja ostatnio ciągle się budzę 6-7.

Wcześniej jak miałam drzemki w ciągu dnia to kładłam się później i wstawałam później.

Teraz w ciągu dnia spać mi się nie chce ale godzina 20 i padam na twarz. Co za tym idzie budzę się po 5. Co prawda poleżę chwilę z otwartymi oczami i idę dalej spać na godzinkę lub dwie ale to już jest zupełnie inny sen.

• Karolinuszka Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    Wcześniej jak miałam drzemki w ciągu dnia to kładłam się później i wstawałam później.

Teraz w ciągu dnia spać mi się nie chce ale godzina 20 i padam na twarz. Co za tym idzie budzę się po 5. Co prawda poleżę chwilę z otwartymi oczami i idę dalej spać na godzinkę lub dwie ale to już jest zupełnie inny sen.

Ja właśnie tak jak Ty chodze wcześnie spac i pewnie dlatego taka pobudka z rana. Ale nadal zdarzaja mi sie drzemki w ciagu dnia.

Nasze maleństwo xnw4dqk3b8bv93k7.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Pogoda taka.zawieszona dzisiaj wiec nie ruszamy sie z domu a.mielismy jechac na przedstawienie teatralne dla syna. Trudno. Wolę nie zmoknąć.

Piszecie o remontach itd. Nas tez to czeka. Chcemy z jednego pokoju 25m zrobic dwa.mniejsze i wysiedlic tam oboje dzieciakow a pokoj syna przerobimy na sypialnie. Salon zostanie na swoim miejscu:-) tylko kompletnie nie wiem kiedy się za to zabrac...? Pazdziernik? Przy okazji wymienimy wszędzie drzwi i zmienimy ościeżnice.

Bedzie co robić.

Wczoraj probowalam podsluchac maluszka detektorem, cos tam chwile zlapalo ale nie zadlugo...

😇😁😇😇😁
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Dzięki za podpowiedź. Mąż ma glukometr bo miał kiedyś problemy z cukrem, muszę się go zapytać czy ma paski. Robiłam w czerwcu krzywą cukrową i insulinową (to był bardzo wczesny początek ciąży, o której jeszcze nie wiedziałam). Krzywa cukrowa była w porządku, niestety insulinowa już nie. Pokazałam wyniki mojej ginekolog i powiedziała, że insulina jest jeszcze na granicy.
    Wydaje mi się, że jeśli bez ciąży są problemy z insuliną, to w ciąży cukry mogą wariować. Ale to tylko moje domysły... W przypadku pasków sprawdź ich termin ważności. Przeterminowane pewnie mogą kłamać. Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez problemy ze spaniem. Najpierw budzilam sie kolo 3 i z dobra godzine nie moglam spac a teraz kolo 6. Puki mamy ferje to ok bo moge rano dluzej pospac ale od srody zaczyna sie przedszkole wiec znow ranne wstawanie...

88c53e3k19nfhznr.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita :) W dzień spałam 4h, w nocy 10h :) Także zero ze mnie pożytku :)
    Ciągnie mnie na burgera, aby zjeść i iść spać. Zrobiłam się strasznie leniwa. Przed ciążą było mnie wszędzie pełno, a to na rowerze jeździłam, a to biegałam, nawet z nudów chodziłam do męża do pracy po 4 km, aby zanieść mu kanapkę.
    A teraz... sama siebie nie poznaję. Typowa leniwa buła. Nawet sprzątać mi się nie chce.

Fortitudo lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ