X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pewnie już mnie nie pamiętacie :P Trochę mnie nie było, bo miałam mnóstwo na głowie i zapomniałam tutaj hasła ;)
    Od wczoraj leżę w szpitalu przez rwania w podbrzuszu i twardnienia. Dr podczas badania stwierdził, że macica jest tak skurczona, że on nie daje szans na utrzymanie tej ciąży jeśli nie zgodzę się na hospitalizacje :( Więc nie miałam wyboru. Mialam dzisiaj USG, maluch ma 2,8 cm, wszystko ok, ciąża nadal tydzień młodsza.

Mam brać Nospe, luteine 3× i Spasmoline. I jak najwięcej odpoczynku... Już to widzę przy moich diablach ;) Twardnienia prawdopodobnie przez skurcze, które powoduje karmienie córki, więc mam ją odstawić w ciągu tygodnia - dwóch :(

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie , chłopiec ! W pierwszej chwili zrobiło mi się smutno słaba reakcja ale pół h później już się cieszyłam miałam badania prenatalne lekarz twierdzi ze wszystko OK :):) widać kość nosowa i coś tam ma wymiar 0,1 podobno tak ma być .. najważniejsze ze żyje i jest zdrowe mierzy 5,1 cm liczyłam ze będzie troszkę większe ale mam nadzieje ze to o niczym złym nie świadczy następne badanie za prawie miesiąc nie wiem jak tyle wytrzymam

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klocie brzucha powiedział ze może być normalne i się nie przejmować ze gorsze są bóle jak na okres No i tyle :):) na chudniecie dał mi skierowanie na krew póki co ale ostatnia była w normach wszystko morfologia .. lekarz twierdzi ze chyba chudnę ze stresu o dzidzie bo wcześniej poroniłam i wiecie pewnie jak to jest ale zaczynam niedługo drugi trymestr wiec zacznę być spokojniejsza moze wg usg dzidzia ma dzis 11 tygodni i 5 dni i tak to

• kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że badania dobrze wyszły. Widzę, że badanie miałaś w tym samym okresie co ja. Nawet parametry te same :) mi natomiast lekarz powiedział, że za wcześnie na określenie płci

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie u lekarza. Miałam iść dopiero pod koniec tygodnia, ale dopadła mnie jakaś infekcja okolic intymnych. Swędzenie, pieczenie i cały pakiet. Dostałam jakąś maść i globulki dopochwowe. Trudno. Lepiej wyleczyć dziadostwo zawczasu.
    Z dzidzią wszystko ok, ledwo dał się pomierzyć, tak wariował :)
    Niestety nie wiadomo jaka płeć, bo łożysko przysłania. lekarz nie był w stanie dojrzeć. Mówił, żebym się nie nastawiała na szybkie poznanie czy to on czy ona :)

Wg uSG dziecko starsze o całe dwa dni :)

Jestem bardzo szczęśliwa, mimo że miałam dziś stresujacy dzień w pracy.
    Otóż kazano mi dyżurować (w szkole powiedziałam o ciąży już początkiem lipca). Jak rok szkolny się zacznie będę w 15 tyg. Brzuch mi rośnie, już widać. Powiedzcie mi, dlaczego nikt nawet nie zapytał czy dam radę? A dyżury układała koleżanka na prośbę wicedyrektorki, która dzieci nie ma....
    Zrobiło się bardzo nieprzyjemnie, ponieważ żeby było śmieszniej, dyżur miałam mieć wśród dzieci z klas drugich i trzecich sp (wariują, biegają, jest ich zatrważająca liczba- 6 oddziałów). ŁAtwo o popchnięcie, upadek itp, wiecie bo uczycie w szkole/przedszkolu.

Jutro miałam robić awanturę w szkole, jakim prawem, skoro wszystkie inne uczące były ZAWSZE zwolnione a ja nie? W 4 miesiącu ŻADNA nie stała. Nigdy.
    Dziś była rada i nie mogłam czekać dwóch godzin, żeby pani wice mnie łaskawie przyjęła do gabinetu....
    Na szczęście po interwencji mojej koleżanki zmieniono te dyżury. Z łaską.

Ahhh, przepraszam, musiałam się wyżalić, juz mi lepiej :)

Marietta lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czuje ze mam problem z pęcherzem ale lekarz mnie zbył mówiąc ze to norma ze często sikam ( ale ja mam tez pieczenie ciagle mi zimno i czuje ze mam zapalenie a wiadomo nie można leków za bardzo Eh .. )

Dodatkowo męczą mnie cały czas całodniowe mdłości ( póki co bez wymiotów ) rozdrażnienie , ból sutków , wszystko mnie wkurza , bóle brzucha kłujące , głowy wieczorami często , No i chudnę bo nie mam na nic apetytu baaardzo ciężko mi się je.. same miłe rzeczy ;D ;D w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę spac , ogolnie ciężko się czuje szybko mecze .. ale wiadomo wszzystko da się wytrzymać dla dzidziusia oby zdrowo się rozwijał

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy nie strasz ja tez kp jeszcze. Ostatnio cos pobolewa mnie brzuch a dzis moja urwiska z impetem usiadla mi na brzuch mam nadzieje ze nic się nie stało.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już dzieci, Kiedy mniej więcej było widać już brzuszek ciążowy ? :)
    W pierwszej ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 07:10

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz widac ponad miesiaca. Ale mam troche kg na plusie wiec bardziej wypchnelo.

Dzis mialam koszmarna noc. Najpierw klopoty z zasnieciem bo strasznie bolala mnie glowa i zoladek z glodu bolal. Jak juz kolo 2 zasnelam to sie co chwila budzilam. A najleprzr ze mialam masakryczne zawroty glowy lezac. O 6 wstaly dzieci wiec i ja sie zwleklam. Najmlodsza dzis pierwszy dzien do przedszkola idzie. Troche stresiku mam.

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Moj juz widac ponad miesiaca. Ale mam troche kg na plusie wiec bardziej wypchnelo.

Dzis mialam koszmarna noc. Najpierw klopoty z zasnieciem bo strasznie bolala mnie glowa i zoladek z glodu bolal. Jak juz kolo 2 zasnelam to sie co chwila budzilam. A najleprzr ze mialam masakryczne zawroty glowy lezac. O 6 wstaly dzieci wiec i ja sie zwleklam. Najmlodsza dzis pierwszy dzien do przedszkola idzie. Troche stresiku mam.
    Może to też z tego stresu ? Nie jest to obojętne dla organizmu. Mi od rana kręci się w głowie

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej stawiam na cisnienie. Ostatnio stopniowo wracaja upaly, dzis ma byc ponad 30 a ze mieszkam w gorach wiec odczowalna kolo 40 :(. Dlatego bolala mnie glowa. Na szczescie jutro juz chlodniej i puki co nie zapowiada sie powrot pelni lata. Na szczescie bo nie lubie takich wysokich temperatur

88c53e3k19nfhznr.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mam pytanie do tych co są już po prenatalnych i robiły PAPP-a. skorygowane ryzyko wyszło mi niskie (1:7046, 1:38994, 1:86709) ładnie wyszło badanie USG, tylko cholera mam wysoką wolną betę hCG - 198,100 IU/I czyli 5,6 MOM.
    Czy któraś miała podobnie w tej lub poprzedniej ciąży? z tego co wiem to z wolną betę hCG nie da się za bardzo nic zrobić :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dziewczyny, które mają już dzieci, Kiedy mniej więcej było widać już brzuszek ciążowy ? :)
    W pierwszej ciąży:)

W pierwszej ciąży grubo po 20 tygodniu było widać cokolwiek :) W drugiej tak samo.
    Teraz trzecia ciąża i przez kilka tygodni przez wzdęcia i moje obżarstwo ;) brzuch był widoczny, ale teraz już praktycznie nic nie widać.

A odnośnie ruchów - pierwsza ciąża okolice 16 tygodnia poczułam delikatne ruchy, czułam je przez 2-3 dni i dzidzia uciszyła się na tydzień, potem też były dość słabe i przed 20 tygodniem czułam już młodą wyraźnie.
    W drugiej ciąży ruchy poczułam później, bo po 18 tygodniu cokolwiek, jakoes laskotanie, pukanie, a dopiero po 20 tygodniu mogłam mieć pewność, że to ruchy ;)

W obu ciążach byłam bardzo szczupła, wsłuchiwalam się, wieczorami leżałam skupiona i z ręką na brzuchu i nic poza rewolucjami żołądkowymi do 16-18 tygodnia nie dałam rady wyczuć ;)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja mam jeszcze równo 2 tyg do wizyty. Ostatnie podglądanie 2 tyg temu. Jestem na półmetku wizytowym. Jakoś długo dla mnie czekać na początku te 4 tyg od wizyty do wizyty. Chętnie bym podejrzała maluszka <3

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiamarysia i żabka na kiedy macie tp ? :D

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 luty :)

Lenka w przedszku a ja siedze i czekam czy zadzwonia ze placze...

88c53e3k19nfhznr.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87, ja mam na 26 lutego :)

Jutro mam neurologa, zobaczymy co powie, na temat mojej torbieli w głowie i porodu.
    Strasznie boli mnie w krzyżu i promieniuje na lewą nogę :(

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo ja mam na polowe marca i tak patrzę ze Wy jednak przede mną sporo z tygodniami ciąży :D na suwaczkach

• buba123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    No właśnie bo ja mam na polowe marca i tak patrzę ze Wy jednak przede mną sporo z tygodniami ciąży :D na suwaczkach

no to masz termin tak jak i ja :D

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze będę próbować załatwić sobie cesarkę wiec możliwe ze dzidzia przyjdzie trochę szybciej zobaczymy

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ