Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, pewnie już mnie nie pamiętacie Trochę mnie nie było, bo miałam mnóstwo na głowie i zapomniałam tutaj hasła
Od wczoraj leżę w szpitalu przez rwania w podbrzuszu i twardnienia. Dr podczas badania stwierdził, że macica jest tak skurczona, że on nie daje szans na utrzymanie tej ciąży jeśli nie zgodzę się na hospitalizacje Więc nie miałam wyboru. Mialam dzisiaj USG, maluch ma 2,8 cm, wszystko ok, ciąża nadal tydzień młodsza.
Mam brać Nospe, luteine 3× i Spasmoline. I jak najwięcej odpoczynku... Już to widzę przy moich diablach Twardnienia prawdopodobnie przez skurcze, które powoduje karmienie córki, więc mam ją odstawić w ciągu tygodnia - dwóch -
nick nieaktualnyJa już po wizycie , chłopiec ! W pierwszej chwili zrobiło mi się smutno słaba reakcja ale pół h później już się cieszyłam miałam badania prenatalne lekarz twierdzi ze wszystko OK widać kość nosowa i coś tam ma wymiar 0,1 podobno tak ma być .. najważniejsze ze żyje i jest zdrowe mierzy 5,1 cm liczyłam ze będzie troszkę większe ale mam nadzieje ze to o niczym złym nie świadczy następne badanie za prawie miesiąc nie wiem jak tyle wytrzymam
Marietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlocie brzucha powiedział ze może być normalne i się nie przejmować ze gorsze są bóle jak na okres No i tyle na chudniecie dał mi skierowanie na krew póki co ale ostatnia była w normach wszystko morfologia .. lekarz twierdzi ze chyba chudnę ze stresu o dzidzie bo wcześniej poroniłam i wiecie pewnie jak to jest ale zaczynam niedługo drugi trymestr wiec zacznę być spokojniejsza moze wg usg dzidzia ma dzis 11 tygodni i 5 dni i tak to
-
Byłam dziś na wizycie u lekarza. Miałam iść dopiero pod koniec tygodnia, ale dopadła mnie jakaś infekcja okolic intymnych. Swędzenie, pieczenie i cały pakiet. Dostałam jakąś maść i globulki dopochwowe. Trudno. Lepiej wyleczyć dziadostwo zawczasu.
Z dzidzią wszystko ok, ledwo dał się pomierzyć, tak wariował
Niestety nie wiadomo jaka płeć, bo łożysko przysłania. lekarz nie był w stanie dojrzeć. Mówił, żebym się nie nastawiała na szybkie poznanie czy to on czy ona
Wg uSG dziecko starsze o całe dwa dni
Jestem bardzo szczęśliwa, mimo że miałam dziś stresujacy dzień w pracy.
Otóż kazano mi dyżurować (w szkole powiedziałam o ciąży już początkiem lipca). Jak rok szkolny się zacznie będę w 15 tyg. Brzuch mi rośnie, już widać. Powiedzcie mi, dlaczego nikt nawet nie zapytał czy dam radę? A dyżury układała koleżanka na prośbę wicedyrektorki, która dzieci nie ma....
Zrobiło się bardzo nieprzyjemnie, ponieważ żeby było śmieszniej, dyżur miałam mieć wśród dzieci z klas drugich i trzecich sp (wariują, biegają, jest ich zatrważająca liczba- 6 oddziałów). ŁAtwo o popchnięcie, upadek itp, wiecie bo uczycie w szkole/przedszkolu.
Jutro miałam robić awanturę w szkole, jakim prawem, skoro wszystkie inne uczące były ZAWSZE zwolnione a ja nie? W 4 miesiącu ŻADNA nie stała. Nigdy.
Dziś była rada i nie mogłam czekać dwóch godzin, żeby pani wice mnie łaskawie przyjęła do gabinetu....
Na szczęście po interwencji mojej koleżanki zmieniono te dyżury. Z łaską.
Ahhh, przepraszam, musiałam się wyżalić, juz mi lepiej
Marietta lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
nick nieaktualnyA i czuje ze mam problem z pęcherzem ale lekarz mnie zbył mówiąc ze to norma ze często sikam ( ale ja mam tez pieczenie ciagle mi zimno i czuje ze mam zapalenie a wiadomo nie można leków za bardzo Eh .. )
Dodatkowo męczą mnie cały czas całodniowe mdłości ( póki co bez wymiotów ) rozdrażnienie , ból sutków , wszystko mnie wkurza , bóle brzucha kłujące , głowy wieczorami często , No i chudnę bo nie mam na nic apetytu baaardzo ciężko mi się je.. same miłe rzeczy w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę spac , ogolnie ciężko się czuje szybko mecze .. ale wiadomo wszzystko da się wytrzymać dla dzidziusia oby zdrowo się rozwijał -
nick nieaktualny
-
Moj juz widac ponad miesiaca. Ale mam troche kg na plusie wiec bardziej wypchnelo.
Dzis mialam koszmarna noc. Najpierw klopoty z zasnieciem bo strasznie bolala mnie glowa i zoladek z glodu bolal. Jak juz kolo 2 zasnelam to sie co chwila budzilam. A najleprzr ze mialam masakryczne zawroty glowy lezac. O 6 wstaly dzieci wiec i ja sie zwleklam. Najmlodsza dzis pierwszy dzien do przedszkola idzie. Troche stresiku mam. -
nick nieaktualnyZabka87 wrote:Moj juz widac ponad miesiaca. Ale mam troche kg na plusie wiec bardziej wypchnelo.
Dzis mialam koszmarna noc. Najpierw klopoty z zasnieciem bo strasznie bolala mnie glowa i zoladek z glodu bolal. Jak juz kolo 2 zasnelam to sie co chwila budzilam. A najleprzr ze mialam masakryczne zawroty glowy lezac. O 6 wstaly dzieci wiec i ja sie zwleklam. Najmlodsza dzis pierwszy dzien do przedszkola idzie. Troche stresiku mam. -
Bardziej stawiam na cisnienie. Ostatnio stopniowo wracaja upaly, dzis ma byc ponad 30 a ze mieszkam w gorach wiec odczowalna kolo 40 . Dlatego bolala mnie glowa. Na szczescie jutro juz chlodniej i puki co nie zapowiada sie powrot pelni lata. Na szczescie bo nie lubie takich wysokich temperatur
-
Słuchajcie, mam pytanie do tych co są już po prenatalnych i robiły PAPP-a. skorygowane ryzyko wyszło mi niskie (1:7046, 1:38994, 1:86709) ładnie wyszło badanie USG, tylko cholera mam wysoką wolną betę hCG - 198,100 IU/I czyli 5,6 MOM.
Czy któraś miała podobnie w tej lub poprzedniej ciąży? z tego co wiem to z wolną betę hCG nie da się za bardzo nic zrobić06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
KasiaMarysiaaa wrote:Dziewczyny, które mają już dzieci, Kiedy mniej więcej było widać już brzuszek ciążowy ?
W pierwszej ciąży:)
W pierwszej ciąży grubo po 20 tygodniu było widać cokolwiek W drugiej tak samo.
Teraz trzecia ciąża i przez kilka tygodni przez wzdęcia i moje obżarstwo brzuch był widoczny, ale teraz już praktycznie nic nie widać.
A odnośnie ruchów - pierwsza ciąża okolice 16 tygodnia poczułam delikatne ruchy, czułam je przez 2-3 dni i dzidzia uciszyła się na tydzień, potem też były dość słabe i przed 20 tygodniem czułam już młodą wyraźnie.
W drugiej ciąży ruchy poczułam później, bo po 18 tygodniu cokolwiek, jakoes laskotanie, pukanie, a dopiero po 20 tygodniu mogłam mieć pewność, że to ruchy
W obu ciążach byłam bardzo szczupła, wsłuchiwalam się, wieczorami leżałam skupiona i z ręką na brzuchu i nic poza rewolucjami żołądkowymi do 16-18 tygodnia nie dałam rady wyczućKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ja mam jeszcze równo 2 tyg do wizyty. Ostatnie podglądanie 2 tyg temu. Jestem na półmetku wizytowym. Jakoś długo dla mnie czekać na początku te 4 tyg od wizyty do wizyty. Chętnie bym podejrzała maluszka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:No właśnie bo ja mam na polowe marca i tak patrzę ze Wy jednak przede mną sporo z tygodniami ciąży na suwaczkach
no to masz termin tak jak i ja
-
nick nieaktualny