X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pewnie już mnie nie pamiętacie :P Trochę mnie nie było, bo miałam mnóstwo na głowie i zapomniałam tutaj hasła ;)
    Od wczoraj leżę w szpitalu przez rwania w podbrzuszu i twardnienia. Dr podczas badania stwierdził, że macica jest tak skurczona, że on nie daje szans na utrzymanie tej ciąży jeśli nie zgodzę się na hospitalizacje :( Więc nie miałam wyboru. Mialam dzisiaj USG, maluch ma 2,8 cm, wszystko ok, ciąża nadal tydzień młodsza.

Mam brać Nospe, luteine 3× i Spasmoline. I jak najwięcej odpoczynku... Już to widzę przy moich diablach ;) Twardnienia prawdopodobnie przez skurcze, które powoduje karmienie córki, więc mam ją odstawić w ciągu tygodnia - dwóch :(

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie , chłopiec ! W pierwszej chwili zrobiło mi się smutno słaba reakcja ale pół h później już się cieszyłam miałam badania prenatalne lekarz twierdzi ze wszystko OK :):) widać kość nosowa i coś tam ma wymiar 0,1 podobno tak ma być .. najważniejsze ze żyje i jest zdrowe mierzy 5,1 cm liczyłam ze będzie troszkę większe ale mam nadzieje ze to o niczym złym nie świadczy następne badanie za prawie miesiąc nie wiem jak tyle wytrzymam

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klocie brzucha powiedział ze może być normalne i się nie przejmować ze gorsze są bóle jak na okres No i tyle :):) na chudniecie dał mi skierowanie na krew póki co ale ostatnia była w normach wszystko morfologia .. lekarz twierdzi ze chyba chudnę ze stresu o dzidzie bo wcześniej poroniłam i wiecie pewnie jak to jest ale zaczynam niedługo drugi trymestr wiec zacznę być spokojniejsza moze wg usg dzidzia ma dzis 11 tygodni i 5 dni i tak to

• kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że badania dobrze wyszły. Widzę, że badanie miałaś w tym samym okresie co ja. Nawet parametry te same :) mi natomiast lekarz powiedział, że za wcześnie na określenie płci

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie u lekarza. Miałam iść dopiero pod koniec tygodnia, ale dopadła mnie jakaś infekcja okolic intymnych. Swędzenie, pieczenie i cały pakiet. Dostałam jakąś maść i globulki dopochwowe. Trudno. Lepiej wyleczyć dziadostwo zawczasu.
    Z dzidzią wszystko ok, ledwo dał się pomierzyć, tak wariował :)
    Niestety nie wiadomo jaka płeć, bo łożysko przysłania. lekarz nie był w stanie dojrzeć. Mówił, żebym się nie nastawiała na szybkie poznanie czy to on czy ona :)

Wg uSG dziecko starsze o całe dwa dni :)

Jestem bardzo szczęśliwa, mimo że miałam dziś stresujacy dzień w pracy.
    Otóż kazano mi dyżurować (w szkole powiedziałam o ciąży już początkiem lipca). Jak rok szkolny się zacznie będę w 15 tyg. Brzuch mi rośnie, już widać. Powiedzcie mi, dlaczego nikt nawet nie zapytał czy dam radę? A dyżury układała koleżanka na prośbę wicedyrektorki, która dzieci nie ma....
    Zrobiło się bardzo nieprzyjemnie, ponieważ żeby było śmieszniej, dyżur miałam mieć wśród dzieci z klas drugich i trzecich sp (wariują, biegają, jest ich zatrważająca liczba- 6 oddziałów). ŁAtwo o popchnięcie, upadek itp, wiecie bo uczycie w szkole/przedszkolu.

Jutro miałam robić awanturę w szkole, jakim prawem, skoro wszystkie inne uczące były ZAWSZE zwolnione a ja nie? W 4 miesiącu ŻADNA nie stała. Nigdy.
    Dziś była rada i nie mogłam czekać dwóch godzin, żeby pani wice mnie łaskawie przyjęła do gabinetu....
    Na szczęście po interwencji mojej koleżanki zmieniono te dyżury. Z łaską.

Ahhh, przepraszam, musiałam się wyżalić, juz mi lepiej :)

Marietta lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i czuje ze mam problem z pęcherzem ale lekarz mnie zbył mówiąc ze to norma ze często sikam ( ale ja mam tez pieczenie ciagle mi zimno i czuje ze mam zapalenie a wiadomo nie można leków za bardzo Eh .. )

Dodatkowo męczą mnie cały czas całodniowe mdłości ( póki co bez wymiotów ) rozdrażnienie , ból sutków , wszystko mnie wkurza , bóle brzucha kłujące , głowy wieczorami często , No i chudnę bo nie mam na nic apetytu baaardzo ciężko mi się je.. same miłe rzeczy ;D ;D w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę spac , ogolnie ciężko się czuje szybko mecze .. ale wiadomo wszzystko da się wytrzymać dla dzidziusia oby zdrowo się rozwijał

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy nie strasz ja tez kp jeszcze. Ostatnio cos pobolewa mnie brzuch a dzis moja urwiska z impetem usiadla mi na brzuch mam nadzieje ze nic się nie stało.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają już dzieci, Kiedy mniej więcej było widać już brzuszek ciążowy ? :)
    W pierwszej ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 07:10

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz widac ponad miesiaca. Ale mam troche kg na plusie wiec bardziej wypchnelo.

Dzis mialam koszmarna noc. Najpierw klopoty z zasnieciem bo strasznie bolala mnie glowa i zoladek z glodu bolal. Jak juz kolo 2 zasnelam to sie co chwila budzilam. A najleprzr ze mialam masakryczne zawroty glowy lezac. O 6 wstaly dzieci wiec i ja sie zwleklam. Najmlodsza dzis pierwszy dzien do przedszkola idzie. Troche stresiku mam.

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Moj juz widac ponad miesiaca. Ale mam troche kg na plusie wiec bardziej wypchnelo.

Dzis mialam koszmarna noc. Najpierw klopoty z zasnieciem bo strasznie bolala mnie glowa i zoladek z glodu bolal. Jak juz kolo 2 zasnelam to sie co chwila budzilam. A najleprzr ze mialam masakryczne zawroty glowy lezac. O 6 wstaly dzieci wiec i ja sie zwleklam. Najmlodsza dzis pierwszy dzien do przedszkola idzie. Troche stresiku mam.
    Może to też z tego stresu ? Nie jest to obojętne dla organizmu. Mi od rana kręci się w głowie

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej stawiam na cisnienie. Ostatnio stopniowo wracaja upaly, dzis ma byc ponad 30 a ze mieszkam w gorach wiec odczowalna kolo 40 :(. Dlatego bolala mnie glowa. Na szczescie jutro juz chlodniej i puki co nie zapowiada sie powrot pelni lata. Na szczescie bo nie lubie takich wysokich temperatur

88c53e3k19nfhznr.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mam pytanie do tych co są już po prenatalnych i robiły PAPP-a. skorygowane ryzyko wyszło mi niskie (1:7046, 1:38994, 1:86709) ładnie wyszło badanie USG, tylko cholera mam wysoką wolną betę hCG - 198,100 IU/I czyli 5,6 MOM.
    Czy któraś miała podobnie w tej lub poprzedniej ciąży? z tego co wiem to z wolną betę hCG nie da się za bardzo nic zrobić :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dziewczyny, które mają już dzieci, Kiedy mniej więcej było widać już brzuszek ciążowy ? :)
    W pierwszej ciąży:)

W pierwszej ciąży grubo po 20 tygodniu było widać cokolwiek :) W drugiej tak samo.
    Teraz trzecia ciąża i przez kilka tygodni przez wzdęcia i moje obżarstwo ;) brzuch był widoczny, ale teraz już praktycznie nic nie widać.

A odnośnie ruchów - pierwsza ciąża okolice 16 tygodnia poczułam delikatne ruchy, czułam je przez 2-3 dni i dzidzia uciszyła się na tydzień, potem też były dość słabe i przed 20 tygodniem czułam już młodą wyraźnie.
    W drugiej ciąży ruchy poczułam później, bo po 18 tygodniu cokolwiek, jakoes laskotanie, pukanie, a dopiero po 20 tygodniu mogłam mieć pewność, że to ruchy ;)

W obu ciążach byłam bardzo szczupła, wsłuchiwalam się, wieczorami leżałam skupiona i z ręką na brzuchu i nic poza rewolucjami żołądkowymi do 16-18 tygodnia nie dałam rady wyczuć ;)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja mam jeszcze równo 2 tyg do wizyty. Ostatnie podglądanie 2 tyg temu. Jestem na półmetku wizytowym. Jakoś długo dla mnie czekać na początku te 4 tyg od wizyty do wizyty. Chętnie bym podejrzała maluszka <3

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiamarysia i żabka na kiedy macie tp ? :D

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 luty :)

Lenka w przedszku a ja siedze i czekam czy zadzwonia ze placze...

88c53e3k19nfhznr.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87, ja mam na 26 lutego :)

Jutro mam neurologa, zobaczymy co powie, na temat mojej torbieli w głowie i porodu.
    Strasznie boli mnie w krzyżu i promieniuje na lewą nogę :(

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo ja mam na polowe marca i tak patrzę ze Wy jednak przede mną sporo z tygodniami ciąży :D na suwaczkach

• buba123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    No właśnie bo ja mam na polowe marca i tak patrzę ze Wy jednak przede mną sporo z tygodniami ciąży :D na suwaczkach

no to masz termin tak jak i ja :D

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze będę próbować załatwić sobie cesarkę wiec możliwe ze dzidzia przyjdzie trochę szybciej zobaczymy

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ