Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Indiana_dzika wrote:Masz identyczny zestaw jak ja tylko ja z duphastonem .
Szybko odstawił ci sterydy ja mam jeszcze na cały wrzesień wiec do 16tyg napewno a dalej sie dowiem co dalej. -
Zgredek 12 wrote:Buba- ja duphaston juz odstawilam i koncze encorton. Jestem na zastrzykach neoparin oraz luteina 100 1x2 tabletki. Kwas foliowy 5 mg oraz wit d. Mysle, ze teraz juz bedzie ok i po prenatalnych odstawie luteine, chociaz zapisala mi jeszcze 3 opakowania wiec w sumie wątpię....
-
nick nieaktualny
-
Zabka87 wrote:Dandelion nie stresuj sie. Ja przez jakis czas czulam malucha codziennie prawie a teraz raz na kilka dni. Nawet jak leze na lewym boku. Przewaznie bobo zaczyna jak zjem cos slodkiego lub ogorki ko serwowe takie lekko octowe ktore musze miec codziennie. Dzidzia teraz szybko rosnie i juz niedlugo beda to codzienne kopniaki
Jesteśmy w tym samym tygodniu i ja też coś już czułam (takie jakby łaskotanie dziwne) ale moja mama, (która jest położną) powiedziała, że to niemożliwe, że czuję dziecko. Mówiła, że jelita zmieniają położenie i czuję ich ruchy inaczej niż wcześniej, ale na dziecko jeszcze za wcześnie, bo jest za malutkie.
Ale jak czytam Twój post to myślę, że skoro przy kolejnych ciążach aż tak jest to widoczne, to jest to możliwe, że czuje przy pierwszej jakieś bąbelkii
Mama się nie zna
Jak jej mówiłam, że czułam, że coś się tam dzieje i udało się i zagnieżdża się zarodek to tez się pukała w głowę. A za dwa dni zrobiłam test (też mówiła ze tydzień przed okresem nie wyjdzie) i bach
-
Widzę, że z tym encortonem każdy lekarz inaczej. Mi kazał odstawiać stopniowo już od 8 tygodnia, więc też już nie biorę, co trochę mnie stresuje. W sb wizyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 09:01
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Patu wrote:Wreszcie dzis wizyta po 4 tyg czekania. Wszystko musi byc ok nie mogę sie doczekać! I nawet przymusowa pobudka przez to o 5 mnie nie wkurza
-
Ja w pierwszej ciąży też czułam ruchy w 13 tyg. Jest to możliwe. I z dnia na dzień byłycoraz mocniejsze. A ok 15 tyg to już żabę w brzuchu czułam. U mnie po wczorajszym wieczornym rzyganku słabo, jem właśnie słoiczek dla dzieci.
Patu, Lilcia lubią tę wiadomość
-
buba123 wrote:No to chyba dosyć znany zestaw leków... No ja już odstawiłam enkorton oczywiście lekarz stopniowo mi rozpisał jak zmniejszać dawkę by zejść z niego całkowicie. Nie masz siniaków bo zastrzykach ? W brzuch sobie dajesz? Skąd jesteś?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
A z encortonu z jakiej dawki schodziłaś ? Ja mam 10 mg na dzień .
2009- Synek Kacper
-
Black&White wrote:Przekaz był taki, że ludzie którzy mają gospodarkę jedzą normalnie, żywność która w ciąży jest niby zabroniona (m.in. twarogi niepasteryzowane, mleko od krowy, może kogel mogel:)) I rodzą zdrowe dzieci.
No i to właśnie nie prawda, bo nie jedzą niepasteryzowanych, mleko jedynie przegotowane od krowy. A to jest różnica. Mam wielu znajomych, którzy mają gospodarkę i pomimo, że są to ich wyroby w ciąży się nie spożywa bez obróbki termicznej. Zwierzęta na wsiach też chorują i to nie do końca jest tak jak piszesz.
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Indiana_dzika wrote:Z woj. Podlaskiego Grajewo , mam siny brzuch raz malutki siniaczek a czasem taki na 5 cm . Encorton i Clexane ale Prolutex chyba rzadziej szukałam informacji o nim jak mi go dr przepisał. Wiesz kiedy masz go odstawić Prolutex? Myślałam że do 12 tyg max mi go odstawi a na ostatniej wizycie dostałam kolejne 4 opakowania więc do 15 tyg chyba mam dalej je robić .
ja z lubelskiego .... też mam często siniaki - już myślałam że może źle te zastrzyki sobie robię... mąż jak widzi mój brzuch to namawia mnie na pielęgniarkę hehe... jeśli chodzi o prolutex to wydaje mi się że do ok 15-16 tyg a potem stopniowo się odstawia - co drugi dzień się bierze... a z encortonu z 10 schodziłam ale ja brałam 2x1 ... teraz 8.09 mam prenatalne... ciekawe co lekarz zarządzi z lekami wolałabym żeby było tego mniej bo prawie tysiąc na miesiąc wydaję ( wszystko na 100% płacę oprócz luteiny)
-
nick nieaktualnyHej ho znowu melduje się po czasie i znowu nie jestem w stanie Was nadrobić...
Coś widziałam o lekach i ja biorę luteine 200mg plus femibion
Wczoraj miałam wizytę fasola ma 3,1 cm i fika jak szalona kolejna wizyta 18.09 a wcześniej 12.09 prenatalne w poradni genetycznej 18stego poznamy płeć naszego bąbla nadal nie mam objawow ciąży tzn na pewno hormony szaleją od płaczu do euforii i wkurwa na maksa zachcianek jakoś typowo nie mam, bardziej cierpię z powodu "cos bym zjadla nie wiem co"
To tyle u nas PozdrawiamyMarietta lubi tę wiadomość
-
Mnie też czasem robią się duże siniaki. Lekarka doradzała by poza brzuchem włączyć uda, wtedy co 4 dni ta sama strona i jest mniejsza szansa na siniaki. Testuję
Jeśli chodzi o encorton to też z dawki 20mg schodziłam
P.S.
Nie da się pisać z telefonu, ciągle ucina mi wiadomości i muszę edytowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:04
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
buba123 wrote:ja z lubelskiego .... też mam często siniaki - już myślałam że może źle te zastrzyki sobie robię... mąż jak widzi mój brzuch to namawia mnie na pielęgniarkę hehe... jeśli chodzi o prolutex to wydaje mi się że do ok 15-16 tyg a potem stopniowo się odstawia - co drugi dzień się bierze... a z encortonu z 10 schodziłam ale ja brałam 2x1 ... teraz 8.09 mam prenatalne... ciekawe co lekarz zarządzi z lekami wolałabym żeby było tego mniej bo prawie tysiąc na miesiąc wydaję ( wszystko na 100% płacę oprócz luteiny)
2009- Synek Kacper
-
Hatfe wrote:Mnie też czasem robią się duże siniaki. Lekarka doradzał by poza brzuchem włączyć uda, wtedy co 4 dni ta sama strona i jest mniejsza szansa na siniaki. Testuję
2009- Synek Kacper
-
Powiem Wam, że najpierw też się bałam i przez ponad tydzień się nie zdecydowałam. Jednak po ostatnim mega siniaku na brzuchu przełamałam się i...nie wiem, czy to szczęście początkującego, ale nie bolało wcale i praktycznie nie ma śladu. Więc na razie będę próbować w sekwencji prawy brzuch, lewy brzuch, jedno udo, drugie udo - brzmi jak kroki taneczne:DDroga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
6 inseminacji
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty