Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja siedze w poczekalni w szpitalu do gina, pani w rejestracji chyba pamieta jeszcze czasy komuny :p zadne tam prosze pani czy inne takie ceregiele, od razu na "ty" :p troche poczulam sie jak na pierwszej mojej wizycie u ginekolpga w wieku 17 czy 18 lat, kiedy pani polozna mowila do mnie jak do dziecka, tutaj poczulam sie podobnie :p dziwne wrazenie... No ale zobaczymy, oby lekarz byl spoko
-
nick nieaktualnyZ tą ilością chłopców w marcu nie byłabym taka pewna. Na początku wszystkie płody wyglądają na męskie, przez wyrostek płciowy. Tutaj fajnie to widać. Ta dziewczyna spodziewa się córeczki, a każdy stwierdziłby, że chłopca bo widać wyraźnie.
https://www.instagram.com/p/BRLRekWFrwI/?hl=pl&taken-by=nessietv
Zgredek jak wczoraj wieczorem przeczytałam o Twoim rosole z lanymi kluskami, to do 2 w nocy zasnąć nie mogłam tak mi się marzył. I dzisiaj z samego rana już się robił. Zjadłam dwie miseczki i w końcu mi przeszło.
IskiereczkiTrzy, Natka94, wiecznie lubią tę wiadomość
-
dandelion wrote:ja miałam w poprzedniej ciąży bardzo wysokie wolne bhcg. czy przyjmujesz duohaston lub inny progesteron? nie ma na to wiele dowodów ale wiekszosc kobiet przyjmujacych ma podobny wynik w badaniach pappa, ja też w poprzedniej ciąży suplementowalam progesteron. lekarz nic nie mówił? wolne pappa to też info o wydolności łożyska, ale nie wiem jakie są zależności. ja bym się nie przejmowała przy ogólnych wynikach tak dobrych
Faktycznie biorę luteinę 2x100 lekarz jeszcze nie widział wyniku, bo dopiero odebrałam wynik i nie byłam na wizycie z nim na USG łożysko i przepływy cacy06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
PatSim hehe, to jest zaraźliwe:-) dzisiaj pomidorowa i kluski a na danie glowne dziś ziemniaki i schab duszony w sosie kurkowym... mmmniam
Bylismy z synkiem ba basenie. Ale śmigła po zjeżdżalni. I teraz padł na drzemkę.PatSim lubi tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
honda92 wrote:hej dziewczyny
czy któraś z Was zamawiała segregator od mamyginekolog?
ja jutro mam wizytę u ginekologa i chyba po wizycie zamówię. Jaką macie opinie na ten temat? rzeczywiście przydatny?
Ja mam i chwalę sobie. Nie dość, że mam wszystko na swoim miejscu, to jeszcze znalazłam tam porady i informacje na temat różnych badań. Polecam.PatSim lubi tę wiadomość
-
IskiereczkiTrzy wrote:Hej dziewczyny, pewnie już mnie nie pamiętacie Trochę mnie nie było, bo miałam mnóstwo na głowie i zapomniałam tutaj hasła
Od wczoraj leżę w szpitalu przez rwania w podbrzuszu i twardnienia. Dr podczas badania stwierdził, że macica jest tak skurczona, że on nie daje szans na utrzymanie tej ciąży jeśli nie zgodzę się na hospitalizacje Więc nie miałam wyboru. Mialam dzisiaj USG, maluch ma 2,8 cm, wszystko ok, ciąża nadal tydzień młodsza.
Mam brać Nospe, luteine 3× i Spasmoline. I jak najwięcej odpoczynku... Już to widzę przy moich diablach Twardnienia prawdopodobnie przez skurcze, które powoduje karmienie córki, więc mam ją odstawić w ciągu tygodnia - dwóch
Pamiętamy, pamiętamy! Uważaj na siebie, dobrze, ze w szpitalu byłaś, pewnie dożylnie podali rozkurczowe. Ja jeszcze "dokarmiam" syna piersią, ale nie je na tyle długo czy intensywnie, żeby powodować skurcze, bardziej na początku ciąży czułam, że brzuch lekko się spina. Teraz już ok, ale do 14 tc ginekolog kazała mi odstawić zupełnie małego od cyca. Także odstawiamy razem
Justa1994 wrote:Z tym ze będę próbować załatwić sobie cesarkę wiec możliwe ze dzidzia przyjdzie trochę szybciej zobaczymy
Jakie wskazanie masz do CC? Kurcze, szkoda wielka, jesteś jeszcze młoda, w drugiej ciąży po cięciu to dopiero są nerwy... u mnie niestety poród skończył się cięciem, i właściwie od początku stres przy każdej kolenje ciąży- bo jak się zarodek zagnieździ w bliźnie po cięciu to trzeba usunąć, bo jak łożysko na bliźnie, to większe ryzyko... Swoją drogą blizna mnie (na macicy nie zewnętrzna) boli od kilku dni, mam nadzieję, że się nie rozejdzie Marzy mi się poród sn teraz, ale od stanu blizny zależy czy mi pozwolą czy nie
Planeheart- już poprawiam
Verbena- witaj, dopisuję na listę
Planeheart lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłuchajcie a w moim 12 tygodniu który teraz zaczynam albo kończę juz nie wiem ale 12 tydzień 1 dzień zarodek ma 5cm to nie mało ?? bo któraś wyżej pisała ze jej jest tydzień starsze i ma 7 cm to duża różnica .. mój za tydzień będzie mieć Max 6..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 16:44
-
Ja juz po wizycie, lekarz super, jestem bardzo zadowolona, pozartowal, wyjasnial wszystko, naprawde dobry wybor. Pokazal mi gdzie u Groszka bije serduszko tak sie tym zafascynowalam ze zapomnialam zapytac ile mierzy, a na zdjeciu z usg chyba nie ma... Na poprzednim mialam u innego lekarza ale na tym nie widze... szkoda bo bylam ciekawa, ale grunt ze serduszko bije, to najwazniejsze
syla2312, IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Słuchajcie a w moim 12 tygodniu który teraz zaczynam albo kończę juz nie wiem ale 12 tydzień 1 dzień zarodek ma 5cm to nie mało ?? bo któraś wyżej pisała ze jej jest tydzień starsze i ma 7 cm to duża różnica .. mój za tydzień będzie mieć Max 6..
-
Tabela. Szacowane, średnie wymiary płodu w 12 tygodniu ciąży. Objaśnienia skrótów przedstawionych w tabeli znajdziesz w artykule Biometryczne wymiary płodu.
Wymiar (mm) Średnia 5 centyl 95 centyl
CRL 60 38 82
BPD 20 13 27
OFD 24 21 27
HC 68 57 79
AC 56 49 63
FL 8 5 11
Masa (g) 15 12 19
Każde dziecko inaczej rośnie, jedno jak się rodzi w terminie waży niespełna 3 kg a inne 4kg, to normalneAgi83, Natka94 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
nick nieaktualnyDziewczyny właśnie przeszłam przez pierwsze rzyganie jestem załamana ! Wcześniej non stop całodniowe mdłości teraz jest 12 tydzień kiedy ja już liczyłam ze się skończy zle samopoczucie to ja rzygac zaczęłam? I bez tego chudłam .. a zwróciłam pewnie wszystko co dzis na sile zjadłam
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:I nie wiem dziewczyny martwi mnie wielkość dziecka jak widzę po Was były większe w tym czasie 11 tydz 5 dzień i ma 5cm ..
Dziewczyno nie ma co panikować. Czytaj posty uważnie. Każde dziecko jest inne i w innym tempie rośnie. Jesli lekarz uważa że wszystko jest dobrze, to znaczy że jest. Nie ma co się stresować bo maluchowi tylko tym szkodzisz. Głowa do góry i myśl pozytywnie. To najlepsze co możesz teraz zrobić normy w tym czasie wahają się od 38mm do 82mm tzn że Twój maluch jest pomiędzy, czyli prawidłowo. Stres wzmaga nudności i może też przez nerwy wymiotowalaś.
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
nick nieaktualny