Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa1994 wrote:Z tym ze będę próbować załatwić sobie cesarkę wiec możliwe ze dzidzia przyjdzie trochę szybciej zobaczymy
W jaki sposób będziesz załatwiać? Ja jutro idę do neurologa, ale czytam opinie i pewnie babeczka mi odmówi (jakaś wredna jędza), a po przestudiowaniu forum, z moim problemem powinnam rodzic CC -
Justa1994 wrote:A i czuje ze mam problem z pęcherzem ale lekarz mnie zbył mówiąc ze to norma ze często sikam ( ale ja mam tez pieczenie ciagle mi zimno i czuje ze mam zapalenie a wiadomo nie można leków za bardzo Eh .. )
Dodatkowo męczą mnie cały czas całodniowe mdłości ( póki co bez wymiotów ) rozdrażnienie , ból sutków , wszystko mnie wkurza , bóle brzucha kłujące , głowy wieczorami często , No i chudnę bo nie mam na nic apetytu baaardzo ciężko mi się je.. same miłe rzeczy w nocy budzę się po kilka razy i nie mogę spac , ogolnie ciężko się czuje szybko mecze .. ale wiadomo wszzystko da się wytrzymać dla dzidziusia oby zdrowo się rozwijał
Kochana, do apteki i żurawina w tabletkach, dodatkowo witamina C. Musisz zakwasić ph żeby bakterie się wypłukały i nie osiadały w drogach moczowych. Mi w pierwszej ciąży pomogło i obyło się bez lekarza
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
KasiaMarysiaaa wrote:Dziewczyny, które mają już dzieci, Kiedy mniej więcej było widać już brzuszek ciążowy ?
W pierwszej ciąży:)
W pierwszej dość późno bo pod koniec 5 miesiąca, teraz w drugiej mam już widoczny i normalne spodnie mnie uciskają, bo jelita się przesunęły wyżej.
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Kasia.ke1 wrote:Słuchajcie, mam pytanie do tych co są już po prenatalnych i robiły PAPP-a. skorygowane ryzyko wyszło mi niskie (1:7046, 1:38994, 1:86709) ładnie wyszło badanie USG, tylko cholera mam wysoką wolną betę hCG - 198,100 IU/I czyli 5,6 MOM.
Czy któraś miała podobnie w tej lub poprzedniej ciąży? z tego co wiem to z wolną betę hCG nie da się za bardzo nic zrobić
ja miałam w poprzedniej ciąży bardzo wysokie wolne bhcg. czy przyjmujesz duohaston lub inny progesteron? nie ma na to wiele dowodów ale wiekszosc kobiet przyjmujacych ma podobny wynik w badaniach pappa, ja też w poprzedniej ciąży suplementowalam progesteron. lekarz nic nie mówił? wolne pappa to też info o wydolności łożyska, ale nie wiem jakie są zależności. ja bym się nie przejmowała przy ogólnych wynikach tak dobrych -
nick nieaktualnyMam takie słodkie buciczki dla mojego jak wczoraj lekarz określił chłopaczka
http://static.pokazywarka.pl/f/v/1/0fd3b57800d4d4afcb8d438730cff950_orig.jpg
Powiem Wam ze chciałabym być już nie wiem w 6-7 miesiącu i czekac prawie na malucha a tak to dopiero początek i jeszcze tyle czasu ale wiadomo - niech spokojnie siedzi i rośnie zdrówNatka94, syla2312, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
ale słodkie buciki no to może i ja dowiem się jaka płac podczas prenatalnych bo u mnie to będzie 13tydz 1 dz
-
nick nieaktualny
-
Dawno mnie tu nie było, 3 tygodnie urlopu
Jestem po prenatalnych w 13t2d, dzidzia miała już 7,2cm, wszystko jest ok i najprawdopodobniej będzie synek Widzę, że część z Was też już zna płeć. Teraz czekam na pierwsze ruchy..Natka94, syla2312, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj byłam na nifty. Z mniej przyjemnych rzeczy to ciężko było pobrać 10ml krwi. 3 razy mnie kobieta kłuła i aż mnie ręka boli a siniaki będą pewnie masakryczne. No ale dr zrobił usg i przynajmniej popatrzyłam nawet ja tego siusiaka widziałam jak w genetycznych wyjdzie dziewczynka to bardzo się zdziwię. Na razie nastawiam się na chłopca skoro dwóch lekarzy tak twierdzi mało się z radości nie popłakałam w autobusie
Marietta lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka