Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka94 wrote:Hej! Wracam zła i wściekła!
Od 7 rano stałam pod przychodnią, przyjęła mnie pani Neurolog.
Nie spojrzała na prześwietlenia z rezonansu... powiedziała, że mam tylko migreny i mogę rodzic naturalnie. Pod nos rzuciłam jej wydruki mojej "skromnej" 5 cm torbieli... i stwierdziła, że ona nie jest od podejmowania decyzji tylko mój gin! I dała mi skierowanie do neurochirurga...
Dzwonię do przychodni, a oni że przyjmą mnie w przyszłym roku w marcu... gdzie ja już będę po porodzie? I tłumaczę, że jestem w ciąży i ja tylko po zaświadczenie i konsultację.
Widzę że służba zdrowia ma nas w dupie. Nic nie załatwię, a podobno kobiety w ciąży nie mogą tak czekać długo na wizyty .Natka94, Cabank84, syla2312 lubią tę wiadomość
-
Zojkaaa wrote:Spokojnie, załatwisz wszystko, tylko to trzeba "rozegrać jak należy". Po pierwsze od ginekologa załatw zaświadczenie o ciąży i skierowanie do tego neurochirurga. Oba dokumenty są wymagane wg przepisów. Potem idź osobiście do przychodni, najlepiej w godz q których urzeduje "dyrekcja". Jak ci odmowia rejestracji idź prosto do dyrektora. Wierz mi że kierownictwo nie odmówi;)
Oooo dziękuję! właśnie obdzwaniam szpitale, zajdę dziś do mojej gin i zacznę działać.
Dodam, że pani neurolog przepisała mi BEZPIECZNY lek na bóle głowy. Poszłam do apteki, zobaczyć co to za cudo, a to lek na marskość wątroby! NIE WOLNO GO STOSOWAĆ W CIĄŻY. Nawet nic powiązanego z bólami nie ma... ani nazwa nie jest przekręcona.
Jestem w szoku. -
Natka94 wrote:Oooo dziękuję! właśnie obdzwaniam szpitale, zajdę dziś do mojej gin i zacznę działać.
Dodam, że pani neurolog przepisała mi BEZPIECZNY lek na bóle głowy. Poszłam do apteki, zobaczyć co to za cudo, a to lek na marskość wątroby! NIE WOLNO GO STOSOWAĆ W CIĄŻY. Nawet nic powiązanego z bólami nie ma... ani nazwa nie jest przekręcona.
Jestem w szoku.
Telefonicznie ciężko coś załatwić.
Zapomniałam jeszcze o jednym, niech ginekolog napisze ci w skierowaniu słowo "pilne". Bez tego oczywiście nie mogą ci odmówić wizyty w terminie 7 dni roboczych ale z doświadczenia wiem że patrzą inaczej.
Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 11:52
Natka94 lubi tę wiadomość
-
Natka94 wrote:Hej! Wracam zła i wściekła!
Od 7 rano stałam pod przychodnią, przyjęła mnie pani Neurolog.
Nie spojrzała na prześwietlenia z rezonansu... powiedziała, że mam tylko migreny i mogę rodzic naturalnie. Pod nos rzuciłam jej wydruki mojej "skromnej" 5 cm torbieli... i stwierdziła, że ona nie jest od podejmowania decyzji tylko mój gin! I dała mi skierowanie do neurochirurga...
Dzwonię do przychodni, a oni że przyjmą mnie w przyszłym roku w marcu... gdzie ja już będę po porodzie? I tłumaczę, że jestem w ciąży i ja tylko po zaświadczenie i konsultację.
Widzę że służba zdrowia ma nas w dupie. Nic nie załatwię, a podobno kobiety w ciąży nie mogą tak czekać długo na wizyty .
Kobietom w ciąży przysługuje prawo do wizyty u specjalisty, w terminie 7 dni od zgłoszenia, jeśli odmawiają, poproś o odmowę na piśmie. Ostatnio w Pytaniu na śniadanie była dyskusja na ten temat, tu masz link, możesz sobie obejrzeć. Zresztą, każdej z nas przyda się taka wiedza: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/33637147/jakie-prawa-przysluguja-kobietom-w-ciazyNatka94 lubi tę wiadomość
-
Ryjek wrote:Moja babcia urodziła pośladkowy tak szybko, że nawet nie zauważyła, godzinka i po krzyku. Mam nadzieję, że geny mam po niej A siostra M w kwietniu rodziła na 3 parcia i gotowe. Życzę wszystkim takich porodów
KasiaMarysiaaa nie miałam na celu nikogo obrażać i krytykować nie wiem czemu to tak odbierasz .
IskiereczkiTrzy to tobie to tylko rodzić 3 poród może być jeszcze szybszy
Natka94 Na twoim miejscu kłóciła bym się o te cesarkę twoje życie i dziecka ważniejsze niż przekonania lekarza .
Może jak bym miała zalecenie cc było by łatwiej mi psychicznie się na to przygotować a tak żyję nadzieją że uda mi się sn a na porodówce będę w szoku
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualny
-
U mnie też już jest ale jak ktoś nie wie o ciąży to można powiedzieć że dobry obiad zjadłam
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Dziewczyny mam ustalony termin badań prenatalnych na 21 września, taki termin mi zaproponowała Pani w rejestracji. Będzie to 13 tydz + 0 , nie jest to już za późno?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:05
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Lonia1990 wrote:Dziewczyny mam ustalony termin badań prenatalnych na 21 września, taki termin mi zaproponowała Pani w rejestracji. Będzie to 13 tydz + 0 , nie jest to już za późno?
-
Lonia1990 wrote:Dziewczyny mam ustalony termin badań prenatalnych na 21 września, taki termin mi zaproponowała Pani w rejestracji. Będzie to 13 tydz + 0 , nie jest to już za późno?
-
Zasadniczo do końca 13 tyg można robić, czyli jakby 13 +6 max., także łapiesz się w terminie. Tylko pytanie czy jesteś pewna, że ciąża np. nie jest starsza o kilka dni? Bo u mnie wg pierwszego lekarza powinnam być w 11+1 a wg. nowego 11+5, także 4 dni różnicy... -
Pomożecie mi rozszyfrować fotkę Groszka? Próbuję się doszukać wielkości ale nie wiem czy nie ma, czy nie widzę :p
ps. Nie umiałam tego zdjęcia przekręcić :p Jak dodawałamto było normalnie poziomo, a jak załadowało na stronę to przekręca i nie da się obkręcić z powrotem :pWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 19:08
Indiana_dzika lubi tę wiadomość
-
Agar88 wrote:Cześć dziewczyny
podpisałam umowę na czas nieokreślony i jeszcze podwyżkę dostałam ale moja firma nie wiem, że jestem w ciąży i się zdziwią mocno