WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że nie sztuką jest urodzić dziecko, sztuką jest je wychować.

Agi83 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej! Wracam zła i wściekła!
    Od 7 rano stałam pod przychodnią, przyjęła mnie pani Neurolog.
    Nie spojrzała na prześwietlenia z rezonansu... powiedziała, że mam tylko migreny i mogę rodzic naturalnie. Pod nos rzuciłam jej wydruki mojej "skromnej" 5 cm torbieli... i stwierdziła, że ona nie jest od podejmowania decyzji tylko mój gin! I dała mi skierowanie do neurochirurga...
    Dzwonię do przychodni, a oni że przyjmą mnie w przyszłym roku w marcu... gdzie ja już będę po porodzie? I tłumaczę, że jestem w ciąży i ja tylko po zaświadczenie i konsultację.
    Widzę że służba zdrowia ma nas w dupie. Nic nie załatwię, a podobno kobiety w ciąży nie mogą tak czekać długo na wizyty .
    Spokojnie, załatwisz wszystko, tylko to trzeba "rozegrać jak należy". Po pierwsze od ginekologa załatw zaświadczenie o ciąży i skierowanie do tego neurochirurga. Oba dokumenty są wymagane wg przepisów. Potem idź osobiście do przychodni, najlepiej w godz q których urzeduje "dyrekcja". Jak ci odmowia rejestracji idź prosto do dyrektora. Wierz mi że kierownictwo nie odmówi;)

Natka94, Cabank84, syla2312 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojkaaa wrote:
    Spokojnie, załatwisz wszystko, tylko to trzeba "rozegrać jak należy". Po pierwsze od ginekologa załatw zaświadczenie o ciąży i skierowanie do tego neurochirurga. Oba dokumenty są wymagane wg przepisów. Potem idź osobiście do przychodni, najlepiej w godz q których urzeduje "dyrekcja". Jak ci odmowia rejestracji idź prosto do dyrektora. Wierz mi że kierownictwo nie odmówi;)

Oooo dziękuję! właśnie obdzwaniam szpitale, zajdę dziś do mojej gin i zacznę działać.

Dodam, że pani neurolog przepisała mi BEZPIECZNY lek na bóle głowy. Poszłam do apteki, zobaczyć co to za cudo, a to lek na marskość wątroby! NIE WOLNO GO STOSOWAĆ W CIĄŻY. Nawet nic powiązanego z bólami nie ma... ani nazwa nie jest przekręcona.
    Jestem w szoku.

60wzjk3.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że nie sztuką jest urodzić dziecko, sztuką jest je wychować.

Mądre słowa :-)

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Oooo dziękuję! właśnie obdzwaniam szpitale, zajdę dziś do mojej gin i zacznę działać.

Dodam, że pani neurolog przepisała mi BEZPIECZNY lek na bóle głowy. Poszłam do apteki, zobaczyć co to za cudo, a to lek na marskość wątroby! NIE WOLNO GO STOSOWAĆ W CIĄŻY. Nawet nic powiązanego z bólami nie ma... ani nazwa nie jest przekręcona.
    Jestem w szoku.
    Masakra, jak trzeba wszystkiego pilnować.
    Telefonicznie ciężko coś załatwić.
    Zapomniałam jeszcze o jednym, niech ginekolog napisze ci w skierowaniu słowo "pilne". Bez tego oczywiście nie mogą ci odmówić wizyty w terminie 7 dni roboczych ale z doświadczenia wiem że patrzą inaczej.
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 11:52

Natka94 lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej! Wracam zła i wściekła!
    Od 7 rano stałam pod przychodnią, przyjęła mnie pani Neurolog.
    Nie spojrzała na prześwietlenia z rezonansu... powiedziała, że mam tylko migreny i mogę rodzic naturalnie. Pod nos rzuciłam jej wydruki mojej "skromnej" 5 cm torbieli... i stwierdziła, że ona nie jest od podejmowania decyzji tylko mój gin! I dała mi skierowanie do neurochirurga...
    Dzwonię do przychodni, a oni że przyjmą mnie w przyszłym roku w marcu... gdzie ja już będę po porodzie? I tłumaczę, że jestem w ciąży i ja tylko po zaświadczenie i konsultację.
    Widzę że służba zdrowia ma nas w dupie. Nic nie załatwię, a podobno kobiety w ciąży nie mogą tak czekać długo na wizyty .

Kobietom w ciąży przysługuje prawo do wizyty u specjalisty, w terminie 7 dni od zgłoszenia, jeśli odmawiają, poproś o odmowę na piśmie. Ostatnio w Pytaniu na śniadanie była dyskusja na ten temat, tu masz link, możesz sobie obejrzeć. Zresztą, każdej z nas przyda się taka wiedza: https://pytanienasniadanie.tvp.pl/33637147/jakie-prawa-przysluguja-kobietom-w-ciazy

Natka94 lubi tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Moja babcia urodziła pośladkowy tak szybko, że nawet nie zauważyła, godzinka i po krzyku. Mam nadzieję, że geny mam po niej :D A siostra M w kwietniu rodziła na 3 parcia i gotowe. Życzę wszystkim takich porodów :D
    Też bym tak chciała :) Siostra pierwszą córkę rodziła 8 h drugą córkę chciała w w prywatnej klinice w Białymstoku 100 km od naszego miasta ledwo dojechała i nie zobaczyła porodówki dosłownie w poczekalni urodziła zdejmowali jej spodnie jak dziecko wychodziła . Mówiła że to był jeden długi skurcz :)

KasiaMarysiaaa nie miałam na celu nikogo obrażać i krytykować nie wiem czemu to tak odbierasz .

IskiereczkiTrzy to tobie to tylko rodzić 3 poród może być jeszcze szybszy :)

Natka94 Na twoim miejscu kłóciła bym się o te cesarkę twoje życie i dziecka ważniejsze niż przekonania lekarza .

Może jak bym miała zalecenie cc było by łatwiej mi psychicznie się na to przygotować a tak żyję nadzieją że uda mi się sn a na porodówce będę w szoku :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tym brzuszkiem macie już swoje ? U mnie ciagle płasko

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam ale nie wygląda jeszcze na stricte ciążowy. ale spodni już nie dopinam :p

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już jest ale jak ktoś nie wie o ciąży to można powiedzieć że dobry obiad zjadłam :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ustalony termin badań prenatalnych na 21 września, taki termin mi zaproponowała Pani w rejestracji. Będzie to 13 tydz + 0 , nie jest to już za późno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:05

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny mam ustalony termin badań prenatalnych na 21 września, taki termin mi zaproponowała Pani w rejestracji. Będzie to 13 tydz + 0 , nie jest to już za późno?
    Też mam na 21 września i to będzie 13t+3, taki termin ustalił mi sam lekarz :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    USG I trymestru robi się do 13 tyg 6 dnia więc raczej w porządku.

p19ucsqvqkhw2128.png
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 8 września i to będzie 13 tydz 1 dzień :D więc w porządku :)

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:

Zasadniczo do końca 13 tyg można robić, czyli jakby 13 +6 max., także łapiesz się w terminie. Tylko pytanie czy jesteś pewna, że ciąża np. nie jest starsza o kilka dni? Bo u mnie wg pierwszego lekarza powinnam być w 11+1 a wg. nowego 11+5, także 4 dni różnicy...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    podpisałam umowę na czas nieokreślony i jeszcze podwyżkę dostałam :) ale moja firma nie wiem, że jestem w ciąży i się zdziwią mocno :)

Natka94, Marietta, KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Lenka9090 lubią tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    podpisałam umowę na czas nieokreślony i jeszcze podwyżkę dostałam :) ale moja firma nie wiem, że jestem w ciąży i się zdziwią mocno :)

To gratulacje :)

thgfflw1afo8ui8u.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomożecie mi rozszyfrować fotkę Groszka? Próbuję się doszukać wielkości ale nie wiem czy nie ma, czy nie widzę :p

0e927bc4216448cfmed.jpg

ps. Nie umiałam tego zdjęcia przekręcić :p Jak dodawałamto było normalnie poziomo, a jak załadowało na stronę to przekręca i nie da się obkręcić z powrotem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 19:08

Indiana_dzika lubi tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia nie ma pomiaru dzidzius nie ma zaznaczonej dlugosci.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    W tym wypadku podwyżka nic nie da bo do chorobowego to średnia z 12stu miesięcy. Później jak urlop będziesz mieć to już wyższy.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ