X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    To już nie pierwszy raz jak się obrażasz za wypowiedzi innych. Skoro przeszkadzają aż tak bardzo to nie rozumiem po co się udzielasz.

Kto powiedział że się obrażam ??? :D
    Ja tylko piszę że bez sensu dla mnie jest komentowanie czyjegoś wyboru czy ktoś chce CC czy SN ponieważ jest to decyzja osobista Każdej z nas ja nie krytykuję nikogo że chce rodzić naturalnie i też nie chcę żeby ktoś krytykował cesarkę na życzenie. W mojej wypowiedzi była tylko prośba nic więcej. Proszę czytaj ze zrozumieniem. Jeżeli nie podobają ci się moje wypowiedzi to po prostu ich nie komentuj i nie zwracaj uwagi :) Nie rozumiem po co się nakręcać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 07:43

dandelion, ulalula, Planeheart lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Cześć dziewczyny :) dziś już piątek i to prawie weekend :)

Ja od dzisiaj jestem na L4 i już się zastanawiam co z tym czasem zrobić :) :) :)

MamaPama lubi tę wiadomość

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Ja od dzisiaj jestem na L4 i już się zastanawiam co z tym czasem zrobić :) :) :)

Ja już siedzę prawie miesiąc . Czas ucieka szybko . Ale przynajmniej można się wyspać i wypocząć :P przyda się na następne miesiące i lata

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    Ja już siedzę prawie miesiąc . Czas ucieka szybko . Ale przynajmniej można się wyspać i wypocząć :P przyda się na następne miesiące i lata

Dokładnie :) oddałam służbowy telefon komputer i już nie wiem co z rękami zrobić już mi się wydaje że dzwoni telefon A przecież jego nie mam :D pracoholizm :)

MamaPama lubi tę wiadomość

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dokładnie :) oddałam służbowy telefon komputer i już nie wiem co z rękami zrobić już mi się wydaje że dzwoni telefon A przecież jego nie mam :D pracoholizm :)

Też nie mogłam się odnaleźć na początku. Tym bardziej że to L4 tak z dnia na dzień. Ma Pani zrezygnować z pracy i już.
    Ale pocieszę Cie że pi kilku tygodniach jest lepiej .
    Przed l4 nie istniała dla mnie telewizja.
    Teraz "namiętnie" oglądam Panią M.Gessler :D zaczyna się 9.35 hehe :D

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co planuję pracować. Wszystko zależy jak się będę czuła i jaka będzie pogoda, bo ja dojeżdżam do pracy 60 km w busie i już mi zaczyna to przeszkadzać :(

MamaPama, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Ja póki co planuję pracować. Wszystko zależy jak się będę czuła i jaka będzie pogoda, bo ja dojeżdżam do pracy 60 km w busie i już mi zaczyna to przeszkadzać :(

Jeżeli masz możliwość i siły, to pewne że warto pracować.
    Z tym , że trzeba uważać na siebie bardziej. 60KM każdego dnia może męczyć :(
    U mnie niestety nie było wyboru .
    Wszystko zależy od rodzaju wykonywanej pracy.

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie można jechać na rocznicę ślubu? Co polecacie w małopolsce?

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniu prenatalnym :) wszystko wygląda super. Testy z krwi nie robimy bo lekarz nie nalegal, a my nie odczuwamy takiej potrzeby skoro nanusg wszystko pięknie wyszło. Dzieciątko zdrowe :) zresztą te badania z krwi nie dają pewności, bo moja kuzynka zrobiła i wyszło jej bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że dziecko ma chorobę genetyczną. I co? Ma zdrowiutkiego syneczka. A co dziewczyna przeszła to tylko ona wie. Depresja, złamanie... Nie mówię, że odradzam badań, ale gdyby ktoś miał niezbyt dobry wynik to może to Ci pocieszy, że nie zawsze to jest wyrok. Bo jednak to tylko wyliczenia prawdopodobieństwa a nie wyrok :) :)

A maleć jak pięknie sprezynowal sobie w brzuszku :) Pani doktor nie mogła złapać bicia serca i przeziernosci bo tak majtal się na wszystkie strony, wyginał, koziolkowal :D szok! W dodatku ja się śmiałam cały czas bo to było takie śmieszne

. Oj piękne chwile! Było wesoło. Już wiemy, że dzieciątko jest ruchliwe jak jego tatuś ;) nie usiedzi spokojnie na miejscu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:01

KasiaMarysiaaa, Natka94, syla2312, Kasia.ke1, Marietta, PolaMinka lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    Jeżeli masz możliwość i siły, to pewne że warto pracować.
    Z tym , że trzeba uważać na siebie bardziej. 60KM każdego dnia może męczyć :(
    U mnie niestety nie było wyboru .
    Wszystko zależy od rodzaju wykonywanej pracy.

Ja pracuje po 12 H dziennie jeżdżąc autem, robię po 200 km codziennie I często coś noszę, lekarz sam zadecydował :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blo, a jak u Ciebie ? Robiłaś te badania ?

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś tak miała.
    W nocy brałam dwa razy nospę, trzymał mnie skurcz po prawej stronie brzucha aż przez jajnik i pachwinę. Teraz też to czuję, ale mniej.
    Dziś o 15 mamy wyjazd z mężem w Bory Tucholskie do hotelu, taka mini podróż poślubna i trochę się boję, bo ten skurcz nie przechodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:29

60wzjk3.png
  • lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !

Trochę mnie nie było, bo się wakacjonowaliśmy zagranicą :)
    Zanim spadnie na mnie fala hejtu to powiem, że czułam się dużo lepiej niż w PL podczas upałów, tatuś dbał o dostęp do wody mineralnej 24h- wręcz czasami aż przesadnie, loty minęły bardzo dobrze- dużo lepiej niż 3h jazda samochodem,
    maleństwo chyba też nie narzekało, bo nie dało mi popalić :)

7.09 wybieramy się na prenatalne i już nie mogę się doczekać , gratuluję wszystkim, którzy już widzieli swoje zdrowe pociechy :)

Marietta- proszę uzupełnij mój TP o datę 19.03

Dodam tylko, że od kilku dni opuściły mnie popołudniowe drzemki, czuję większe pokłady energii i w końcu potrafię przeczytać więcej niż 2 strony książki, nie mniej jednak czasem jak zapomnę się i położę się na brzuchu to fasolka natychmiast daje znać, że tak jej/jemu niewygodnie

Dziewczyny przekazuje Wam dużo pozytywnej energii, która naładowały mnie te wakacje ! :) :) :)

Marietta lubi tę wiadomość

34bws65ghpknfmup.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej, czy któraś tak miała.
    W nocy brałam dwa razy nospę, trzymał mnie skurcz po prawej stronie brzucha aż przez jajnik i pachwinę. Teraz też to czuję, ale mniej.
    Dziś o 15 mamy wyjazd z mężem w Bory Tucholskie do hotelu, taka mini podróż poślubna i trochę się boję, bo ten skurcz nie przechodzi

Mnie też wczoraj złapał skurcz ale nic nie brałam. Położyłam się i do rana przeszlo . Tylko brzuch też mi stwardniał. U mnie to chyba wynik przemęczenia.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, u mnie dalej twardy :( a w zasadzie prawa strona, boli jak zakwas. a wczoraj jedynie co rano byłam u lekarza, a później odpoczywałam cały dzień i błąkałam się po mieszkaniu. Choć nie ukrywam, wczoraj byłam lekko poddenerwowana. Lekarz mnie wpienił i trochę innych problemów się nałożyło

60wzjk3.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lewa boli tak od godziny, ale staram się zmieniać pozycję, bo może to od tego.
    Ja robiłam test PAPP-A i jeszcze jakieś wolne rodniki bHCG. Boję się. Mam wziąźć wyniki na prenatalne, a prenatalne mam 7.09 o 15:20. Czuję, że będzie stres :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały badania prenatalne u innego lekarza niż Wasz prowadzący. Robił Wam ten lekarz przez badanie ginekologiczne czy samo USG?

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że odpocznę u mamuni i tatunia swojego przez weekend :)
    dużo spraw na głowie i czuję się nie wyspana :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Dziewczyny, które miały badania prenatalne u innego lekarza niż Wasz prowadzący. Robił Wam ten lekarz przez badanie ginekologiczne czy samo USG?

Ja robiłam wlaśnie u innego, miałam samo USG przez brzuch, bez badania. Mąż był ze mną :)

PatSim, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG chyba robią na prenatalnych tylko :)
    nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale tak mi się wydaje :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ