X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wyprawką to bywa różnie, bo nawet u jednej mamy często nie sprawdzają się te same rzeczy przy drugim dziecku, jak przy pierwszym. Wiele mam poleca np. body kopertowe, a już tu dzisiaj były głosy, że są beznadziejne. Więc wszystko zależy od Was, ale też od Waszego dziecka :D

Tak samo pielęgnacja kikuta po pępowinie. Opiekowałam się dziesiątkami noworodków od samych narodzin (mam ogromną rodzinne i tak wszyscy upatrzyli mnie sobie na niańkę) i to się dynamicznie zmieniało na przestrzeli lat. Fakt teraz nowe dyspozycje są takie jak pisze dandelion, czyli tzw sucha pielęgnacja. Octanisept dopiero jak coś zaczyna się sączyć, a tak nie robi się nic oprócz pilnowania żeby był suchy. Od spirytusu z tego co kojarzę odeszło się jakieś 5 lat temu.

Zarezerwowaliśmy dzisiaj i opłaciliśmy dzisiaj szkołę rodzenia i przyszłam się pochwalić, że zaczynamy 13 października już. Trochę z tym chodziłam niezdecydowana, bo to ostatnie warsztaty w tym roku, a wydawały mi się za szybko, a te od nowego roku, kończą się przed terminem mojego porodu :D A trochę się boję, że mały może wyskoczyć wcześniej. I tak zaczynamy na przełomie 20/21 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) u nas chyba chłopak :) na wizycie wszystko okej ale jak zwykle jestem bardzo do tylu jeśli chodzi o to co piszecie ;)
    Mam na wydanie za kw półtorej paczki luteiny czyli 30+15 tabletek (3 listki) mogę wysłać listem to będzie taniej ;)

Marietta lubi tę wiadomość

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patsim z tym spirytusem niby się odeszło ale nadal jest stosowane w szczególności przy takim kikucie, który nie chce odpaść :) w rodzinie był przypadek że nawet to nie pomogło i skończyło się na chirurgicznym usuwaniu :(
    Sucha pielęgnacja tak jak piszecie z dandelion owszem, żeby czasem nie zamoczyć przy kąpieli, octenisept dostałam zalecenie 1 raz dziennie ale właśnie w naszym przypadku zaczynało się coś sączyć. Dobrze, że przypominacie bo człowiek zapomina o szczegółach które są istotne ;)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim dzieciom położna te kikuty kazała przemywać takimi wacikami w aptece kupionymi zabijcie nazwy nie pamiętam wiem ze w składzie tez był spirytus i były w niebieskich saszetkach...

Poczytałam tą liste i jest masa rzeczy którą musze kupic :/

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Moim dzieciom położna te kikuty kazała przemywać takimi wacikami w aptece kupionymi zabijcie nazwy nie pamiętam wiem ze w składzie tez był spirytus i były w niebieskich saszetkach...

Poczytałam tą liste i jest masa rzeczy którą musze kupic :/

No to właśnie mi o te waciki też chodziło ;)

Spokojnie, jest jeszcze sporo czasu. Najlepiej na raty żeby budżetu nie obciążać. Ja większość wyprawki zamówiłam przez internet, dużo rzeczy na allegro. Nie wszystko bym przewiozła autobusem.

O widzicie zapomniałabym Niania elektroniczna z kamerą, obecnie muszę kupić bo przy pierwszym nie była konieczna ze względu na małe mieszkanie gdzie było słychać czy dziecko płacze w pokoju :)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia super pomysł z tą listą, przy pierwszym dziecku na pewno się przyda.
    Może i mam dziwne podejscie, ale chciałabym kupić tylko to, co potrzebne, wiadomo nie zawsze się uda ;/
    Wydaje mi się też, żeby nie przesadzić z ilością ubranek. Lepiej mieć mniej, a lepsze gatunkowo.

W pt przyszły mi leginsy ciążowe z allegro. Zapłaciłąm ok 50 zł z przeysyłką. Niestety nadają się tylko po domu, okropne "chińczyki". Niestety w mojej szkole jest niepisany dress code, że należy się ubierać elegancko i chyba tylko zostaje mi kupić ze dwie pary spodni z h&m ;/

Jestem chyba nienormalna, ale w tamtym tygodniu chodziłam do pracy w baletkach i tak mi nogi obtarły, że dziś byłam w szpilkach (nie umiałam ubrać żadnej innej pary, bo krew z nóg ). Było mi wygodniej ze sto razy niż w tych pieprzonych baletkach :((( notabene z Lasockiego ze skóry za prawie 170 zł ;/

OjMaryś lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za tą listę, niedługo i ja miałam zabierać się za pisanie swojej, a dzięki wam mam wszystko w jednym miejscu!!! Jesteście super! Teraz zostaje mi chyba tylko napaść na bank haha

Kolorowy balonik - ja pracuję w urzędzie i od początku wiedziałam że mnie czeka kupno tych spodni, w sobotę kupiłam właśnie dwie pary i jestem mega zadowolona. Są lekkie, rozciągliwe, mięciutkie i wygodne. Naprawdę warto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 21:12

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    KasiaMarysia,

Mogłabyś opowiedzieć mi coś więcej o tej swojej koleżance z przeziernoscia 7? Miała robiony też test pappa? Jakie były wyniki? Czy wiadomo finalnie, skąd u niej taka wysoka NT? Będę wdzieczna.

Czekam dziś na wynik biopsji, chyba nie muszę Wam mówić, jak jestem zrestresowana.

Szatanka i jak? Jest juz wynik? Od rana odswiezam kiedy moge i trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 21:25

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png

Wysłany: 18 września 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Dzięki dziewczyny za tą listę, niedługo i ja miałam zabierać się za pisanie swojej, a dzięki wam mam wszystko w jednym miejscu!!! Jesteście super! Teraz zostaje mi chyba tylko napaść na bank haha

Kolorowy balonik - ja pracuję w urzędzie i od początku wiedziałam że mnie czeka kupno tych spodni, w sobotę kupiłam właśnie dwie pary i jestem mega zadowolona. Są lekkie, rozciągliwe, mięciutkie i wygodne. Naprawdę warto

Martuśka jeśli pracujesz w urzędzie to też nie masz lekko ze strojem, trzeba zainwestować i tyle.

A powiedzcie dziewczyny czy oprócz H&m w jakiś sklepach stacjonarnych są ubrania dla ciężarnych? Jestem antyzakupowa, nie za bardzo się orientuję.

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Kinia super pomysł z tą listą, przy pierwszym dziecku na pewno się przyda.
    Może i mam dziwne podejscie, ale chciałabym kupić tylko to, co potrzebne, wiadomo nie zawsze się uda ;/
    Wydaje mi się też, żeby nie przesadzić z ilością ubranek. Lepiej mieć mniej, a lepsze gatunkowo.

W pt przyszły mi leginsy ciążowe z allegro. Zapłaciłąm ok 50 zł z przeysyłką. Niestety nadają się tylko po domu, okropne "chińczyki". Niestety w mojej szkole jest niepisany dress code, że należy się ubierać elegancko i chyba tylko zostaje mi kupić ze dwie pary spodni z h&m ;/

Jestem chyba nienormalna, ale w tamtym tygodniu chodziłam do pracy w baletkach i tak mi nogi obtarły, że dziś byłam w szpilkach (nie umiałam ubrać żadnej innej pary, bo krew z nóg ). Było mi wygodniej ze sto razy niż w tych pieprzonych baletkach :((( notabene z Lasockiego ze skóry za prawie 170 zł ;/

Z jednej strony nie ma co przesadzać z ilością tych małych ubranek, ale też trzeba mieć na tyle, żeby bez problemu nie trzeba było co chwile pralki puszczać.

Szatanka też cały dzień odświeżam czy masz już wyniki <3

Przyszłam Wam się pożalić. Oglądam sobie zdjęcia na instagramie i tam nagle kakao :( a ja w domu nawet mleka nie mam, bo mam nietolerancje laktozy i używam tylko kokosowego. A na kokosowym to nie to samo. Buuu nie wiem jak teraz zasnę.

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie szaleć z ubraniami z uwagi na to że raz - nie wiem ile przytyję, a dwa - nie wiem czy jeszcze kiedyś wrócę do ubrań które nosiłam. Kupiłam w h&m jeszcze trzy rozciągliwe koszulki i noszę rozpinane swetry. I na razie tyle. Niestety nie mogę sobie pozwolić na leginsy a bardzo żałuję bo moja bratowa przechodziła w nich dwie ciaze

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka pracowalam w zlobku i przedszkolu Montessori. Zrobilam kurs zlobkowy. Lubie ksiazki M.Mikszy- u niej tez robiłam ten kurs. Szkoda, ze nie nagralam właśnie synka (2latka i 2 miesiace) jak ukladal kary kolory, zwierzęta i ich domy oraz zagadki"co to za zwierze?" Ta godzina a mu sie zebralo na edukacje:-)

Fajnie, ze jest ktoś kto podziela uznanie dla tej metody.

szatanka lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- czy chcialybyscie stworzyc grupę na Facebooku?

OjMaryś, Natka94 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w najnowszej gazetce z Lidla bedą koszulki, leginsy i biustonosze dla mam oraz odzież i pościele z bio bawełny dla maluszków, gazetkę przeglądnięcia online.

syla2312, Ryjek, Natka94 lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png

Wysłany: 18 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Staram się nie szaleć z ubraniami z uwagi na to że raz - nie wiem ile przytyję, a dwa - nie wiem czy jeszcze kiedyś wrócę do ubrań które nosiłam. Kupiłam w h&m jeszcze trzy rozciągliwe koszulki i noszę rozpinane swetry. I na razie tyle. Niestety nie mogę sobie pozwolić na leginsy a bardzo żałuję bo moja bratowa przechodziła w nich dwie ciaze

Oczywiście ja tez mam tak samo jak ty ;) Nie wiadomo ile kg mi przybędzie.
    Od początku ciąży przytyłam 1,5 kg. Wydaje mi się, że schudłam w rękach i udach, a wszystko poszło mi w brzuch i piersi.

Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny w najnowszej gazetce z Lidla bedą koszulki, leginsy i biustonosze dla mam oraz odzież i pościele z bio bawełny dla maluszków, gazetkę przeglądnięcia online.

Widziałam <3 czaje się na brązowy dzianinowy pajacyk dla małego i sweterek w chmurki :D

• szatanka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odebrałam wynik: trisomia 21. W sumie byłam już na to przygotowana po wizycie u mojej ginki, która potwierdziła, że USG i pappa są beznadziejne.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka - bardzo mi przykro. Nie umiem postawić się w Twojej sytuacji i udawać, że wiem co czujesz. Poszukaj wsparcia i zdecyduj tak, żebyś czuła się z tym jak najlepiej się uda. Wybierasz teraz dla siebie mniejsze zło - nie wiem co postanowisz, każda decyzja będzie trudna, ale pamiętaj, że to TY decydujesz.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże biedna :-( Szatanka i co teraz co mówi lekarz czy coś doradza co robić ? masakra :-( cały czas o tobie myślę z całego serca współczuję

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1&nbsp;czerwca&nbsp;2017
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo ci współczuję :( zrób to co wg was będzie najlepszym rozwiązaniem. Nie chce żeby ktoś komentował moje podejście, bo każdy ma swoje. Z tego co widzę rodzice dzieci chorych na ZD poświęcają swoje życie całkowicie takiemu dziecku, nie wiem co się dzieje z takimi dużymi dziećmi jak rodziców już zabraknie... uważam, że najszybciej jest zajść w ciążę po ciąży, póki hormony jeszcze szaleją. Nie wiem czy zdecydujesz się urodzić dziecko, jeśli tak to czy będziesz planować jeszcze dzieci... czy rodząc chore dziecko świadomie podejmiesz decyzję o być może pozbawieniu siebie posiadania zdrowego dziecka. Cokolwiek postanowisz trzymam kciuki i podziwiam, bo każda decyzja będzie ciężka. Ja mówiłam otwarcie, że nie zdecydowałambym się urodzić chorego dziecka za co poleciał na mnie hejt, ale Ty niestety musisz stanąć przed taką decyzją, nie ja...

Natka94, Hatfe, anka418, in_co_gni_to, erre lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ