Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ tą wyprawką to bywa różnie, bo nawet u jednej mamy często nie sprawdzają się te same rzeczy przy drugim dziecku, jak przy pierwszym. Wiele mam poleca np. body kopertowe, a już tu dzisiaj były głosy, że są beznadziejne. Więc wszystko zależy od Was, ale też od Waszego dziecka
Tak samo pielęgnacja kikuta po pępowinie. Opiekowałam się dziesiątkami noworodków od samych narodzin (mam ogromną rodzinne i tak wszyscy upatrzyli mnie sobie na niańkę) i to się dynamicznie zmieniało na przestrzeli lat. Fakt teraz nowe dyspozycje są takie jak pisze dandelion, czyli tzw sucha pielęgnacja. Octanisept dopiero jak coś zaczyna się sączyć, a tak nie robi się nic oprócz pilnowania żeby był suchy. Od spirytusu z tego co kojarzę odeszło się jakieś 5 lat temu.
Zarezerwowaliśmy dzisiaj i opłaciliśmy dzisiaj szkołę rodzenia i przyszłam się pochwalić, że zaczynamy 13 października już. Trochę z tym chodziłam niezdecydowana, bo to ostatnie warsztaty w tym roku, a wydawały mi się za szybko, a te od nowego roku, kończą się przed terminem mojego poroduA trochę się boję, że mały może wyskoczyć wcześniej. I tak zaczynamy na przełomie 20/21 tyg.
-
nick nieaktualnyHej laski
u nas chyba chłopak
na wizycie wszystko okej ale jak zwykle jestem bardzo do tylu jeśli chodzi o to co piszecie
Mam na wydanie za kw półtorej paczki luteiny czyli 30+15 tabletek (3 listki) mogę wysłać listem to będzie taniejMarietta lubi tę wiadomość
-
Patsim z tym spirytusem niby się odeszło ale nadal jest stosowane w szczególności przy takim kikucie, który nie chce odpaść
w rodzinie był przypadek że nawet to nie pomogło i skończyło się na chirurgicznym usuwaniu
Sucha pielęgnacja tak jak piszecie z dandelion owszem, żeby czasem nie zamoczyć przy kąpieli, octenisept dostałam zalecenie 1 raz dziennie ale właśnie w naszym przypadku zaczynało się coś sączyć. Dobrze, że przypominacie bo człowiek zapomina o szczegółach które są istotne
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Moim dzieciom położna te kikuty kazała przemywać takimi wacikami w aptece kupionymi zabijcie nazwy nie pamiętam wiem ze w składzie tez był spirytus i były w niebieskich saszetkach...
Poczytałam tą liste i jest masa rzeczy którą musze kupic -
OjMaryś wrote:Moim dzieciom położna te kikuty kazała przemywać takimi wacikami w aptece kupionymi zabijcie nazwy nie pamiętam wiem ze w składzie tez był spirytus i były w niebieskich saszetkach...
Poczytałam tą liste i jest masa rzeczy którą musze kupic
No to właśnie mi o te waciki też chodziło
Spokojnie, jest jeszcze sporo czasu. Najlepiej na raty żeby budżetu nie obciążać. Ja większość wyprawki zamówiłam przez internet, dużo rzeczy na allegro. Nie wszystko bym przewiozła autobusem.
O widzicie zapomniałabym Niania elektroniczna z kamerą, obecnie muszę kupić bo przy pierwszym nie była konieczna ze względu na małe mieszkanie gdzie było słychać czy dziecko płacze w pokoju
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Kinia super pomysł z tą listą, przy pierwszym dziecku na pewno się przyda.
Może i mam dziwne podejscie, ale chciałabym kupić tylko to, co potrzebne, wiadomo nie zawsze się uda ;/
Wydaje mi się też, żeby nie przesadzić z ilością ubranek. Lepiej mieć mniej, a lepsze gatunkowo.
W pt przyszły mi leginsy ciążowe z allegro. Zapłaciłąm ok 50 zł z przeysyłką. Niestety nadają się tylko po domu, okropne "chińczyki". Niestety w mojej szkole jest niepisany dress code, że należy się ubierać elegancko i chyba tylko zostaje mi kupić ze dwie pary spodni z h&m ;/
Jestem chyba nienormalna, ale w tamtym tygodniu chodziłam do pracy w baletkach i tak mi nogi obtarły, że dziś byłam w szpilkach (nie umiałam ubrać żadnej innej pary, bo krew z nóg ). Było mi wygodniej ze sto razy niż w tych pieprzonych baletkach(( notabene z Lasockiego ze skóry za prawie 170 zł ;/
OjMaryś lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Dzięki dziewczyny za tą listę, niedługo i ja miałam zabierać się za pisanie swojej, a dzięki wam mam wszystko w jednym miejscu!!! Jesteście super! Teraz zostaje mi chyba tylko napaść na bank haha
Kolorowy balonik - ja pracuję w urzędzie i od początku wiedziałam że mnie czeka kupno tych spodni, w sobotę kupiłam właśnie dwie pary i jestem mega zadowolona. Są lekkie, rozciągliwe, mięciutkie i wygodne. Naprawdę wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 21:12
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
szatanka wrote:KasiaMarysia,
Mogłabyś opowiedzieć mi coś więcej o tej swojej koleżance z przeziernoscia 7? Miała robiony też test pappa? Jakie były wyniki? Czy wiadomo finalnie, skąd u niej taka wysoka NT? Będę wdzieczna.
Czekam dziś na wynik biopsji, chyba nie muszę Wam mówić, jak jestem zrestresowana.
Szatanka i jak? Jest juz wynik? Od rana odswiezam kiedy moge i trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 21:25
-
martuśka737 wrote:Dzięki dziewczyny za tą listę, niedługo i ja miałam zabierać się za pisanie swojej, a dzięki wam mam wszystko w jednym miejscu!!! Jesteście super! Teraz zostaje mi chyba tylko napaść na bank haha
Kolorowy balonik - ja pracuję w urzędzie i od początku wiedziałam że mnie czeka kupno tych spodni, w sobotę kupiłam właśnie dwie pary i jestem mega zadowolona. Są lekkie, rozciągliwe, mięciutkie i wygodne. Naprawdę warto
Martuśka jeśli pracujesz w urzędzie to też nie masz lekko ze strojem, trzeba zainwestować i tyle.
A powiedzcie dziewczyny czy oprócz H&m w jakiś sklepach stacjonarnych są ubrania dla ciężarnych? Jestem antyzakupowa, nie za bardzo się orientuję.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
nick nieaktualnyKolorowyBalonik wrote:Kinia super pomysł z tą listą, przy pierwszym dziecku na pewno się przyda.
Może i mam dziwne podejscie, ale chciałabym kupić tylko to, co potrzebne, wiadomo nie zawsze się uda ;/
Wydaje mi się też, żeby nie przesadzić z ilością ubranek. Lepiej mieć mniej, a lepsze gatunkowo.
W pt przyszły mi leginsy ciążowe z allegro. Zapłaciłąm ok 50 zł z przeysyłką. Niestety nadają się tylko po domu, okropne "chińczyki". Niestety w mojej szkole jest niepisany dress code, że należy się ubierać elegancko i chyba tylko zostaje mi kupić ze dwie pary spodni z h&m ;/
Jestem chyba nienormalna, ale w tamtym tygodniu chodziłam do pracy w baletkach i tak mi nogi obtarły, że dziś byłam w szpilkach (nie umiałam ubrać żadnej innej pary, bo krew z nóg ). Było mi wygodniej ze sto razy niż w tych pieprzonych baletkach(( notabene z Lasockiego ze skóry za prawie 170 zł ;/
Z jednej strony nie ma co przesadzać z ilością tych małych ubranek, ale też trzeba mieć na tyle, żeby bez problemu nie trzeba było co chwile pralki puszczać.
Szatanka też cały dzień odświeżam czy masz już wyniki
Przyszłam Wam się pożalić. Oglądam sobie zdjęcia na instagramie i tam nagle kakaoa ja w domu nawet mleka nie mam, bo mam nietolerancje laktozy i używam tylko kokosowego. A na kokosowym to nie to samo. Buuu nie wiem jak teraz zasnę.
-
Staram się nie szaleć z ubraniami z uwagi na to że raz - nie wiem ile przytyję, a dwa - nie wiem czy jeszcze kiedyś wrócę do ubrań które nosiłam. Kupiłam w h&m jeszcze trzy rozciągliwe koszulki i noszę rozpinane swetry. I na razie tyle. Niestety nie mogę sobie pozwolić na leginsy a bardzo żałuję bo moja bratowa przechodziła w nich dwie ciaze13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Zojka pracowalam w zlobku i przedszkolu Montessori. Zrobilam kurs zlobkowy. Lubie ksiazki M.Mikszy- u niej tez robiłam ten kurs. Szkoda, ze nie nagralam właśnie synka (2latka i 2 miesiace) jak ukladal kary kolory, zwierzęta i ich domy oraz zagadki"co to za zwierze?" Ta godzina a mu sie zebralo na edukacje:-)
Fajnie, ze jest ktoś kto podziela uznanie dla tej metody.
szatanka lubi tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Dziewczyny w najnowszej gazetce z Lidla bedą koszulki, leginsy i biustonosze dla mam oraz odzież i pościele z bio bawełny dla maluszków, gazetkę przeglądnięcia online.
syla2312, Ryjek, Natka94 lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
martuśka737 wrote:Staram się nie szaleć z ubraniami z uwagi na to że raz - nie wiem ile przytyję, a dwa - nie wiem czy jeszcze kiedyś wrócę do ubrań które nosiłam. Kupiłam w h&m jeszcze trzy rozciągliwe koszulki i noszę rozpinane swetry. I na razie tyle. Niestety nie mogę sobie pozwolić na leginsy a bardzo żałuję bo moja bratowa przechodziła w nich dwie ciaze
Oczywiście ja tez mam tak samo jak tyNie wiadomo ile kg mi przybędzie.
Od początku ciąży przytyłam 1,5 kg. Wydaje mi się, że schudłam w rękach i udach, a wszystko poszło mi w brzuch i piersi.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
nick nieaktualnyAgi83 wrote:Dziewczyny w najnowszej gazetce z Lidla bedą koszulki, leginsy i biustonosze dla mam oraz odzież i pościele z bio bawełny dla maluszków, gazetkę przeglądnięcia online.
Widziałamczaje się na brązowy dzianinowy pajacyk dla małego i sweterek w chmurki
-
Szatanka - bardzo mi przykro. Nie umiem postawić się w Twojej sytuacji i udawać, że wiem co czujesz. Poszukaj wsparcia i zdecyduj tak, żebyś czuła się z tym jak najlepiej się uda. Wybierasz teraz dla siebie mniejsze zło - nie wiem co postanowisz, każda decyzja będzie trudna, ale pamiętaj, że to TY decydujesz.
-
Szatanka bardzo ci współczuję
zrób to co wg was będzie najlepszym rozwiązaniem. Nie chce żeby ktoś komentował moje podejście, bo każdy ma swoje. Z tego co widzę rodzice dzieci chorych na ZD poświęcają swoje życie całkowicie takiemu dziecku, nie wiem co się dzieje z takimi dużymi dziećmi jak rodziców już zabraknie... uważam, że najszybciej jest zajść w ciążę po ciąży, póki hormony jeszcze szaleją. Nie wiem czy zdecydujesz się urodzić dziecko, jeśli tak to czy będziesz planować jeszcze dzieci... czy rodząc chore dziecko świadomie podejmiesz decyzję o być może pozbawieniu siebie posiadania zdrowego dziecka. Cokolwiek postanowisz trzymam kciuki i podziwiam, bo każda decyzja będzie ciężka. Ja mówiłam otwarcie, że nie zdecydowałambym się urodzić chorego dziecka za co poleciał na mnie hejt, ale Ty niestety musisz stanąć przed taką decyzją, nie ja...
Natka94, Hatfe, anka418, in_co_gni_to, erre lubią tę wiadomość