Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaPama, juz dzis udalo mi sie pobrac wynik, moze jakis blad byl wczoraj, bo w ogole bardzo dlugo sie strona ladowala.
U mnie drugi trymestr z jednej strony lepszy, bo cycki nie bola i nie mam takich mdlosci, chociaz wymioty sie zdarzaja, ktorych w I trym nie bylo, mam troche wiecej energii, ale za to przyszly bole kregoslupa, wiezadel w pachwinach, bole glowy, wzdecia i jeszcze sie przeziebilam chyba... -
Myslalyscie już o szkole rodzenia?
Kurcze, dzwoniłam rano i muszę jeszcze raz o 11.00 zadzwonic. Ostatnie miejsce zostałoszok.
A myślałam , że mam jeszcze sporo czasu.2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
nick nieaktualnyMamaPama wrote:Myslalyscie już o szkole rodzenia?
Kurcze, dzwoniłam rano i muszę jeszcze raz o 11.00 zadzwonic. Ostatnie miejsce zostałoszok.
A myślałam , że mam jeszcze sporo czasu.
Nawet nie wiedziałam ze do szkoły rodzenia może zabraknąć miejsc , ja planuje cesarke ale chce chodzic na te zajecia bo są tam tez takie wykłady gdzie mowia o pielegnacji dziecka etc a ze to moje pierwsze które będę wychowywać to wiadomo , wiedzy nigdy mało .. ja już dzwoniłam i sie zapisywalam miały oddzwonić ale narazie cisza .. chciałabym chcodzic w grudniu a nie w styczniu ale zobaczymy jak mnie zapiszą ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 10:18
-
Czytam, czytam i nasuwa mi się mało odkrywczy wniosek
Każda z nas jest inna i tak samo ciąża przebiega inaczej a że mówią, że w przyrodzie musi być jakaś względna równowaga to niektóre z Was czują się źle ale ich ciąża przebieg wspaniale bez żadnego ryzyka a inne mogły by góry przynosić a muszą się oszczędzać bo coś jest nie tak
Ja należę do tej drugiej grupy. Zaczęłam II trymestr i gdyby nie brzuch to po samopoczuciu nie domyśliłabym się, że jestem w ciąży, gdybym o tych nie wiedziałaOminęły mnie wszystkie te dolegliwości ale nie zmartwienia. Już na pierwszej wizycie usłyszałam zarodek jest i serduszko bije (czekałam na to 2 lata) ale ciąża zagrożona poronieniem ze względu na krwiak. Wolałabym te mdłości niż strach czy utrzymam tę ciąże. Na szczęście grzecznie odpoczywam w domu i obyło się bez plamień ale czy krwiak się wchłonął będę wiedziała jutro na prenatalnym. Wcześniej nie stresowałam się tym badaniem a teraz czytając coraz więcej przypadków dwuznacznych wyników wśród naszych marcówek, czuję niepokój.
Co do zakupów, tak jak wcześniej pisałam, dopiero po nowym roku wystartujemy. Nie wiem czemu, nie czuję teraz w ogóle takiej potrzeby mimo, że ta ciąża taka wyczekana. Na razie kupiłam sobie używane dwie pary spodni h&m mama za 25 i 30 zł i jestem bardzo zadowolona. -
nick nieaktualnyJak chodzi o moje zakupy to kupiłam już wozek , komodę z samych szuflad na ubranka i inne takie , chyba z 5 par butów mam bzika na punkcie małych Nike czy adidasów kupiłam już nawet conversy niechodki i mnóstwo ubrań .. kupiłam tez pieluchy tetrowe 10 sztuk ( polecam w rossmanie kolorowe ozdobne w misie i inne różności pakowane 5 sztuk za 20 zł ) kupiłam aspirator ? Chyba tak to się nazywa do noska , i szczotkę do włosów
także ja już sporo kupiłam ale ja wole tak niż później wszystko na raz
Jescze na pewno dokupie kombinezonik na zimę malutki na wyjście ze szpitala najlepiej śpiworek ale zobaczymy , fotelik z baza , kokon ten co tu wstawialyscie drogie są bo chyba ponad 200 ale bardzo mi się podobają a myśle ze się przyda nawet gdzieś jadąc wziąć żeby ułożyć gdzieś dziecko w gościach , lozeczko , pościel , jakieś kocyki , kosmetyki - sporo jeszcze i tak przede mną jak tak teraz myśleWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 10:25
OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Black&White wrote:Mi powiedziała że od 20 tyg. najlepiej się zapisać.
To u mnie od 20tygodnia zaczynają się zajęcia.
Jak widać, wszystko zależy od miasta czy tez od szkoły .
Ostatnio co chwila słyszę , że jakaś koleżanka lub koleżanka koleżanki jest w ciąży.
Moze dlatego miejsc brakło2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
Euthyrox 50
08.02 spodziewana 🐒 -
Ja jeszcze nic nie kupiłam... Może i bym chciała chociaż jedno ubranko ale teraz słabo z kasą. Może w przyszłym miesiącu...
Czuję się ogólnie dobrze, wszystkie dolegliwośxi mnie ominęły, tylko ze dwa razy zabolało w pachwinie i już myślałam że znowu się zaczął ból aż do końca ale na razie jeszcze nie jest to ciągły ból tylko chwilowe pobolewanie. Za to teraz męczy mnie katar, ratuję się inhalacjami ale niewiele więcej mogę. Nawet głupie syropy odpadają ze względu na cukrzycę. A cukry też jakieś gorsze odkąd mnie te gluty dopadły... Córka z kolei kaszle, dzisiaj niby lepiej ale wezmę ją do lekarza bo wczoraj praktycznie bez przerwy kasłała i pół nocy, więc do przedszkola jej nie posłałam.
U nas postęp w wyborze imienia bo mąż z 9 propozuycji skreślił 2 i mamy teraz 7 opcji. Podobno jego pierwsza trójka zbliżona do mojej więc może coś się uda wybrać. W sumie i w pierwszej i drugiej ciąży było wiadomo że jak chłopak to Szymon a trafiały się dziewczynki i wybór był trudniejszy. Teraz sąsiedzi zza śxiany mają Szymka i tylko z tym chłopcem mi się to imię kojarzy. No i zbyt popularne się zrobiło... Więc będę męża dalej cisnąć żeby coś wybrać bo jakoś tak fajniej wyobrażać sobie dziecko już z imieniemTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Do szkoły rodzenia nie mam zamiaru chodzić. Strata czasu. Za pierwszym razem chodziłam na wszystkie zajęcia to na porodówce nie chcieli mi uwierzyć że chodziłam, tak beznadziejnie oddychałam
Generalnie jedyne co z takich zajęć można wynieść to moim zdaniem zestaw próbek kosmetyków jeśli ktoś zbiera takie badziewia.
Zakupów nie robię zadnych bo mam na to jeszcze prawie pół roku. Czekam najpierw na określenie płci bo dużo ciuchów mam po córce.
Zresztą jeśli chodzi o zakupy to będą to tylko absolutne must have typu pampersy, chusteczki i sudocrem. Przy córce nakupowałam mnóstwo niepotrzebnych rzeczy ktorych nigdy nie uzyłam. Wszystko można dokupić w kazdej chwili wiec nie ma sensu chomikować na zapas.panama, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Zobaczymy. Pewnie odrobina wiedzy mi nie zaszkodzi, a może akurat powiedzą czy nauczą czegoś przydatnego .
Okaże się w praktyce2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
Euthyrox 50
08.02 spodziewana 🐒 -
No jesli ktos nie wie jak trzymac bobasa albo jak zmienic pieluche to owszem mozna pocwiczyc na lalce. Jezeli chodzi o nauke oddychania i parcia to u mnie teoria nie miala przelozenia na praktyke w tej kwestii
oczywiscie jesli ktos siedzi na zwolnieniu i znosi jajka z nudow to napewno jest to jakis pomysl na spozytkowabie czasu.
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Oooo. A to trzeba się koniecznie nudzić żeby chcieć się czegoś dowiedzieć?
A druga sprawa - widocznie trafiłaś na kiepską szkołę. Skoro tam tylko uczyli pieluch zmieniać...
Przyjaciółka miala problemy skórne u swojego maluszka.
Akurat rady , które otrzymała w szkole, okazały się cenne.
Co kto woli.2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
Euthyrox 50
08.02 spodziewana 🐒 -
W razie potrzeby przy roznych problemach wszystkiego sie dowiedziesz od pediatry. Nie ryzykowalabym stosowania metod poloznych ze szkoly rodzenia.
Chodzilam do szkoly w szpitalu w ktorym rodzilam. Moze to wina prowadzenia zajec ale osobiscie nie polecam, dla mnie strata czasu.01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Koleżanki, które chodziły były zadowolone. Co prawda nie wiem jak to wygląda w moim mieście ale liczę na to, że czegoś ciekawego się dowiem. Trzymanie niemowlaka i zmienianie pieluch też będzie dla mnie i męża czymś nowym, bo w rodzinie ani wśród bliższych znajomych nie ma małych dzieci. Więc ja jestem całkowicie zielona jeśli chodzi o ciążę, poród i dzieci
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Zastanawiam się nad jedną sprawą. To moje pierwsze dziecko i muszę kupić właściwie wszystko, więc muszę zapytać, na jaki rozmiar kupować ubranka? Wiadomo że się urodzi około 60 cm więc mniejszego niz 62 chyba nie będę kupowac. Ale brać od razu coś większego czy nie?13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek