X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak to wszystko wyglada w polsce. Tzn chodzi mi o standardy i podejscie do pacjenta. Z pierwsza corka w 4 miwsiacu zabralo mnie pogotoqiw z przed bloku. Wyszlam tylko do sklepu. Nie chcieli czekac na dokumenty( mezowi zajeloby to 2 minuty). Stwierdzili ze potem wszystko przywiezie. A na izbie przyjec potraktowano mnie jakbym byla jakas pierwsza leprza z ulicy co sie brzucha dorobila. Na oddziale wielkie EHH od pielegniarwk bo nowa pacjentke dali a one juz maja ful roboty( pol oddzialu bylo puste). Porodu w innym szpitaluntez cudownie nie wspominam. Tam tak jak piszecie wszystko od a do z trzeba bylo miec swoje. Dlatego bylam bardzo milo zaskoczona standardem i podejsciem do pacjentek w de.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation wrote:
    Verbena , a Ty zdecydowalaś sie na amnio?
    We wtorek idę do genetyka i wtedy mamy podjąć decyzję bo i tak możemy amnio wykonać za 2 tygodnie ale raczej się zdecyduje.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Czy któras z Was ma twardnienie macicy? Taka twarda kulka się robi na chwilę i puszcza. Najczęściej przy lezeniu. Wystarczy zmienić pozycje i puszcza.... lekarz mnie zbadał. Wszystko ok niby.. szyjka 6cm ale mnie to martwi bo żadna z moich koleżanek tak nie miała... biorę magnez x2 dziennie. I czasem nospe jak już coś boli
    ..

7v8rdqk3dbllser2.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie szał zakupowy zupełnie nie dotyczy. Nie mam nawet jednego ubranka dla dziecka. Ani niczego innego.

Zajęłam się pracą, sprawdzianami, mamy w szkole jakąś kontrolę z urzędu miasta. Przygotowanie akademii, wycieczka, konkursy kuratoryjne.... UFFF a w tak zwanym międzyczasie muszę uczyć :)
    Dziś jak wróciłam z pracy to myślałam, że zdechnę, od 8.00 do 15.10. Bolał mnie już brzuch, ale w domu leżę od 16 i wszystko jest ok.

W poniedziałek mam wizytę u gina. Mam nadzieję, że się dowiem kto tam mieszka ;) Będzie to 18 tydzień.

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Hej dziewczyny.

Czy któras z Was ma twardnienie macicy? Taka twarda kulka się robi na chwilę i puszcza. Najczęściej przy lezeniu. Wystarczy zmienić pozycje i puszcza.... lekarz mnie zbadał. Wszystko ok niby.. szyjka 6cm ale mnie to martwi bo żadna z moich koleżanek tak nie miała... biorę magnez x2 dziennie. I czasem nospe jak już coś boli
    ..

Kilka dni temu pisałam o tym .
    Dziewczyny też mi podpowiedziały że to macica . Bardzo się zdziwiłam , bo to dopiero 14 tydzień zaczynam .
    Wyskoczyła mi na brzuchu kulka i "uciekła".
    Podpytam lekarza na wizycie.
    Ty piszesz ze szyjka 6cm.
    A ja mam 3.80.
    Powinnam się martwić??

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wyniki Pappa i się stresuję, bo myślałam, że jak usg wyszło dobrze to Pappa to tylko formalność ale po waszych doświadczeniach to się boję :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, skoro podwyższone tetno, to faktycznie chyba lepsze te późniejsze badania, bo wtedy będzie można chyba sprawdzić dokładnie wszystkie układy i przede wszystkim serce.

Co do wyników pappa i nadciśnienia, wiecie co, przez te kilka dni przeczytałam bardzo wiele na temat badań prenatalnych, również publikacji naukowych, i kojarzę, że w jednym artykule na temat fałszywie dodatnich wyników pappa mówiono, że wg badań taki dodatni wynik, nawet jeśli nie ma wad genetycznych, najczęściej jest markerem różnych powikłań w 3. trymestrze ciazy. Była tam mowa o przedwczesnym porodzie, cholastazie, obumarciu ciąży i właśnie nadciśnieniu. Dlatego ten lekarz mógł mieć trochę racji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 21:06

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamapapa ja mam szyjke 29 mm i mam założony szew okrezny moja szyjka jest cisnieniowo-niewydolna i lekarz mówił ze to jest dolną granica normy. myślę że jak by było coś nie tak to by Cię lekarz poinformował.

MamaPama lubi tę wiadomość

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście może do czynienia z diagnostyką laboratorium ALAB? Próbuję pobrać wynik online ale nie wiem co robię źle.. Nic nie wyskakuje.. Ech, sfrustrowałam się... :/

thgfflw1afo8ui8u.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2lmkps7.jpg

Powoli powiekszamy sie... Moj brzuch jak i w poprzedniej ciazy wcale nie wyglada jak ciazowy tylko jakbym przytyla :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:35

PatSim, syla2312 lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak moja szyjka w takim razie, bo też mam twardnienia od jakiegos czasu. w 15tc na wizycie szyjka miała prawie 5cm, zobaczymy za tydzień. u mnie najwiekszym winowajcą twardnien jest jedzenie powodujące jakieś wzdęcia lub zbyt dużo ruchu.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzucha wrogiem nie widać. W pierwszej ciąży dopiero pod koniec 7 miesiąca cos sie pokazało ale jak pojechałam do porodu to byli w szoku ze torze przedwcześnie :D

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • kajax Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    U mnie brzucha w ogole nie bylo widać. W pierwszej ciąży dopiero pod koniec 7 miesiąca cos sie pokazało ale jak pojechałam do porodu to byli w szoku ze rodze przedwcześnie :D

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Dziewczyny, miałyście może do czynienia z diagnostyką laboratorium ALAB? Próbuję pobrać wynik online ale nie wiem co robię źle.. Nic nie wyskakuje.. Ech, sfrustrowałam się... :/

Zawsze korzystam z Alab.
    Wszystko zależy, jakie robiłaś badania.
    Jeżeli były to bardziej specjalistyczne, nawet takie jak HIV, wzw czy chociażby odczyn Coombsa przy konflikcie serologicznym będziesz musiała odebrać osobiście wynik.
    Ja kiedyś nie mogłam odebrać wyniku.
    Przeszłam się do nich i okazało się ze nazywam się Adam L....k i mam 92 lata hehe.
    Gdzieś kobitka źle wpisała cyferke do peselu i wyszły jaja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 06:58

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ciekawe jak moja szyjka w takim razie, bo też mam twardnienia od jakiegos czasu. w 15tc na wizycie szyjka miała prawie 5cm, zobaczymy za tydzień. u mnie najwiekszym winowajcą twardnien jest jedzenie powodujące jakieś wzdęcia lub zbyt dużo ruchu.

Piszecie o twardnieniu macicy ale jak Wy to odczuwacie ? Ja nawet nie wiem czy coś takiego się dzieje, jak to sprawdzić ? :)
    Dalej leżę w łóżku przeziębiona i pije herbatki z miodem i cytryną itp. plus prenatal syrop.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy się czujecie w tym 2 trymestrze ? Bo ja ogolnie trochę niby chyba lepiej bo nie mam mdłości ale za to nadal leżę w łóżku całe dnie bo ja nie mam w ogóle siły .. to normalne ? Prawie jak przy grypie tyle ze nie bolą mnie mięśnie ani nic a po prostu nie mam siły zrobienie kanapki to już wyczyn .. wieczorami zmuszam się wyjsc na spacer ale tak to ciagle leżę i leżę a jak tylko wstanę to znów od razu chce się położyć .. dodatkowo zdarzyła się już :
    - zgaga ( której nigdy w życiu wcześniej nie miałam )
    - bóle głowy , okropne i prawie cały czas tylko raz lżej raz mocniej
    - uczucie przejedzenia pełności wzdęcia gazy aż boli brzuch .. ( kiedy jem mniej niż przed ciaza ) wiec rano mały brzuch wieczorem ogromny
    - zapalenie pęcherza
    - No i najgorsze te zmęczenie nie mam na nic siły

• buba123 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam że ja znowu czuję się jakbym w ogóle w ciąży nie była - normalnie od samego początku zemdliło mnie kilka razy i tyle... i też mnie to martwi - ale dzidzia rośnie - wyniki niby dobrze wychodzą - morfologię mam 13.5 - lekarz nie widzi powodu do zmartwień

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 a jak u Ciebie z wynikami? Nie masz anemii albo za mało żelaza?
    Też mam czasem leniwy poranek ale jak już wstanę to energia sama powraca :)
    Ogólnie teraz czuję się duuuzo lepiej niż na początku .

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam dobrze ze się dobrze czujecie .. a u mnie jeszcze te okropne wzdęcia bóle żołądka sama nie wiem co po prostu wszystko prawie co jest możliwe to mi dokucza .. czuje się zle .. wyniki wszystkie dobrze dzis robiłam rano morfologię to zobaczymy jak wyjdzie ale miesiąc temu może dwa jak robiłam to zupełnie wszytko w normach nic nie było przekroczone

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny jak Wy się czujecie w tym 2 trymestrze ? Bo ja ogolnie trochę niby chyba lepiej bo nie mam mdłości ale za to nadal leżę w łóżku całe dnie bo ja nie mam w ogóle siły .. to normalne ? Prawie jak przy grypie tyle ze nie bolą mnie mięśnie ani nic a po prostu nie mam siły zrobienie kanapki to już wyczyn .. wieczorami zmuszam się wyjsc na spacer ale tak to ciagle leżę i leżę a jak tylko wstanę to znów od razu chce się położyć .. dodatkowo zdarzyła się już :
    - zgaga ( której nigdy w życiu wcześniej nie miałam )
    - bóle głowy , okropne i prawie cały czas tylko raz lżej raz mocniej
    - uczucie przejedzenia pełności wzdęcia gazy aż boli brzuch .. ( kiedy jem mniej niż przed ciaza ) wiec rano mały brzuch wieczorem ogromny
    - zapalenie pęcherza
    - No i najgorsze te zmęczenie nie mam na nic siły

ja dopiero gdzieś od półtora tyg wróciłam do pełni sił, wczesniej była podobnie tragedia. jest nadzieja :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ