X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa na fb zrobiona przeze mnie jest tajna, takze nikt nawet nie moze jej wyszukac. Widza ją tylko osoby dodane przeze mnie :-) nasi znajomi nie beda widziec, ze do niej należycie. Kto jeszcze chetny zapraszamy:-)

buba123 lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam Ci wysłać zaproszenie na gin do znajomych i ty mnie zaprosisz do grupy?

buba123 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, napisalam ci moje dane w wiadomości. Zapros mnie na fb a ja cie didam do grupy.

😇😁😇😇😁
  • panama Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Nie wiem jak tu dodać foto

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/dodawanie-zdjec,2059,1.html

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo mi przykro :( Życzę Wam dużo siły szczególnie Tobie.

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    312k6e9.png

Dzisiaj przyszły wyniki badań prenatalnych. Jak widać na moim przykładzie czasami warto robić test PAPPA bo wynik skorygowany jeszcze bardziej mnie uspokoił :)

MamaPama lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne macie te brzuszki. Ja jestem w 17 tygodniu już, a nie mam takiego :)praktycznie nie widać, że jestem w ciąży. Wieczorem mam trochę większy.

Wrzucam fotkę. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a1f8c95c302.jpg

A najgorsze jest to, że przytyłam już 5 kg i nigdzie tego nie widzę, prócz piersi, które urosły z 75C do 75E... i chyba ciągle rosną :/
    Ale mam piersi bardzo gruczołowe tzn., mało tkanki tłuszczowej i nawet jak chudnę to one zostają podobnej wielkości. Więc nie dziwi mnie to, że teraz rosną. Pewnie jeszcze przybiorą jak będzie w nich pokarm...

A jak u Was z wagą ? Martwię się, gdzie te kg idą :| Dodam, że się nie objadam. Jem jak przed ciążą a nawet zdrowiej.

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne wyniki z wczoraj.
    Trisomia 21 1:19000.
    Reszta jak u Ciebie.
    Trafiliśmy na okropnego lekarza. Nic nie tłumaczył, był ogólnie opryskliwy.
    No i raczej pojawi nam się chlopaczek. Muszę zacząć wybierać imię , bo dla dziewczynki już mieliśmy a tu niespodzianka ;)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lekarka była miła ale nie była jakaś rozgadana więc badanie wydawało nam się bardzo ogólne, bez szczegółów. Powiedziała, że płci jeszcze nie widać. Wydaje mi się, że miała po prostu słabe usg. Za 1,5 tyg idę do mojego ginekologa, który ma najlepsze usg w mieście więc liczę,że wtedy poznamy płeć :) też mamy wybrane imię dla dziewczynki ale dla chłopca gdybym miała wybierać to hohoh będzie ciężko bo żadne mi się nie podoba ;p

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Ja zostanę tutaj, wolałabym pozostać bardziej anonimowa niż na facebooku☺️

Też wolę być tu ale nie dla anonimowości tylko dlatego, że bez sensu zaglądać w dwa miejsca z jednego tematu :P

Marietta lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam dokładnie to samo.
    Każde imię męskie albo mi sie nie podoba, albo zajęte albo kojarzy się z kimś konkretnym. Mamy czas :)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 19 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia, moje piersi też rosną bardzo szybko a startowalam z rozmiaru DD a to dopiero początek, już drugi raz będę zmieniać biustonosze myślę, że już mam F...i tak jak ty jak chudne, to piersi zostają.. mnie męczą strasznie i denerwują od zawsze miałam większe piersi od rówieśniczek a teraz to zazdroszczę dla kobiet które mają mniejsze piersi... co do tych kg, to ci nie powiem bo sama na razie schudłam ale wydaję mi się, że nie masz się czym przejmować, jeżeli jesz zdrowo i się nie objadasz a kg nie widać to chyba dobrze? ;) Ja się przejmuję, że jem za mało, po mdłościach i wymiotach w 1 trym. Mam tak skurczony żołądek, że zjedzenie banana albo kanapki to juz dla mnie dużo a jak staram się jeść na "chama" to robi mi się niedobrze. Czy któraś z was tak miała i ma jakieś rady?
    Szatanka życzę wam dużo siły, oby Bóg wam wynagrodzil to co teraz przezywacie.

Lilcia lubi tę wiadomość

f2w39n73cog2s2mn.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Dzięki Wam za wsparcie. Decyzję już podjęliśmy: z ogromnym bólem serca, ale zdecydowaliśmy się przerwać ciążę. Tak jak mówi Black&White, mamy na tyle dużo lat, że nie chcemy fundować sobie wysiłku ponad miarę, a naszemu dziecku samotności po naszym odejściu (mój mąż jest jedynakiem, a mój brat w ogóle nie chce mieć dzieci).

W piątek idę do szpitala, gdzie podadzą mi leki na wywołanie poronienia. Na razie jakoś się trzymam, ale spodziewam się, że w szpitalu przeżyję załamanie.

szatanka dużo siły. podjelabym tą samą decyzję, wiedz, że możesz liczyć na wsparcie gdy potrzebujesz. proponuję zostać pod opieką psychologa. uda się Wam kolejnym razem, nie poddawaj się. brawo za odwagę, że mówisz o tym - to już wstęp do twojej terapii i przygotowanie psychiczne na utratę ciąży. to bardzo ważny krok, jesteś silna. i nie bój się złamać, im szybciej '' pękniesz'' tym szybciej się pozbierasz. tulę bardzo mocno.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Też wolę być tu ale nie dla anonimowości tylko dlatego, że bez sensu zaglądać w dwa miejsca z jednego tematu :P

Dokładnie

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka bardzo mi przykro :(

My wczoraj odebraliśmy wyniki pappa i nie jest za fajnie.
    Beta - 1,85 MoM
    PAPP-A - 0,27 MoM
    Ryzyko T21 zwiększyło się z 1: 13139 na 1:224
    T13 z 1:2310 na 1:200
    W związku z tym lekarz kazał nam się zastanowić co dalej, sugeruje amniopunkcje. Umówił nas na przyszły tydzień do pani genetyk i wtedy po rozmowie podejmiemy decyzje o ewentualnej amnio.
    Staramy się być pozytywnej myśli ale ja już na zapas się martwię i stresuję co będzie dalej, nawet nie chcę o tym myśleć.

Czy któraś z was miała zwiększone ryzyko i zdecydowała się bądź nie na amnio?

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka sciskam mocno i zycze kolejnej zdrowej ciazy.

Tak czytam wasze posty odnosnie rzeczy do szpitala. Ja rodzac 4 lata temu w niemczech mialam ze soba rzeczy na wyjscie do domu dla corki, fotelik przyniosl potem maz. Dla siebie cos do spania, kpszulki spodnie dresowe recznik, zel pod prysznic. Wszelkie rzeczy dla corci od samego poczatku dostawalam ze szpitala, tak samo podpaski, majtki i podklady jednorazowe. Jedzenie bylo super. Sniadania i kolacje to otwarty bufet z goraca herbata lub kawa. Mozna bylo jesc ile sie chcialo i do pokoju zabrac na pozniej. Obiady to solidne dwa dania.

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena a miałaś widoczna kość nosowa ? I ile miała przeziernosc karkowa

• Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 4kg na plusie :) Ja mam spore ryzyko T21 1:164 i T13 1:83 nie zdecydowałam się na amino ciąża i tak mocno na podtrzymaniu . Liczę że będzie dobrze to tylko statystyka a usg ładne :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki wam za dobre słowa. Choć się nie znamy, wiele dla mnie znaczą. Kazio, dzięki za rady, na pewno skorzystam. Kwestie pochówku mamy już też obgadana, nie chcemy, to tylko pogarszaloby nasz stan.

Verbena, faktycznie trochę wysoka beta i niskie pappa, ale może pocieszy cie to, że po 35 roku życia takie ryzyko jest tym podstawowym, a znakomita większość dzieci rodzi się zdrowymi. Jeśli USG wyszło ci w porzadku, to nie przejmuj się bardzo tym testem pappa, to jest statystyka, choć w przypadku ryzyka powyżej 300 faktycznie poleca się badania inwazyjne.

A biopsja kosmowki nie wchodzi u was w grę? Można ją zrobić wcześniej niż amniopunkcje, a też daje pewnosc co do trisomii. U nas całość zamknęła się w mniej niż tygodniu, ale my mieliśmy ogromne ryzyko, bo >1:4 i u nas robili wszystko na cito.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko ok bobo rośnie ssal sobie kciuk wymiary na 16 tydzień zgodnie z wiekiem ciąży ślę dokładnych mi nie podał. Lekarz wydaje mu się ze widzi siusiaka ślę pewny nie jest :) ja jestem pewniejsze :p zobaczymy na następnej wizycie :) oprócz tego nic nie przyrylam dziś rano w samych majtkach wazylam się na każdej płytce w mieszkaniu i mówhe do m ze niemożliwe żebym nie przytyla nawet baterie wyciągnęłam m się ważył no ale położna mnie zwazyla w ciuchach i nic także boki rosną i brzuch lekarz mówi ze jeszcze beta to może powodoac tarczyca i moje problemy z jedzeniem no to taka szopka była z rana jakbyście m widziały i jego miny za mało ? Pierwszy raz słyszę ze za mało :p prawie na klatkę wyszłam szukać odpowiedniego miejsca

KasiaMarysiaaa, MamaPama lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ