WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg w poniedziałek ;) ja dzis na Belly rozpoczynam 2trymestr
    Postaram sie wam wrzucic fotke brzucha ale nie wiem czy sie uda

https://zapodaj.net/c768da54dd730.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 12:44

lostdestionation, KasiaMarysiaaa, Dreamy_Girl, Kasia.ke1 lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • panama Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam się na USG połówkowe. Termin 17.10, więc będzie to 20tyg. W przychodni tej robią między 18 a 23 tygodniem.
    I teraz, żeby usg było bezpłatne muszę mieć skierowanie ze wskazaniem. Wg kryteriów podanych na stronie o badaniach prenatalnych, nie mam żadnych wskazań. Nie mam 35+ lat, brak chorób genetycznych i innych podejrzanych spraw. Co miałyście napisane na skierowaniu od lekarza jako wskazanie? Bo nie ukrywam, że te 220zł wolałabym spożytkować inaczej.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na ile to jest aktualne, ale znalazłam taki spis przychodni, które wykonują USG na NFZ, wg województw.

http://polki.pl/rodzina/ciaza,bezplatne-badania-prenatalne-wykaz-placowek-medycznych,10398709,artykul.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:07

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana ta opryszczka jeżeli zarażenie jest pierwotne to bardzo mała szansa na to ze dziecko urodzi się żywe tym bardziej zdrowe .. lekarz o 16, smutno mi

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994
    A skąd Ty żeś wzięła taką diagnozę ????????

Dariaa^ lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ale zobacz sobie statystyki , to jednak opryszczka pochwy nie wargowa i przy zarażeniu pierwotnym jest aż tak szkodliwa

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, poczekaj na wizytę u lekarza i zobaczysz co powie. Nie sugeruj się informacjami w internecie, szczególnie że nawet nie jesteś jeszcze zdiagnozowana przez ginekologa.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie panikuj na zapas, poczekaj do wizyty.
    Jesli sexu nie było to pomysl czy czasem maź ręcznika Nie pożyczył od Ciebie lub jakieś innej higienicznej rzeczy... Dobrze by było ręczniki wyprać w wysokiej temp i wyprasować. Pościel rowniez. Tak sobie myśle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:43

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy o 16 wizyta ale już mi smutno ..

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Ja tez bylam mocno przekonana ze tym razem bedzie chlopaczek a jednak puki co pani doktor obstawia kolejna dziewczynke. Takze nie radze sie mocno nastawiac bo potem bedzie lekkie rozczarowanie.

Nie wiem czy mam sie martwic ale malo czuke dzidzie. Wczesniej codziennie czulam chociazby laskotanie a twraz bardzo slabo. Prawie nic. Zaczelam 5 miesiac i nie wiem czy to sie macica podniosla i dlatego.

Żabka ja mam dokładnie to samo co ty. Już chyba jajo zniosę do poniedziałku. Wcześniej czułam, a teraz nic. Martwię się, ale skoro ty też tak masz to nie jestem sama.

Natka94 poślij mi linka do forum na fb, nie mogę zaprasić cię do przyjaciółek? Dlaczego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 15:03

Natka94 lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Jestem załamana ta opryszczka jeżeli zarażenie jest pierwotne to bardzo mała szansa na to ze dziecko urodzi się żywe tym bardziej zdrowe .. lekarz o 16, smutno mi

Przepraszam Cie bardzo ale takimi wypowiedziami możesz wprowadzić innych w błąd .
    A jakby tak przekształcić Twoja wypowiedz?
    Jeżeli to nie jest zakażenie pierwotne,to jest bardzo duża szansa na to ze dziecko urodzi się bardzo żywe , tym bardziej zdrowiusieńkie!! :)
    Moze warto poświęcić czas na coś zdrowego aby ratować maleństwo ? Zdrowy spacer? Zdrowy obiadek?

Tak czy inaczej życzę dobrej diagnozy.

syla2312, PatSim, KasiaMarysiaaa, Kasia.ke1 lubią tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 Gdy wchodzę na te forum i czytam o martwym dziecku to mnie to przeraza i nie wiem czy chce tu więcej zagladac. Gdybym nic nie wiedziała wcześniej o tym schorzeniu to bym chyba się przestraszyła nie na żarty. Nie pisz takich rzeczy bo naprawdę możesz wystraszyć inne dziewczyny. Dostanies się na wizytę i zobaczysz co ci powie lekarz. Do tego czasu nie stawiaj sama sobie takich diagnoz i skutków tego zakażenia. Uspokój się i cierpliwie czekaj bo tylko szkodzisz dziecku.

Chociaż i tak nie rozumiem jak mogłaś mieć jakieś objawy zakażenia jakiś czas temu i nie poszłaś z tym do lekarza. Twój brak reakcji w tamtym okresie jest co najmniej dziwny. Wtedy się nie martwiłas o swoje dziecko? Nie rozumiem

Wybacz obcesowość, ale jestem zszokowana jak możesz pisać coś takiego

PatSim, juja00, Konami, syla2312, Dariaa^, OjMaryś lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, poczytaj sobie https://mamaginekolog.pl/opryszczka-w-ciazy/. I może trochę mniej paniki, rozumiem lęk i obawy, ale samodzielna diagnoza i tak tragiczne przewidywania, to już lekka przesada

Konami, Lilcia lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka! Tulę mocno! :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Natka94 poślij mi linka do forum na fb, nie mogę zaprasić cię do przyjaciółek? Dlaczego?

Linka nie da rady, bo tajna grupa :) Zaprosiłam cię na Belly. później wyślij mi swoje konto na FB

60wzjk3.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna tabelka, oczywiście ORIENTACYJNA-POGLĄDOWA! :D
    http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/ile-wazy-i-mierzy-dziecko-w-brzuchu-mamy/#

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daj znać jak tam po wizycie :)

Natka94 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Pierwszy obraz jaki zobaczyliśmy na ekranie to siusiak! Lekarz mnie uspokoił. Powiedział, że usg prenatalne i wszystkie inne wyglądają idealnie. Wg niego wynik amnio tylko potwierdzi, że dzieciaczek jest zdrowy.

syla2312, Agi83, Lilcia, Marietta, juja00, KasiaMarysiaaa, Dreamy_Girl, Lyanna, martuśka737, lostdestionation, Kasia.ke1 lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz przyznała mi racje wiec nie piszcie mi ze ja kogoś straszę bo to tylko dodatkowo wkur* :):) nie jest na sto procent pewna czy to opryszczka a tym bardziej czy pierwotna ale powiedziała ze rzeczywiście jeśli to to to jest bardzo zle , nie będę się tu dalej rozpisywać bo nie mam na to sił w tym momencie

• Black&White Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa a nie robiłaś badania HSV przed ciąża? Nie wiem czy to jest tak jak z toxo że sprawdzają ta awidentnosc czy jakoś tak

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ