Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaPama wrote:No mam . I nie ma miejsca już
Dziewczyny ja wam mówię że u nas dzieci teraz będzie MASA
Moje dwie koleżanki też na marzec/kwiecień. Kilka znajomych już niedługo terminy.
Szok
Zazdroszczę trochę, przynajmniej będzie miało się z kim bawićU nas w rodzinie nikt, bo ja najmłodsza. A moje koleżanki ani myślą o dzieciach
Świetne pieluchy są też w Smyku, tylko te z serii lux. Można je prać milion razy i są ciągle białe i mięciutkie. Ja oprócz tego chce kupić muślinowe i bambusowe, bo te ponoć z każdym praniem są coraz bardziej miękkie i przyjemne i chce to przetestować -
karakorum wrote:Ja nie mam kompletnie nic. Null. Troche mnie to przeraza, bo w ogole nie wiem od czego zaczac, w jakich ilosciach, co jest najwazniejsze i jakiego badziewia unikac
Wózek dzisiaj sobie upatrzylam, wiec przynajmniej tyle z glowy, poczekam jeszcze z tydzien do zamowienia, moze mi jeszcze inny wpadnie w oko.
Przwijak dostaniemy w komplecie z nowym domem, ktory kupilismy. I to by bylo na tylepoza różowym wózkiem po córce
niby ubranka mam obiecane od znajomych, może i brat pożyczy a jak nie to się kupi ale później.
A przepraszam jeszcze łóżeczko mam po córce, tylko materacyk chcę nowy. Tamten nie wygląda na zużyty ani nie był zalany ale jakoś tak higieniczniej kupić nowy a i wgnieceń może nie widać a są, po co potem krzywe plecki itp. A i jeszcze nasze zabawki są w obiegu więc też nie muszę kupowć.
Przeraża mnie to trochę finansowo...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dariaa^ wrote:Cześć dziewczyny.
Przedstawiam Wam mojego synka, który 4 tygodnie temu na badaniu prenatalnym był córeczką.
Całe 170 gram szczęścia.
Ubzdurał sobie Mateuszka a pan dr na prenatalnych obstawia dziewczynkę, moja pani dr rowniez we wtorek nie widziała aby cos sie zmieniło jak na razie.
Dodałaś mojemu mężowi nadziei, stwierdził ze az sie rozpogodziło... Nie wiem gdzie...?!?!?!kamailla, Dariaa^, Zojkaaa, KasiaMarysiaaa, Lyanna lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Agi83 wrote:Moj maż postanowił cos wypić z radości jak mu przeczytałam Twoja wiadomosc.
Ubzdurał sobie Mateuszka a pan dr na prenatalnych obstawia dziewczynkę, moja pani dr rowniez we wtorek nie widziała aby cos sie zmieniło jak na razie.
Dodałaś mojemu mężowi nadziei, stwierdził ze az sie rozpogodziło... Nie wiem gdzie...?!?!?!
Hahaha.no jeśli zależy mu na synku to niech nie traci nadziei .
Moj niby cały czas powtarzał, że obojętnie co będzie, ale jego wczorajsza reakcja mówiła zdecydowanie co innego.oszalał.
Mi w sumie bez różnicy, ale po badaniu prenatalnym nastawilam się na dziewczynkę, nawet imię wybrałam. -
ślicznie też myślałam o tym imieniu ale u mnie prawdopodobnie chłopczyk
i w sumie niech zostanie bo już myślę o dzidziusiu jako Błażejku
i nie wyobrażam sobie inaczej
Dariaa^, Zgredek 12 lubią tę wiadomość
-
buba123 wrote:ślicznie też myślałam o tym imieniu ale u mnie prawdopodobnie chłopczyk
i w sumie niech zostanie bo już myślę o dzidziusiu jako Błażejku
i nie wyobrażam sobie inaczej
No jak już Ci lekarz wypatrzył chłopczyka to pewnie tak zostanie
Częściej zmienia się w drugą stronę- z dziewczynki robi się chłopczyk.
-
Lekarz powiedział że nie bardzo widzi ale stawiałby raczej na chłopca ale wyprawki żebym nie kupowała
Dariaa^ lubi tę wiadomość
-
Ja też chętnie dołączę do grupy na fb, jeśli nikt inny nie widzi jej członków (bo jakoś nie chwaliłam się w większym gronie znajomych o ciąży)
Dariaa wow! GratulujęJesteś nadzieją dla mojego męża
chciał chłopca, ja dziewczynkę. Teraz niby już mu wszystko jedno, ale pewnie ucieszyłby się na wieść o chłopcu. A na ostatnim badaniu możliwa była dziewczynka
Ja z zakupów nie mam jeszcze nic. Czasem mnie to przeraża, bo w ogóle nie mam pojęcia od czego zacząć, co kupić, jakie kupić - np. jaki wózek będzie dobry, łóżeczko itd. Na szczęście mam trochę czasu i mam WasDariaa^, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
Dreamy_Girl wrote:Ja też chętnie dołączę do grupy na fb, jeśli nikt inny nie widzi jej członków (bo jakoś nie chwaliłam się w większym gronie znajomych o ciąży)
Dariaa wow! GratulujęJesteś nadzieją dla mojego męża
chciał chłopca, ja dziewczynkę. Teraz niby już mu wszystko jedno, ale pewnie ucieszyłby się na wieść o chłopcu. A na ostatnim badaniu możliwa była dziewczynka
Ja z zakupów nie mam jeszcze nic. Czasem mnie to przeraża, bo w ogóle nie mam pojęcia od czego zacząć, co kupić, jakie kupić - np. jaki wózek będzie dobry, łóżeczko itd. Na szczęście mam trochę czasu i mam Was
To dokładnie tak jak u nas. Tatusiowi niby było obojętne, a jak pani doktor powiedziała, że chłopiec to zwariował.
Dopytywał nawet na ile procent hehe.
No i padło magiczne 99 hehe.
Mysle, ze u Was tez jeszcze wszystko możliwe.
Ja też jeszcze nie mam praktycznie nic.
Kilka par body w uniwersalnym kolorze.
Teraz myślę, że mogę kupować cos pod chłopca.
Dreamy_Girl lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
No to chyba zamykam prenatalne ale samymi dobrymi wieściami.
Oto nasz duży chłopczyk, mały kosmitasłabe mam ujęcia z tego usg ale w całości wyglądał super i dr chwaliła, że ładna dzidzia i kształtna. główkę ma podobno bardzo symetryczną
http://pl.tinypic.com/r/jazxbr/9
Siusiaka było widać z daleka. Kość nosowa jest, przezierność 1,6, wszystko jest- żołądek, pęcherz itd, przepływy prawidłowe, serce 153, długie nooogi i ma już 8,5cm więc jest prawie o tydzień starszy
Poród przesunął się na 21 marca. Był bardzo spokojny, zginał i prostował nóżki, otwierał i zamykał ustka i ma kosmicznie zadarty nosek albo tak wyszło ale u mnie w rodzinie małe dzieci mają takie zadarciuszki a potem jako dorośli inne.
Miała być Kornelia a będzie chyba Kornel albo Nikodem. To duże wyzwanie dla mnie bo u mnie nie ma praktycznie chłopców, same dziewczynki ale kocham tego mojego malca i cieszę się, że zdrowy
A i krwiaka nie ma, mogę normalnie funkcjonować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 21:49
Zojkaaa, Kazio14, PatSim, kasia S-R, Dariaa^, Cabank84, KasiaMarysiaaa, Lyanna, Kasia.ke1, syla2312, Marietta, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
PolaMinka super ze dzidzia zdrowa, pieknie na zdjeciu wyglada
no to rodzimy razem, tez mi wypada termin na 21
u nas podobno ma byc dziewczynka i tez myslimy wlasnie o Kornelii, a do meza sie smieje, ze jak na polowkowym jednak sie siusiak pokaze to chyba Kornel bedzie :p
PolaMinka, Marietta lubią tę wiadomość