Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatSim wrote:Córeczka jest kuzynki, synek siostry, więc infekcja mało prawdopodobna. W stowarzyszeniu, które opiekuje się nimi, 80% dzieci z MPD ma stwierdzone powikłania po cesarce.
ja mam chorą siostrę po SN dlatego powikłania mogą być i przy CC i przy SN. Więc zamykam temat pisząc, że ... jest to każdego indywidualna decyzjaKoniec kropka.
Lyanna, PatSim, Justa1994 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ale paskudna pogoda się zrobiła. Jesień już się zaczyna na dobre.
Mój brzuch już jest duzy, dosłownie w 2 noce urósłMacica się przesunęła i wcześniej czułam dziecko, a teraz od 2 dni nic. Trochę się martwię, ale brzuch nie boli, nie ma krwawienia, a gin jest na urlopie do poniedziałku.
25 IX wizytaJuż jakoś dotrzymam.
Przytyłam od początku ciąży 1,5 kg. Wogóle dziewczyny wydaje mi się, że schudłam w nogach i rękach, a tyję w piersiach i brzuchu. Jem normalnie, nie odchudzam się, więc trochę się denerwuję, że to coś nie tak.
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
czemu nie tak
Wszystko dobrze... a na brzuszku i piersiach po prostu musi być nas więcej
-
Mi się wydaje, że brzuch mam spory bo jak córka biegnie się do mnie przytulić to głową zatrzymuje się na brzuchu
więc włożyłam dziś pierwszy raz ukochane ciążowe jeansy i... Na brzuchu się jakoś trzymają a z tyłka spadają
a w pierwszej ciąży na tym chyba etapie zaczęłam je nosić i były ok... Także mnie chyba w brzuchu przybyło a w tyłku ubyło
w sumie nie źle tylko spodnie muszą poczekać
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Justa1994 wrote:Dzieczyny zauważyłam coś kolejnego co mnie niepokoi .. poza bólem głowy który mam cały czas ja gorzej widzę ! Teraz zobaczyłam ze na prawe oko w ogóle wszystko rozmazane .. ja już nie mam siły , co się dzieje ..
-
Co do ubranek polecam 56 moim zdaniem 62 to beda plywac dzieci no ale co kto woli
Ja też nie tyje w 4 miesiącu zaczęły rosnąć mi piersi rano mały brzuch lekarz mówi ze to przez tarczyce i betahcg ja bym wolała tyc systematycznie bo potem rozstępy no ale zobaczymy
O wyprawce nie myślę jak będzie chłopak to większość jest na pewno trzeba będzie dokupić szczegóły odświeżenie itp
U nas budowa domu na tapecie więc może dlatego myśli gdzie indziejPatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaMarysiaaa wrote:ja mam chorą siostrę po SN dlatego powikłania mogą być i przy CC i przy SN. Więc zamykam temat pisząc, że ... jest to każdego indywidualna decyzja
Koniec kropka.
Nie wiem dlaczego zawsze któraś musi się w to wtrącać - dokładnie to każdego indywidualna sprawa wiec jak pytam jak załatwić cesarke to po co zaraz komentarze ze jest zła i inne takie , ludzie - sprawa indywidualna nie chcesz cesarki nie rob chcesz to załatwiaj -
Nie stresujcie się dziewczyny
Tak jest zawsze i zawsze będzie ,że co człowiek to i opinia
Nie ma co sie przejmować. Bo dziecko się w brzuszku zestresuje
Ja sie nagadałam o szkole rodzenia a i tak sie nie dostałam . Koniec miejsc2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
No dokładnie, ile dziewczyn planuje rodzić naturalnie a tu nagle okazuje się, że sytuacja zmusza do cesarki... To samo ze znieczuleniem, jedne od razu wiedzą, że nie chcą, inne najpierw nie chcą, a w trakcie porodu zmieniają zdanie, jeszcze inne twierdzą, że bez znieczulenia nie urodzą, a potem się okazuje, że np. nie zdąża im się podać znieczulenia... Moja przyjaciółka całe życie zarzekała się, że nigdy w życiu dziecka normalnie rodzić nie będzie i tylko i wyłącznie cesarka wchodzi w grę, a okazało się, że nie dość, że rodziła naturalnie, to jeszcze sama podjęła taką decyzję, bez niczyjej namowy :p To musi być każdej kobiety indywidualna decyzja (o ile nie ma jakichś względów medycznych, które każą rodzić inaczej niż byśmy chciały), bo po co potem mieć uraz do końca życia...
PolaMinka, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
martuśka737 wrote:Zastanawiam się nad jedną sprawą. To moje pierwsze dziecko i muszę kupić właściwie wszystko, więc muszę zapytać, na jaki rozmiar kupować ubranka? Wiadomo że się urodzi około 60 cm więc mniejszego niz 62 chyba nie będę kupowac. Ale brać od razu coś większego czy nie?
-
Ja też kupowałam na 56 Ale duzo na 62 4 tygodnie przed terminem miałam usg lekarka mówi mąle dziecko 2600 to zaczęłam szukać 56w całym Krakowie miałam problem a urodził się 51 i trzeba było kupić ma 50
Ps. Cała ciąża brałam witaminy to ze wpływają na wagę dziecka to mit jak widać
PatSim lubi tę wiadomość
-
martuśka737 wrote:Wiesz co, ja też zauważyłam że gorzej widzę. Ginekolog kazała mi pójść do okulisty sprawdzić dno oka, więc na pewno się wybiorę. Miałam w planach zakup nowych okularów, ale to teraz chyba bez sensu bo zrobię mocniejsze, oko się ptzyzwyczai i będzie kłopot.
Dzięki za informacje o rozmiarach. Jesteśmy z mężem oboje wysocy więc nie zakładam że urodzę maluszka
Co do okulisty i dentysty, każda ciężarna powinna zrobić u nich kontrolę. Ja chodzę do okulisty od 3 roku życia (oprócz wady wzroku mam zeza). Od 8 lat nie nosiłam okularów, tylko do czytania, bo nie było potrzeby. Tylko zaszłam w ciążę i znowu noszę, nawet musiałam jeździć na ćwiczenia na zeza bo zaczęło mi lekko uciekać okoPani okulistka powiedziała, że w ciąży się to zdarza, bo osłabiają się różne mięśnie, również oczu
Mój syn urodził się 56cm i 3510g i body na 56 które dla niego miałam, były za małe - za ciasne i chodziliśmy w 62cm06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
MamaPama wrote:Ja sie nagadałam o szkole rodzenia a i tak sie nie dostałam . Koniec miejsc
A jakieś późniejsze terminy? U mnie kursy odbywają się mniej więcej co miesiąc, ostatni w tym roku będzie od połowy grudnia do połowy stycznia, a ja pewnie załapię się na ten, który zacznie się w styczniu, bo zapisy są po 28 tygodniu ciąży.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Mam pytanie mieszkam na 4 piętrze i jak wyjdę na samą górę jestem wykończona, dyszę okropnie
pierwsze co robię to muszę usiąść... macie podobne zmęczenie?
Nie mam dużego brzucha ani nie przytyłam drastycznie, moje nogi są strasznie słabe nigdy na nie narzekała.. zawsze bardzo dużo chodziłam, i nigdy nie było takiego zmęczenia...
Więc skąd nagle takie osłabienie i zmęczenie