Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny niestety znów mam opryszczkę pochwy, tylko upewniłam się ze to to bo z wyglądu identyczne dzis mam ginekologa ale szczerze mówiąc byle jakiego bo mój nadal na urlopie .. zobaczymy co powie o ile w ogóle coś bo może być przecież zła ze nie prowadzę ciąży u niej tylko u konkurencji tym bardziej ze przed ciaza bywałam u niej .. czytałam ze groźna jest tylko opryszczka w stanie pierwotnym a zarazić można się tylko przez sex ( mój facet ma często także taka na ustach wiec musiałam jakoś od niego złapać ) wiec pocieszam się tym ze ani razu w ciąży nie uprawiałam sexu wiec teoretycznie nie mogłam wtedy się zarazić wiec mój stan powinien być wtórny bo zarazona powinnam była być wcześniej ? Nie wiem sama , bo jeszcze jest tak ze jak ona nigdy nie dawała o sobie znać ( ale wirus byl w organizmie )a teraz w ciąży był jej pierwszy atak to może wraz to się liczy tak jakby to był atak pierwotny .. już nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 07:31
-
nick nieaktualny
-
Justa nie sądzę żeby dzis cię lekarz odesłał z kwitkiem z aktywna opryszczka, tym bardziej że ta poprzednia była raczej twoim zarażeniem pierwotnym. w ogóle nikt Ci nie badał przeciwciał na opryszczke ba samym początku ciąży?
co do polowkowych to robi się od 18t1d do 21t6d. ja mam wizytę za tydzień, to będzie 18t4d,nie wiem czy wtedy przypadkiem nie będą chcieli mi zrobic... hmmm -
KasiaMarysiaaa wrote:Badanie połówkowe robi się w 20 , 21 tygodniu ?
Wczoraj byłam u mojego lekarza, z dzieciaczkiem wszystko w porządkuKrwawienia ustały a ich przyczyną było prawdopodobnie nisko usytuowane łożysko i długie dopochwowe badanie prenatalne. Ale mam się nie martwić łożyskiem, bo na razie jest w porządku, a powinno się podnieść w ciągu najbliższych kilku tygodni. Kolejna wizyta za miesiąc. No i wróciłam do pracy, dzisiaj mój pierwszy dzień po miesięcznym zwolnieniu - oj, ciężko było wstać rano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 09:23
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnydandelion wrote:Justa nie sądzę żeby dzis cię lekarz odesłał z kwitkiem z aktywna opryszczka, tym bardziej że ta poprzednia była raczej twoim zarażeniem pierwotnym. w ogóle nikt Ci nie badał przeciwciał na opryszczke ba samym początku ciąży?
co do polowkowych to robi się od 18t1d do 21t6d. ja mam wizytę za tydzień, to będzie 18t4d,nie wiem czy wtedy przypadkiem nie będą chcieli mi zrobic... hmmm
Mi ostatnio te tygodnie skaczą termin mam na 13 marca a ostatnie usg pokazało że Dzidzia podrosla o parę dni do przoduzaczekam do wizyty którą mam za tydzień i wtedy zobaczę Kiedy będę musiała się zapisać na te połówkowe jeszcze muszę się zorientować gdzie je zrobić tutaj w moich okolicach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 09:29
-
Zapomniałam napisać - Dariaa^, PolaMinka gratuluję chłopaków
Przeczuwam, że u mnie też będzie chłopak ale na razie nic nie wiemy. Mąż chciałby dziewczynkę, ja niby też zawsze chciałam córeczkę ale teraz mam tak silne przekonanie, że to chłopak, że byłabym mocno zaskoczona, jakby była córeczkaDariaa^, PolaMinka lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyLyanna wrote:Zapomniałam napisać - Dariaa^, PolaMinka gratuluję chłopaków
Przeczuwam, że u mnie też będzie chłopak ale na razie nic nie wiemy. Mąż chciałby dziewczynkę, ja niby też zawsze chciałam córeczkę ale teraz mam tak silne przekonanie, że to chłopak, że byłabym mocno zaskoczona, jakby była córeczka
Mam dokładnie to samo jestem tak przekonana że jest to chłopak że mogłabym w ciemno kupować ubranka chłopięce a też chciałam mieć zawsze dziewczynkę
Ciekawe czy to się sprawdziLyanna lubi tę wiadomość
-
Ja tez bylam mocno przekonana ze tym razem bedzie chlopaczek a jednak puki co pani doktor obstawia kolejna dziewczynke. Takze nie radze sie mocno nastawiac bo potem bedzie lekkie rozczarowanie.
Nie wiem czy mam sie martwic ale malo czuke dzidzie. Wczesniej codziennie czulam chociazby laskotanie a twraz bardzo slabo. Prawie nic. Zaczelam 5 miesiac i nie wiem czy to sie macica podniosla i dlatego. -
Mi udało wcisnąć się do lekarza na poniedziałek. Mój gin prowadzący jest na urlopie do połowy października, a w poniedziałek kończy mi się zwolnienie szpitalne i mam mieć kontrolę. Także zobaczymy co i jak w brzuszku. Może wreszcie dowiem się, kto tam zamieszkuje
Na prenatalnych pani wspomniała o dziewczynie, bo nie widziała nic stojącego między nóżkami. Na kolejnych USG lekarze też nie potrafili określić płci. Może teraz się uda. Zjem skinerksa, przestanie gwiazdorzyć i wreszcie pokaże co tam ma
Cabank84, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Marietta wyniki amniopunkcji mam 11.10. Duże czekania przede mną.
Ja też myślę, że będzie chłopak. Dzisiaj po 16 zobaczymy kto tam mieszka.
2,5 tygodnia...to czekamy do szesnastej na wieści
wynikami amino się nie stresuj- poproś lekarza dzisiaj na usg żeby sprawdził dodatkowo czy budowa serduszka ok- w większości przypadków trisomii są problemy z sercem, na zwykłym obrazie usg można wiele wywnioskować
trzymam mocno kciuki!
-
Mnie lekarz na prenatalnym powiedział, żeby zapisać się na polowkowe na 21 tydzień, bo wtedy najlepiej widać wszystko ☺️Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
nick nieaktualnydandelion wrote:Justa nie sądzę żeby dzis cię lekarz odesłał z kwitkiem z aktywna opryszczka, tym bardziej że ta poprzednia była raczej twoim zarażeniem pierwotnym. w ogóle nikt Ci nie badał przeciwciał na opryszczke ba samym początku ciąży?
Na pewno pierwotnym ? Miałam nadzieje ze nie skoro nie było sexu to jak się zarazilam
Jedyne badanie mam na przeciwciała anty hcv v48-w2 ale to chodzi chyba o wirusowe zapalenie wątroby a nie o opryszczkę ? I tu miałam robione na początku ciąży i mam ze niereaktywne kurde tak bardzo bym chciała żeby to nie było pierwotne w ciąży bo to bardzo zle rokuje ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 12:11