WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety znów mam opryszczkę pochwy, tylko upewniłam się ze to to bo z wyglądu identyczne dzis mam ginekologa ale szczerze mówiąc byle jakiego bo mój nadal na urlopie .. zobaczymy co powie o ile w ogóle coś bo może być przecież zła ze nie prowadzę ciąży u niej tylko u konkurencji tym bardziej ze przed ciaza bywałam u niej .. czytałam ze groźna jest tylko opryszczka w stanie pierwotnym a zarazić można się tylko przez sex ( mój facet ma często także taka na ustach wiec musiałam jakoś od niego złapać ) wiec pocieszam się tym ze ani razu w ciąży nie uprawiałam sexu wiec teoretycznie nie mogłam wtedy się zarazić wiec mój stan powinien być wtórny bo zarazona powinnam była być wcześniej ? Nie wiem sama , bo jeszcze jest tak ze jak ona nigdy nie dawała o sobie znać ( ale wirus byl w organizmie )a teraz w ciąży był jej pierwszy atak to może wraz to się liczy tak jakby to był atak pierwotny .. już nie wiem :(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 07:31

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa no ale każdy powinien rozpoznać i potwierdzić i wdrożyć leczenie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie połówkowe robi się w 20 , 21 tygodniu ? :)

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie sądzę żeby dzis cię lekarz odesłał z kwitkiem z aktywna opryszczka, tym bardziej że ta poprzednia była raczej twoim zarażeniem pierwotnym. w ogóle nikt Ci nie badał przeciwciał na opryszczke ba samym początku ciąży?

co do polowkowych to robi się od 18t1d do 21t6d. ja mam wizytę za tydzień, to będzie 18t4d,nie wiem czy wtedy przypadkiem nie będą chcieli mi zrobic... hmmm

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Badanie połówkowe robi się w 20 , 21 tygodniu ? :)
    Wydaje mi się, że między 20 a 22 tygodniem. Ja mam wizytę dokładnie 21tyg+5d.

Wczoraj byłam u mojego lekarza, z dzieciaczkiem wszystko w porządku <3 Krwawienia ustały a ich przyczyną było prawdopodobnie nisko usytuowane łożysko i długie dopochwowe badanie prenatalne. Ale mam się nie martwić łożyskiem, bo na razie jest w porządku, a powinno się podnieść w ciągu najbliższych kilku tygodni. Kolejna wizyta za miesiąc. No i wróciłam do pracy, dzisiaj mój pierwszy dzień po miesięcznym zwolnieniu - oj, ciężko było wstać rano ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 09:23

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    Justa nie sądzę żeby dzis cię lekarz odesłał z kwitkiem z aktywna opryszczka, tym bardziej że ta poprzednia była raczej twoim zarażeniem pierwotnym. w ogóle nikt Ci nie badał przeciwciał na opryszczke ba samym początku ciąży?

co do polowkowych to robi się od 18t1d do 21t6d. ja mam wizytę za tydzień, to będzie 18t4d,nie wiem czy wtedy przypadkiem nie będą chcieli mi zrobic... hmmm

Mi ostatnio te tygodnie skaczą termin mam na 13 marca a ostatnie usg pokazało że Dzidzia podrosla o parę dni do przodu :) zaczekam do wizyty którą mam za tydzień i wtedy zobaczę Kiedy będę musiała się zapisać na te połówkowe jeszcze muszę się zorientować gdzie je zrobić tutaj w moich okolicach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 09:29

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać - Dariaa^, PolaMinka gratuluję chłopaków :)

Przeczuwam, że u mnie też będzie chłopak ale na razie nic nie wiemy. Mąż chciałby dziewczynkę, ja niby też zawsze chciałam córeczkę ale teraz mam tak silne przekonanie, że to chłopak, że byłabym mocno zaskoczona, jakby była córeczka ;)

Dariaa^, PolaMinka lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Zapomniałam napisać - Dariaa^, PolaMinka gratuluję chłopaków :)

Przeczuwam, że u mnie też będzie chłopak ale na razie nic nie wiemy. Mąż chciałby dziewczynkę, ja niby też zawsze chciałam córeczkę ale teraz mam tak silne przekonanie, że to chłopak, że byłabym mocno zaskoczona, jakby była córeczka ;)

Mam dokładnie to samo jestem tak przekonana że jest to chłopak że mogłabym w ciemno kupować ubranka chłopięce a też chciałam mieć zawsze dziewczynkę
    Ciekawe czy to się sprawdzi ;)

Lyanna lubi tę wiadomość

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam mocno przekonana ze tym razem bedzie chlopaczek a jednak puki co pani doktor obstawia kolejna dziewczynke. Takze nie radze sie mocno nastawiac bo potem bedzie lekkie rozczarowanie.

Nie wiem czy mam sie martwic ale malo czuke dzidzie. Wczesniej codziennie czulam chociazby laskotanie a twraz bardzo slabo. Prawie nic. Zaczelam 5 miesiac i nie wiem czy to sie macica podniosla i dlatego.

88c53e3k19nfhznr.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wyniki amniopunkcji mam 11.10. Duże czekania przede mną.
    Ja też myślę, że będzie chłopak. Dzisiaj po 16 zobaczymy kto tam mieszka.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi udało wcisnąć się do lekarza na poniedziałek. Mój gin prowadzący jest na urlopie do połowy października, a w poniedziałek kończy mi się zwolnienie szpitalne i mam mieć kontrolę. Także zobaczymy co i jak w brzuszku. Może wreszcie dowiem się, kto tam zamieszkuje :) Na prenatalnych pani wspomniała o dziewczynie, bo nie widziała nic stojącego między nóżkami. Na kolejnych USG lekarze też nie potrafili określić płci. Może teraz się uda. Zjem skinerksa, przestanie gwiazdorzyć i wreszcie pokaże co tam ma :)

Cabank84, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam dołączyć do grupy na fejsie? :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    Jak mam dołączyć do grupy na fejsie? :)

zaproś mnie do znajomych na belly, i wyślij mi swój link do konta face. dodam Cię do znajomych i później do tajnej grupy :)
    Zapraszam, śmiesznie tam mamy :D

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Marietta wyniki amniopunkcji mam 11.10. Duże czekania przede mną.
    Ja też myślę, że będzie chłopak. Dzisiaj po 16 zobaczymy kto tam mieszka.

2,5 tygodnia... :/ to czekamy do szesnastej na wieści ;) wynikami amino się nie stresuj- poproś lekarza dzisiaj na usg żeby sprawdził dodatkowo czy budowa serduszka ok- w większości przypadków trisomii są problemy z sercem, na zwykłym obrazie usg można wiele wywnioskować :) trzymam mocno kciuki!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne 2 trynestru od 18 do 22 Ale mamaginekolog pisała ze najlepiej 20 tydzień wzwyż bo najwięcej widać bo dziecko większe tak radziła :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz na prenatalnym powiedział, żeby zapisać się na polowkowe na 21 tydzień, bo wtedy najlepiej widać wszystko ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie widać było płci ale mam silne przeczucie że chłopak. W poprzednich ciągach mi się sprawdziły

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążach. ........

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe na 19t1d :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:

Na pewno pierwotnym ? Miałam nadzieje ze nie skoro nie było sexu to jak się zarazilam :(:(

Jedyne badanie mam na przeciwciała anty hcv v48-w2 ale to chodzi chyba o wirusowe zapalenie wątroby a nie o opryszczkę ? I tu miałam robione na początku ciąży i mam ze niereaktywne kurde tak bardzo bym chciała żeby to nie było pierwotne w ciąży bo to bardzo zle rokuje ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 12:11

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ