WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa- przykro mi, może Cię to pocieszy, bo wiem, że zależało Ci- aktywna opryszczka jeśli są klykciny to wskazanie do konieczności ciecia cesarskiego. Znam osoby, które miały HPV aktywne w ciąży i dzieci wszystkie zdrowe wiec nie ma co się na zapas straszyć :) notabene w obowiązkowych badaniach, które wrzucałam w skan ach jest cytologia i biocenoza pochwy- nie skierował Cię lekarz? Wyszłoby od razu...

PatSim lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Justa. Napisałaś, że lekarka nie była pewna czy to opryszczka. Wykonała jakieś badania/wymaz lub skierowała Cię na jakieś dodatkowe badania?

Marietta wrote:
    Justa- przykro mi, może Cię to pocieszy, bo wiem, że zależało Ci- aktywna opryszczka jeśli są klykciny to wskazanie do konieczności ciecia cesarskiego. Znam osoby, które miały HPV aktywne w ciąży i dzieci wszystkie zdrowe wiec nie ma co się na zapas straszyć :) notabene w obowiązkowych badaniach, które wrzucałam w skan ach jest cytologia i biocenoza pochwy- nie skierował Cię lekarz? Wyszłoby od razu...

Ja w sumie nie miałam cytologii ani biocenozy pochwy w ciąży ale kilka miesięcy wcześniej (przed badaniem drożności jajowodów). Myślicie, że to wystarczy czy powinnam się o to upomnieć na wizycie?

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki cytologii

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Bardzo mi przykro Justa. Napisałaś, że lekarka nie była pewna czy to opryszczka. Wykonała jakieś badania/wymaz lub skierowała Cię na jakieś dodatkowe badania?

Ja w sumie nie miałam cytologii ani biocenozy pochwy w ciąży ale kilka miesięcy wcześniej (przed badaniem drożności jajowodów). Myślicie, że to wystarczy czy powinnam się o to upomnieć na wizycie?
    Mi się wydaje że trzeba w ciąży zrobić co najmniej raz. Skoro miałaś robioną niedawno to lekarz pewnie pobierze Ci w innym terminie a nie na początku. Zawsze możesz zapytać czy nie ma takiej konieczności ale ja bym się nie przejmowała bo chyba normalnie cytologia ważna rok. W drugiej ciąży miałam robioną zaraz przed (miesiąc) i na początku nie pobierał. Zamierzał chyba później ale nie dotrwałam. W związku z tym w tej ciąży miałam pobraną na początku (pierwsza wizyta chyba) bo poprzednia była rok temu. Wiadomo warto zrobić ale mam nadzieję, że Twój lekarz wie co robi :)

Lyanna lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio wiedzialas od początku w miarę ze z dzieckiem coś nie tak czy to był szok? W tym tyg coś strasznego

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko było idealne do połówkowego. Lekarz zobaczył że coś nie tak z serduszkiem, podejrzewał ubytek w przegrodzie międzykomorowej. W Warszawie wyszła złożona wada serca, ponoć częsta w zd i fałd karku 9mm. Potem jedna amnio i druga i zd. Jeśli mam być szczera to zatrzymanie serduszka było dla nas ulgą, że to nie nasza decyzja. Rokowania były słabe. Do tej pory nie wiem czy pierwsze usg było wiarygodne. Na połówkowym rozbieżność w fałdzie karku między miejscowym lekarzem a Roszkowskim była bardzo duża. Ale też ok. 2 tyg. odstępu między usg. Dlatego teraz na usg jeżdżę do Roszkowskiego. Tylko mi się nie bójcie dziewczyny, że i u Was tak może być! Szansa minimalna :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak miałaś te badanie co jest koło 12 tyg to przeziernosc i wg wszystko było ok ? Szok

• beti97 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Lekarz przyznała mi racje wiec nie piszcie mi ze ja kogoś straszę bo to tylko dodatkowo wkur* :):) nie jest na sto procent pewna czy to opryszczka a tym bardziej czy pierwotna ale powiedziała ze rzeczywiście jeśli to to to jest bardzo zle , nie będę się tu dalej rozpisywać bo nie mam na to sił w tym momencie
    To nie musi nic oznaczać. Moja mama miała różyczkę w 1 trym. Też była pewna, że dziecko ur. się bardzo chore albo martwe, a nic takiego nie miało miejsca. Urodziło się zdrowe i najśliniejesze z naszej czwórki. Do dziś czasem sobie z tego żartujemy. Postaraj się myśleć pozytywnie, bo fundujesz sobie i dziecku ekstra stres.

Agi83, Marietta, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Mi się wydaje że trzeba w ciąży zrobić co najmniej raz. Skoro miałaś robioną niedawno to lekarz pewnie pobierze Ci w innym terminie a nie na początku. Zawsze możesz zapytać czy nie ma takiej konieczności ale ja bym się nie przejmowała bo chyba normalnie cytologia ważna rok. W drugiej ciąży miałam robioną zaraz przed (miesiąc) i na początku nie pobierał. Zamierzał chyba później ale nie dotrwałam. W związku z tym w tej ciąży miałam pobraną na początku (pierwsza wizyta chyba) bo poprzednia była rok temu. Wiadomo warto zrobić ale mam nadzieję, że Twój lekarz wie co robi :)

Dziękuję Kazio za odpowiedź. Zapytam się lekarza na kolejnej wizycie. Mam nadzieję, że o tym po prostu nie zapomniał ;)

Justa1994 wrote:
    Czekam na wyniki cytologii
    Justa trzymam kciuki za Twoje wyniki i maluszka!

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cytologię w miesiącu pierwszych starań a po wyniki jechałam już z wynikami bety hcg potwierdzającymi ciążę więc ginekolog wpisała je od razu w 8 tygodniu do karty ciąży :)
    Witam Was w ten okropny dzień leje jak w listopadzie, gdzie jest ta złota polska jesień ??? :)
    I jak tam u Was na grupie fb ? Bo jeżeli tu ma się nic nie dziać to może i ja przejdę :)

Kazio czy robiłaś tą biopsję piersi ??? :) Bo to chyba Ty o tym pisałaś.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cytologię miałam robioną w 15 tyg. :) wiec nie zawsze musi być na początku, też miałam "ważna" poprzednią, dlatego się nie spieszył lekarz. Ja jestem nosicielką HPV, mam i kurzajki i opryszczkę wargową, nie miałam nigdy sromowej ani pochwowej. I miałam na ustach w I trymestrze. Wszystko jest u mnie ok, ale to wtórne zakażenia. Lekarz faktycznie mówił, że pierwotne gorsze, choć często udaje się bez powikłań dla dziecka wyleczyć.

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie też pogoda paskudna. Wzięłam się za porządki na balkonach. Czas wyrzucić kwiatki, inne musze przesadzić.
    Wczoraj dowiedziałam sie, że dostaliśmy zaproszenie na wesele 25 listopada.
    Macie jakieś sklepy stacjonarne, gdzie można kupić kieckę? Będę w końcówce 5 miesiaca... Nie mam się w co ubrać:)

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też w II trymestrze pobolewa podbrzusze ?

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dziewczyny czy Was też w II trymestrze pobolewa podbrzusze ?
    mnie pobolewa praktycznie codziennie raz z lewej raz z prawej. W poniedziek na wizycie zapytam o te pobolewanie i uczucie takiego ciagniecia

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie też pogoda paskudna. Wzięłam się za porządki na balkonach. Czas wyrzucić kwiatki, inne musze przesadzić.
    Wczoraj dowiedziałam sie, że dostaliśmy zaproszenie na wesele 25 listopada.
    Macie jakieś sklepy stacjonarne, gdzie można kupić kieckę? Będę w końcówce 5 miesiaca... Nie mam się w co ubrać:)
    w Mohito moze zobacz tam sa czesto piekne sukienki ;)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Maryś, ale myślisz że na brzuch coś bedzie? Bo pewnie po całości niewiele przytyje nawet teraz tylko brzuch mi rośnie.

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej karcie ciazy z tylu sa wypisane badania ktore powinny byc zrobione w ciazy I kiedy.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    Oj Maryś, ale myślisz że na brzuch coś bedzie? Bo pewnie po całości niewiele przytyje nawet teraz tylko brzuch mi rośnie.

Zawsze możesz uszyć u krawcowej. Kiedyś szyłam sukienkę i zapłaciłam mniej za uszycie niż miałabym zapłacić w sklepie :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama tez szyje, ale prostrze rzeczy. Kokon zrobię dla malucha, czy ochraniacz na lóżko, ale kiecka to wyzwanie:) mam kumpele co jest bardziej zaawansowana, zapytam może ona by się podjęła

ganndqk3y2qo4v6c.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ