Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa- przykro mi, może Cię to pocieszy, bo wiem, że zależało Ci- aktywna opryszczka jeśli są klykciny to wskazanie do konieczności ciecia cesarskiego. Znam osoby, które miały HPV aktywne w ciąży i dzieci wszystkie zdrowe wiec nie ma co się na zapas straszyć
notabene w obowiązkowych badaniach, które wrzucałam w skan ach jest cytologia i biocenoza pochwy- nie skierował Cię lekarz? Wyszłoby od razu...
PatSim lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro Justa. Napisałaś, że lekarka nie była pewna czy to opryszczka. Wykonała jakieś badania/wymaz lub skierowała Cię na jakieś dodatkowe badania?
Marietta wrote:Justa- przykro mi, może Cię to pocieszy, bo wiem, że zależało Ci- aktywna opryszczka jeśli są klykciny to wskazanie do konieczności ciecia cesarskiego. Znam osoby, które miały HPV aktywne w ciąży i dzieci wszystkie zdrowe wiec nie ma co się na zapas straszyćnotabene w obowiązkowych badaniach, które wrzucałam w skan ach jest cytologia i biocenoza pochwy- nie skierował Cię lekarz? Wyszłoby od razu...
Ja w sumie nie miałam cytologii ani biocenozy pochwy w ciąży ale kilka miesięcy wcześniej (przed badaniem drożności jajowodów). Myślicie, że to wystarczy czy powinnam się o to upomnieć na wizycie?
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualny
-
Lyanna wrote:Bardzo mi przykro Justa. Napisałaś, że lekarka nie była pewna czy to opryszczka. Wykonała jakieś badania/wymaz lub skierowała Cię na jakieś dodatkowe badania?
Ja w sumie nie miałam cytologii ani biocenozy pochwy w ciąży ale kilka miesięcy wcześniej (przed badaniem drożności jajowodów). Myślicie, że to wystarczy czy powinnam się o to upomnieć na wizycie?Lyanna lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Wszystko było idealne do połówkowego. Lekarz zobaczył że coś nie tak z serduszkiem, podejrzewał ubytek w przegrodzie międzykomorowej. W Warszawie wyszła złożona wada serca, ponoć częsta w zd i fałd karku 9mm. Potem jedna amnio i druga i zd. Jeśli mam być szczera to zatrzymanie serduszka było dla nas ulgą, że to nie nasza decyzja. Rokowania były słabe. Do tej pory nie wiem czy pierwsze usg było wiarygodne. Na połówkowym rozbieżność w fałdzie karku między miejscowym lekarzem a Roszkowskim była bardzo duża. Ale też ok. 2 tyg. odstępu między usg. Dlatego teraz na usg jeżdżę do Roszkowskiego. Tylko mi się nie bójcie dziewczyny, że i u Was tak może być! Szansa minimalnaTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Lekarz przyznała mi racje wiec nie piszcie mi ze ja kogoś straszę bo to tylko dodatkowo wkur*
nie jest na sto procent pewna czy to opryszczka a tym bardziej czy pierwotna ale powiedziała ze rzeczywiście jeśli to to to jest bardzo zle , nie będę się tu dalej rozpisywać bo nie mam na to sił w tym momencie
Agi83, Marietta, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
Kazio14 wrote:Mi się wydaje że trzeba w ciąży zrobić co najmniej raz. Skoro miałaś robioną niedawno to lekarz pewnie pobierze Ci w innym terminie a nie na początku. Zawsze możesz zapytać czy nie ma takiej konieczności ale ja bym się nie przejmowała bo chyba normalnie cytologia ważna rok. W drugiej ciąży miałam robioną zaraz przed (miesiąc) i na początku nie pobierał. Zamierzał chyba później ale nie dotrwałam. W związku z tym w tej ciąży miałam pobraną na początku (pierwsza wizyta chyba) bo poprzednia była rok temu. Wiadomo warto zrobić ale mam nadzieję, że Twój lekarz wie co robi
Dziękuję Kazio za odpowiedź. Zapytam się lekarza na kolejnej wizycie. Mam nadzieję, że o tym po prostu nie zapomniał
Justa1994 wrote:Czekam na wyniki cytologii
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyJa miałam cytologię w miesiącu pierwszych starań a po wyniki jechałam już z wynikami bety hcg potwierdzającymi ciążę więc ginekolog wpisała je od razu w 8 tygodniu do karty ciąży
Witam Was w ten okropny dzień leje jak w listopadzie, gdzie jest ta złota polska jesień ???
I jak tam u Was na grupie fb ? Bo jeżeli tu ma się nic nie dziać to może i ja przejdę
Kazio czy robiłaś tą biopsję piersi ???Bo to chyba Ty o tym pisałaś.
-
Ja cytologię miałam robioną w 15 tyg.
wiec nie zawsze musi być na początku, też miałam "ważna" poprzednią, dlatego się nie spieszył lekarz. Ja jestem nosicielką HPV, mam i kurzajki i opryszczkę wargową, nie miałam nigdy sromowej ani pochwowej. I miałam na ustach w I trymestrze. Wszystko jest u mnie ok, ale to wtórne zakażenia. Lekarz faktycznie mówił, że pierwotne gorsze, choć często udaje się bez powikłań dla dziecka wyleczyć.
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Cześć dziewczyny. U mnie też pogoda paskudna. Wzięłam się za porządki na balkonach. Czas wyrzucić kwiatki, inne musze przesadzić.
Wczoraj dowiedziałam sie, że dostaliśmy zaproszenie na wesele 25 listopada.
Macie jakieś sklepy stacjonarne, gdzie można kupić kieckę? Będę w końcówce 5 miesiaca... Nie mam się w co ubrać -
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:Dziewczyny czy Was też w II trymestrze pobolewa podbrzusze ?
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
kasia S-R wrote:Cześć dziewczyny. U mnie też pogoda paskudna. Wzięłam się za porządki na balkonach. Czas wyrzucić kwiatki, inne musze przesadzić.
Wczoraj dowiedziałam sie, że dostaliśmy zaproszenie na wesele 25 listopada.
Macie jakieś sklepy stacjonarne, gdzie można kupić kieckę? Będę w końcówce 5 miesiaca... Nie mam się w co ubrać -
kasia S-R wrote:Oj Maryś, ale myślisz że na brzuch coś bedzie? Bo pewnie po całości niewiele przytyje nawet teraz tylko brzuch mi rośnie.
Zawsze możesz uszyć u krawcowej. Kiedyś szyłam sukienkę i zapłaciłam mniej za uszycie niż miałabym zapłacić w sklepie