WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    Oj Maryś, ale myślisz że na brzuch coś bedzie? Bo pewnie po całości niewiele przytyje nawet teraz tylko brzuch mi rośnie.
    pewnie ze cos znajdziesz nie ieruj sie metka ciozowa tylko rozmiarem ;) wez taka ktora jest np odcinana pod biustem i dluga :D wtedy poprostu z przodu bedzie ciut krosza niz z tylu bo brzuszek ja podniesie. Ja w ciazy z corka mialam kilka wesel i bylam swiadkowa na bierzmowaniu i zawsze w ten sposob szukalam sukienek

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ratunku, nie panuje juz nad soba... Wrzasnelam na dzieci ze maja sprzatac az mnie brzuch rozbolal i teraz mi jest tak dziwnie glupio przykro bo bez sensu sie dre ... melisa na mnie nie dziala. Ogolnie chodze dzisiaj taka wsciekla ze sama siebie w lustrze sie boje

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Kobiety ratunku, nie panuje juz nad soba... Wrzasnelam na dzieci ze maja sprzatac az mnie brzuch rozbolal i teraz mi jest tak dziwnie glupio przykro bo bez sensu sie dre ... melisa na mnie nie dziala. Ogolnie chodze dzisiaj taka wsciekla ze sama siebie w lustrze sie boje

Myślałam, że tylko ja tak dzisiaj mam, pokłóciłam się z mężem tzn bardziej ja krzyczałam że nie spędza ze mną czasu itd., całe rano chodziłam nabuzowana aż się wypłakałam godzinę temu z tych nerwów
    Nie martw się ! Najgorzej tylko jak nas nerwy ponoszą a "cierpią" inni.

• OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras z Was odczuwala ciepło w krzyżu i taki pewien dyskomfort...? Dziwne to.. nie wiem czy się nie martwić. Ogólnie nie boli mnie jakos ale przy schylaniu wyraźnie czuje krzyż:p a cały czas uczucie ciepła i to bardziej po prawej stronie
    .

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dziewczyny czy Was też w II trymestrze pobolewa podbrzusze ?

Mnie tylko wtedy jak coś robię, np. obiad, myję naczynia..tak kłuje po bokach.

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa współczuję. Proszę nie stresuj się na zapas. Postaraj się myśleć pozytywnie, bo zamartwianiem się tylko szkodzisz Maleństwu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Jeśli chodzi o ból krzyża, to u mnie ostatnio częsta przypadłość. Rwie mnie zwłaszcza z prawej strony, czasem nie mogę normalnie wstać od stołu. Zaczynam się przyzwyczajać ;)

Dziś też jestem nerwowa jak rzadko... może zwalimy to na pogodę? :)

• OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skąd to uczucie ciepła? Czy to nie coś od pęcherza?

7v8rdqk3dbllser2.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!!
    od kilku dni mam bardzo żółty mocz. Nic mnie nie piecze, nie boli ale martwi mnie ten kolor. Biały papier po podcieraniu jest cały żółty! Co to może oznaczać? piję więcej wody ale nie zauważyłam poprawy. Może macie jakieś sposoby aby nie doprowadzić do infekcji?

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba pić dużo soku z żurawiny albo wody z cytryna. 2-3l wody dziennie.

7v8rdqk3dbllser2.png
  • ulalula Znajoma

Wysłany: 23 września 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina c i dużo dużo dużo wody. Ja mam problemy z pęcherzem od urodzenia co co chwilę skutkuje zapaleniem, w ciąży staram się pilnować ale jak ostatni czułam że coś się świeci to znowu pobrałam urosept, jest ziołowy i działa moczopednie. Przed ciążą brałam cały czas profilaktycznie. A na kolor może jedzenie miało wpływ?

3jgxugpjwn8on9lt.png
  • ulalula Znajoma

Wysłany: 23 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z brzozy jeszcze działa super :) też moczopednie

3jgxugpjwn8on9lt.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję sok żurawinowy w aptece - taki 100% i piję pół szklanki dziennie (rozcienczam wodą). I tak, jak dziewczyny piszą, duuuużo wody w ciągu dnia, część z sokiem z cytryny

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* wysłałam już męża po cytryny.Będę wciskać całą cytrynę do butelki wody i pić 1,5l dziennie plus dużo herbaty a akurat z tym nie będzie problemu bo pije po 5 herbat dziennie :)

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • ulalula Znajoma

Wysłany: 23 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5l to troszkę za mało :( ja piję co godzinę większą szklanke w takich przypadkach, nastawia budzik żeby mi przypominał :) herbata na pęcherz też nie działa dobrze niestety, ziołowe ewentualnie :)

3jgxugpjwn8on9lt.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Dziewczyny pomocy!!
    od kilku dni mam bardzo żółty mocz. Nic mnie nie piecze, nie boli ale martwi mnie ten kolor. Biały papier po podcieraniu jest cały żółty! Co to może oznaczać? piję więcej wody ale nie zauważyłam poprawy. Może macie jakieś sposoby aby nie doprowadzić do infekcji?
    Ciemna barwa jest od dużego zagęszczenia. Spr czy wypijasz 2,5-3 l wody. Jeśli nie, to powinnaś pić więcej. Jeśli dużo pijesz i mocz jest ciemny, to warto zrobić badanie moczu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio nerwy puszczają jeszcze mój syn nie chce jeść i aż mnie trafia dziś też się unioslam i cały dzień mam wyrzuty Ale już nie daje rady go karmić po prostu już było lepiej a od trzech dni od nowa szlak mnie trafi

Cieszcie się dziewczyny pięknym czasem ciąży bo potem jest 100 razy więcej stresu przynajmniej wg mnie

Musze sie zapisać na genetyczne chciałabym w 20 tygodnie w poniedziałek muszę weselnych oby miejsca były

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co poza wodą warto pić skoro herbaty z bardzo nie można?

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 23 września 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    a co poza wodą warto pić skoro herbaty z bardzo nie można?

kakao, kawa zbożowa (inka), sok pomarańczowy 100% (dobry, gdy spożywamy produkty bogate w żelazo)...

3jvzk6nlakaftugh.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje panama, kakao mam na stanie i już wysyłam męża po inkę i sok pomarańczowy :)

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • ulalula Znajoma

Wysłany: 23 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak dziewczyny pisały sok z żurawiny, brzozy, wody jak czystej nie lubisz to zrób sobie z cytryną, pomarańczą, imbirem, miodem czy tam inne wariacje z malinami np smakuje też super na gorąco zamiast herbaty :) herbatki czasami tak, ale w mniejszej ilości niż woda i nie mocne. Lekkie napary zwłaszcza ziołowe ja pije głównie rumianek, mięte czasami skrzyp, czystek ale z ziołami sama musisz poczytać, żeby potem nie było że w ciąży coś szkodzi tak jak o maliny była afera kiedyś :D

3jgxugpjwn8on9lt.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ