Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z brzozy taki zwykły w szklanych butelkach można kupić, kiedyś nawet w biedrze był nie wiem jak teraz, z żurawiny ja rozrabiam
chyba że czasami taki jednodniowy żurawina jabłko kupuję to wtedy nie
możesz też napar lub kompot z żurawiny sama zrobić
-
Honda ja też miałam obawy o kolor mojego moczu, był taki jak twój- bardzo żółty (skoncentrowany). Piłam wicej- woda z plasterkem cytryny albo pomarańczy, soki domowej roboty, kompoty, od czasu do czasu soki jednodniowe. Herbaty unikałam.
Po około 5-6 dniach wszystko było ok.
Jeśli by ci dłużej nie przechodziło to po prostu badanie moczu zrób.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
nick nieaktualny
-
To bzdura, ze trzeba wypijac 3 l wody dziennie, juz dawno obalono te teorie. Tyle to wypija sie naturalnie przy ogromnych upałach. Nalezy pic tyle, ile sie chce, nie za malo, nie za duzo, i najlepiej wody.
Marietta, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
A ja właśnie wyczułam u siebie guzek przy odbycie. Nie mogę siedzieć bo mnie boli. Nie pije dużo wody, ale nie mam zaparć. Wręcz przeciwnie, nie wiem czy w przedszkolu nie złapałam jelitówki bo 4 dni miałam ostrą biegunkę. Biegunka się skończyła a wyszło to... Czy to hemoroidy? Nie krwawią, ale strasznie boli. Do lekarza dostanę się w poniedziałek, jakoś musze dożyć...
-
kasia S-R wrote:A ja właśnie wyczułam u siebie guzek przy odbycie. Nie mogę siedzieć bo mnie boli. Nie pije dużo wody, ale nie mam zaparć. Wręcz przeciwnie, nie wiem czy w przedszkolu nie złapałam jelitówki bo 4 dni miałam ostrą biegunkę. Biegunka się skończyła a wyszło to... Czy to hemoroidy? Nie krwawią, ale strasznie boli. Do lekarza dostanę się w poniedziałek, jakoś musze dożyć...
Oj wygląda, że hemoroidyniestety w ciąży mało której się uda obejść bez
taki efekt uboczny wyższego progesteronu
Dobrze, że się zorientowałaś szybko- kup sobie w aptece maść proctogivenol- chyba najlepsza -
kasia S-R wrote:A na hemoroidy dostaje sie zwolnienie z pracy
?
To ja powinnam w domu siedzieć od kilkunastu lathehe
W ciąży strasznie mi się nasiliły, szczególnie przy zaparciach. Zainwestowałam w czopki glicerynowe (na poślizg) i w ostateczności stosuję. -
Justa1994 wrote:A jak miałaś te badanie co jest koło 12 tyg to przeziernosc i wg wszystko było ok ? Szok
Biopsji nie miałam. Konsultowałam się u profesora onkologii i on po usg stwierdził, żeby biopsji nie robić ale jak na usg w 7-8 miesiącu okaże się, że guzek urósł to chce go usuwać jeszcze w ciąży.
A bóle w podbrzuszu... Czasami mnie coś kłuje zwłaszcza z lewej strony ale staram się nie przejmowaćTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
karakorum wrote:To bzdura, ze trzeba wypijac 3 l wody dziennie, juz dawno obalono te teorie. Tyle to wypija sie naturalnie przy ogromnych upałach. Nalezy pic tyle, ile sie chce, nie za malo, nie za duzo, i najlepiej wody.
i pogarsza się krążenie krwi)
KasiaMarysiaaa wrote:jejku 3 litry wody dziennie .... ja piję niecały litr bo resztę w herbatach owocowych. Ale to się nie liczy ? muszą być 2-3 litry czystej wody ? W pierwszym trymestrze tyle piłam teraz jakoś nie mam już zapału do tego a wiem, że powinnamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 23:24
-
Jeśli chodzi o zaparcia polecam dietę cukrzycową
jeszcze mi się nie zdarzyły w czasie jej stosowajia. Chleby z ziarnami, warzywa, brak fast foodów, białej mąki itp na mnie działają tak, że co rano wręcz pędzę do toalety. Skuteczne podobno zaparzane siemię lniane. Z łagodniejszych sposobów jabłka, kiwi, orzechy, olej dodawany do potraw i chyba śliwki, winogron (z pestkami).
PolaMinka, Lyanna lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Lyanna wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z zaparciami? Przed ciążą nie miałam z tym problemu, a teraz zaczyna to być coraz bardziej uciążliwe.
Jak już pisałam, u mnie jabłka że skórka pomogły.Jeszcze śliwki ponoć są dobre, a akurat jest sezon:-D
Lyanna lubi tę wiadomość
-
panama wrote:Ostatnio obiło mi się o oczy, że mała ilość wypitych płynów wpływa na ilość wód płodowych. A że sporo czytam artykułów o ciąży, to nie pamiętam dokładnie w którym to było.
-
dziewczyny 3l to wszystkich płynów (bez kawy i czarnej herbaty) wiec w to jak najbardziej wliczają się herbaty owocowe zielone ziolowe, zupy, soki itp. samej czystej wody 1,5 l to jest w zupełności wystarczajaco, nie straszcie tutaj. zimą nie każdy potrafi wypić 3l wody na siłę, zresztą nie każdy organizm ma taką potrzebę. jak zjecie 300 ml rosołu czy 2 talerze pomidorowki to to też jak najbardziej wlicza się do spozytuch płynów. mój lekarz mówi, zeby pilnować i nie pić mniej niz 1,5l na dobę w ogóle. jakby poziom wód spadał to lekarz wam o tym powie. mocz jest dobrym wyznacznikiem czy pijecie wystarczająco. jeśli normalny dzienny mocz, nie ten poranny, jest zbyt zolty lub zbyt metny, to warto zwiększyć ilość płynów w diecie i tyle.
MamaPama, syla2312 lubią tę wiadomość