Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
M86 wrote:Suplementuje żelazo, ale nie czuje żeby to coś pomagało (badanie krwi za 2 tygodnie). Chyba zacznę tą pietruszkę stosować... do soku z buraków jakoś przekonać się nie mogę.
A czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie brzucha i jeszcze nie odczuwa kopnięć dziecka ? Lekarz mówi, żebym się nie przejmowała, że z córeczką wszystko w porządku, ale smutno mi trochę, że nic nie czuje...
Wyprawka po malutku się zbiera, kupuje to co najprzyjemniejsze, czyli ubrankaNa większe zakupy (łożeczko, fotelik, komoda, wózek itp.) wybieram się po nowym roku.
PS. Jestem na forum od początku ciąży, ale tylko czytuje wątek. Z racji tego, że dużo osób uciekło na fejsbooka, to postanowiłam się ujawnić, bo ja na fejsa się nie wybieram.
Ja robiłam sok z marchwi, jabłka i dodawałam buraka, a czasem też selera naciowego. Wtedy buraka tak nie czuć. -
Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z zawrotami głowy? Kilka tygodni temu się u mnie zaczęło.. co jakiś czas mam zawroty głowy, najgorzej jest kiedy dłużej stoję. Zgłaszałam lekarzowi, mówił, żebym nie wykonywała gwałtownych ruchów, zanim wstanę chwilę dłużej posiedziała i dopiero wstawała... ale to mnie ciągle męczy... Dzisiaj wyszłam na chwilę do sklpeu osiedlowego, zrobiło mi się mega gorąco, zaczęło mi się kręcić w głowie, myślałam, ze tam padnę tej pani przy kasie. Też tak macie/miałyście?
Jutro mam badanie krwi i moczu, to może się czegoś dowiem, bo dzisiaj w tym sklpeie to się mega zestresowałam... -
Po wizycie. Waga tylko 1,5 kg więcej w ubraniu więc mają super wagę :d Dzidzia ma już 680 gr parametry zgodnie z wiekiem ciąży. Łożysko jest już wyżej podniosło się . Niestety szyjka krótsza ma 3 cm a było ponad 4cm 3 tygodnie temu dostałam nospe luteine magnez i prawdopodobnie przed świętami będą podawać mi sterydy na pluca dziecka. Czyli powtórka z rozrywki tyle że z szymkiem nie miałam sterydow. Muszę odpoczywać jak to zrobić z małym dzieckiem ? No nic zaciskamy nogi ale tym razem do 40 tc 37 mnie nie urządza
Dreamy_Girl, El*a, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
może pomożecie, otóż od kilku dni miewam bóle w klatce piersiowej jak się zdenerwuje nawet trochę. Biorę już magnez i owszem jest lepiej bóle nie są takie silne ale nadal są. Lekarza mam dopiero 4 grudnia i coraz bardziej mnie to martwi. Ma któraś z was podobnie? Pozdrawiam
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Może warto udać się z tymi bólami do internisty czy lekarza rodzinnego. Zawsze może coś doradzić.
Od kilku dni siedzę u rodziców. Byłam z mamą na shoppingu w ciucholandzie i obkupiłyśmy małą w bodziaki, śpiochy, rampersy, spodenki, sukieneczki i bluzeczki. Ceny od 1,99 do 5,99. Szkoda, że nie wiedzialysmy, że we wtorki dział dziecko jest po 1zl za każdą sztukę. Ale i tak zakupy uważam za udane
Ostatnio odczuwam twardnienie macicy, ale tylko przez chwilę. Po krótkim odpoczynku wszystko ustępuje. No i jestem wiecznie głodna.El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Cabank84 wrote:Pomóżcie mi . Jaki kombinezon? Na wyjście dziecka ze szpitala? Mam na 22 marca o właśnie się zastanawiam, na zimę chyba za gruby.... macie jakieś pomysły? Moją 2 urodziłam we wrześniu i październiku więc teraz niema pojęcia.
My termin mamy na 9-10 marca. Kupiliśmy w Lidlu kombinezon zimowy. Poza tym w ciucholandzie znalazłam trochę lżejszy kombinezon na całe 12zl, więc wszystko okaże się w marcu.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Cabank84 ja mam termin na 3go marca, więc trochę wcześniej. Dostałam od koleżanki kombinezon raczej zimowy - myślę, że będzie OK, bez upałów
Skali89 duża Twoja Dzidzia - cudowniea Ty prawie nie tyjesz - zazdraszczam
Dbaj o siebie jak najlepiej
Panama super zakupyteż lubię wyszukać ciuszków w ciucholandach - tanie, a często bardzo fajne
Dziś kupiłam matę edukacyjną od dziewczyny na fb ,myślicie że za wcześnie? Sama się zastanawiam. W ogóle chodzę po domu i myślę co by tu jeszcze i co rusz coś nowego do kupienia dochodzi, a później zastanawiam się czy będzie mi to potrzebne
ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
Ja mam termin na 6 marca. Marzec jest bardzo nieprzewidywalnym miesiacem, bawało po 15-17 stopni i bywały mrozy.
Ja kupilam jeden typowo zimowy kombinezonik, i jeden lzejszy. Gdy bedzie cieplo, to ubiore normalnie i ewentualnie w ruch pojda lekkie kocyki i pledy.
Mam juz wszystkie drobiazgi oprocz kosmetykow (to chce kupic swieze), smoczkow i butli (bede karmila mm).
Potrzebujemy jeszcze wozka i pokoiku - to zrobimy w przeciagu dwoch miesiecy. Wszystko lezy tak smetnie w kartonach albo reklamówach, nie moge sie doczekac, jak sie przeprowadzimy i bedeogla wszystko poukladac na miejsce
ZAneczka, Cabank84, pippi lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
My też przytyliśmy 1,5kg
na ostatnim badaniu pan doktor nie ważył malucha, więc nie wiem jak z wagą, ale wszystko ok z pozostałymi parametrami. Ja też miewam bóle w klatce piersiowej, sprawdź płytki krwi, moje lecą na łeb na szyję (mam powtórzyć za 2tyg i mieć z tyłu głowy pobyt w szpitalu) to ponoć może mieć związek (ale nie musi)
ZAneczka lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Mi ten kombinezon do głowy jeszcze nie przyszedł, chyba popytam znajome, czy mają coś na zbyciu. Jak dlugo wg was może być przydatny w tym małym rozmiarze?
Verbena trzymam kciuki za twoje maleństwo, żeby zaczęło nadrabiać. Ja w badaniach prenatalnych tych pierwszych miałam USG ok, ale PAPPA bardzo niskie, coś ok.0,16 MOM. Nie zdecydowaliśmy się na NIFTY, ale czytałam badania, że tak niskie PAPPA może zwiastowac min. opóźnienie wzrostu płodu, więc na każde USG idę z lekkim stresem. Mam nadzieję, że u was wszystko skonczy się jak najlepiej. -
Melduje że jestem od 12 na oddziale. Po badaniach wychodzi że dzieciak o 4 tygodnie aż za mały jest, mam słabe przewodnictwo krwi w związku z czym od dzisiaj dostaje zastrzyki clexane i w sumie na razie tyle. Powiedzieli mi żeby cokolwiek działać maluch musi ważyć przynajmniej 500g do których mamy daleko i nie ukrywają też że może być taka sytuacja że pewnego dnia podczas badania serduszko nie będzie biło
Ryczałam pół dnia po tych całych rewelacjach ale już jest lepiej, przyjechał mąż z moimi rodzicami więc udawałam twardą, nie mogłam pozwolić sobie na rozklejenie się w ich obecności chociaż w środku jestem w totalnej rozsypce
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
U mnie 23 TC. Byłam dziś na badaniach i się martwię bo mam liczne nabłonki, pasma śluzu i za wysokie pH moczu. Poza tym mam leukocytów 25! We krwi mamm również podwyższone leukocyty, za to niskie eozynofile, hemoglobinę i hematokryt. Ale żelazo 111. A fizycznie nic mi nie dolega.... Nie wiem co robić. Pójdę do lekarza, to mi powie że zapalenie pęcherza i da furagine. Miała któraś z was coś takiego?Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Verbena wrote:Melduje że jestem od 12 na oddziale. Po badaniach wychodzi że dzieciak o 4 tygodnie aż za mały jest, mam słabe przewodnictwo krwi w związku z czym od dzisiaj dostaje zastrzyki clexane i w sumie na razie tyle. Powiedzieli mi żeby cokolwiek działać maluch musi ważyć przynajmniej 500g do których mamy daleko i nie ukrywają też że może być taka sytuacja że pewnego dnia podczas badania serduszko nie będzie biło
Ryczałam pół dnia po tych całych rewelacjach ale już jest lepiej, przyjechał mąż z moimi rodzicami więc udawałam twardą, nie mogłam pozwolić sobie na rozklejenie się w ich obecności chociaż w środku jestem w totalnej rozsypce
Trzymam kciuki a Ty się trzymaj... -
Verbena wrote:Melduje że jestem od 12 na oddziale. Po badaniach wychodzi że dzieciak o 4 tygodnie aż za mały jest, mam słabe przewodnictwo krwi w związku z czym od dzisiaj dostaje zastrzyki clexane i w sumie na razie tyle. Powiedzieli mi żeby cokolwiek działać maluch musi ważyć przynajmniej 500g do których mamy daleko i nie ukrywają też że może być taka sytuacja że pewnego dnia podczas badania serduszko nie będzie biło
Kochana spokojnie. Jestes pod opieką lekarzy, którzy robią wszystko co najlepsze dla Ciebie i bobaska. Młode nadgoni, to polowka ciąży, ma czas, jeszcze Ci się czterokilowy klops urodzilostdestionation lubi tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
ZAneczka wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z zawrotami głowy? Kilka tygodni temu się u mnie zaczęło.. co jakiś czas mam zawroty głowy, najgorzej jest kiedy dłużej stoję. Zgłaszałam lekarzowi, mówił, żebym nie wykonywała gwałtownych ruchów, zanim wstanę chwilę dłużej posiedziała i dopiero wstawała... ale to mnie ciągle męczy... Dzisiaj wyszłam na chwilę do sklpeu osiedlowego, zrobiło mi się mega gorąco, zaczęło mi się kręcić w głowie, myślałam, ze tam padnę tej pani przy kasie. Też tak macie/miałyście?
Jutro mam badanie krwi i moczu, to może się czegoś dowiem, bo dzisiaj w tym sklpeie to się mega zestresowałam...
mi się to rzadko zdarza, ale jeśli już to też, gdy stoję np. w kolejce w sklepie, albo w kościele ;oZAneczka lubi tę wiadomość