X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • panama Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 wrote:
    Suplementuje żelazo, ale nie czuje żeby to coś pomagało (badanie krwi za 2 tygodnie). Chyba zacznę tą pietruszkę stosować... do soku z buraków jakoś przekonać się nie mogę.

A czy któraś z Was ma łożysko na przedniej ścianie brzucha i jeszcze nie odczuwa kopnięć dziecka ? Lekarz mówi, żebym się nie przejmowała, że z córeczką wszystko w porządku, ale smutno mi trochę, że nic nie czuje...

Wyprawka po malutku się zbiera, kupuje to co najprzyjemniejsze, czyli ubranka :) Na większe zakupy (łożeczko, fotelik, komoda, wózek itp.) wybieram się po nowym roku.

PS. Jestem na forum od początku ciąży, ale tylko czytuje wątek. Z racji tego, że dużo osób uciekło na fejsbooka, to postanowiłam się ujawnić, bo ja na fejsa się nie wybieram.

Ja robiłam sok z marchwi, jabłka i dodawałam buraka, a czasem też selera naciowego. Wtedy buraka tak nie czuć.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z zawrotami głowy? Kilka tygodni temu się u mnie zaczęło.. co jakiś czas mam zawroty głowy, najgorzej jest kiedy dłużej stoję. Zgłaszałam lekarzowi, mówił, żebym nie wykonywała gwałtownych ruchów, zanim wstanę chwilę dłużej posiedziała i dopiero wstawała... ale to mnie ciągle męczy... Dzisiaj wyszłam na chwilę do sklpeu osiedlowego, zrobiło mi się mega gorąco, zaczęło mi się kręcić w głowie, myślałam, ze tam padnę tej pani przy kasie. Też tak macie/miałyście?
    Jutro mam badanie krwi i moczu, to może się czegoś dowiem, bo dzisiaj w tym sklpeie to się mega zestresowałam...

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Waga tylko 1,5 kg więcej w ubraniu więc mają super wagę :d Dzidzia ma już 680 gr parametry zgodnie z wiekiem ciąży. Łożysko jest już wyżej podniosło się . Niestety szyjka krótsza ma 3 cm a było ponad 4cm 3 tygodnie temu dostałam nospe luteine magnez i prawdopodobnie przed świętami będą podawać mi sterydy na pluca dziecka. Czyli powtórka z rozrywki tyle że z szymkiem nie miałam sterydow. Muszę odpoczywać jak to zrobić z małym dzieckiem ? No nic zaciskamy nogi ale tym razem do 40 tc 37 mnie nie urządza :)

Dreamy_Girl, El*a, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napisałam do mojego lekarza smsa, kazał się pojawić dziś kontrolnie. Choć wczoraj mała kopała mocno i cały dzień, więc się uspokoiłam.
    Verbena - trzymam mocno kciuki

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) może pomożecie, otóż od kilku dni miewam bóle w klatce piersiowej jak się zdenerwuje nawet trochę. Biorę już magnez i owszem jest lepiej bóle nie są takie silne ale nadal są. Lekarza mam dopiero 4 grudnia i coraz bardziej mnie to martwi. Ma któraś z was podobnie? Pozdrawiam :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie mi . Jaki kombinezon? Na wyjście dziecka ze szpitala? Mam na 22 marca o właśnie się zastanawiam, na zimę chyba za gruby.... macie jakieś pomysły? Moją 2 urodziłam we wrześniu i październiku więc teraz niema pojęcia.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto udać się z tymi bólami do internisty czy lekarza rodzinnego. Zawsze może coś doradzić.

Od kilku dni siedzę u rodziców. Byłam z mamą na shoppingu w ciucholandzie i obkupiłyśmy małą w bodziaki, śpiochy, rampersy, spodenki, sukieneczki i bluzeczki. Ceny od 1,99 do 5,99. Szkoda, że nie wiedzialysmy, że we wtorki dział dziecko jest po 1zl za każdą sztukę. Ale i tak zakupy uważam za udane :)

Ostatnio odczuwam twardnienie macicy, ale tylko przez chwilę. Po krótkim odpoczynku wszystko ustępuje. No i jestem wiecznie głodna.

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Pomóżcie mi . Jaki kombinezon? Na wyjście dziecka ze szpitala? Mam na 22 marca o właśnie się zastanawiam, na zimę chyba za gruby.... macie jakieś pomysły? Moją 2 urodziłam we wrześniu i październiku więc teraz niema pojęcia.

My termin mamy na 9-10 marca. Kupiliśmy w Lidlu kombinezon zimowy. Poza tym w ciucholandzie znalazłam trochę lżejszy kombinezon na całe 12zl, więc wszystko okaże się w marcu.

ZAneczka lubi tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 ja mam termin na 3go marca, więc trochę wcześniej. Dostałam od koleżanki kombinezon raczej zimowy - myślę, że będzie OK, bez upałów ;)
    Skali89 duża Twoja Dzidzia - cudownie :D a Ty prawie nie tyjesz - zazdraszczam ;) Dbaj o siebie jak najlepiej :)
    Panama super zakupy :) też lubię wyszukać ciuszków w ciucholandach - tanie, a często bardzo fajne :)
    Dziś kupiłam matę edukacyjną od dziewczyny na fb ,myślicie że za wcześnie? Sama się zastanawiam. W ogóle chodzę po domu i myślę co by tu jeszcze i co rusz coś nowego do kupienia dochodzi, a później zastanawiam się czy będzie mi to potrzebne ;)

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

• panama Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za kupowaniem na raty. Jak trafia się okazja, to szkoda nie kupić. Poza tym kupowanie na raz bardzo boli finansowo :) Jak ktoś ma miejsce na przechowywanie takich zakupów, to tylko zazdrościć :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 6 marca. Marzec jest bardzo nieprzewidywalnym miesiacem, bawało po 15-17 stopni i bywały mrozy.
    Ja kupilam jeden typowo zimowy kombinezonik, i jeden lzejszy. Gdy bedzie cieplo, to ubiore normalnie i ewentualnie w ruch pojda lekkie kocyki i pledy.

Mam juz wszystkie drobiazgi oprocz kosmetykow (to chce kupic swieze), smoczkow i butli (bede karmila mm).
    Potrzebujemy jeszcze wozka i pokoiku - to zrobimy w przeciagu dwoch miesiecy. Wszystko lezy tak smetnie w kartonach albo reklamówach, nie moge sie doczekac, jak sie przeprowadzimy i bedeogla wszystko poukladac na miejsce <3

ZAneczka, Cabank84, pippi lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też przytyliśmy 1,5kg :) na ostatnim badaniu pan doktor nie ważył malucha, więc nie wiem jak z wagą, ale wszystko ok z pozostałymi parametrami. Ja też miewam bóle w klatce piersiowej, sprawdź płytki krwi, moje lecą na łeb na szyję (mam powtórzyć za 2tyg i mieć z tyłu głowy pobyt w szpitalu) to ponoć może mieć związek (ale nie musi) :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten kombinezon do głowy jeszcze nie przyszedł, chyba popytam znajome, czy mają coś na zbyciu. Jak dlugo wg was może być przydatny w tym małym rozmiarze?
    Verbena trzymam kciuki za twoje maleństwo, żeby zaczęło nadrabiać. Ja w badaniach prenatalnych tych pierwszych miałam USG ok, ale PAPPA bardzo niskie, coś ok.0,16 MOM. Nie zdecydowaliśmy się na NIFTY, ale czytałam badania, że tak niskie PAPPA może zwiastowac min. opóźnienie wzrostu płodu, więc na każde USG idę z lekkim stresem. Mam nadzieję, że u was wszystko skonczy się jak najlepiej.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że jestem od 12 na oddziale. Po badaniach wychodzi że dzieciak o 4 tygodnie aż za mały jest, mam słabe przewodnictwo krwi w związku z czym od dzisiaj dostaje zastrzyki clexane i w sumie na razie tyle. Powiedzieli mi żeby cokolwiek działać maluch musi ważyć przynajmniej 500g do których mamy daleko i nie ukrywają też że może być taka sytuacja że pewnego dnia podczas badania serduszko nie będzie biło :( Ryczałam pół dnia po tych całych rewelacjach ale już jest lepiej, przyjechał mąż z moimi rodzicami więc udawałam twardą, nie mogłam pozwolić sobie na rozklejenie się w ich obecności chociaż w środku jestem w totalnej rozsypce :(

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • kajax Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 23 TC. Byłam dziś na badaniach i się martwię bo mam liczne nabłonki, pasma śluzu i za wysokie pH moczu. Poza tym mam leukocytów 25! We krwi mamm również podwyższone leukocyty, za to niskie eozynofile, hemoglobinę i hematokryt. Ale żelazo 111. A fizycznie nic mi nie dolega.... Nie wiem co robić. Pójdę do lekarza, to mi powie że zapalenie pęcherza i da furagine. Miała któraś z was coś takiego?

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Melduje że jestem od 12 na oddziale. Po badaniach wychodzi że dzieciak o 4 tygodnie aż za mały jest, mam słabe przewodnictwo krwi w związku z czym od dzisiaj dostaje zastrzyki clexane i w sumie na razie tyle. Powiedzieli mi żeby cokolwiek działać maluch musi ważyć przynajmniej 500g do których mamy daleko i nie ukrywają też że może być taka sytuacja że pewnego dnia podczas badania serduszko nie będzie biło :( Ryczałam pół dnia po tych całych rewelacjach ale już jest lepiej, przyjechał mąż z moimi rodzicami więc udawałam twardą, nie mogłam pozwolić sobie na rozklejenie się w ich obecności chociaż w środku jestem w totalnej rozsypce :(
    Verbena, nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tym przewodnictwem, ale mam nadzieję, że to co dajà Ci w szpitalu pomoże maluszkowi nabrać trochę gramów...
    Trzymam kciuki a Ty się trzymaj...

• karakorum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:

Kochana spokojnie. Jestes pod opieką lekarzy, którzy robią wszystko co najlepsze dla Ciebie i bobaska. Młode nadgoni, to polowka ciąży, ma czas, jeszcze Ci się czterokilowy klops urodzi <3

lostdestionation lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z zawrotami głowy? Kilka tygodni temu się u mnie zaczęło.. co jakiś czas mam zawroty głowy, najgorzej jest kiedy dłużej stoję. Zgłaszałam lekarzowi, mówił, żebym nie wykonywała gwałtownych ruchów, zanim wstanę chwilę dłużej posiedziała i dopiero wstawała... ale to mnie ciągle męczy... Dzisiaj wyszłam na chwilę do sklpeu osiedlowego, zrobiło mi się mega gorąco, zaczęło mi się kręcić w głowie, myślałam, ze tam padnę tej pani przy kasie. Też tak macie/miałyście?
    Jutro mam badanie krwi i moczu, to może się czegoś dowiem, bo dzisiaj w tym sklpeie to się mega zestresowałam...

mi się to rzadko zdarza, ale jeśli już to też, gdy stoję np. w kolejce w sklepie, albo w kościele ;o

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena czyli dzidzia dostaje za mało wartości ? Ja to tak rozumiem mam koleżanka co urodziła w 42 tv 2 kg dziecko bo pepiwina była niewydolna
    Trzymamy kciuki zobaczysz nadtobi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Oxalis Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena trzymam kciuki za Twojego maluszka! Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy. Trzymaj sie dzielnie mamo!

atdcg7rfqc62tife.png
    atdc6iye2h6c0u4y.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ