X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tętnice maciczne nie przewodzą prawidłowej ilości krwi w związku z czym chłopak nasz jest niedożywiony. Nie wiem czy dokładnie przewodnictwo czy jak to mi powiedzieli bo z tego wszystkiego zapomniałam .

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • befra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się marcowka 2017. Gdyby któraś była zainteresowana ubrankami dla dziewczynki to zapraszam :-).
    https://www.olx.pl/oferta/mega-paka-dla-dziewczynki-3-6-miesiecy-CID88-IDp9nbF.html

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    U mnie 23 TC. Byłam dziś na badaniach i się martwię bo mam liczne nabłonki, pasma śluzu i za wysokie pH moczu. Poza tym mam leukocytów 25! We krwi mamm również podwyższone leukocyty, za to niskie eozynofile, hemoglobinę i hematokryt. Ale żelazo 111. A fizycznie nic mi nie dolega.... Nie wiem co robić. Pójdę do lekarza, to mi powie że zapalenie pęcherza i da furagine. Miała któraś z was coś takiego?

Możliwe że da antybiotyk. Robiłaś posiew? Może jakaś bakteria? A hemoglobina i hematokryt to anemia :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Tętnice maciczne nie przewodzą prawidłowej ilości krwi w związku z czym chłopak nasz jest niedożywiony. Nie wiem czy dokładnie przewodnictwo czy jak to mi powiedzieli bo z tego wszystkiego zapomniałam .

Dobrze, że jesteś w szpitalu, tam zadbają o poprawienie wydolności tętnic. Możesz też dostać kwas acetylosalicylowy na rozrzedzenie krwi, żeby je poprawić. U nas poronienia, które przeżyliśmy prawdopodobnie były wywołane słabymi przepływami a teraz wszystko jest ok :) Będzie dobrze :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno mnie nie było ale to wina nocek małego. Jak 20ms dziecko może spać w nocy 4h i być wyspane, no jak!!!! a w dzień 1h!!!!

anitka710 ja mam takie kłucia z lewej str od jakiś 3-4 dni, w poprzedniej ciąży tez miałam ale nie tak pod rząd. Parę lat temu jak poroniłam tez miałam i zdiagnozowali to jako nerwobóle. Ale teraz aż tak sieie stresuję przynajmniej świadomie.

Zaeczka zawroty głowy też mam ale rzadsze niż w poprzedniej ciąży w poprzedniej to nawet na leżąco miałam i kazali mi badać ciśnienie 3 razy dziennie, ale było ok, potem samo przeszło.

Verbena trzymam kciuki. Dużo Wam brakuje do tych pół kg?? Ja robiłam usg w odstępie 2 tyg i mój przybrał na wadze w tym czasie ok 130gr

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z zawrotami głowy? Kilka tygodni temu się u mnie zaczęło.. co jakiś czas mam zawroty głowy, najgorzej jest kiedy dłużej stoję. Zgłaszałam lekarzowi, mówił, żebym nie wykonywała gwałtownych ruchów, zanim wstanę chwilę dłużej posiedziała i dopiero wstawała... ale to mnie ciągle męczy... Dzisiaj wyszłam na chwilę do sklpeu osiedlowego, zrobiło mi się mega gorąco, zaczęło mi się kręcić w głowie, myślałam, ze tam padnę tej pani przy kasie. Też tak macie/miałyście?
    Jutro mam badanie krwi i moczu, to może się czegoś dowiem, bo dzisiaj w tym sklpeie to się mega zestresowałam...

Ja też ostatnio tak mam, że jak długo stoję to robi mi się słabo. Albo jak mam za dużo wysiłku fizycznego (np. bieganie po schodach, podbieganie do autobusu itp.). Lekarz powiedział po prostu, żeby się oszczędzać i czekać na następny autobus, a nie biec na uciekający;). Ja przed ciążą byłam aktywną osobą, miałam dobrą kondycje, jeszcze we wrześniu jeździłam na rowerze i chodziłam po górach, a teraz taka nagle taka zmiana....

Silke, ZAneczka lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu. Na wizycie okazało się że mam za mało wód plodowych. Tydzień temu na połówkowych było ok. Boję się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 10:18

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie ok, nawodnią, poprawią, poratują i dacie radę :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe a jak się dowiedziałas ze masz mało wód? Źle się czułas? Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutynowa wizyta.. Ale jest ich bardzo mało, na tym etapie to chyba mocno niebezpieczne, trochę inaczej w 3 trymestrze, ale teraz.. Staram się nie panikować - z różnym skutkiem. Jutro usg szpitalne, zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 12:31

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitalne trzymam kciuki będzie dobrze
    Ja liczę ze szyjka się wydłuży i mnie ominie szpital ale jak trzeba będzie to oczywiście pójdę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie. Glukoza wyszla super wiec jeden stres mniej. Powiedzialam lekarzowi o twrdnieniu brzucha wiec sprawdzil szyjke (42mm) i jest wszystko super! Takze stresy odpuscily :-) kazal brac 3 razy dziennie magnez i wizyta za 3 tygodnie.
    Dziewczyny szpitalne trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena ja od początku ciazy biorę clexane 0.6( heparyna drobnoczasteczkowa) i acard 75, bo jeszcze przed ciążą miałam graniczne wartości białka s. Heparyna i asa rozrzedzą Ci krew i dzięki temu dziecko będzie lepiej odżywione, więc się na razie nie martw na zapas. Trzymaj się!

• Stokrotka0312 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja rowniez zostane w marcu mamą. Termin na 12 marca. Ma być synek :) to moja trzecia ciąża niestety dwie pierwsze zakonczyly sie zbyt szybko. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z problemami oby lekarze staneli na wysokosci zadania.

Mam pytanie do mamus ktore juz rozpoczely robienie wyprawki, nwad takich ktore juz maja doswiadczenie w temacie.
    Od jakiego rozmiaru rozpoczelyscie? Ja kupilam kilka rzeczy z f&f oraz cocodrillo na rozm 62. Potem kupilam w smyku prze intwrnet body i polspiochy w rozm 56 i 62 no i te ubranka ze smyka sa wieksze, rozm. 56 odpowiada rozmiarowi 62 z tamtych dwóch innych firm.ktory rozmiar jest ok? Bo juz nie wiem jakie zamawiac... bardzo prosze o rade.

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

2 Aniołki [*] 05.06.2016r. <3 , 17.11.2016r. <3
    MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
    w4sqs65g9154g658.png
  • Amanda1 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja tez po kontrolnej wizycie z powodów bóli brzucha i twardnienia.
    Wszystko ok, szyjka długa i mocna, nie ma żadnego zagrożenia póki co. Kazał mi więcej jeść i więcej słodyczy ogólnie. Bardzo lubię słodkie, tylko jakoś nie w ciąży. w porównaniu do wagi sprzed ciąży przytyłam narazie 3 kg. ( 23 tc).

Mam też odpoczywać i pomyśleć o L4, tylko mam jednoosobową firmę więc ciężko będzie ;/

Dziewczyny w szpitalach- trzymam mocno kciuki. Verbena - od początku ciąży jestem na zastrzykach i to 0,8 więc końska dawka. Do tego worek leków :) Będzie dobrze :)

El*a, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3ox6cpsk.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Verbena trzymam kciuki. Dużo Wam brakuje do tych pół kg?? Ja robiłam usg w odstępie 2 tyg i mój przybrał na wadze w tym czasie ok 130gr

W tej chwili mamy jakieś 180g. Ordynator powiedział że mam leżeć, wypoczywać i dobrze się odżywiać bo musimy zyskać jak najwięcej czasu, mówił też że muszę przynajmniej tydzień zostać by mogli wszystko kontrolować i ryzykiem byłoby wypuszczenie mnie wcześniej ale jeśli mały w tym czasie będzie przybierał na wadze to dalsze leczenie będzie można zrobić ambulatoryjnie.

Hatfe trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki, zeby Wam się wszystko unormowało:)

We wtorek mam wizytę u lekarza prowadzącego, to mu zgłoszę wszelkie moje niepokoje, pewnie je wszystkie rozwieje - na to liczę. Jak do tej pory okazywało się, ze w wielu przypadkach to tylko moja panika. Nadal biorę duphaston i po tym co przeżyłam w niedzielę i poniedziałek podejrzewam, że mi jeszcze przedłuży... No i od września biorę magnez, bo stwierdził, ze na kręgosłup mi pomoże. Ostatnio jak zgłaszałam zawroty głowy to też pytal czy nadal biorę magnez, zebym smiało go brała cały czas.

Co do wyprawki, mam ubranka najmniejsze w rozmiarze 56 kilka sztuk i reszta w 62. Koleżanka powiedziała, że rozmiar 56 nie jest zbyt dobrym pomysłem, bo jak się duża dzidzia urodzi to tego długo nie ponosi a może i wcale. Ja pamiętam, ze urodziłam się jako bąbel 2800 lub 2900, więc tak sobie z góry założyłam, że moja Amelunia też będzie drobną kruszynką.

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I za Was Verbena mocne kciuki!

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... A ja czuje się fatalnie ale tak psychicznie. Strasznie mam duży brzuszek... wiele osób się już pytalo czy to będą bliźniaki. Przed ciąża wazylam 47 kg i miałam niedowage... I w sumie od początku ciąży przytylam do 55kg czyli 8kg!! Ale tylko brzuch mi rośnie.! Czuje się tak ciężko i źle.... co to będzie później?? ;( do tego mam zalamke że nie dam rady... do tego boję się bo stawia mi się brzuch... narazie jest ok ale mam czarne scenariusze... sorry ale musiałam się wygadac:(

ZAneczka lubi tę wiadomość

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Dziewczyny... A ja czuje się fatalnie ale tak psychicznie. Strasznie mam duży brzuszek... wiele osób się już pytalo czy to będą bliźniaki. Przed ciąża wazylam 47 kg i miałam niedowage... I w sumie od początku ciąży przytylam do 55kg czyli 8kg!! Ale tylko brzuch mi rośnie.! Czuje się tak ciężko i źle.... co to będzie później?? ;( do tego mam zalamke że nie dam rady... do tego boję się bo stawia mi się brzuch... narazie jest ok ale mam czarne scenariusze... sorry ale musiałam się wygadac:(

Nie przejmuj się waga wiem że nie jest łatwo wbrew pozorom . Być może woda ci się zatrzymuje i dlatego kg rosną możesz pić pokrzywe. Niestety czasem tak jest ze szczupłe osoby tyja więcej ale potem szybko wracają do swojej wagi. Pamiętaj dla kogo to wszystko może więcej spacerów nie wiem na ile możesz sobie pozwolić np basen jest super na puchniecie i nie obciąża

O magnez na kręgosłup ja biorę 3 ale to chyba mało bo na mój nie działa :p a boli okropnie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ