X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam, ze juz mnie boli głowa od kompletowania wyprawki. I sama nie wiem, czy chodzi o miliony monet, jakie muszę na nią wydać, czy może o to, że jest TYLE rzeczy na rynku dzieciecym, tyle pierdółek i drobiazgów, że po prostu nie ogarniam :(

ZAneczka lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • appee Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to wg mnie im mniej tym lepiej:) Zawsze można coś dokupić w pobliskiej aptece/sklepie/necie. Nie są to czasy naszych rodziców czy dziadków, gdzie brało się co było, bo nie wiadomo kiedy będzie znowu.
    Taka mądra jestem przy drugim dziecku, ale w sumie przy Zosi niepotrzebne okazało się niewiele rzeczy (rożek, aspirator do nosa i chyba tyle).

agigagi, ZAneczka lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum wiem o czym mowisz. Ja sie zabieram do wyprawki i zabrac sie nie moge. Wczoraj chcialam wybrac posciel ale jak zobaczylam ile tego jest, jakie kolory, wzory, rozmiary...ehh i w koncu nic nie zamowilam. Zrobilam liste kosmetykow i tyle.

karakorum, ZAneczka lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki moment zalamania mialam dzisiaj przy smoczkach i butlach :D

Ja z mojej listy wyprawkowej skreslilam super specjalny smietniczek na pieluchy. Poczytalam w necie, ze dziewczyny radza sobie spokojnie bez niego.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja największy problem mam z decyzją czy kupić rożek czy śpiworek czy otulacz czy wszystko na raz czy co...:-)

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • panama Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek kupiłam w second handzie za grosze, więc nawet jakby moja mała nie chciała w nim spać, to nie będzie mi szkoda. A zapewne kupię jakiś otulacz.

Właśnie sprawdziłam wyniki testu obciążenia glukozą, na czczo/po 1h/po 2h - 77/116/95.

in_co_gni_to, El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śpiworek zdecydowanie wygrywa. Nie wyobrażam sobie niemowlaka pod kołdrą i zastanawianie się czy nie nakryła sobie buzi albo czy nie marznie. W śpiworku spała do ok. 15 miesiąca. Rożek w ogóle nie był potrzebny - nosiłam po prostu na rękach, a babcie nosiły w kokonie - kokon super sprawa:) Otulacza nie miałam, a jak była potrzeba to owijałam Zosię ręcznikiem/prześcieradłem bawełnianym itp.

anitka710, ZAneczka lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Jestem trochę zła i zawiedziona bo nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi z Warszawy, ale jest też troszkę lepsza wiadomość ;)

Byliśmy dziś na konsultacji u Wojciecha Cnoty, ordynatora szpitala. Nareszcie osoba która z miejsca nie powiedziała nam byśmy raczej nastawiali się na następną ciążę i że mamy się liczyć że serduszko przestanie bić, nie nic z tych rzeczy. Jasno i klarownie powiedział że chłopak musi spełnić 2 warunki, ważyć min 500g i by był to min 26 tydzień ciąży (obecnie mamy 23+5). Jak tylko warunki zostaną spełnione od razu będziemy robić cc bo stety niestety ale maluchowi będzie zdecydowanie lepiej w inkubatorze a nie w brzuszku i nie będzie absolutnie mowy o przeciąganiu tego w czasie bo nie można pozwolić na żadne niedotlenienie. Zrobił mi też usg przepływów i znów jedne się trochę polepszyły jednak przepływ żylny nie jest za dobry ale tragedii nie ma. Zwiększył też dawkę clexane, dalej mam chodzić 2 razy w tygodniu na kontrolę i czekać do spełnienia obu warunków.

Podniósł nas na duchu, nie wiem ale jakoś tak trochę kamień spadł nam z serca, zdaje sobie sprawę że mimo wszystko nie będzie to koniec naszej walki jednak na pewno będzie łatwiejsza w jakimś stopniu bo będzie można dziecku zapewnić wszystko to co w brzuszku być może jest teraz ograniczone.

panama, Agi83, karakorum, pippi, gaga_32, Lyanna, Hatfe, El*a, juja00, in_co_gni_to, lostdestionation, Kasia.ke1, OjMaryś, KasiaMarysiaaa, Oxalis, Lilcia, Dreamy_Girl, syla2312, Yola3344, ZAneczka, olasz, mitzula lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • panama Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Jestem trochę zła i zawiedziona bo nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi z Warszawy, ale jest też troszkę lepsza wiadomość ;)

Byliśmy dziś na konsultacji u Wojciecha Cnoty, ordynatora szpitala. Nareszcie osoba która z miejsca nie powiedziała nam byśmy raczej nastawiali się na następną ciążę i że mamy się liczyć że serduszko przestanie bić, nie nic z tych rzeczy. Jasno i klarownie powiedział że chłopak musi spełnić 2 warunki, ważyć min 500g i by był to min 26 tydzień ciąży (obecnie mamy 23+5). Jak tylko warunki zostaną spełnione od razu będziemy robić cc bo stety niestety ale maluchowi będzie zdecydowanie lepiej w inkubatorze a nie w brzuszku i nie będzie absolutnie mowy o przeciąganiu tego w czasie bo nie można pozwolić na żadne niedotlenienie. Zrobił mi też usg przepływów i znów jedne się trochę polepszyły jednak przepływ żylny nie jest za dobry ale tragedii nie ma. Zwiększył też dawkę clexane, dalej mam chodzić 2 razy w tygodniu na kontrolę i czekać do spełnienia obu warunków.

Podniósł nas na duchu, nie wiem ale jakoś tak trochę kamień spadł nam z serca, zdaje sobie sprawę że mimo wszystko nie będzie to koniec naszej walki jednak na pewno będzie łatwiejsza w jakimś stopniu bo będzie można dziecku zapewnić wszystko to co w brzuszku być może jest teraz ograniczone.

Verbena, trochę inna historia, ale wszystko jest możliwe :)
    Trzymam kciuki, by obydwa warunki zostały spełnione bez żadnych problemów :)

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/500-gramowy-wczesniak-uratowany-w-ostrowie/gp3k6z4

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena super wiadomosc! Bardzo sie ciesze ze dr dodal wam nadziei, teraz odpoczywaj zeby dotrwac jak najdluzej, trzymam kciuki.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena super wiadomosci !! A ile już ma ? Zaciskakamy kciuki i czekamy aby warunki się spełniły !

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, jestesmy tu wszystkie z Tobą duchem <3 Młody to wojownik, da radę z palcem w nosie <3

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, trzymam kciuki <3

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena trzymam kciuki za synka!

Ja byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i dostałam skierowanie do szpitala z powodu nieprawidłowych wyników krzywej cukrzycowej (88/156/167). Lekarz powiedział , że "mam się przyjąć" na jeden dzień. Nie wiem czemu dostałam skierowanie do szpitala zamiast do poradni diabetologicznej (szybsza konsultacja??) i jakoś nie miałam głowy zapytać. Czy ktoś był na takim jednodniowym przyjęciu ? Na czym ono polega ?

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś pewna, że tylko na jeden dzień? Szpitale chcą trzymać min. 3,bo tylko wtedy nfz zwraca im pieniądze za pacjenta (taką informację mam od lekarza), chyba, że lekarz prowadzący coś podkoloryzuje ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na takim 2 dniowym (ze spaniem) przed ciążą - diagnostyczne - zrobili mi badania krwi (hormonalne, glikoza, insulina i takie tam cuda) i wypuścili do domu. Może coś podobnego chcą sprawdzić? Bo tak krzywa nie jest super ale nie jest też mega koszmarna :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • d84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena trzymam kciuki za bezproblemowe dotrwanie do spełnienia 2ch warunków i żeby wszystko było ok.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena 3mam kciuki!!! Maluszek da radę ;)

Co do wyprawki ja miałam fioła na początku chciałam wszystko kupowac a teraz jakoś mi się odechciało :/ sama już niewiem czego brakuje co jest niezbedne i wciąż sobie powtarzam że mam jeszcze czas :)

Co do pobytów w szpitalu na HSG leżałam tylko dwie doby i to ne całe wieczorem przyszłam a po rano zabiegu (3 godz chyba musiałam zostać) wyszłam do domu)ostatnio jak zaniepokoiły mnie plamienia tez trafiłam na 2 dni dostałam leki, recepty i wyszłam do domu.

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze w Bytomiu na patologii juz 8 dzien, jutro wychodze ale nie jest zle. Pobrana krew, wymaz badanie i 2x usg, dodatkowo co 4godz sprawdzaja tetno plodu. Dostalam tez skierowanie od mojej pani dr na ukg (echo serca plodu). Personel super. Mala wazy juz ok 700g. Niestety zalecenia na wyjscie to lezec i nauczyc sie pracowac palcem (jak to ujal pan dr) do 36tc... pozniej podobno moge pochodzic...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie u mnie tak się czepia ją tych trzech dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:10

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ