X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży na dzień przedwczoraj ważę równo 10 kg w przód... :D O dziwo ciążę w dalszym ciągu widać u mnie tylko po przyroście brzucha i piersi. Niedługo dowiemy się ile waży nasze maleństwo (wizyta będzie w 28tc). Jeszcze przed nami ostatnie 3 miesiące, więc nastawiam się na kolejne dodatkowe kilogramy.

Ja już myślę o Świętach, chciałabym w przyszłym tygodniu trochę przystroić dom. Choinkę z Mężem przystrajamy zazwyczaj tak 2-3 dni przed Wigilią, ale może w tym roku zrobimy to wcześniej.:)
    A jak u Was przygotowania do Świąt?:)

W poniedziałek jedziemy do naszego sklepu z dzięcięcymi rzeczami... głównie za łóżeczkiem popatrzeć, może uda mi się coś kupić :D

pippi lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz +10kg troszke mnie to przeraza...

ZAneczka lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też +10kg ale niestety startowałam z wysoką wagą.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    My ważymy 1100g :) w sumie przytyłam 3,5kg z czego 1kg to dziecko czyli w sumie fajnie :)
    Ja przytyłam 1 kg z czego już go przez dietę cukrzycowa zgubiłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 20:34

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze też stroilismy i kupowalismy choinkę 1-2 dni przed wigilia ale teraz chcemy tydzień wcześniej :-)

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja + 3-4kg, w poprzedniej ciązy na tym etapie było +10, a na finiszu +18

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +6kg na razie. U nas przygotowania świąteczne już ruszyły. Cały weekend robiłam ozdoby świąteczne ☺️

anitka710, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie + 9 kg. Moim zdaniem dużo, ale startowałam z niedowagą i dużo przytyłam na samym początku ciąży (4kg w I trymestrze). Od miesiąc waga stoi na 61,5 kg. Mam nadzieje, że jeszcze z 5 kg i to będzie wszystko ...

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +7, więc w normie, ale jeszcze długa droga przede mną ;)
    Właśnie siedzę na glukozie i o ile nie było źle na początku, to po 45 minutach nadszedł jakiś kryzys i czuję jakbym miała za moment zwrócić :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pippi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie +6 na razie, ale mam czasem wrażenie, że brzuch jest tak napięty, jak gdyby miał pęknąć i aż boli, tzn.skora na brzuchu. Oczywiście nie cały czas, najczesciej po południu. Tez tak macie?Staram się smarować rano i wieczorem , rozstępów na razie nie widzę i oby nie wyszły. Moze to dlatego, ze bardzo mnie " wypchnęło " do przodu i ta skora jest tak naciągnięta.
    A poza tym mam strasznego lenia ;) NIC, dosłownie nic nie chce mi się robić! Mialam abitne plany świąteczne, nawet aniolki z masy solnej mialam robic i nie mogę się zebrać;)Dziś to najchętniej zostałabym z książką w łóżku, ale muszę tyłek ruszyć.

El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

• lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też +10kg i póki co poszło w biust i brzuch, mam nadzieję, że tak zostanie :D

34bws65ghpknfmup.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja +9, w pierwszej ciąży na tym etapie było +6. Mam nadzieję że zrzuce. Teraz nie mogę ćwiczyć ani zbytnio się ruszać, dlatego taka waga

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie kiedy mi rozstępy wyszły? jak wróciłam ze szpitala to po tygodniu gdzieś, przez całą ciążę nie było nic. A potem wylazły takie z 3-4 ale tragedii nie ma

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam rozstępów, ale niestety jestem pewna, ze sie pojawią. Jako nastolatka masakrycznie popękałam na udach, biuście i paru innych miejscach :( Jak już zbledną to nie jest tak źle, ale te czerwone świeże krechy są bardzo deprymujące.
    No ale nic sie praktycznie nie da zrobic na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 14:54

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • d84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałam o brzuchu cycki mam całe w rozstepach

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na brzuchu na razie zero rozstępów, za to biust - tragedia

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez plus dziesięć. W poprzedniej ciąży jakoś na tym etapie było podobnie, a na końcu i tak +29 ;D
    Rozstępy tez wlasciwie dopiero po porodzie odkryłam, jak już urodziłam i skóra zaczęła się sppowrotem ściągać...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was tatusiowie też mają jakieś opory przed seksem? Cały czas mojemu tłumacze, że małemu nic się nie stanie bo jest mega chroniony przez macice itd. Zaraz dojdzie do tego, że zacznę go błagać...

ZAneczka, lostdestionation, panama, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ja tez plus dziesięć. W poprzedniej ciąży jakoś na tym etapie było podobnie, a na końcu i tak +29 ;D
    Rozstępy tez wlasciwie dopiero po porodzie odkryłam, jak już urodziłam i skóra zaczęła się sppowrotem ściągać...
    Marietta! Co Ty gadasz?! Czyli jeszcze mozna jakies 20kg w 3 msc?!?!?!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiam, że jeszcze przytyję przez te 3 miesiące, ale wolę nie myśleć teraz ile... :)
    Rozstępów póki co nie mam. Ale tak jak piszecie, mam jakieś rozstępy głównie na biodrach jeszcze z czasów dojrzewania, podejrzewam, że na brzuchu lub/i piersiach też moga się pojawić. Cały czas nastawiam się, ze w tym ostatnim trymestrze mogę takowe zmiany zaobserwować, ale ostatnio dowiedziałam się, ze rozstępy często potrafią się pokazac dopiero po porodzie! Byłam zaszokowana ta informacją, a Wy tutaj potwierdzacie. Ale takie rozstępy od dzidziusia to są do zaakceptowania:D

U mnie Mężu nie ma oporów przed seksem. Chyba największe obawy miał na samym początku ciąży, ale jak lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań to przestał się bać, że zrobi dziecku krzywdę. Są przecież odpowiednie pozycje bezpieczne w ciąży. Pomijając kwestie seksu to ma fioła na punkcie uważania na to, by nie zgnieść brzucha nawet przytulić sie porządnie nie mogę, bo zaraz "Uważaj na dziecko".
    A dodatkowo położne bardzo zachęcają do współżycia, szczególnie w okolicy 36-37 tc, żeby przyspieszyć poród;) Nie wiem własnie jak to jest z seksem w III trymestrze, różnie podają źródła- że trzeba uważać żeby nie wywołać przedwczesnego porodu, ale jak lekarz nie widzi żadnych przeszkód, to nie ma czego się bać.

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ