Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od początku ciąży na dzień przedwczoraj ważę równo 10 kg w przód...
O dziwo ciążę w dalszym ciągu widać u mnie tylko po przyroście brzucha i piersi. Niedługo dowiemy się ile waży nasze maleństwo (wizyta będzie w 28tc). Jeszcze przed nami ostatnie 3 miesiące, więc nastawiam się na kolejne dodatkowe kilogramy.
Ja już myślę o Świętach, chciałabym w przyszłym tygodniu trochę przystroić dom. Choinkę z Mężem przystrajamy zazwyczaj tak 2-3 dni przed Wigilią, ale może w tym roku zrobimy to wcześniej.
A jak u Was przygotowania do Świąt?
W poniedziałek jedziemy do naszego sklepu z dzięcięcymi rzeczami... głównie za łóżeczkiem popatrzeć, może uda mi się coś kupićpippi lubi tę wiadomość
-
Kasia.ke1 wrote:My ważymy 1100g
w sumie przytyłam 3,5kg z czego 1kg to dziecko czyli w sumie fajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 20:34
ZAneczka lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
U mnie +6kg na razie. U nas przygotowania świąteczne już ruszyły. Cały weekend robiłam ozdoby świąteczne ☺️
anitka710, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
u mnie + 9 kg. Moim zdaniem dużo, ale startowałam z niedowagą i dużo przytyłam na samym początku ciąży (4kg w I trymestrze). Od miesiąc waga stoi na 61,5 kg. Mam nadzieje, że jeszcze z 5 kg i to będzie wszystko ...
anitka710, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
To u mnie +6 na razie, ale mam czasem wrażenie, że brzuch jest tak napięty, jak gdyby miał pęknąć i aż boli, tzn.skora na brzuchu. Oczywiście nie cały czas, najczesciej po południu. Tez tak macie?Staram się smarować rano i wieczorem , rozstępów na razie nie widzę i oby nie wyszły. Moze to dlatego, ze bardzo mnie " wypchnęło " do przodu i ta skora jest tak naciągnięta.
A poza tym mam strasznego leniaNIC, dosłownie nic nie chce mi się robić! Mialam abitne plany świąteczne, nawet aniolki z masy solnej mialam robic i nie mogę się zebrać;)Dziś to najchętniej zostałabym z książką w łóżku, ale muszę tyłek ruszyć.
El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mam rozstępów, ale niestety jestem pewna, ze sie pojawią. Jako nastolatka masakrycznie popękałam na udach, biuście i paru innych miejscach
Jak już zbledną to nie jest tak źle, ale te czerwone świeże krechy są bardzo deprymujące.
No ale nic sie praktycznie nie da zrobic na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 14:54
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
U mnie na brzuchu na razie zero rozstępów, za to biust - tragedia
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Czy u Was tatusiowie też mają jakieś opory przed seksem? Cały czas mojemu tłumacze, że małemu nic się nie stanie bo jest mega chroniony przez macice itd. Zaraz dojdzie do tego, że zacznę go błagać...
ZAneczka, lostdestionation, panama, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Marietta wrote:Ja tez plus dziesięć. W poprzedniej ciąży jakoś na tym etapie było podobnie, a na końcu i tak +29
Rozstępy tez wlasciwie dopiero po porodzie odkryłam, jak już urodziłam i skóra zaczęła się sppowrotem ściągać...ZAneczka lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Ja się nastawiam, że jeszcze przytyję przez te 3 miesiące, ale wolę nie myśleć teraz ile...
Rozstępów póki co nie mam. Ale tak jak piszecie, mam jakieś rozstępy głównie na biodrach jeszcze z czasów dojrzewania, podejrzewam, że na brzuchu lub/i piersiach też moga się pojawić. Cały czas nastawiam się, ze w tym ostatnim trymestrze mogę takowe zmiany zaobserwować, ale ostatnio dowiedziałam się, ze rozstępy często potrafią się pokazac dopiero po porodzie! Byłam zaszokowana ta informacją, a Wy tutaj potwierdzacie. Ale takie rozstępy od dzidziusia to są do zaakceptowania:D
U mnie Mężu nie ma oporów przed seksem. Chyba największe obawy miał na samym początku ciąży, ale jak lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań to przestał się bać, że zrobi dziecku krzywdę. Są przecież odpowiednie pozycje bezpieczne w ciąży. Pomijając kwestie seksu to ma fioła na punkcie uważania na to, by nie zgnieść brzucha nawet przytulić sie porządnie nie mogę, bo zaraz "Uważaj na dziecko".
A dodatkowo położne bardzo zachęcają do współżycia, szczególnie w okolicy 36-37 tc, żeby przyspieszyć poród;) Nie wiem własnie jak to jest z seksem w III trymestrze, różnie podają źródła- że trzeba uważać żeby nie wywołać przedwczesnego porodu, ale jak lekarz nie widzi żadnych przeszkód, to nie ma czego się bać.