Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się nastawiam, że jeszcze przytyję przez te 3 miesiące, ale wolę nie myśleć teraz ile...
Rozstępów póki co nie mam. Ale tak jak piszecie, mam jakieś rozstępy głównie na biodrach jeszcze z czasów dojrzewania, podejrzewam, że na brzuchu lub/i piersiach też moga się pojawić. Cały czas nastawiam się, ze w tym ostatnim trymestrze mogę takowe zmiany zaobserwować, ale ostatnio dowiedziałam się, ze rozstępy często potrafią się pokazac dopiero po porodzie! Byłam zaszokowana ta informacją, a Wy tutaj potwierdzacie. Ale takie rozstępy od dzidziusia to są do zaakceptowania:D
U mnie Mężu nie ma oporów przed seksem. Chyba największe obawy miał na samym początku ciąży, ale jak lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań to przestał się bać, że zrobi dziecku krzywdę. Są przecież odpowiednie pozycje bezpieczne w ciąży. Pomijając kwestie seksu to ma fioła na punkcie uważania na to, by nie zgnieść brzucha nawet przytulić sie porządnie nie mogę, bo zaraz "Uważaj na dziecko".
A dodatkowo położne bardzo zachęcają do współżycia, szczególnie w okolicy 36-37 tc, żeby przyspieszyć poród;) Nie wiem własnie jak to jest z seksem w III trymestrze, różnie podają źródła- że trzeba uważać żeby nie wywołać przedwczesnego porodu, ale jak lekarz nie widzi żadnych przeszkód, to nie ma czego się bać.
panama lubi tę wiadomość
-
Ja startowalam z 47.7 a teraz mam +9kg. Chociaż dziwnie mi się ta waga teraz waha
Raz 56 raz 57:/ nie wiem o co chodzi... martwi mnie to. Ale wizyta za tydzień to podpytam.
A powiedzcie jak ruchy u Was? Mój mały się tak rozszalal że non stop mam wrażenie że się rusza. Mniej lub bardziej. Czasem mi cały brzuch chodzi a czasem delikatne musniecia....pippi, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Ja od początku ciąży przytyłam 2,5kg ale startowałam z niewielką nadwagą.
Jutro rano lecimy na krzywą cukrową i resztę badań, ehh aż się doczekać nie mogę jak będę musiała wypić tą glukozęktoś tu gdzieś wspominał o cytrynie o co z nią chodzi?
Jutro wieczorem jedziemy jeszcze do naszego lekarza a na środę umówieni jesteśmy w poradni patologi w Bytomiu.
Mały ciągle daje o sobie znać, że wszystko u niego ok, wystarczy że przyłożę rękę do brzucha to zaczyna pukać ;)Najbardziej aktywny jest wieczorami no i obowiązkowo po żelkachJak był czas że cały dzień nie czułam nic to gumisie przyszły na ratunek, jeden gumiś i od razu wiadomo że dzieciak ma się ok
Agi83, gaga_32, Skali89, lostdestionation, El*a, in_co_gni_to, panama, Dreamy_Girl, pippi, karakorum, Fortitudo, ZAneczka, Oxalis, Kropeczka89 lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Mnie glukoza tez czeka w najblizszym czasie, dziewczyny polecaja glukoze o smaku cytrynowym, jesli nie to mozna zabrac ze soba cytryne I poprosic o wycisniecie polowy do tego drinka
ZAneczka lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Byłam dziś prywatnie na USG i niestety moje ciąże nie mogą być bezproblemowe bo i po co... Łożysko jest bardzo duże i na tylnej i na przedniej ścianie. Jestem na granicy wielowodzia... Zasugerowała, że dobrze by było położyć się do szpitala, ale nie jest to obowiązkowe, czyli co? AFI 22, niby wielowodzie od 25, ale jedna kieszonka ma aż 8 - powiedziała, ze przy 10 natychmiast do szpitala by mnie wysłała. Mam się skontrolować za 2 tygodnie.
Całe szczęście, że z Adelką wszystko ok - wszystkie wymiary super, przepływy itp. są w porządku. Waży już 1400g. -
Dziewczyny ja mam dzisiaj atak hemoroidów. Zwijam się z bólu. A raczej zwijałabym się, gdybym mogła ruszyć tyłkiem. Masakra, coś przeokropnego. Jutro musze sie doczołgac do lekarza, bo tak nie da sie funkcjonowac. Nie mogę sie nawet wysikac, bo jak sie rozluzniam w intymnych obszarach to przeszywa mnie bol.
Nie wiem co sie stalo, nigdy nie mialam takiego problemu.ZAneczka lubi tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
karakorum wrote:Dziewczyny ja mam dzisiaj atak hemoroidów. Zwijam się z bólu. A raczej zwijałabym się, gdybym mogła ruszyć tyłkiem. Masakra, coś przeokropnego. Jutro musze sie doczołgac do lekarza, bo tak nie da sie funkcjonowac. Nie mogę sie nawet wysikac, bo jak sie rozluzniam w intymnych
bszarach to przeszywa mnie bol.
Nie wiem co sie stalo, nigdy nie mialam takiego problemu.
Mnie też ostatnio dokuczaja muszę zgłosić ginowi żeby dał masc bo mam czopki pomagają też okłady z kory dębu ślę nie zawsze mam czas i pamiętam
Wczoraj przyszła mi paczka ze smyka udało mi się zamówić parę rzeczy na promocji bardzo się opłaca
-
Karakorum w ciąży dopadają nas przeróżne, najczęściej niespodziewane dolegliwości. Niestety między innymi należą do tego hemoroidy. Od razu do lekarza zgłoś, lepiej od początku zaradzić, żeby później nie cierpieć bardziej. Ponoć III trymestr jest najgorszy pod tym względem (najczęściej wtedy się pojawiają)
U nas rozszalała się dzidzia. Ogólnie w ciągu dnia zachowuje swoje aktywne pory (mniej więcej), ale od tygodnia mam też nocne fiołki w bebolu. Kilka nocy było wyjątkowo ciężkich, kiedy to z jednej strony chrapał Mężu, a z drugiej strony ciągle czułam rewolucje dziecka w brzuchu i to jeszcze nie było to delikatne gilanie, a mocne kopniaczki.
Dziewczyny, u Was też tak wieje? Męzu poszedł do pracy a ja zbunkrowałam się pod kocem, bo takie dźwięki z zewnątrz dochodzą, że strach się nawet spod koca wynurzać... Zazwyczaj w nocy tak było, ale od dwóch dni w ciągu dnia nam tez ostro zawiewa (przynajmniej z domu tak słychać jakby to nie wiadomo jaka wichura szalała,na zewnątrz niektóre porywy są mocne, a tak to znośnie). -
na mazowszu nie wieje, ale w wiadomosciach mowili, że na południu mają być spore wiatry.
Pytanie do doświadczonych już mam. W lidlu pojawily sie koszulki i staniki do karmienia. Kupiłam wczoraj i są lekko duże dla mnie, al ogolnie wygodne i poszlabym kupic jeszcze jedna taka koszulke i stanik, ale nie wiem czy piersi po porodzie to bardziej zmaleją czy jeszcze urosna ?? bo z dwóch źródeł (karmiących mam) mam sprzeczne opinie - jednej urosły i się "wypełniły" a druga narzeka, że wszytsko spadło i prawie "nic nie ma" ... czy to taka indywidualna sprawa z tymi piersiami po porodzie ? -
ja z Wawy więc w centrum mazowsza wieje jak....
Po porodzie rozmair cycków się zienia jak szalony raz większe raz mniejsze i pasuje mieć staniki przynajmniej w 2ch rozmiarach, bo nawały sa i cycki ogromne, a z czasem to normalnieje.
Hemoroidy w ciąży mi się trafiły po porodzie na jakiś czas bo dali mi końskie dawki żelaza w szpitalu. Pomogły i czopki glicerynowe do wypróżnień jakoś tak gładziej szło że tak to ujmęi błonnik xenna nie wiem czy w ciąży mozna brać. Do herbaty wrzucałam 2 razy dziennie suszone morele lub śliwki tez robił swoje, teraz nie moge przez cukier. A strikte na hemoroidy można w ciąży bez recepty czopki http://www.aquavitae.com.pl/pol_pl_Posterisan-10-czopkow-na-hemoroidy-12568_1.jpg
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A Na poludniu wie je tak ze jak bym byla lzejsza o 10kg to pewnie by zwialo nas razem z domem, a ze jest jak jest to ciagle stoimy
lostdestionation, pippi lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
appee wrote:Byłam dziś prywatnie na USG i niestety moje ciąże nie mogą być bezproblemowe bo i po co... Łożysko jest bardzo duże i na tylnej i na przedniej ścianie. Jestem na granicy wielowodzia... Zasugerowała, że dobrze by było położyć się do szpitala, ale nie jest to obowiązkowe, czyli co? AFI 22, niby wielowodzie od 25, ale jedna kieszonka ma aż 8 - powiedziała, ze przy 10 natychmiast do szpitala by mnie wysłała. Mam się skontrolować za 2 tygodnie.
Całe szczęście, że z Adelką wszystko ok - wszystkie wymiary super, przepływy itp. są w porządku. Waży już 1400g.
A jak u Ciebie z cukrami? Ponoć przy wysokich cukrach lubi się pojawiać wielowodzie. Ja miałam w poprzedniej ciąży i wszystko było z nami ok06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Mi dietetyczka powiedziała, żeby z tym błonnikiem uważać, bo on dość mocno ogranicza wchłanianie m.in. żelaza i wapnia - tak właśnie u mnie było, od początku ciąży wdrożyłam sobie błonnik, żeby się uchronić przed zaparciami, a tu mi poleciało żelazo w dół
-
Cukry ok, nie ma też przyczyn od płodu na wielowodzie. Może być infekcja, mam zrobić badania. Idę dziś do moje beznadziejnej gin, żeby dała mi skierowanie. Moja gin robiła mi tydzień temu usg 3 trym, które trwało 30 sekund:/
-
appee wrote:Cukry ok, nie ma też przyczyn od płodu na wielowodzie. Może być infekcja, mam zrobić badania. Idę dziś do moje beznadziejnej gin, żeby dała mi skierowanie. Moja gin robiła mi tydzień temu usg 3 trym, które trwało 30 sekund:/
Będąc na Twoim miejscu poszłabym prywatnie na USG III trymestru. Koszt przeważnie 200-250zł. Ale mówię za siebie. Lubię znać konkrety. Zwykłe usg na zwykłej wizycie u mojego gina trwa dłużej! -
Hemoroidy czasem nie są z zsparc ja miałam np z tego że synek był nisko i naciskał po ciąży się nie schowaly więc dokuczaja dalej
Ja jutro wizyta z usg bo 2 tyg tylko szynkę mierzył i zobaczymy jak tam właśnie ta szyjka oby była ok i obyło się bez szpitala