X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, aby Wasze dzidzie razem z Wami się trzymały mimo przeszkód w trakcie ciąży urodziły się zdrowe.

Co do zajazdów, ostatnio mi zimno wyskoczyło, na początkową fazę nakleilam plasterek. Ale i tak mi się bąbel zrobił. NIc nie stosowałam po kilku dniach miałam strupka i lekarz na wizycie zobaczył Mój gin stwierdził, z ekobietaw ciązy takie maści na zajady i zimno może smiało używać, gorzej jakby wymagało to leczenia wewętrznego- wtedy odpowiednie leki trzeba byłoby dobrać, ale maści, czy kremy bez problemu można każde ZOviraxy, Vratizoliny, czy co kto tam uważa.

• El*a Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nawracające i przewlekłe zajady dobry jest pimafucin w kremie (bo to często drożdżaki powodują), nie ma przeciwwskazań w ciąży, ale jest na receptę.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy bezpośrednio do profesora Czajkowskiego. Z tego co się dowiedziałam to zrobią nam wszystkie niezbędne badania ale nie będą zatrzymywać. W każdym bądź razie warto spróbować. Zdecydowałam też ze pojadę pociągiem bo to tylko 2,5h a nie 4-5h autem

ZAneczka, Agi83, Yola3344, karakorum, El*a, Skali89, lostdestionation, pippi, Lyanna, Kasia.ke1, in_co_gni_to, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prof.Czajkowski to krajowy konsultant, więc dobrze trafiliście. Dobrze też, że nie będą Cię trzymać na oddziale, bo to na same Święta by było...
    Trzymam kciuki!!!

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My 19 do gina. Młoda szaleje co jakiś czas. Brzuch strasznie mi się podniósł i juz ewidentnie widać ze to nie ciąża spożywcza. Zgaga przeszla na razie, za to od tygodnia mam suchy katar i na dodatek ranke w nosie.... strasznie boli mnie cały nos i już mam powoli dość.... nic nie pomaga. Dzieciaki 2 tydzień na antybiotyku. Masakra. A do tego ostatnio miałam ogrom stresów. Pozdrawiam wszystkie ciezarowki.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) baaaaardzo dawno mnie tu nie było (ja z tych fcb ;)) chciałam wam tylko dziewczyny napisać nt tego "cudownego" przewijaka z wanienką, używaliśmy w szkole rodzenia tego "cudu" tragedia i nic więcej, nawet babka która prowadziła zajęcia mówiła, że to nieporozumienie więc odradzam...
    Verbena! Kciuki za was!

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White u was tam wszystko w porządku? Napisz dziewczynom, żeby się zameldowały u nas, że zżyją i że macie się dobrze :0 no i koniecznie jak zaczniemy się rozpakowywać. Dotarło do mnie właśnie, że ja w poniedziałek zaczynam... 30 tc :) a lekarz mnie "straszy" 34, kto wie, może będę jedna z pierwszych :)

pippi, El*a lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i kupiliśmy dzisiaj wózek - Roan Bass soft w szarym kolorze, mam nadzieję, że się sprawdzi :)

erre, El*a, olasz lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • pippi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Kasia, to Ty masz faktycznie niedługo wielki finał. A mnie sie ciagle wydaje, ze jeszcze tyle czasu i tyle rzeczy zdążę zrobić ;)

• erre Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    a i kupiliśmy dzisiaj wózek - Roan Bass soft w szarym kolorze, mam nadzieję, że się sprawdzi :)
    Ja celuję dokładnie w ten sam wózek ;) Jeszcze się zastanawiam nad pasującym śpiworkiem.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczęłyśmy dzisiaj 29 tydzień. Przeziębienie nie odpuszcza. Też zakupiliśmy dzisiaj wózek, używany Adamex Barletta 3w1. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować.

15cgakp.png

erre, El*a, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też na niego patrzyliśmy, roan wygrał ceną - miał korzystniejszą u nas w mieście w hurtowni :)
    a ja tez ciągle myślę dużo czasu dużo czasu a tu już 4 miesiące na zwolnieniu mijają ;) chociaż z wyprawki brakuje mi już tylko łóżeczka (od rodziców), wszystko inne mamy i czekamy :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jak tam Wasze samopoczucie? Mi 3 trymestr dokucza... brzuch sie lekko spina, jest coraz cięższy, a w nocy masakra ze sapniem. Też tak macie?
    Kiedy zaczynacie prać ciuszki dla Maluszków? Ja planuje po świętach zacząć maraton wyprawkowy, bo w sumie mało rzeczy mam dla Małej i dla siebie.

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mało rzeczy, w sumie tylko łóżeczko, komoda i kilka ubranek.. Ale na takie większe zakupy wybiorę się raczej po nowym roku ;-)
    A co do samopoczucia to oprócz tego że gabaryty brzuszka co raz bardziej dają się we znaki to czuje się wyśmienicie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 23:30

ZAneczka, pippi, El*a, gaga_32 lubią tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że muszę ogarnąć całość do połowy stycznia, bo jakbym przypadkiem miała iść do szpitala, to mąż sobie absolutnie nie poradzi z kupowaniem mniejszych akcesoriów.
    Po świętach będę też szukać na wyprzedażach płaszcza dla siebie.

Też się dobrze czuję, trochę przy zakładaniu butów muszę się namęczyć i przy wchodzeniu na schody łapie mnie kosmiczna zadyszka.

ZAneczka, panama, pippi, gaga_32 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki dla dzidzi mam, ieluszki rozmiar 1 też (chociaż póki co małą paczuszkę). Od stycznia z Mężem lecimy z wyprawką: będziemy kupować resztę rzeczy dla dziecka o i dla mnie do porodu. Mam zamiar też wyprać ciuszki małej i przygotować torbę do szpitala, tzreba się na różne ewentualności szykować;)

III trymestr, u nas 29 tc zacznie się za 2 dni:D Znoszę podobnie jak całą ciążę- az lepiej, raz gorzej. Brzuszek rośnie w zastraszajacym tempie- jest cooooraz większy. Trudno się przyzwyczaić, że nagle wchodzi pierwszy brzuch, potem ja;) (Chociaż od kilku miesięcy mam widoczny ciążowy brzuszek, to rósł, rósł, rósł, aż w końcu stał się dla mnie zadziwiająco wielki, a będzie przecież jeszcze większy- chyba obecnie mam największy bebol w całym dotychczasowym życiu:D) Rzeczywiście utrudnia to wykonywanie niektórych podstawowych czynności jak ubieranie butów, rajstop, wycieranie stóp (daję radę, ale czuję dyskomfort, że gniotę dzidziusia no i kręgosłup płacze), schylanie się czy sięgaie po coś bez kucania daje się we znaki. Podobnie przewracanie się w nocy z boku na bok.
    O dziwo! Ostatnio mi sie wygodnie zasypia na lewym boku, jak całą dotychczasową ciążę wolałam spac na prawej stronie, tak teraz lewa zdecydowanie wygrywa. Czasem budze się na wznak i to jest najgorsze, bo trudniej się przekręcić bez stęknięcia hehe:)
    W sumie nie przeszkadza mi to wszystko w życiu, nawet się z tego cieszę, bo wkońcu oznacza, że kochane bobo sobie w brzuszku rosnie:)

Mężu mnie wczoraj mega wzruszył, bo stwerdził, że musimy jeszcze jakiś mały prezencik dla naszej Fasolki pod choinkę kupić! :D W sumie to pierwsze nasze święta z dzidziusiem, tylko jeszcze sobie mieszka w brzusiu i czeka na wyjście

Agi83, panama, pippi, El*a, erre, gaga_32, Fortitudo lubią tę wiadomość

• panama Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ból w spojeniu łonowym mam problem z zakładaniem majtek na stojąco :) Jedną nogę jeszcze podniosę odpowiednio wysoko, ale drugiej już nie. Buty zakładam na stojąco, jednakże też mam wrażenie, że gniotę małą. W ostatnich dniach zmieniliśmy samochód, więc wsiadanie czy wysiadanie nie jest już dla mnie tak uciążliwe. Bo w starym musiałam się mocno zaprzeć o "framugę" drzwi (nie wiem jak to nazwać fachowo) i wręcz wylewałam się na zewnątrz. Wszystkie prace wymagające schylania wykonuję na kolanach, czasami koty wskakują mi wtedy na plecy i nie chcą zejść :) Przekręcanie na łóżku jest już tak uciążliwe, że teraz zanim przekręcę się z boku na bok, na chwilę muszę usiąść. Na szczęście w bloku mam windę, więc namiętnie z niej korzystam, ale u rodziców niestety musiałam pomykać na czwarte piętro schodami. Kiedyś mogłam przebiec 10km bez odpoczynku, teraz nie daję rady wejść na czwarte piętro bez zadyszki. Ale pocieszam się, że to minie :)

Zaneczka, fajnego masz męża. Widać, że bardzo Cię wspiera i że już jest zakochany w dzieciaczku. Mój póki co nie zdradza się z uczuciami w stosunku do małej :/ Brzucha praktycznie nie dotyka, o mówieniu do niego nie wspomnę. Angażuje się tylko w zakupy dla małej (wózek, łóżeczko itd), nie pozwala mi dźwigać, wszelkie torby sam targa z auta do domu. Mam nadzieję, że zrobi się bardziej wylewny :)

El*a, erre, gaga_32, Fortitudo lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie żyjemy bardzo dobrze :) dziękujemy :) część dziewczyn jeszcze pracuje, część ma dzieci a do tego dziennie jakieś 500 komentarzy do przeczytania wiec na forum ciężko jeszcze zaglądać ;) jeżeli chodzi o wyprawkę u mnie to zostało mi wanienka, materac, prześcieradło na materac i do gondoli, podkłady poporodowe, bo przez przypadek kupiłam same te duże podpaski... A tak to chyba wszystko mam :) Ja w ciąży czuje się jak nie w ciąży :) nic mi nie dolega jedynie za dużo ilość kg... :(

El*a, gaga_32 lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obczaiłam, że po świętach niedaleko mnie będzie dzień otwarty Cybexa, a ja dalej jestem napalona na ten Balios i liczę, że go wtedy kupię w okazyjnej cenie :) Też nie wiem, kiedy zacząć pranie ubranek, chyba po Nowym Roku? Łóżeczko mam takie z komodą, dość pojemne. Planuję kupić fotel do karmienia z Ikei i jakiś regał, bo więcej sprzętów się nie zmieści do pokoiku.
    Kuzynka mi poleca materacyk z Sensillo, ona kupiła lateks-pianka-kokos, ma atesty i dość korzystną cenę. Macie jakieś opinie lub doświadczenia w kwestii materaców?
    Ja pracuję jeszcze, jak pisałam planowałam pracować do końca stycznia, ale w tym tygodniu podjęłam decyzję, że odpuszczę wcześniej, tak do połowy stycznia. Brzucha niby nie mam dużego, ale zaczął mi się mocno stawiać i ulgę na dłużej przynosi tylko leżenie. Do tego przeziebilam się troszkę i mam jakieś krwawienia z nosa przy tym :/ Tak więc koniec zgrywania chojraka i czas zadbać o dziecko i o siebie ;)
    Miłej niedzieli !

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a wrote:
    Ja obczaiłam, że po świętach niedaleko mnie będzie dzień otwarty Cybexa, a ja dalej jestem napalona na ten Balios i liczę, że go wtedy kupię w okazyjnej cenie :) Też nie wiem, kiedy zacząć pranie ubranek, chyba po Nowym Roku? Łóżeczko mam takie z komodą, dość pojemne. Planuję kupić fotel do karmienia z Ikei i jakiś regał, bo więcej sprzętów się nie zmieści do pokoiku.
    Kuzynka mi poleca materacyk z Sensillo, ona kupiła lateks-pianka-kokos, ma atesty i dość korzystną cenę. Macie jakieś opinie lub doświadczenia w kwestii materaców?
    Ja pracuję jeszcze, jak pisałam planowałam pracować do końca stycznia, ale w tym tygodniu podjęłam decyzję, że odpuszczę wcześniej, tak do połowy stycznia. Brzucha niby nie mam dużego, ale zaczął mi się mocno stawiać i ulgę na dłużej przynosi tylko leżenie. Do tego przeziebilam się troszkę i mam jakieś krwawienia z nosa przy tym :/ Tak więc koniec zgrywania chojraka i czas zadbać o dziecko i o siebie ;)
    Miłej niedzieli !

Krwawienia z nosa przy katarze też mam.
    Polecane są materace piankowo-lateksowe, ale wiadomo, że każdy ma swoje wady i zalety.

3jvzk6nlakaftugh.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ