Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali89 wrote:Verbena opatrzność czuwa nad wami wierzę że będzie dobrze kiedy macie wizytę w Warszawie ?
)
Wizyta w czwartek ale jedziemy już w środę wieczorem i przenocujemy u rodziny. Jadę z mamą i siostrą bo niestety mąż musi być w pracy ze względu na okres przedświąteczny, jego pracodawca i tak idzie nam bardzo na rękę.
Mąż ciągle tylko narzeka że nie czuje ruchów bo mały się buntuje jak ten tylko przykłada rękę do brzucha więc chociaż nagrałam moment kopania, chociaż to i tak nie jest szczyt możliwościW sumie nie przypuszczałam że to już będzie widać, u was pewnie jest to bardziej widoczne
Mąż zachwycony i poniekąd na razie usatysfakcjonowanyTakie widoki i czucie tych ruchów dodają nam wiary w to że naprawdę będzie dobrze
https://youtu.be/sQ6Nhcuwmyg
El*a, ZAneczka, karakorum, panama, Dreamy_Girl, pippi lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Agi83 wrote:Ja dzisiaj pilam ambrozje 75g, wyniki mam 83/164/142. Co myslicie? Bo mnie ten ostatni wynik troche niepokoi...
Na stronie 63 są najnowsze normy Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego odnośnie cukrzycy ciążowej:
https://cukrzyca.info.pl/zalecenia_kliniczne/zalecenia_kliniczne_dotyczace_postepowania_u_chorych_na_cukrzyce_2017
wystarczy jedno przekroczenie i cukrzyca jest diagnozowana. Twoje wyniki wydają się nie wychodzić w podane zakresy, także nie martwiłabym się
Ja ostatni wynik miałam 164 i niestety jestem na diecie od 3 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 08:05
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Agi83 wrote:Ja dzisiaj pilam ambrozje 75g, wyniki mam 83/164/142. Co myslicie? Bo mnie ten ostatni wynik troche niepokoi...
Ja miałam 88/160/124 i lekarz powiedział, że ten drugi trochę wysoki. Tylko ja z insuliooporością i na diecie cukrzycowej byłam już przed ciążą. Skonsultuj ten wynik. Z tego co kojarzę mieścisz się w normie ale napisz może jeszcze na wątku o cukrzycowych mamach, tam zaraz Ci wszystko powiedzą
o wygrzebałam z tego madrego artykułu
Tabela 23.2. Kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej na podstawie wyników 75g OGTT według IADPSG 2010 i WHO 2013
Czas wykonania oznaczenia
Stężenie glukozy w osoczu
[mg/dl] [mmol/l]
Na czczo 92–125 5,1–6,9
60. minuta ≥ 180 ≥ 10,0
120. minuta 153–199 8,5–11,0Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 08:33
Agi83 lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Kolezanka dokładnie w28 tyg miała synka 1580 mowiliśmy że bedzie duży a urodził sie dwa dni po terminie 3500kg 54cm nawet jej nie nacieli wiec spokojnie:)
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Właśnie zarejestrowałam się na usg 3 trymestru i dzisiaj pooglądamy naszą Dzidzie pierwszy raz w 3D
to już 30 tydzień
OvuGrazyna mój pierworodny w 30 tyg ważył 1950g. Miał urodzić się duuuży, ale pośpieszyło mu się i urodzony sn w 35 tyg ważył 2700g. Lekarz mowił, że jakby do terminu wytrzymał to grubo ponad 4 kg by było.
-
Verbana dobrze, że udało się dostać do Czajkowskiego. Będę trzymać kciuki za pozytywne wieści
A filmik z kopniaczkami super M jeszcze poczuje na własnej ręce.
-
Verbena miło mi się czyta jaki Twój Maluszek jest dzielny i silny! Oby rósł! Trzymam za Was kciuki :*
U mnie ostatnio brzuch się nawet uspokoił, spina się, ale rzadziej. Za to nogi kręcą mnie jak opętane! Nie mogę dłużej poleżeć, a wieczorem nie mogę zasnąć przez to nieprzyjemne kręcenie. No ale takie uroki ciąży. Mam nadzieję, że to minie bezpowrotnie po urodzeniu Malutkiej
Od kilku tygodni też leci mi krew z nosa - tzn. jest na chusteczce, gdy wycieram nos - to zapewne pękające naczynka
Czytam o Waszych mocno zaangażowanych mężach i zazdroszczęmój jest raczej powściągliwy... rzadko dotyka brzusia, a jak się odezwie do Malutkiej, to sama jestem w szoku - ewenement
mam nadzieję, że wkręci się w tacierzyństwo jak Malutka pojawi się na świecie
myślę, że On potrzebuje namacalnego faktu istnienia Malutkiej, haha!
-
My po wizycie! Wszystko jest super
Córeczka (lekarz potwierdził zdjęciem, choć najpierw nie chciała pokazać) ma się bardzo dobrze. Waży 1500g, podobno idealnie. Szyjka 35mm, twarda, zamknięta więc OK
tylko buźki nam nie pokazała...jak już się odwróciła to ręką się zasłoniła. No ale trudno, ważne że wszystko jest na swoim miejscu i działa jak należy.
erre, El*a, ZAneczka, Cabank84, Skali89, Dreamy_Girl, pippi lubią tę wiadomość
-
gaga_32 wrote:My po wizycie! Wszystko jest super
Córeczka (lekarz potwierdził zdjęciem, choć najpierw nie chciała pokazać) ma się bardzo dobrze. Waży 1500g, podobno idealnie. Szyjka 35mm, twarda, zamknięta więc OK
tylko buźki nam nie pokazała...jak już się odwróciła to ręką się zasłoniła. No ale trudno, ważne że wszystko jest na swoim miejscu i działa jak należy.
Gaga_32 a w którym tygodniu jesteś dokładnie?
-
A ja przed samymi Świętami muszę się leczyć. Wpadłam w panikę jak się dowiedziałam co mi jest i co mogłoby spowodowac nieleczenie tego (oczywiście naczytałam się w internetech zanim dotarłam do lekarza). Na szczęście lekarz mnie uspokoił, póki co musze się podleczyć, ponownie zbadać i zobaczymy co dalej.
Jak tam u Was?
Ja z tego co mam w książeczce urodzeniowej, to ważyłam jakieś 2800-2900. Mąż jeśli dobrze zględzenia teściowej zapamiętałam ważył około 3200, więc nie wiem czego spodziewać się po naszej Malutkiej. Liczę głupio, że jak to dziewczynka, raczej drobniejsza się urodzi... ale to róznie bywa.
Od ostatnich 2 tygodni moja waga stanęła w miejscu i nie rusza się... nie wiem czy martwić sie tym, czy nie. Pewnie jeszcze się ruszy i to ostro;) Tym bardziej, że na samą myśl o świątecznych potrawach ślinka mi cieknie...
Cabank84, El*a, erre lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj byłam na wizycie, mała waży ok 1130 g, wszystkie pomiary w normie. Koło buzi ma taką jakby przegrodę owodni, którą sobie ciamka, moja lekarka się tym wcale nie przejęła, ale mój mąż się martwi, czy to nie jest taśma owodni i czy to nie zdeformuje jakoś dziecka. Ja się raczej nie martwię. Pierwszy raz miałam na chwilę 3D, śmieszna buzia z perkatym noskiem się pokazała
erre, ZAneczka, gaga_32, pippi, Skali89 lubią tę wiadomość