X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • appee Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na usg sprawdzić czy jest to wielowodzie i nie ma:)
    Wszystko z Adelką ok, nawet jest tydzień do przodu. Wczoraj 30t0d i 1569g.
    Trzymam kciuki za Wasze Maluchy!

gaga_32, Skali89, erre, d84, El*a, ZAneczka, Kasia.ke1, pippi, Agi83, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez radze kupić butelkę te z lovi sa dobre i nie drogie. Mi w szpitalu kazali dokarmiać mm i potrzebna była butelka. Mój był na moim i mm 3 dni potem tylko na moim.

Moja kuzyna urodziła ostatnio w 33tc i dzidzia była w inkubatorze 2tyg ale wszystko ok już ma ponad 2ms.

ZAneczka, gaga_32, erre, Oxalis lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    A ja dzisiaj się coś kiepsko czuje. Jakoś ogólnie słabo mi. A koniec pracy dopiero o 15. Dziewczyny Wam też tak w miednicy i kręgosłupie strzela w nocy podczas przekręcania? Czy to jest normalne?

Taaaak mam dokładnie to samo, bo jak się przekręcam z boku na bok to czuje jak niemały ciężarek muszę przenieść i wszystko mi tam chrupie :-P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak weszłam na grupę kwietniówek2018 to one mają chyba więcej ogarniętych rzeczy z wyprawki niż my tutaj xD my bardziej na spokojnie do tego podchodzimy :-D

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na początek marca termin poprzednio 3 tyg wcześniej urodziłam wiec pasuje coś ogarniac bo to luty już blisko a styczeń zleci niewiadomo kiedy

Verebena jak po wizycie ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    A ja dzisiaj się coś kiepsko czuje. Jakoś ogólnie słabo mi. A koniec pracy dopiero o 15. Dziewczyny Wam też tak w miednicy i kręgosłupie strzela w nocy podczas przekręcania? Czy to jest normalne?
    Kochana mi też w nocy coś przeskoczylo w biorę podczas przekrecania i ciągnęło aż do kolan :-| miała z godzinkę wyjeta że snu :-|

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy również miewacie uczucie ciężkości na żołądku? Myślę że to dzidzia już mi napiera na żołądek bo jem zdrowo że względu na cukrzycę ciążowa, co myślicie?

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już wracamy do domu jutro napiszę co i jak w każdym bądź razie po świętach wracam

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnio zapomniałam napisać. Byliśmy na usg i poziom wód się podniósł. Oby tak dalej, bo teraz AFI wynosiło 12, więc zupełnie w normie. Po świętach znów sprawdzamy.

anitka710 - mnie od tygodnia bardzo doskwiera ciężkość i pełność żołądka. Ja - ogromny łakomczuch teraz każdy posiłek wciskam w siebie, bo zero apetytu. Obawiam się, że w święta też za dużo nie zjem.

Verbena - dalej trzymam kciuki, żeby Maluch rósł i wszystko było ok

My z wyprawką chcemy ruszyć po kolejnej wizycie u lekarza. Teraz tylko prezent świąteczny dla Małej już czeka:)

anitka710, erre, Skali89, gaga_32 lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena mam nadzieję że pojawiło się nowe rozwiązanie czekamy na wieści

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, u mnie w rossmanie były dzisiaj pieluchy w promocji "na dowidzenia" czyli, ze wycofują z rossmana, takiej marki NATY za 11,99 - 34 sztuki. Z Kartą Rossnę nawet 11,63 wychodziło. Wzięłam i powiem szczerze wyglądają ok. Jakby coś, można brać, bo wychodzą względnie tanio :) rozmiar 2 od 3 do 6 kg :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres trochę z nas zszedł, odespałam wczorajszy dzień bo wczoraj spałam tylko 3h więc teraz na spokojnie mogę napisać co i jak.

Ogólnie jestem mega pozytywnie zaskoczona kliniką jak i podejściem lekarzy. W klinice przyjęła nas żona prof. Czajkowskiego ponieważ jego nie było ale skonsultowała z nim wszystko. Jak się dowiedzieliśmy jest źle, bardzo źle :( Przepływy nieprawidłowe, małowodzie a do tego jeszcze kardiomegalia względna czyli znacznie powiększone serce małego. Po prostu serduszko rośnie prawidłowo wszystko inne nie przez co serducho przestaje się mieścić w klatce piersiowej która ma poniżej 2 percentyla. Jednak poza tym serduszko jest absolutnie zdrowe tylko zaczyna się męczyć. Wszystkie parametry wskazują na 19-21 tc kiedy my mamy już 27tc :(

Wszyscy lekarze byli w szoku że tutaj w szpitalach po prostu odsyłali nas z kwitkiem i nawet nie próbowali zdiagnozować co może być przyczyną, już nie mówiąc o tym że tutaj kazali nam się zgłosić dopiero jak dziecko będzie miało 500g i nic więcej nie robić.
    Dr Teliga - Czajkowska powiedziała że chłopak musi mieć 400-450g bo gdyby trzeba było zrobić w tej chwili cc to po prostu nie są w stanie w razie czego reanimować takiego maluszka bo nie ma po prostu tak malutkich rurek intubacyjnych. Nie dają gwarancji że pobyt w szpitalu pomoże że maluch zacznie rosnąć ale powiedziała że zrobią wszystko co tylko się da a przede wszystkim zaczniemy od pełnej diagnostyki by znaleźć przyczynę całej tej sytuacji. Wczoraj miała robione już badanie badanie krzepliwości krwi, dziś dzwoniłam i prawie wszystko ok wykluczyli zespół antyfosfolipidowy jednak jeden parametr wyszedł podwyższony więc będziemy to dalej diagnozować.

Dostałam skierowanie i mam się udać do nich najlepiej od razu po świętach i no cóż będziemy walczyć. Nie ukrywam że przewróci to nasze życie do góry nogami i jeszcze nie wiem jak to wszystko zrobimy bo mieszkamy w Katowicach, w Warszawie mieszka kuzyn mojej mamy a tak nie mam tam kompletnie nikogo a mąż nie przeprowadzi się bo tutaj ma pracę i musi się zająć naszym małym zwierzyńcem. Bardziej on obawia się tego jak to będzie niż ja bo ja mimo iż bardzo nie chcę to zdecydowałam że pojadę i będziemy walczyć.

Czy któraś z was może mi co nieco napisać o oddziale patologii na Karowej jak to tam wszystko wygląda?

Aha u nich wyszło że nasz mały bohater ma 342g :)

anitka710, Agi83, El*a, panama, erre, Skali89, karakorum, pippi, Dreamy_Girl, Lyanna lubią tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • d84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena ja jestem z Waw, w karowej nigdy nie byłam - to nie pomogę, ale jakbyś potrzebowała żeby Ci coś do szpitala dowozić, kupić itp to wal śmiało, nie będzie to problem chyba że akurat młody mi się rozłoży wtedy.

El*a, erre, pippi lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena trzymam kciuki za wasze maleństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 15:13

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, super ze trafilas w koncu na dr z empatia. Nie martw sie dystansem, sa telefony, internet, ja tez lezalam i mialam meza raz na tydz (dystans, delegacja). Zorganizuj sie porzadnie, spakuj torby. Szpital to najlepsze miejsce w waszej sytuacji, mam nadzieje ze personnel bedzie super I wszystko bedzie dobrze.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, ja tydzień temu wyszłam z Karowej.
    Lezałam tam tydzien na patologii ciąży.
    Nie wiem, czy moja opinia pomoże, bo ja nie byłam zadowolona :(
    Leżała ze mną dziewczyna, która była tam 11 tygodni na oddziale. Ona przez 3 tygodnie nie miała wód i dziecko miało przez to hipotrofie... do końca nie zbadali przyczyny braku wód. Robili jej tylko 6 razy dziennie ktg po 1h i tyle...
    Na sam koniec w 36tyg chcieli zrobić test oksytocynowy, na który się nie zgodziła.
    Indukowali jej poród w 37tyg., sn
    Patologia podzielona jest na poł jakby;
    Jedna część jest doc.Romejko a druga prof.Czajkowskiego. Ja leżałam na tej pierwszej... na tej drugiej jedt podobno lepiej, ale oni niestet kładą tak, jak są miejsca akurat i nie masz pewności, że trafisz do Czajkowskiego...
    Ja np na zwykłe usg przed wyjściem czekałam 3 dni... 1 dzień dłużej lezałam bez sensu, bo nikt mi nie zrobił usg...
    Mam nadzieję, ze Ty będziesz miała lepsze wrazenia i opinię niż ja. ..

• Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz więcej pytań to pisz...

• erre Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, jeszcze tydzień temu pisałaś, że mały nie ma 300g, a teraz już przeskoczył, więc wszystko na dobrej drodze :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena, super że cokolwiek wiadomo. Nareszcie widać, ze trafiliście na odpowiednią opiekę, warto z tego skorzystać. Z tego co napisałaś wynika, że można pomóc Wam, dzidzia dzielnie walczy mimo różnych przeciwności. Serduszko ma zdrowe i silne, mimo że się przemęcza i ładnie przybrał na wadze- już o krok od tych 400 g. Wierzę cały czas, że Wam się uda. Wiem, że nie będzie łatwo, ale na pewno warto walczyć! Trzymam za Was kciuki:)
    Niestety nie jestem z Warszawy, nie znam tamtejszego szpitala, ale trzymam kciuki i przesyłam wiarę w Wasze powodzenie!:D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena myślę że dobrze robisz jednak w szpitalu przynajmniej masz poczucie ze coś robisz ze będziesz pod kontrolą wiec czekamy na meldunek w szpitalu a teraz odpoczywajcie :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ