WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem kwietniowka i czasami Was podczytuje. A ze mam druga noc z rzedu bezsenna to dzis nadrobilam. Apropos imion i Basi :) moja kolezanka jako nastolatka kupila chomika i nazwala go Basia a po kilkunastu latach urodzila coreczke Basie tak jej sie to imie podobalo :p Mnie tez sie podoba. Ale w brzuszku mam chlopca Henia :)

Cabank84, El*a, Sylwia91 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mmiałam chomika Maćka, a teraz ma.męża Maćka ;) u mnie też kolejna noc bezsenności. Czy to organizm się już tak dostosowuje do macierzynstwa i braku snu, czy to nerwy?

edwarda20, Cabank84, El*a, Sylwia91 lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że czasem lepiej nie wiedzieć, jednak ja potrzebuję rozumieć, co mi jest, jak wychodzą badania. Dlatego dużo czytam, pytam, więc już wiem co i jak z ktg. Czasem z położna przeglądamy te wykresy. Jasne, że często to wprowadza nerwówkę, ale daje odrobinę poczucia kontroli. Dzięki temu sama wiele rzeczy u siebie badalam i z wynikami szłam do lekarza (dzięki temu leczę zespół antyfosfolipidowy). Choć wiem, że teraz już nie mam żadnego wpływu, nawet jeśli to ktg nie wychodzi najlepiej. Liczę zatem, że w szpitalu wiedzą, co robią :)

Cabank84, Fortitudo lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Pola wybrał mąż już właściwie w pierwszej ciąży nam się podobało więc teraz jest okazja.

Ja też lubię znać wyniki chociaż czasem mi się wydaje że coś jest nie tak a to jednak norma

Po niedzieli mają mnie przenieść z patologii na położnictwo i tak będę albo do 37 albo do porodu choć ludze się jeszcze ze może puszcza do domu

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 problemy ze snem mam od poczatku ciazy. A teraz jest tylko gorzej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali! Wieje groza i radoscia ze to tuz tuz!!! Super bedzie czytac o kolejnych dzieciach na swiecie! Ale trzymajcie dziewczyny te brzuchy jak najdluzej! Teraz tylko relax i odpoczynek!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ktg w szpitalu w 32 tc i też już było je widać, rzadko bo rzadko ale były.

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    U nas będzie Pola wybrał mąż już właściwie w pierwszej ciąży nam się podobało więc teraz jest okazja.

Ja też lubię znać wyniki chociaż czasem mi się wydaje że coś jest nie tak a to jednak norma

Po niedzieli mają mnie przenieść z patologii na położnictwo i tak będę albo do 37 albo do porodu choć ludze się jeszcze ze może puszcza do domu

Skali jak mus to mus, swoje trzeba przeleżeć, wszystko dla dobra dziecka w brzuszku. Chociaż wiem co czujesz bo samq się modliłam, żeby jak najszybciej wyjść i teraz też cały czas się obserwuję i w razie czego wracam od razu. Jeśli mogę Cię jakoś pocieszyć to moja doktor mówiła, że mam leżeć plackiem do 37 tyg, a potem już będę na chodzie nawet do sklepu będę mogła pójść albo na krótki spacer :D także myślę, że max do 37 Cie potrzymają :)

U nas będzie Emilka ;) problemów ze snem nie mam, ale z 3-5 razy wstaje w nocy na siku, strasznie to wkurzające bo zwlec się z łóżka to nie lada wyczyn :D no i o 8 już jestem wyspana.
    A macie katar? Ja mam cały czas praktycznie katar, a rano smarkam z krwią, ehh te nasze dolegliwości

Cabank84, Skali89, mała_ruda, El*a, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion- każdy ma swój gust. Nie ma co zwracać uwagi na komentarze, tylko wziąć własnie to pod uwagę i szanować cudze wybory.Jedni lubią to, inni coś innego- inaczej byłoby mega nudno. Krytykę rozumiem tylko w przypadku gdy ktoś "upada na głowę" i wymyśla imiona z kosmosu, które mogą być krzywdzące dla dziecka.
    U nas nie było z wyborem imienia problemu- decyzja należała tylko do mnie i do Męża, więc pozostała część rodziny musiała się z tym pogodzić. Ja miałam wybrane imię dla chłopca od x lat (nawet już nie pamiętam dlaczego mi się tak spodobało), więc Mąż wybrał dla córci.

Sen w ciąży to jakieś osobne zagadnienie hehe;)
    W I trymestrze- wstawałam często do wc, co trochę utrudniało spokojny sen i mój i Męża. W II było w miarę spokojnie, aczkolwiek pojawiły się dziwne ciążowe sny. III trymestr jest mixem wszystkiego- co najmniej 2 razy wstaje na siku, często mi się śni, ze zaczynam rodzić i szukam Męza, zeby mnie zawiózł do szpitala albo szukam ciuszków dla dziecka i nie mogę znaleźć, dodatkowo powiększony (i nadal rosnący!) brzuszek utrudnia znalezienie wygodnej pozycji do spania, a tym bardziej wytaczania się z łóżka do nocnej wędrówki na siusiu. :D
    Ale to może taki trening przed pojawieniem się dziecka- w końcu w nocy trzeba kilka razy wstać;)

Mężu już odlicza czas do 37 tc, bo wtedy "na legalu" Fasolka donoszona może opuścić swoje gniazdko i wywrócić nasz świat do góry nogami, na co oboje się bardzo cieszymy :D

El*a lubi tę wiadomość

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak... jak znajdę pozycje do spania okazuje się, że muszę wstać siku. Wracam, nie mogę się ułożyć.. po 10 min jest! Pozycja znaleziona i nagle.. mega zgaga zrywajaca na równe nogi, no to wycieczka do lodówki po mleko. Wracam, kładę się śpię 1.5h i znowu siku... mąż czuwa nade mną w nocy bo przez sen pomaga mi się przewrócić z boku na bok.
    Od 2 dni mam ból pod cyckiem po lewej stronie. Ból nie pozwala mi się schylic czy przewrócić podczas snu. Nigdy nie miałam złamanego żebra ale czuję jakby to był taki ból. Co to może być? Któraś tak ma?

ZAneczka, gaga_32, Fortitudo, Cabank84, pippi lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda u mnie ze spaniem jest identycznie! Super to opisałaś :-) a jeśli chodzi o ból pod żebrami to może Dzidzia ugniata.
    A my pewnie bedziemy mieć ospe... dzieciaki, z którymi mój synek miał kontakt chorują, więc czekamy na rozwój akcji. Na szczęście ja chorowałam jako dziecko, ale obawiam się półpaśca... niby nie jest groźny w razie czego ale jakby nie było to wirus.

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Taaak... jak znajdę pozycje do spania okazuje się, że muszę wstać siku. Wracam, nie mogę się ułożyć.. po 10 min jest! Pozycja znaleziona i nagle.. mega zgaga zrywajaca na równe nogi, no to wycieczka do lodówki po mleko. Wracam, kładę się śpię 1.5h i znowu siku... mąż czuwa nade mną w nocy bo przez sen pomaga mi się przewrócić z boku na bok.
    Od 2 dni mam ból pod cyckiem po lewej stronie. Ból nie pozwala mi się schylic czy przewrócić podczas snu. Nigdy nie miałam złamanego żebra ale czuję jakby to był taki ból. Co to może być? Któraś tak ma?

Ja tak mam jak mi się dupcią mała za bardzo wpycha pod żeberko xD

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z was zaczął odchodzić czop śluzowy? Ja wczoraj zauważyłam, że u mnie zaczął odpadać po trochu. Wizytę mam we środę więc dowiem się czy jest czym się martwić.

f2w39n73cog2s2mn.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nie, różnie mówią że czasem można długo chodzić bez czopa , a jesteś pewna ze to czop ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamailla wrote:
    Dziewczyny, czy którejś z was zaczął odchodzić czop śluzowy? Ja wczoraj zauważyłam, że u mnie zaczął odpadać po trochu. Wizytę mam we środę więc dowiem się czy jest czym się martwić.

W tej ciąży czop póki co na swoim miejscu u mnie ;) w poprzedniej zaczął odchodzić dzień przed porodem- jako przezroczysta "galaretka", ale o mocno zbite konsystencji. Z tego co wiem, czop może odchodzić na miesiąc przed porodem nawet, także mam nadzieje ze u Ciebie wszytko w odpowiednim czasie ruszy ;)
    Co do imion - w domu mamy Wojtusia, czekamy na Aleksandre. Nigdy nie byłam w tym imieniu jakos specjalnie zakochana -ale jakoś w tej ciąży spodobało mi się proste imię Ola :)

El*a, Fortitudo, ZAneczka lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam ni grama czopa a chodziłam z 6cm rozwarciem :) mam nadzieję że w tej ciąży też nie będzie mi dane go oglądać heheh

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Macica uciska na zebra - normalne niestety trzeba się przyzwyczaić. Podczas siedzenia najczęściej atakuje ten ból. Przechodzi jak się położysz i wyprostujesz. U mnie w obu ciążach nie do zniesienia po prostu, tyle że z prawej strony. Wczoraj myślałam że nie dojadę do domu po zajęciach bo tak mnie bolało jak siedziałam :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaję mi się, że tego nie da się pomylić z czymś innym. Innych objawów brak, więc nie panikuję :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2w39n73cog2s2mn.png
  • AniaSL Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamailla wrote:
    Wydaję mi się, że tego nie da się pomylić z czymś innym. Innych objawów brak, więc nie panikuję :)

Może dla pewności napisz do swojego ginekologa jeśli masz taką możliwość czy masz coś robić ;)
    ja jak swojej zapytałam co robić, jeśli zauważę, że czop odejdzie to powiedziała, że w moim przypadku mam się udać na IP, ale tylko dlatego bo mam już 1,5 cm rozwarcia i brak szyjki.
    Według poradników w normalnej ciąży może rzeczywiście to się zdarzyć o wiele wcześniej, ale i tak bym napisała co robić;)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze :D czy ja pisałam wczoraj ze mój czop ma się świetnie? :p dzisiaj tez mam wrażenie ze kawałeczek odleciał :p ale na tył mały ze to niegroźne mysle :) we wtorek wizyta- aż poproszę o zmierzenie szyjki :) mała się pcha mocno, mam nadzieje ze chociaż do polowy lutego dosiedzi :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ