Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też ciśnienie i mocz mam ok, a od paru dni nie mam stóp i palców u rąk. Po letnim prysznicu jest mi lepiej ale i tak całymi dniami chodzę napuchnieta. To chyba normalne. Chociaż u mnie zaczęło się to dopiero tydzień temu.
agigagi lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o puchnięcie to w pierwszej ciąży jakoś tydzień przed porodem strasznie spuchły mi stopy i dłonie. Wyniki moczu i ciśnienie miałam ok. Przeszło zaraz po porodzie. W obecnej ciąży na razie raz mi stopy spuchły, ale poleżałam z nogami w górze i przeszło.
-
Ja też często mam spuchnięte nogi szczególnie. Pytałam gin to mówi że wyniki są w normie więc nie ma co się martwić, tak po prostu się zdarza w ciąży. Ja w pierwszej mimo że chodziłam latem to nie puchłam. Za to po porodzie to po prostu był koszmar. Nie miałam nóg.
-
Hej dziewczyny, ja też właśnie mam ten problem z puchnieciem na wieczór na szczęście po nocy obrzęki schodzą ale martwi mnie ze odkąd zaczęłam puchnac strasznie waga mi poszła do góry 3 tygodnie temu miałam 0.5kg na plusie, a odkąd są obrzęki przybyło mi w 3 tygodnie 3kg czy to normalne?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
dziewczyny a ciuszki do spzitala to jakie pakujecie - bo ja już nie pamiętam jak robiłam ze starszy. Bodziak + pajac + czapeczka + rękawiczki czyjak to się zwie??? Dziś prasuję to już sobie chcę odłożyć do torby.
anitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Skali89 wrote:W moim szpitalu nie można mieć swoich wiec mam tylko na wyjście Ale pierwszego ubieralam body długi rękaw i pajac na to czapeczka i niedrapki
U mnie cisza spokójLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Ja mam po 4 szt: body, pajaców, kaftanikow, 2 spodnie, 1 rajstopy, 3 czapki, 1 niedrapki, 2 rampersy. Na stronie szpitala mam listę co dla mnie i co dla dziecka więc to ułatwiło mi pakowanie. Wzięłam dla siebie koszule, podkłady na łóżko, wkładki laktacyjne, stanik, majtki jednorazowe i podkłady poporodowe. Laktator też spakowalam i zastanawiam się nad smoczkiem.
Cabank84 lubi tę wiadomość
-
d84 wrote:mała ruda daj linka do tej listy - plis
co do warstw to zalezy od pory roku. Ja starszego ubierałam chyba w 2, rodził się w lutym - zastanawiam się właśnie po co kaftniki - kilka mam ale chyba ich nie używałam.Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
tak - tak ubierali (nie pamiętam tylko co z tym kaftanikiem) dziecko w brzuchu ma temp ok 36-37st po wyjęciu pewnie panuje temp 20-24st zalezy od szpitala, w moim było ciepło, ale czasem jak czytałam to w innych zimno było. Oprocz tych 2ch warstw to jeszcze kocyk był czy becik - nie wiem co teraz brać. Te niedrapki - dzięki za przypomnienie nazwy haha to ubierałam tylko w spitalu,w domu już nie. W domu ubierałam już tylko pajaca na pampersa albo body + półśpiochy (spodenki).
anitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
DOKUMENTY:
– karta przebiegu ciąży
– badanie grupy krwi
– dowód osobisty lub inny dokument tożsamości
– dokument świadczący o ubezpieczeniu (aktualne)*
– wyniki ostatnich badań (mocz, morfologia, HBS, WR, USG)
– wypisy z ewentualnych wcześniejszych pobytów w szpitalu
– opisy ewentualnych konsultacji (kardiologiczna, okulistyczna, itp.)
– akt zawarcia związku małżeńskiego lub zmiany nazwiska (jeśli nie masz zmienionego dowodu)
MAMA DZIECKA:
– dwie wygodne koszule (rozpinane z przodu i t-shirt do porodu)
– szlafrok, ciepłe skarpety, kapcie i klapki pod prysznic
– przybory toaletowe
– szczotka lub grzebień do włosów, gumki, spinki
– ręcznik mały i duży
– ręcznik papierowy
– podkłady ginekologiczne zamiast podpasek
– woda niegazowana (najlepiej w małych butelkach z dzióbkiem)
– coś do jedzenia (biszkopty, sucharki), landrynki, guma do żucia
– sztućce, kubeczek
– odtwarzacz mp3 z ulubioną muzyką
DZIECKO:
– dwie czapeczki
– trzy pary śpiochów zapinanych na ramionach
– skarpetki, rękawiczki-niedrapki
– trzy cienkie koszulki bawełniane
– trzy kaftaniki grube
– ciepły kocyk
– ręcznik
– pieluchy tetrowe – 5 sztuk
– pieluchy flanelowe – 3 sztuki
PAMIĘTAJ, BY WSZYSTKO WYPRAĆ W PŁATKACH MYDLANYCH
– pieluchy jednorazowe najmniejsze– rozmiar 1
– chusteczki wilgotne
– nieperfumowane mydełko dla niemowląt
– oliwka dla niemowląt
– szczoteczka do włosów
– rożek lub becik
ja dodatkowo dla siebie mam: laktator, małą suszarkę, podkłady na łóżko, majtki poporodowe, maltan (na sutki), ładowarka do tel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 11:50
d84 lubi tę wiadomość