X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    dziewczyny a ciuszki do spzitala to jakie pakujecie - bo ja już nie pamiętam jak robiłam ze starszy. Bodziak + pajac + czapeczka + rękawiczki czyjak to się zwie??? Dziś prasuję to już sobie chcę odłożyć do torby.

Ja do szpitala nie biorę bodziaków. Tyko kaftaniki i śpioszki plus skarpetki i czapeczka. U nas w szpitalu doradzają, żeby dzidzie ubierać w kaftanik i motać w pieluszki potem w rożek, żeby na pępuszku było jak najmniej warstw materiału.

d84 lubi tę wiadomość

aohx3e3.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś ospacerowalam byłam z synem na ćwiczeniach normalnie w lini proste może ze 3kn w jedną stronę a ja się czuje jakbym maraton przeszła masakra

Dziś mój lekarz,ma dyżur Ale u mnie cisza spokój żadnych skurczy itd kupiłam wiesiolek i herbatę z liści malin jeszcze słyszałam ze ananas coś daje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kropeczka89 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Ja też puchnę, nawet czuję po twarzy jak mówię, że mam lica opuchnięte... ale ja jestem już w 39 tygodniu. Ale skoro wyniki moczu masz ok to raczej wszystko w porządku. Ciśnienie masz w normie?

Tak ciśnienie w normie. Byłam dzis u gin mowila zeby sie nie martwic ze wszystko ok. Także bardzo sie cieszę. Moja siostra tez tak puchla w ciazy wiec moze tak mamy w rodzinie ;)

8599yx8da3geqsn5.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wysiadam, przejdę się kawałek i moment plecy mi w tylek wchodzą. Do tego brzuch mnie wtedy tak boli i ciągnie ze masakra. .. strasznie ciężko się czuję.. a tu jeszcze prasowanie ciuchów ... nienawidzę prasować i scierac kurz. .. to dla mnie męka! A tu kolejne badania bo jakaś infekcja pochwy się przyczepiła. .. i zorientowałam się dopiero przy sexie. .. straszna suchosc pochwy i spuchniete wargi sromowe. A tak wvxesniej to nawet nie czułam świądu czy bólu, żadnych upławow... juz mam powoli dość, trzecia ciąża i mam wrażenie ze juz chyba za stara jestem choć mam 33 lata.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie dziewczyny! Tak mowili mi w szpitalu ze jak wyjde i zwczne chodzić to urodze a tu nic. Chodze na spacery... robie obiady, sprzatam, odkurzam, myje podlogi.... ciasto upieklam :D nawet mam regularne skurcze na ktg i rozwarcie na 1cm i NIC... jem wiesiolka.. oszaleje. Torba juz spakowana i nawet jest w aucie xD...

7v8rdqk3dbllser2.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    Hej dziewczyny 38 tydzień ciąży czy wy tez odczuwacie wieksza wilgoc??

ja 36tc i odczuwam inną wilgotność, jakby śluz płodny.... do tego doszło skrzytanie w biodrach, kolanach, także estradiol wziął górę, końcówka tuż, tuż ;)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Jacie dziewczyny! Tak mowili mi w szpitalu ze jak wyjde i zwczne chodzić to urodze a tu nic. Chodze na spacery... robie obiady, sprzatam, odkurzam, myje podlogi.... ciasto upieklam :D nawet mam regularne skurcze na ktg i rozwarcie na 1cm i NIC... jem wiesiolka.. oszaleje. Torba juz spakowana i nawet jest w aucie xD...

Poczekaj Jeszce 4 dni na skończony 37 tc :) często tak jest ze szyjka straszy a później się chodzi i chodzi .Ja też chodzę więcej Ale podobnie jak cabank sprawia mi to ból Ale na pewno nie są to skurcze

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trochę aż mi się wierzyć nie chce, ale nasza Mała ładnie nadrobila. Wcześniej głowa i brzuch trzy tygodnie do tyłu, a teraz już tylko tydzień. Na wczorajszym usg ważyła 2400! Wody też lepiej, bo Afi ponad 9. Lekarka stwierdziła też, że nie widzi pepowiny wokół szyi (w szpitalu mówili, że jest owinięta). Bardzo cieszą mnie te informacje, choć po tylu tygodniach stresu i straszenia ciężko uwierzyć, że to prawda. Bacznie obserwuję ruchy, gdyby tylko coś się działo, to do szpitala, ale na ten moment jest ok i raczej nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu. Oby ta końcówka ciąży rzeczywiście była już spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:56

erre, Mariposa26, Skali89, Marietta, d84, syla2312, pippi lubią tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Ale u Ciebie dopiero 37tc nieskończony więc nie szalej kochana bo ciąża jeszcze nie jest donoszona

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe, super wieści! :)

Mariposa, bierzesz Dopegyt cały czas czy odstawiasz, jak ciśnienie wraca do normy?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiam bo normalnie mam bardzo niskie.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak Ci lekarze zalecają? Trochę mnie to dziwi, bo wiem, że w moim przypadku Dopegytu nie można odstawić tak z dnia na dzień, tylko stopniowo, chociaż ja będę wracać do tabletek sprzed ciąży, więc może to inaczej działa.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • abne82 Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchate :)

U nas cc już w najbliższy piątek będzie to dokładnie dzień donoszonej ciąży.
    Ciśnienie świruje w okolicach 150/100 po 8 tabletkach Dopegytu dziennie wiec nie ma co męczyć mnie i młodej dłużej. Młoda ma wyniki dobre na ktg i w przepływach usg, ale wszyscy są zdania ze czas zakończyć imprezę (Głównie ze względu na nagle skoki nocne np 180/110 ).

Mam dużo mieszanych uczuć co do nadchodzących dni i chyba chwilowo lęk przed bólem po cc ( to moja druga cc) i lęk przed bólem laktacyjny, spuchniętymi cycami i gorączka przeważa. Chwilowo bardziej się boje niż cieszę i sama względem siebie mam z tego powodu wyrzuty :(

• Marietta Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Ja dzisiaj po pierwszym ktg :) i tak oto z długiej na 4 cm i zamkniętej szyjki tydzień temu zrobiła się szyjka ZERO i rozwarcie na palec! Moje skurcze i cierpienia w domu nie idą na marne ;) ciesze się ze zaczne juz z jakimś rozwarciem :) chciałabym tak za tydzień, półtorej juz urodzić :p

Sylwia91, Fortitudo, Mariposa26 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi już się marzy urodzić... Już mi mega ciężko i spać nie mogę :( w dodatku mała jak się rusza to jakbym miała w pochwie milion igieł... I tak potrafi pół nocy. W czwartek zdejmujemy pessar. Już odliczam z utęsknieniem

Cabank84 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałabym już być po. Ciekawe ale jak wcześniej raz na tydzień byłam w toalecie tak teraz 3 razy przez 3 dni. Czyżbym zaczęła się oczyszczać? Od dwóch dni nie śpię po południu i nawet mi się nie chce. A to akurat coś dziwnego bo od paru lat śpię popołudniu. A w ciąży to nie było mowy żeby odpuścić sobie drzemki.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję i jeszcze nie chce rodzić . Wczoraj sciagneli mi szew i mam szyjke skróconą i rozwarcie na 1,5 cm. W szpitalu zakaz odwiedzin przez grypę więc coś okropnego być samemu w szpitalu przez kilka dni po cesarce masakra jakas. No i lozeczko jeszcze nie skręcone. I w domu nie posprzatane a chciałam żeby było perfekcyjnie czysto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 23:00

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1&nbsp;czerwca&nbsp;2017
  • Justyna24 Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Też chciałabym już być po. Ciekawe ale jak wcześniej raz na tydzień byłam w toalecie tak teraz 3 razy przez 3 dni. Czyżbym zaczęła się oczyszczać? Od dwóch dni nie śpię po południu i nawet mi się nie chce. A to akurat coś dziwnego bo od paru lat śpię popołudniu. A w ciąży to nie było mowy żeby odpuścić sobie drzemki.

Mam tak samo. Zdarza sie nawet w nocy przed snem. Do tego brak apetytu ..

xnw4s65gv0kxvi0x.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 23:12

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, cały czas was podczytuje. Gratulacje dla świeżo upieczonych mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 00:25

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Od niedzieli jesteśmy we trójkę :) to był 37 tydz 4 dzień ciąży.
    18.02.2018 o 1:42 przez cięcie urodziła się Basia, kruszynka ważyła 2140, 48cm. Mimo tej hipotrofii dostała 10 pkt Apgar i jest bardzo dzielna, a od wczoraj jesteśmy w domu :)
    Więcej napiszę potem, teraz będziemy się karmić ;)

Oxalis, Justyna24, erre, mała_ruda, Hatfe, d84, Marietta, gaga_32, ladypower, pippi, Cabank84, Skali89 lubią tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ