X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zaplanowane cc po szkonczonym 39 tc.

szczerze mówiąc to wolałabym aby najpierw się akcja zaczęła a później do szpitala i cesarka. Ale... chce żeby cesarkę zrobił mój lekarz chce rano pojechać z mężem a nie np. w nocy na wariackich papierach kombinować co zrobić ze starszą córeczką. No i u nas w szpitalu przez grypę zakaz odwiedzin trwa to juz dwa tygodnie i mam nadzieje za jak ja pojade rodzić to już tego zakazu nie bedzie.

Przytyłam 12 kg

Ale to prawda karmienie piersią działa cuda ;-)

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 6kg, jak na razie. Mała cały czas pcha się w dół. Do tego doszły jeszcze skurcze i bezsenność. :) jeszcze trochę...

f2w39n73cog2s2mn.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kg szacun :-) jak to zrobiłaś ? ;-)

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem, nie pilnuje się z jedzeniem, jem co chce i kiedy chce. Ale do 22 tyg. Miałam cały czas mdłości, więc od 25 tyg zaczęłam "tyć" :) a całe życie byłam przekonana, że w ciąży dużo przytyje :)

f2w39n73cog2s2mn.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze z miesiąc do cc a brzuch juź prawie na wysokości kolan ;p

Waga obecna +13kg i rosnie, ale będzie słodka dziewczyna, bo w trakcie ciąży miałam często i gęsto ochotę na słodkie. Tabliczka czekolady potrafiła być dla mnie przekąską... :/ Staram się teraz opamiętać i nieco wyhamować z wagą - zwłaszcza, że został mi jeszcze nadbagaż 10 kg po pierwszej ciąży (poród 2 lata temu)... Miałam ambitny plan raz dwa stracić nadprogramowe kg ale okazało się, że mam rozejście mięśni brzucha (polecam Wam po porodzie sprawdzić czy się tego nie nabawiłyście) i plany treningowe musiały zejść na dalszy plan, aby rozejście się nie pogłębiło. W takim przypadku trzeba stosować specjalne, spokojne ćwiczenia, które raczej nie spalają zbyt wiele tkanki tłuszczowej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć cc w 37-38tc. Już się boję... wiem, że na pewno będę marcówką.

• Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cesarkę na 38tc+6dni. Chyba też bym wolała żeby się najpierw akcja rozpoczęła a nie tak na "zimno". Już przytyłam 18 kg ,mało się ruszałam w tej ciąży bo lekarz zabronił szaleć. W pierwszej ciąży 12kg i 7kg już w szpitalu zostawiłam od razu.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa - to już za moment! :)
    Powodzenia! :)

Mariposa26 lubi tę wiadomość

• M86 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 8kg, z 53 do 61. Tak naprawdę z wagą stoje w miejscu od listopada od kiedy jestem na diecie cukrzycowej. Mam nadzieje że po urodzeniu mojej 3kg córki resztę nadwagi zostawie w szpitalu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 21:33

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • gaga_32 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam jakieś 18 kg. W pierwszej ciąży podobnie i szybko wróciłam do wagi sprzed. Jak będzie teraz, zobaczymy.

Tak czytam jak odchodzą Wam czopy, macie skurcze, rozwarcia, a u mnie nic... cisza. Ciekawe kiedy moja Księżniczka zapragnie wyjść. Pozostaje na razie tylko czekać. W piątek lekarz mówił, że widać dobrze jej w brzuszku. W sumie termin z OM mam na 6.03, tylko z usg na 28.02 :-)

km5stv73o36m17g4.png
    f2wlx1hp9yhmmhzk.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga_32 wrote:
    Ja przytyłam jakieś 18 kg. W pierwszej ciąży podobnie i szybko wróciłam do wagi sprzed. Jak będzie teraz, zobaczymy.

Tak czytam jak odchodzą Wam czopy, macie skurcze, rozwarcia, a u mnie nic... cisza. Ciekawe kiedy moja Księżniczka zapragnie wyjść. Pozostaje na razie tylko czekać. W piątek lekarz mówił, że widać dobrze jej w brzuszku. W sumie termin z OM mam na 6.03, tylko z usg na 28.02 :-)

U mnie też cisza, a termin n piątek ;) śmiejemy się z mężem, że małemu tm cieplutko a u nas śnieżyce więc co się będzie pchał :) ale to ju tak czy siak tuż tuż...

aohx3e3.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odszedl czop dzisiaj w dwóch kawalkach ... do tego twardnienia co 5 min ale nic eiecej... juz bym chciala miec bolesne skurcze i jechac na porodowke bo to czekanie yo masakra. Jeszcze taka nie wiaodma czy to juz czy nie. Wczoraj mialam 2 cm rozwarcia dzisiaj na pewno mam więcej bo bolalo no i ten czop...

Ja przytylam 13kg ale tez sobie nic nie odmawiam :D

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam na razie 10 kg, ale wchodzę dopiero w 37tc ;-) lekarz powiedział, że przy moim wzroście i waga z przed ciąży powinnam tak zdrowo dobić do 15 kg ;-)

Apropo skurczy.. Trochę nas dziś spontanicznie poniosło z mężem i serduszkowaliśmy się dwa razy, przy czym po drugim dostałam takich częstych skurczy, że myślałam, że już pojedziemy na IP, ale teraz jest na szczęście spokój;-) musimy się opanować, niech mała posiedzi jeszcze ze dwa tygodnie xD

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam jakieś 11 kg
    A propos czy w terminie jak się nic nie dzieje trzeba jechać na ip nam na szkołę rodzenia mówili że nie i nawet tak się śmiali ze trzeba czekać na skurcze ktg robić i w zależności od szpitala się zgłosić 2-5 dni po terminie gdyby nic się nie działo .
    .

My wczoraj byliśmy na pizzy poza tym cisza spokój chyba trzeba będzie szyjce dopomóc

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!
    Jak dzisiaj się czujecie? :)
    Są tu może kobietki z terminem na koniec marca? Tak czytam i czytam i większość szykuje się na początek marca ;)

• erre Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 26.03, tak sobie myślałam ostatnio, że zostanę sama na placu boju ;)
    Z drugiej strony nie wiem czy dotrwam, bo mam już starzejące się łożysko i 8.03 lekarz będzie decydować co dalej.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziołchy! Kolejka obowiązuje! 37-38 tydzień i chcecie rodzic? Nie ma tak! A co ja mam powiedzieć? U mnie kompletna cisza... nic.. null.. zero. za 2 dni lekarz. Jak będzie jakiekolwiek rozwarcie to poproszę go o masaż szyjki.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre - za moment zostaniemy tutaj same ;)

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) u mnie czop odszedł częściami już ponad tydzień temu i nadal cisza :) mało tego każą ze względu na półpaśca zaciskać nogi dosłownie, żeby jak najwięcej wziąć leków i żeby przeszło, przy czym po porodzie zakaz kp, aby nie zarazić ospą malucha :(, będę mogła kp dopiero po zakończeniu leczenia. Maluch ma ok 3500g, główka na 39t więc będzie wesoło. Kontrola za tydzień. JA przytyłam 9,5 -10 kg :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam ze przez ilość magnezu muffiny itd jaką przyjęłam wcale tak szybko mnie nie weźmie najbardziej boję się oksytocyny wiec trzeba działać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ