Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam zaplanowane cc po szkonczonym 39 tc.
szczerze mówiąc to wolałabym aby najpierw się akcja zaczęła a później do szpitala i cesarka. Ale... chce żeby cesarkę zrobił mój lekarz chce rano pojechać z mężem a nie np. w nocy na wariackich papierach kombinować co zrobić ze starszą córeczką. No i u nas w szpitalu przez grypę zakaz odwiedzin trwa to juz dwa tygodnie i mam nadzieje za jak ja pojade rodzić to już tego zakazu nie bedzie.
Przytyłam 12 kg
Ale to prawda karmienie piersią działa cuda
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Ja mam jeszcze z miesiąc do cc a brzuch juź prawie na wysokości kolan ;p
Waga obecna +13kg i rosnie, ale będzie słodka dziewczyna, bo w trakcie ciąży miałam często i gęsto ochotę na słodkie. Tabliczka czekolady potrafiła być dla mnie przekąską... Staram się teraz opamiętać i nieco wyhamować z wagą - zwłaszcza, że został mi jeszcze nadbagaż 10 kg po pierwszej ciąży (poród 2 lata temu)... Miałam ambitny plan raz dwa stracić nadprogramowe kg ale okazało się, że mam rozejście mięśni brzucha (polecam Wam po porodzie sprawdzić czy się tego nie nabawiłyście) i plany treningowe musiały zejść na dalszy plan, aby rozejście się nie pogłębiło. W takim przypadku trzeba stosować specjalne, spokojne ćwiczenia, które raczej nie spalają zbyt wiele tkanki tłuszczowej... -
nick nieaktualny
-
Ja mam cesarkę na 38tc+6dni. Chyba też bym wolała żeby się najpierw akcja rozpoczęła a nie tak na "zimno". Już przytyłam 18 kg ,mało się ruszałam w tej ciąży bo lekarz zabronił szaleć. W pierwszej ciąży 12kg i 7kg już w szpitalu zostawiłam od razu.Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
-
Ja przytylam 8kg, z 53 do 61. Tak naprawdę z wagą stoje w miejscu od listopada od kiedy jestem na diecie cukrzycowej. Mam nadzieje że po urodzeniu mojej 3kg córki resztę nadwagi zostawie w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 21:33
-
Ja przytyłam jakieś 18 kg. W pierwszej ciąży podobnie i szybko wróciłam do wagi sprzed. Jak będzie teraz, zobaczymy.
Tak czytam jak odchodzą Wam czopy, macie skurcze, rozwarcia, a u mnie nic... cisza. Ciekawe kiedy moja Księżniczka zapragnie wyjść. Pozostaje na razie tylko czekać. W piątek lekarz mówił, że widać dobrze jej w brzuszku. W sumie termin z OM mam na 6.03, tylko z usg na 28.02
-
gaga_32 wrote:Ja przytyłam jakieś 18 kg. W pierwszej ciąży podobnie i szybko wróciłam do wagi sprzed. Jak będzie teraz, zobaczymy.
Tak czytam jak odchodzą Wam czopy, macie skurcze, rozwarcia, a u mnie nic... cisza. Ciekawe kiedy moja Księżniczka zapragnie wyjść. Pozostaje na razie tylko czekać. W piątek lekarz mówił, że widać dobrze jej w brzuszku. W sumie termin z OM mam na 6.03, tylko z usg na 28.02
U mnie też cisza, a termin n piątek śmiejemy się z mężem, że małemu tm cieplutko a u nas śnieżyce więc co się będzie pchał ale to ju tak czy siak tuż tuż... -
Mi odszedl czop dzisiaj w dwóch kawalkach ... do tego twardnienia co 5 min ale nic eiecej... juz bym chciala miec bolesne skurcze i jechac na porodowke bo to czekanie yo masakra. Jeszcze taka nie wiaodma czy to juz czy nie. Wczoraj mialam 2 cm rozwarcia dzisiaj na pewno mam więcej bo bolalo no i ten czop...
Ja przytylam 13kg ale tez sobie nic nie odmawiam -
Ja przytyłam na razie 10 kg, ale wchodzę dopiero w 37tc lekarz powiedział, że przy moim wzroście i waga z przed ciąży powinnam tak zdrowo dobić do 15 kg
Apropo skurczy.. Trochę nas dziś spontanicznie poniosło z mężem i serduszkowaliśmy się dwa razy, przy czym po drugim dostałam takich częstych skurczy, że myślałam, że już pojedziemy na IP, ale teraz jest na szczęście spokój;-) musimy się opanować, niech mała posiedzi jeszcze ze dwa tygodnie xD
-
Ja przytylam jakieś 11 kg
A propos czy w terminie jak się nic nie dzieje trzeba jechać na ip nam na szkołę rodzenia mówili że nie i nawet tak się śmiali ze trzeba czekać na skurcze ktg robić i w zależności od szpitala się zgłosić 2-5 dni po terminie gdyby nic się nie działo .
.
My wczoraj byliśmy na pizzy poza tym cisza spokój chyba trzeba będzie szyjce dopomóc
-
Hej hej u mnie czop odszedł częściami już ponad tydzień temu i nadal cisza mało tego każą ze względu na półpaśca zaciskać nogi dosłownie, żeby jak najwięcej wziąć leków i żeby przeszło, przy czym po porodzie zakaz kp, aby nie zarazić ospą malucha , będę mogła kp dopiero po zakończeniu leczenia. Maluch ma ok 3500g, główka na 39t więc będzie wesoło. Kontrola za tydzień. JA przytyłam 9,5 -10 kg06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek