X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie plamiłam choć cały czas zagladam, bo dzwigam córeczke i troche sie boje.

Co do objawów to senność straszna a ogólnie jakby wszystko ustąpiło.

Dziewczyny które karmią mam do Was pytanko. Nie macie problemów z pękającymi sutkami? Ja od kilku tygodni mam masakre :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła grzybica wiadomo gdzie:( Na razie ratuję się clotrimazolum ale mało pomaga. Wizyta u gina dopiero we wtorek. A Wy jak sobie radzicie?

• Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jednak znowu plamie. Mam tylko nadzieję, że to takie niby okołoowulacyjne lub to reakcja na luteinę.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to mam tylko bardziej wrażliwe sutki, nic mi nie pęka całe szczęście.

age.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialam taki brazowy sluz na papierze wlasnie w okolicach owu. Ale pani doktor mi pmowiedziala ze po 2 ciazach macica juz nie jest taka sama wiec cos tam sie zluszcza. Ale puki nie ma zywej czerwonej krwi i bolu brzucha to mam sie nie martwic

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście już grupę krwi morfologię i mocz ?
    Ile czeka się na grupę krwi ? Dużo fiolek pobierają :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonqa30 wrote:
    A mnie dopadła grzybica wiadomo gdzie:( Na razie ratuję się clotrimazolum ale mało pomaga. Wizyta u gina dopiero we wtorek. A Wy jak sobie radzicie?

Kup sobie multigyn mnie ratował w ciąży ;)

Hej hej. Tyle piszecie że nie jestem w stanie Was nadrobić :) u mnie objawów ciąży brak, wszystko jest normalnie wiec nawet nie dochodzi do mnie to że jestem w ciąży ;) 26.07 mam pierwsza wizytę u gina. Wolałam iść 7.08 ale gin chciał mnie zobaczyć przed moim wyjazdem wiec idę ponad tydzień szybciej :) bedzie to 6-7 tc wiec na nic nie liczę ;) najbardziej obawiam się bolacych piersi żeby nie przeszkadzało to w karmieniu starszaka :)

ilonqa30 lubi tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl wrote:
    Ja plamiłam jeden dzień - trzy dni po spodziewanej @ i było to niewielkie plamienie. Później już nic. Ale u każdego jest inaczej.
    Od piątku złapało mnie wstrętne przeziębienie. Leżę, kuruję się, wygrzewam. Próbowałam domowych sposobów, ale musiałam włączyć apteczne - oscillococcinum. To homeopatyk, więc podobno nie szkodzi w 1 trymestrze, ale miałam lekkie obawy. Po nim od razu poczułam się lepiej. Mam nadzieję, że teraz będę szybko zdrowieć, a fasolka też jest cała i zdrowa. Do tego od wczoraj dziwnie boli mnie sam dół podbrzusza - ale wydaje mi się, że to mięśnie od kaszlu i kataru - oby. Z niecierpliwością czekam na wizytę 25go.

Nie martw się :0 ja z synem miałam anginę (antybiotyki) i 40 stopni gorączki w I trymestrze. Zdrowy jak rydz, wzorcowy chłopak :)

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś ma wizytę 21.07? Czy jestem sama? ;)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Robiłyście już grupę krwi morfologię i mocz ?
    Ile czeka się na grupę krwi ? Dużo fiolek pobierają :) ?
    Mi lekarz powiedzial, ze wszystko zrobimy na nastepnej wizycie, 01.08, w 10 tc. Zalozy mi wtedy karte ciazy i porobia wszystkie badania.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie tak, że bolą Was piersi tylko gdy je dotykacie ?
    Mam wrażenie, że bolą mnie mniej a oczywiście google dobra rada przewiduje najgorsze... :/ Chyba muszę odłączyć Internet :)

Mi lekarka kazała przynieść wyniki na 27 lipca czyli 8 tydzień w takim razie sama Wam poopowiadam ile to krwi idzie ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Któraś ma wizytę 21.07? Czy jestem sama? ;)

Hej, ja mam 21 lipca o 16:20 :)

Kasia.ke1 lubi tę wiadomość

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Jestem nowa, więc napiszę kilka słów o sobie :) Mam już dwoje małych dzieci i obecnie TP na 22.03 :) OM 15.06. Ciąża zupełnie nieplanowana, wręcz złoty strzał :D Ale odwrotu nie ma, podołamy! Postaram się zaglądać w miarę możliwości, ale codziennej obecności nie mogę zagwarantować przez najbliższy czas, pochłania mnie zbyt dużo obowiązków- mimo to BBF jest bliskie mojemu sercu, niestety nie mam dostępu do starego konta, ale może coś niebawem zaradze w tym temacie.
    Póki co mam za sobą kilka testów pozytywnych, pobolewania w podbrzuszu, zwiększenie apetytu i odczucia jak w każdej poprzedniej ciąży, więc żadna nowość, ale przecież dopiero co rodzilam (młodsza ma rok).
    Uściski dla wszystkich brzuszkow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 19:04

Marietta lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja nie plamiłam choć cały czas zagladam, bo dzwigam córeczke i troche sie boje.

Co do objawów to senność straszna a ogólnie jakby wszystko ustąpiło.

Dziewczyny które karmią mam do Was pytanko. Nie macie problemów z pękającymi sutkami? Ja od kilku tygodni mam masakre :(

U mnie problemów z karmieniem brak, na szczęście :) Za to nerwowość... oj... ;)
    Ponoć mleko za kilkanaście tygodni zmieni smak i dziecko może odrzucić pierś. Sama nie wiem czy jestem gotowa na koniec kp

Ania_1986 lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:
    Hej, ja mam 21 lipca o 16:20 :)

Ja też 16.20 :) będziemy oglądać bobasy razem :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moje cycuszki mają lepsze i gorsze dni. Generalnie jak je zostawiam w spokoju, nie dotykam, daje wolne od stanika to nie boli, albo bardzo mało. Gorzej jak się uleżą w biustonoszu, po calym dniu noszenia przy sciaganiu az mnie ciarki przechodza, tak bola. Stanik dobry, dopasowany. Tak samo mam rano przy wstawaniu, gdy sie ruszam po paru godzinach w jednej pozycji.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Ja też 16.20 :) będziemy oglądać bobasy razem :)

Który dokładnie tydzień będziesz mieć?

• emi87 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Mi lekarz powiedzial, ze wszystko zrobimy na nastepnej wizycie, 01.08, w 10 tc. Zalozy mi wtedy karte ciazy i porobia wszystkie badania.

Ja też mam drugą wizytę na 01.08 ;) u mnie będzie 11 tydz. O moich badaniach na razie nic nie mówiła (trochę to dziwne) ale mamy zdecydować czy chcemy i jakie chcemy badania prenatalne (PAPP-A czy NIPT, w Polsce pod nazwą NIFTY). Różnica w cenie niewielka więc raczej zdecydujemy się na NIPT. Z tego co czytałam są dokładniejsze.
    Niech ten czas szybciej leci ;) chciałabym już mieć tą pewność, że z maluszkiem <3 wszystko ok...

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    U mnie problemów z karmieniem brak, na szczęście :) Za to nerwowość... oj... ;)
    Ponoć mleko za kilkanaście tygodni zmieni smak i dziecko może odrzucić pierś. Sama nie wiem czy jestem gotowa na koniec kp

Moja corka odrzucila sama, jakoś w okolicach 10-12 tydzien. Z poczatku bylo mi z tym ciezko i zle, ale po tygodniu juz sie przezwyczailam :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, widzę że też masz już radosna dwójkę w domu :) Tylko moja młodsza ma 14 miesięcy. Będzie wesoło, prawda? Moja rodzina dostanie zawału, więc poczekam do 16-20 tygodnia z przekazaniem komukolwiek tej wieści..

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ