X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie plamiłam choć cały czas zagladam, bo dzwigam córeczke i troche sie boje.

Co do objawów to senność straszna a ogólnie jakby wszystko ustąpiło.

Dziewczyny które karmią mam do Was pytanko. Nie macie problemów z pękającymi sutkami? Ja od kilku tygodni mam masakre :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła grzybica wiadomo gdzie:( Na razie ratuję się clotrimazolum ale mało pomaga. Wizyta u gina dopiero we wtorek. A Wy jak sobie radzicie?

• Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jednak znowu plamie. Mam tylko nadzieję, że to takie niby okołoowulacyjne lub to reakcja na luteinę.

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia to mam tylko bardziej wrażliwe sutki, nic mi nie pęka całe szczęście.

age.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mialam taki brazowy sluz na papierze wlasnie w okolicach owu. Ale pani doktor mi pmowiedziala ze po 2 ciazach macica juz nie jest taka sama wiec cos tam sie zluszcza. Ale puki nie ma zywej czerwonej krwi i bolu brzucha to mam sie nie martwic

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście już grupę krwi morfologię i mocz ?
    Ile czeka się na grupę krwi ? Dużo fiolek pobierają :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonqa30 wrote:
    A mnie dopadła grzybica wiadomo gdzie:( Na razie ratuję się clotrimazolum ale mało pomaga. Wizyta u gina dopiero we wtorek. A Wy jak sobie radzicie?

Kup sobie multigyn mnie ratował w ciąży ;)

Hej hej. Tyle piszecie że nie jestem w stanie Was nadrobić :) u mnie objawów ciąży brak, wszystko jest normalnie wiec nawet nie dochodzi do mnie to że jestem w ciąży ;) 26.07 mam pierwsza wizytę u gina. Wolałam iść 7.08 ale gin chciał mnie zobaczyć przed moim wyjazdem wiec idę ponad tydzień szybciej :) bedzie to 6-7 tc wiec na nic nie liczę ;) najbardziej obawiam się bolacych piersi żeby nie przeszkadzało to w karmieniu starszaka :)

ilonqa30 lubi tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl wrote:
    Ja plamiłam jeden dzień - trzy dni po spodziewanej @ i było to niewielkie plamienie. Później już nic. Ale u każdego jest inaczej.
    Od piątku złapało mnie wstrętne przeziębienie. Leżę, kuruję się, wygrzewam. Próbowałam domowych sposobów, ale musiałam włączyć apteczne - oscillococcinum. To homeopatyk, więc podobno nie szkodzi w 1 trymestrze, ale miałam lekkie obawy. Po nim od razu poczułam się lepiej. Mam nadzieję, że teraz będę szybko zdrowieć, a fasolka też jest cała i zdrowa. Do tego od wczoraj dziwnie boli mnie sam dół podbrzusza - ale wydaje mi się, że to mięśnie od kaszlu i kataru - oby. Z niecierpliwością czekam na wizytę 25go.

Nie martw się :0 ja z synem miałam anginę (antybiotyki) i 40 stopni gorączki w I trymestrze. Zdrowy jak rydz, wzorcowy chłopak :)

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś ma wizytę 21.07? Czy jestem sama? ;)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Robiłyście już grupę krwi morfologię i mocz ?
    Ile czeka się na grupę krwi ? Dużo fiolek pobierają :) ?
    Mi lekarz powiedzial, ze wszystko zrobimy na nastepnej wizycie, 01.08, w 10 tc. Zalozy mi wtedy karte ciazy i porobia wszystkie badania.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie tak, że bolą Was piersi tylko gdy je dotykacie ?
    Mam wrażenie, że bolą mnie mniej a oczywiście google dobra rada przewiduje najgorsze... :/ Chyba muszę odłączyć Internet :)

Mi lekarka kazała przynieść wyniki na 27 lipca czyli 8 tydzień w takim razie sama Wam poopowiadam ile to krwi idzie ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 18:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Któraś ma wizytę 21.07? Czy jestem sama? ;)

Hej, ja mam 21 lipca o 16:20 :)

Kasia.ke1 lubi tę wiadomość

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Jestem nowa, więc napiszę kilka słów o sobie :) Mam już dwoje małych dzieci i obecnie TP na 22.03 :) OM 15.06. Ciąża zupełnie nieplanowana, wręcz złoty strzał :D Ale odwrotu nie ma, podołamy! Postaram się zaglądać w miarę możliwości, ale codziennej obecności nie mogę zagwarantować przez najbliższy czas, pochłania mnie zbyt dużo obowiązków- mimo to BBF jest bliskie mojemu sercu, niestety nie mam dostępu do starego konta, ale może coś niebawem zaradze w tym temacie.
    Póki co mam za sobą kilka testów pozytywnych, pobolewania w podbrzuszu, zwiększenie apetytu i odczucia jak w każdej poprzedniej ciąży, więc żadna nowość, ale przecież dopiero co rodzilam (młodsza ma rok).
    Uściski dla wszystkich brzuszkow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 19:04

Marietta lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja nie plamiłam choć cały czas zagladam, bo dzwigam córeczke i troche sie boje.

Co do objawów to senność straszna a ogólnie jakby wszystko ustąpiło.

Dziewczyny które karmią mam do Was pytanko. Nie macie problemów z pękającymi sutkami? Ja od kilku tygodni mam masakre :(

U mnie problemów z karmieniem brak, na szczęście :) Za to nerwowość... oj... ;)
    Ponoć mleko za kilkanaście tygodni zmieni smak i dziecko może odrzucić pierś. Sama nie wiem czy jestem gotowa na koniec kp

Ania_1986 lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:
    Hej, ja mam 21 lipca o 16:20 :)

Ja też 16.20 :) będziemy oglądać bobasy razem :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moje cycuszki mają lepsze i gorsze dni. Generalnie jak je zostawiam w spokoju, nie dotykam, daje wolne od stanika to nie boli, albo bardzo mało. Gorzej jak się uleżą w biustonoszu, po calym dniu noszenia przy sciaganiu az mnie ciarki przechodza, tak bola. Stanik dobry, dopasowany. Tak samo mam rano przy wstawaniu, gdy sie ruszam po paru godzinach w jednej pozycji.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Ja też 16.20 :) będziemy oglądać bobasy razem :)

Który dokładnie tydzień będziesz mieć?

• emi87 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Mi lekarz powiedzial, ze wszystko zrobimy na nastepnej wizycie, 01.08, w 10 tc. Zalozy mi wtedy karte ciazy i porobia wszystkie badania.

Ja też mam drugą wizytę na 01.08 ;) u mnie będzie 11 tydz. O moich badaniach na razie nic nie mówiła (trochę to dziwne) ale mamy zdecydować czy chcemy i jakie chcemy badania prenatalne (PAPP-A czy NIPT, w Polsce pod nazwą NIFTY). Różnica w cenie niewielka więc raczej zdecydujemy się na NIPT. Z tego co czytałam są dokładniejsze.
    Niech ten czas szybciej leci ;) chciałabym już mieć tą pewność, że z maluszkiem <3 wszystko ok...

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    U mnie problemów z karmieniem brak, na szczęście :) Za to nerwowość... oj... ;)
    Ponoć mleko za kilkanaście tygodni zmieni smak i dziecko może odrzucić pierś. Sama nie wiem czy jestem gotowa na koniec kp

Moja corka odrzucila sama, jakoś w okolicach 10-12 tydzien. Z poczatku bylo mi z tym ciezko i zle, ale po tygodniu juz sie przezwyczailam :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png

Wysłany: 16 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, widzę że też masz już radosna dwójkę w domu :) Tylko moja młodsza ma 14 miesięcy. Będzie wesoło, prawda? Moja rodzina dostanie zawału, więc poczekam do 16-20 tygodnia z przekazaniem komukolwiek tej wieści..

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ