Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
emi87 wrote:... mamy zdecydować czy chcemy i jakie chcemy badania prenatalne (PAPP-A czy NIPT, w Polsce pod nazwą NIFTY). Różnica w cenie niewielka więc raczej zdecydujemy się na NIPT.
Różnica niewielka? Pierwsze słyszę. Miałam Pappa rok temu i koszt ok 300zł, Nifty kosztuje ok.2,5 tys., zależy od gabinetu, oczywiście referencyjnego.
Na pewno lekarka wspomniała o Pappa?
-
nick nieaktualnykarakorum wrote:Kasia moje cycuszki mają lepsze i gorsze dni. Generalnie jak je zostawiam w spokoju, nie dotykam, daje wolne od stanika to nie boli, albo bardzo mało. Gorzej jak się uleżą w biustonoszu, po calym dniu noszenia przy sciaganiu az mnie ciarki przechodza, tak bola. Stanik dobry, dopasowany. Tak samo mam rano przy wstawaniu, gdy sie ruszam po paru godzinach w jednej pozycji.
Martwię się brakiem objawów ponieważ zaraz zakładam najgorsze ale moja mama ( w 4 ciążach ) mówi, że czuła się jakby w nich nie była Tylko to mnie pociesza
Teraz mam zmartwienie bo muszę w 10 lub 11 tygodniu wybrać się autem w 6 godzinną podróż i zastanawiam się czy będzie to bezpieczne -
Cześć dziewczyny
U mnie z objawów tylko cycki + senność.
Jem tylko kwaśne rzeczy, od słodkiego mnie odrzuciło totalnie.
Ja również jakoś nie mogę uwierzyć, że jestem podwójna
KasiaMarysia myślę, że nie ma co się stresować jazdą samochodem. Wyjedź wcześniej, rób często przerwy, lekkie przekąski, będzie ok.KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
IskiereczkiTrzy wrote:Patu, widzę że też masz już radosna dwójkę w domu Tylko moja młodsza ma 14 miesięcy. Będzie wesoło, prawda? Moja rodzina dostanie zawału, więc poczekam do 16-20 tygodnia z przekazaniem komukolwiek tej wieści..
IskiereczkiTrzy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKolorowyBalonik wrote:Cześć dziewczyny
KasiaMarysia myślę, że nie ma co się stresować jazdą samochodem. Wyjedź wcześniej, rób często przerwy, lekkie przekąski, będzie ok.
Nie ma innego wyjścia -
Babeczki ja też nie mam objawów, bo wzrost apetytu to u mnie się zdarza
Piersi mam małe, więc odezwą się za kilka tygodni dopiero - będzie pełniejsze A
Obstawiam znowu uczucie "pełnego żółądka" nawet po małej kromeczce, w obu ciążach tak miałam, że jadłam jak wróbelek i przez to chudłam do 10-12 tc. Na razie jem za 3 -
Patu wrote:Oj bedzie moja mama tez zawału dostanie, juz jak wspominalam wczesniej ze kiedyś pewnie sie pojawi 3 to probowala wybić to z glowy. Ale moja mama ma dziwną zdolnosc, ze zawsze po prostu wie ze jestem w ciazy... Tak bylo i w pierwszej ciazy i drugiej. Nic nie mowilismy bo chcielismy zaczekac, a mama mnie zobaczyla w okolicach 8 tyg, popatrzyla i od razu"Ty w ciazy jestes!". Ale za to teraz mam takie takie wzdecia ze juz wygladam jak w 4 miesiecu...
Moja babcia mi przewidziała ciążę tydzień temu Ale nikomu nie mam zamiaru mówić, zobaczymy czy mi się uda, mąż też jeszcze nie wie, może bliżej 12 tygodnia mu powiem -
Hej
Jak wy macie czas na wszystko ja ledwo mam czas na zrobienie sobie paznokci nie wspomne o spokojnym pobuszowaniu po necie Moja prawie 3 latka caly czas chce by sie z nia bawic cos robic do tego obowiazki nie wspominajac o mezu i ta praca ehhh ale jeszcze 2 tyg i urlop
U mnie objawow brak praktycznie jedynie to jak zdejme stanik bol piersi ale to nic w porownaniu co mialam z corka taki bol ze dotknac sie nie moglam do tego juz mdlosci mialam a teraz nic kompletnie Za tydzien usg wlecze mi sie czas obym uslyszala serduszko bardzo sie tego boje.....
Milego wieczorku :* -
mitonia wrote:Różnica niewielka? Pierwsze słyszę. Miałam Pappa rok temu i koszt ok 300zł, Nifty kosztuje ok.2,5 tys., zależy od gabinetu, oczywiście referencyjnego.
Na pewno lekarka wspomniała o Pappa?
taak, w Polsce są drogie...tylko, że ja mieszkam w Holandii (gdziś o tym wspomniałam, mogłaś nie zauważyć )tutaj te badania są w podobnej cenie (ok 280 euro, o ile dobrze pamiętam). W Holandii badania prenatalne NIE są obowiązkowe. Decyzja należy do ciebie. Do niedawna badania wyglądały jak w Polsce: USG genetyczne oraz pobierano krew mamie. Jeżeli wynik był poza normą kierowano na dalsze badania, i tutaj do wyboru NIPT (czyli w Polsce NIFTY) albo amiopunkcja. Od kwietnia przyszli rodzice mają mozliwość wyboru już na początku badań, czyli albo PAAP-A albo NIPT. W niektórych krajach badania te są nawet refundowane! W Polsce, marzenia ściętej głowynasz mały króliczku
-
emi87 wrote:taak, w Polsce są drogie...tylko, że ja mieszkam w Holandii (gdziś o tym wspomniałam, mogłaś nie zauważyć )tutaj te badania są w podobnej cenie (ok 280 euro, o ile dobrze pamiętam). W Holandii badania prenatalne NIE są obowiązkowe. Decyzja należy do ciebie. Do niedawna badania wyglądały jak w Polsce: USG genetyczne oraz pobierano krew mamie. Jeżeli wynik był poza normą kierowano na dalsze badania, i tutaj do wyboru NIPT (czyli w Polsce NIFTY) albo amiopunkcja. Od kwietnia przyszli rodzice mają mozliwość wyboru już na początku badań, czyli albo PAAP-A albo NIPT. W niektórych krajach badania te są nawet refundowane! W Polsce, marzenia ściętej głowy
Dostalam ostatnio broszure po Polsku w ktorej byl taki zalacznik
• Koszt badania przesiewowego wynosi 168 euro (test zintegrowany w przypadku
ciąży pojedynczej) lub 175 euro (test NIPT). Koszty te pokrywasz we własnym
zakresie. -
KolorowyBalonik wrote:Cześć dziewczyny
KasiaMarysia myślę, że nie ma co się stresować jazdą samochodem. Wyjedź wcześniej, rób często przerwy, lekkie przekąski, będzie ok.
Ja z kolei pożeram słodkie , dziś mąż mi kupił lody czekoladowe, jak sie rzuciłam to zeżarłam całe pudło O.O !madziallena lubi tę wiadomość
-
Dla mnie słodkie póki co mogłoby nie istnieć,wole konkrety,choc po ciężkich potrawach mam delikatna zgagę,zauwazylam,ze muszę jeść częściej a mniejsze porcje,bo jak zrobię się głodna to odrazu mnie mdli ciekawe czy sprawdzi się odnośnie płci,ze słodkie na dziewczynkę
Macie jakieś wewnętrzne przeczucia?
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
madziallena wrote:Dostalam ostatnio broszure po Polsku w ktorej byl taki zalacznik
• Koszt badania przesiewowego wynosi 168 euro (test zintegrowany w przypadku
ciąży pojedynczej) lub 175 euro (test NIPT). Koszty te pokrywasz we własnym
zakresie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 21:15
nasz mały króliczku
-
Ja mam fazę na śledzie! Codziennie 100 g koreczkow I kakao
Jako że mam dwie córki to mogę śmiało powiedzieć, że ochota na słodkie/ słone nie ma nic do płci. Miałam dwie różne ciąże i obie kobitki mi się trafiły.
Mam nadzieję, że teraz będzie synMarietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madżka89 wrote:Dla mnie słodkie póki co mogłoby nie istnieć,wole konkrety,choc po ciężkich potrawach mam delikatna zgagę,zauwazylam,ze muszę jeść częściej a mniejsze porcje,bo jak zrobię się głodna to odrazu mnie mdli ciekawe czy sprawdzi się odnośnie płci,ze słodkie na dziewczynkę
Macie jakieś wewnętrzne przeczucia?
Mnie w poprzedniej ciąży od słodkiego odrzucilo i w sumie dużo kwaśnego jadłam i była dziewczynka. Także teraz liczę na chłopca.