X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi87 wrote:
    ... mamy zdecydować czy chcemy i jakie chcemy badania prenatalne (PAPP-A czy NIPT, w Polsce pod nazwą NIFTY). Różnica w cenie niewielka więc raczej zdecydujemy się na NIPT.

Różnica niewielka? Pierwsze słyszę. Miałam Pappa rok temu i koszt ok 300zł, Nifty kosztuje ok.2,5 tys., zależy od gabinetu, oczywiście referencyjnego.
    Na pewno lekarka wspomniała o Pappa?

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Kasia moje cycuszki mają lepsze i gorsze dni. Generalnie jak je zostawiam w spokoju, nie dotykam, daje wolne od stanika to nie boli, albo bardzo mało. Gorzej jak się uleżą w biustonoszu, po calym dniu noszenia przy sciaganiu az mnie ciarki przechodza, tak bola. Stanik dobry, dopasowany. Tak samo mam rano przy wstawaniu, gdy sie ruszam po paru godzinach w jednej pozycji.

Martwię się brakiem objawów ponieważ zaraz zakładam najgorsze ale moja mama ( w 4 ciążach :D ) mówi, że czuła się jakby w nich nie była :) Tylko to mnie pociesza ;)

Teraz mam zmartwienie bo muszę w 10 lub 11 tygodniu wybrać się autem w 6 godzinną podróż i zastanawiam się czy będzie to bezpieczne

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliens wrote:
    Który dokładnie tydzień będziesz mieć?

7t3d ale prawdopodobnie ciąża młodsza o przynajmniej 3-4 dni :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    U mnie z objawów tylko cycki + senność.
    Jem tylko kwaśne rzeczy, od słodkiego mnie odrzuciło totalnie.
    Ja również jakoś nie mogę uwierzyć, że jestem podwójna :)

KasiaMarysia myślę, że nie ma co się stresować jazdą samochodem. Wyjedź wcześniej, rób często przerwy, lekkie przekąski, będzie ok.

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Patu, widzę że też masz już radosna dwójkę w domu :) Tylko moja młodsza ma 14 miesięcy. Będzie wesoło, prawda? Moja rodzina dostanie zawału, więc poczekam do 16-20 tygodnia z przekazaniem komukolwiek tej wieści..
    Oj bedzie :);) moja mama tez zawału dostanie, juz jak wspominalam wczesniej ze kiedyś pewnie sie pojawi 3 to probowala wybić to z glowy. Ale moja mama ma dziwną zdolnosc, ze zawsze po prostu wie ze jestem w ciazy... Tak bylo i w pierwszej ciazy i drugiej. Nic nie mowilismy bo chcielismy zaczekac, a mama mnie zobaczyla w okolicach 8 tyg, popatrzyla i od razu"Ty w ciazy jestes!". Ale za to teraz mam takie takie wzdecia ze juz wygladam jak w 4 miesiecu...

IskiereczkiTrzy lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

KasiaMarysia myślę, że nie ma co się stresować jazdą samochodem. Wyjedź wcześniej, rób często przerwy, lekkie przekąski, będzie ok.

Nie ma innego wyjścia :)

• mitonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki ja też nie mam objawów, bo wzrost apetytu to u mnie się zdarza :D
    Piersi mam małe, więc odezwą się za kilka tygodni dopiero - będzie pełniejsze A ;)
    Obstawiam znowu uczucie "pełnego żółądka" nawet po małej kromeczce, w obu ciążach tak miałam, że jadłam jak wróbelek i przez to chudłam do 10-12 tc. Na razie jem za 3 ;)

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Oj bedzie :);) moja mama tez zawału dostanie, juz jak wspominalam wczesniej ze kiedyś pewnie sie pojawi 3 to probowala wybić to z glowy. Ale moja mama ma dziwną zdolnosc, ze zawsze po prostu wie ze jestem w ciazy... Tak bylo i w pierwszej ciazy i drugiej. Nic nie mowilismy bo chcielismy zaczekac, a mama mnie zobaczyla w okolicach 8 tyg, popatrzyla i od razu"Ty w ciazy jestes!". Ale za to teraz mam takie takie wzdecia ze juz wygladam jak w 4 miesiecu...

Moja babcia mi przewidziała ciążę tydzień temu ;) Ale nikomu nie mam zamiaru mówić, zobaczymy czy mi się uda, mąż też jeszcze nie wie, może bliżej 12 tygodnia mu powiem

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jak wy macie czas na wszystko :P ja ledwo mam czas na zrobienie sobie paznokci :P nie wspomne o spokojnym pobuszowaniu po necie :) Moja prawie 3 latka caly czas chce by sie z nia bawic cos robic do tego obowiazki nie wspominajac o mezu ;) i ta praca ehhh ale jeszcze 2 tyg i urlop :)

U mnie objawow brak praktycznie jedynie to jak zdejme stanik bol piersi ale to nic w porownaniu co mialam z corka taki bol ze dotknac sie nie moglam do tego juz mdlosci mialam a teraz nic kompletnie :) Za tydzien usg wlecze mi sie czas obym uslyszala serduszko bardzo sie tego boje.....

Milego wieczorku :*

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitonia wrote:
    Różnica niewielka? Pierwsze słyszę. Miałam Pappa rok temu i koszt ok 300zł, Nifty kosztuje ok.2,5 tys., zależy od gabinetu, oczywiście referencyjnego.
    Na pewno lekarka wspomniała o Pappa?

taak, w Polsce są drogie...tylko, że ja mieszkam w Holandii ;) (gdziś o tym wspomniałam, mogłaś nie zauważyć ;))tutaj te badania są w podobnej cenie (ok 280 euro, o ile dobrze pamiętam). W Holandii badania prenatalne NIE są obowiązkowe. Decyzja należy do ciebie. Do niedawna badania wyglądały jak w Polsce: USG genetyczne oraz pobierano krew mamie. Jeżeli wynik był poza normą kierowano na dalsze badania, i tutaj do wyboru NIPT (czyli w Polsce NIFTY) albo amiopunkcja. Od kwietnia przyszli rodzice mają mozliwość wyboru już na początku badań, czyli albo PAAP-A albo NIPT. W niektórych krajach badania te są nawet refundowane! W Polsce, marzenia ściętej głowy :P ;)

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi87 wrote:
    taak, w Polsce są drogie...tylko, że ja mieszkam w Holandii ;) (gdziś o tym wspomniałam, mogłaś nie zauważyć ;))tutaj te badania są w podobnej cenie (ok 280 euro, o ile dobrze pamiętam). W Holandii badania prenatalne NIE są obowiązkowe. Decyzja należy do ciebie. Do niedawna badania wyglądały jak w Polsce: USG genetyczne oraz pobierano krew mamie. Jeżeli wynik był poza normą kierowano na dalsze badania, i tutaj do wyboru NIPT (czyli w Polsce NIFTY) albo amiopunkcja. Od kwietnia przyszli rodzice mają mozliwość wyboru już na początku badań, czyli albo PAAP-A albo NIPT. W niektórych krajach badania te są nawet refundowane! W Polsce, marzenia ściętej głowy :P ;)

Dostalam ostatnio broszure po Polsku w ktorej byl taki zalacznik
    • Koszt badania przesiewowego wynosi 168 euro (test zintegrowany w przypadku
    ciąży pojedynczej) lub 175 euro (test NIPT). Koszty te pokrywasz we własnym
    zakresie.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

Ja z kolei pożeram słodkie , dziś mąż mi kupił lody czekoladowe, jak sie rzuciłam to zeżarłam całe pudło O.O !

madziallena lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Madżka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie słodkie póki co mogłoby nie istnieć,wole konkrety,choc po ciężkich potrawach mam delikatna zgagę,zauwazylam,ze muszę jeść częściej a mniejsze porcje,bo jak zrobię się głodna to odrazu mnie mdli :( ciekawe czy sprawdzi się odnośnie płci,ze słodkie na dziewczynkę :)
    Macie jakieś wewnętrzne przeczucia?

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Dostalam ostatnio broszure po Polsku w ktorej byl taki zalacznik
    • Koszt badania przesiewowego wynosi 168 euro (test zintegrowany w przypadku
    ciąży pojedynczej) lub 175 euro (test NIPT). Koszty te pokrywasz we własnym
    zakresie.
    ojjj taak, pomyliłam się! miałam napisać ok 180 euro ;) a wydawała mi sie ta kwota nieco dziwna :P broszurka w szufladzie, sięgnać się nie chciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2017, 21:15

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka u mnie z corka sie nie sprawdzilo :P

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moj facet powiedzial o ciazy swoim rodzicom, jego ojciec powiedzial "Wiedzialem, snilo mi sie ze N. jest w ciąży" :)

madziallena, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fazę na śledzie! Codziennie 100 g koreczkow :) I kakao <3
    Jako że mam dwie córki to mogę śmiało powiedzieć, że ochota na słodkie/ słone nie ma nic do płci. Miałam dwie różne ciąże i obie kobitki mi się trafiły.
    Mam nadzieję, że teraz będzie syn :P

Marietta lubi tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja szpinak szpinak i szpinak :D i dużo warzyw :)
    Słodycze przestały mi smakować :O

• beti97 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy mogę dołączyć?? Termin mam na 31.03.2018. Dziś pierwszy test i pozytywny.

KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Ania_1986, madziallena, wiecznie lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Dla mnie słodkie póki co mogłoby nie istnieć,wole konkrety,choc po ciężkich potrawach mam delikatna zgagę,zauwazylam,ze muszę jeść częściej a mniejsze porcje,bo jak zrobię się głodna to odrazu mnie mdli :( ciekawe czy sprawdzi się odnośnie płci,ze słodkie na dziewczynkę :)
    Macie jakieś wewnętrzne przeczucia?

Mnie w poprzedniej ciąży od słodkiego odrzucilo i w sumie dużo kwaśnego jadłam i była dziewczynka. Także teraz liczę na chłopca.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ