X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajax- ja "pale" jakieś.... 14 lat... Przd ciążą z synkiem udało mi sie rzucic 3 miesiace wcześniej bo się staraliśmy. We wcześniejszych ciążach udawało Mi się rzucic kilka tyg przed zajściem a tym razem, paliłam do dnia kiedy ujrzałam 2 kreski. Od tego momentu-zero!!

Czy ty zdajesz sobie sprawę, że palenie w ciąży przyczynia się do śmierci łóżeczkowej?? Albo inaczej... ponad 90% śmierci łóżeczkowej jest spowodowane paleniem papierosów przez matke w okresie ciąży!!

Jak dla Mnie- NIE MA TARYFY ULGOWEJ DLA PALĄCEJ KOBIETY W CIĄŻY!
    Jakby taka spotkała na ulicy, to chyba bym jej tego ćmika w d*** wsadziła. O!

emi87 lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś tu poruszał problem badań genetycznych w 1 trym. ja już nie zdecyduję się na pappa, w poprzedniej ciąży, po usg genetycznym które wyszło rewelacyjnie, dostałam wyniki pappa, po których runął mi świat, ryzyko chorób genetycznych wzrosło do takiej skali, że musiałam zdecydować się na amniopunkckję.
    od 12 do prawie 20 tygodnia ciąży przeżywałam stres i koszmar, nikomu tego nie życzę. a to tylko badanie statystyczne, które jest najbardziej niedokladnym i przestarzałym badaniem w ówczesnej ginekologii i poloznictwie.
    w tej ciąży, jeśli bedzie ona się rozwijać pomyślnie, zdecydujemy się na nifty. wynik jest niepodwazalny, żadne głupie statystyki. ja jestem biotechnologiem z wykształcenia, mnie prawdopodobieństwa już nie przekonują, chcę konkretów dla dobra mojego i dziecka.
    spojrzałam teraz na cennik, u mnie usg genetyczne to 100 euro plus pappa 60 euro. NIFTY kosztuje 250/350, w zależności od pakietu. na pewno zrobię nifty, może dołożymy usg genetyczne bo tam też sporo widać, poza przeziernoscią karkową.

pod koniec ciąży pewien wyśmienity genetyk wytłumaczył mi, że pappa może dawać tak zafalszowane wyniki, jeśli próbka np. stoi kilka minut za długo poza lodówką... zwykły błąd pielegniarski może kosztowac kogoś tak wiele stresów.
    ps. wiecie, że w Belgii NIFTY jest już w pełni refundowane zamiast pappa?

Kazio14, emi87 lubią tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dokladnie Lilcia. Dla mnie bylo jasne jak slonce, ze z dwoma kreskami rzuce palenie (przynajmniej na czas ciazy i karmienia). Ale w czasach przedciazowych, gdy tylko ktos zaczynal swoje prozdrowotne tyrady to mnie to tylko nieziemsko wpieniało. Nic, absolutnie nic nie bylo mnie w stanie zniechecic do palenia. Oprocz ciazy :)

Ja rzucilam też ze względu na starania :) ale nie chcę do tego wracać
    Dzisiaj cały dzień w robocie.... Chciałabym dać już l4 ale to za wcześnie

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzięki Bogu mam urlop, w pracy bym nie wysiedziała.

Czy któraś jeszcze nie widziała serduszka czy tylko ja? :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:

Ja jeszcze nie widziałam nawet zarodka tylko sam pęcherzyk.

age.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, pierwszą wizytę 24.-7 ale z pewnością nie będzie jeszcze serduszka (5+2).

😇😁😇😇😁
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tuż przez 9tc, do tej pory nie widziałam nic szczególnego, u bąbla od razu stwierdzono bradykarię, lekarz powiedział mi że grozi mi poronienie. Minęlo 10 dni, my czujemy się świetnie. Nic nam nie dolega. Jutro rozstrzygające USG

60wzjk3.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka- mega kciuki!!

😇😁😇😇😁
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Natka- mega kciuki!!

KU*WA!!!!! Zadzwonili z przychodni, anulują wszystkie wizyty w tym tygodniu, bo lekarz chory (pewnie urlop wziął)!
    Obdzwoniłam wszystkich lekarzy których miałam na liście (z jak najlepszym sprzętem) Żaden nie przyjmie mnie w tym tygodniu! Jedna pani MOŻE w środę mnie przyjmie, jak się coś zwolni.

CO MAM ROBIĆ? OSZALEJE.! Wiecznie mam pod górkę.

EDIT: Znalazłam coś na środę

EDIT 2: Oddzwolini z kliniki, w której miałam być jutro, mam przyjsć w piątek do innego lekarza na zastępstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 13:03

60wzjk3.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, bardzo niepewnie do Was dołączam. Dziś beta 152, ale u mnie to niewiele znaczy - do tej pory wszystkie ciąże szybko się kończyły. Teraz jednak biorę encorton, heparynę i tak łatwo się nie damy ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:

Ja również jeszcze nie widziałam :(
    Następna wizyta 28 lipca..
    Pozdrawiam :)

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła. Hcg rośnie ale pomału. W piątek było 3470,1 a dziś tylko 4560,3. Boję się, że to nie wróży zbyt dobrze.

age.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za niecale 2h mam wizyte. Juz sie zaczynam denerwowac.

Zgredek 12, Madżka89 lubią tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Ja mam, pierwszą wizytę 24.-7 ale z pewnością nie będzie jeszcze serduszka (5+2).

Ja też mam pierwszą wizytę 24.07, będzie to 5t3d. (mała) część dziewczyn już wtedy zobaczyła serduszko i liczę,że też będę należała do tych szczęśliwców :D
    Kojarze Cie z wątku lipcówki 2017, testowałyśmy tego samego dnia :) o której masz wizytę? ja 16.45

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciocie! Test o 14 :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5393defe0f3d.jpg

Natka94, Zgredek 12, Patu, wiecznie, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    A ja za niecale 2h mam wizyte. Juz sie zaczynam denerwowac.

Powodzenia! Ja dopiero w sierpniu udam się do mojego lekarza prowadzącego wszystkie poprzednie ciąże, to będzie 7-8 tydzień. Nie mogę się doczekać, ale skoro krecha coraz grubsza i ciemniejsza na teście to jestem dobrej myśli. Chyba że mój brak cierpliwości da o sobie znać i podskocze na USG do kogokolwiek :D

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Powodzenia! Ja dopiero w sierpniu udam się do mojego lekarza prowadzącego wszystkie poprzednie ciąże, to będzie 7-8 tydzień. Nie mogę się doczekać, ale skoro krecha coraz grubsza i ciemniejsza na teście to jestem dobrej myśli. Chyba że mój brak cierpliwości da o sobie znać i podskocze na USG do kogokolwiek :D

Do kogokolwiek nie podskakuj. Ja podskoczyłam i osiwiałam z nerwów, zupełnie niepotrzebnie, jak się okazało.... :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga- a który masz dp?

Żabka- mega kciuki i daj koniecznie znać :)

Honda- ja mam wizyte o 13.15. Jestem troche zła bo byłam umówiona na 31.07 ale dziś zadzwonili, że lekarz bierze urlop i przesunęli... chcieli mni na sierpień wpisac :O chyba bym zwariowała do tego czasu. J sie nie łudze, że serduszko już będzie....

Iskiereczki- gratulacje kochana!

IskiereczkiTrzy lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek - *dziś jest 46 dzień cyklu i jakoś 30 dni od ovulacji i jest to jakoś 4-5 tydzień według usg

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:

Też nie widziałam :( wizytę mam 27 lipca

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ