X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 jak Ty to robisz?! Jak ja bym chciała żeby Mała zasypiała sama a nie tylko na cycku.. ale póki co udało mi się tylko raz, że usnęła ze smokiem w buzi i głaskana po głowie..

iv096iyenbdfaarq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od trzech dni czuje się jak na początku.. Bolesne gazy, płacz, siedziec na rękach źle, cycek źle, bez niego jeszcze gorzej, leżeć źle.. Najlepiej jak się z nią chodzi, ale ile można.. Niby pasuje na skok, dziś kończymy 19 tydzień, i skok jest rozpisany na 14-19, aż dziwne żeby ją tak na sam koniec wzięło.. Masakra jakaś.. Jeszcze mamy pogrzeb w rodzinie mojego faceta, więc już w ogóle padaka

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek też sam zasypia w łóżeczku. U nas kąpiel, cyc, butla i do łóżeczka. Jak leży wciskam smoczka i czytam bajkę. Jak skończę zostawiam go, on się bawi zabawką na sznurku i sam odpływa. Konieczne jest ułożenie na boku bo inaczej nie zaśnie. Czasami muszę trzymać go za rączkę.

El*a lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza zostawiana sama w łóżeczku ląduje na brzuchu i jest ryk.. W ogóle to mi 1,5 miesiąca z życia w domu odpadło, więc nawet nie miałam jak jej uczyc tego łóżeczka.. Coś czuję że ta wyprowadzka odbije mi się bolesną czakawka..

iv096iyenbdfaarq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało dwa dni temu wieczorem przełożyć małego do łóżeczka. Spał 1h12min. Przez godzinę miałam łóżko dla siebie, bo męża jeszcze nie było. Wyspałam się nawet :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel, karmionko i jak widzę że przysypia to myk do łóżeczka i siedzę obok dopóki nie zaśnie... nawet jak nie przysypia przy kolacji, ale już nie chce jeść to odkładam ją i tyle. Bawi sie, kręci, gada, ale w końcu usypia. jak narazie 5 dzień z rzędu się udaje, ze zasypia w 20-30minut, także wydaje mi się że super :) poza tym ja ją zawsze odkładałam na noc do łożeczka, tyle że zawsze nieświadomą tego procederu (po każdym nocnym karmieniu też) :p teraz chcę żeby zasypiała świadomie u siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 20:21

ZAneczka, AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziś o 5:50 :)
    Z tej okazji mam specjalny kubek :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c22983cef45.jpg

El*a, mała_ruda, Marcepanka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, zaj*bisty :D my dziś spalysmy do 6:15 :D

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę, że mały wstaje po 9... a ja razem z nim bo nie mam siły zwlec się z łóżka..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, my mamy pobudkę o 5-6 na jedzenie, ale potem idziemy dalej spać i śpimy jeszcze do 9 :)

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u nas zazwyczaj pierwsza pobudka jest o 6, zmiana cycka i śpimy do 8:00-8:30. A dziś była po 3 i przed 6 już nic się nie dało zrobić.. I to zazwyczaj tak jest w weekend jak tata mógłby sobie pospać :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę taki kubek :D Najlepiej z zawartością :D
    Czy Wasze maluchy mają jakieś zabawki w łóżeczku? Czy to jest pomocne przy zasypianiu czy rozprasza? Jest sens inwestować w karuzelę?

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez karuzeli ciężko widzę swoje życie. Włączam mu nawet jak nie jest pora drzemki, leży sobie i gada do niej a ja mam 40 min żeby posprzątać. Do tego ma taką zawieszke do wózka, którą powiesiłam w łóżku z 3 sznurkami a na ich końcu są jakieś motylki to łapie za nie i napierdziela o szczebelki- to jest jego ulubione zajęcie. Wpycha też te motylki do buzi. Ta zabawka pomaga mu też zasnąć. Łapie i stuka o łóżeczko aż nie odpadnie w sen. Jak tylko zasypia zabieram mu tą zawieszke.

U nas dzisiaj karmienie o 1:30, 4:30, po 7 i ok. 9. Z tą 1:30 mnie zdziwił bo raczej nie wstaje o tej porze, wstałam dałam smoka ale jednak nie pomogło... musiał być cyc. A rytualnie karmie o 20, 3, 6 i 9.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 11:08

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest karuzela, ale do łóżeczka wróciliśmy jak już zaczęła fikac na brzuch, więc frajda jest innego rodzaju.. nas pomagał szum z karuzeli w zasypianiu na początku. U nas już od jakiegoś tygodnia na szczęście mamy tak, że je ok 23 jak idziemy do łóżka i potem o 6 :) następne jedzenie ok 8-9 jak wstaniemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:06

iv096iyenbdfaarq.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie karuzela to podstawa! Od początku to była taka zabawka, że jak wpadala w płacz to puszczalam karuzele i zaraz była fascynacja i zaciesz i zapomniała dlaczego przed chwilą płakała:D bez karuzeli byłoby ciężko ;) żadnych innych zabawek w łóżeczku nie ma.

U nas jedzienie jak u AnnaIzabela. O 19:30 po kąpieli, potem ok. 22-23 (czasem się budzi, czasem przystawiam ją na śpiocha, żeby zjadła) i pobudka o 5-6 - czasem tylko zje, czasem z 30minut jeszcze pogada, powygłupia się i odpływa do 9 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 13:40

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam podstawic go ok. 22-23 na śpiocha ale to nic nie pomagało i tak się budził o 3 więc nie będę go dodatkowo futrowac.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda, tak z ciekawosci, skoro Twoj maly tyle wazy (kiedys chyba pisalas ze prawie 8kg) to po co jeszcze dokarmiasz go mm?

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży 7.5 kg ale jest bardzo długi. Nosi ubranka 74. Wyciućka 2 piersi i jeszcze głodny jest. Daje mu 3 razy butle o 11, 16 i 20. Między nimi też daje mu pierś. Poza tym nie widzę nic w tym złego. Nawet jak musimy gdzieś jechać to nawet wygodne dać mu butle, a nie szukać miejsca żeby piersią karmić. Jestem z tych co wolą w ustronnym miejscu, bez świadków karmić piersią.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie nie afiszuje z karmieniem, nie ukrywam ze tez bym chetnie mojej podala mm bo slabo przybiera, ma teraz 65cm wzrostu i 5600g wiec dluga i chuda. Niestety nie akceptuje mm a ja nie mam serca jej zmuszac.
    Po prostu zastanawia mnie czy przy tak dyzej wadze nie rozpychasz jeszcze bardziej zoladka synkowi podajac mu mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 22:43

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dopiero chudzina długa- ledwo 5200g przy wzroście 68! Mieści się w ubranka 68 czasem z luzem. Ale już robimy wyprawkę na 74.

Dziewczyny, zazdroszczę Wam! Moja córeńka zazwyczaj ok 4-5 już się budzi i opowiada nam bajki:D Ostatnio cuda się dzieją, bo śpi dłużej do 5:55 -budzi ją budzik, kiedy to wstajemy wyszykować męża do pracy. Kilka razy zdarzyło się, że dosypiała do 7, a raz to nam meeega odpoczynek zrobiła spała do 7:30. Ale taka pierwsza pobudka i najczęściej ostateczna poranna to właśnie ok 5:00. Za to już ok 8:00 malutka ma pierwszą drzemkę.

Karuzela u nas nie służy do usypiania. Od początku u nas założeniem stosowania karuzeli była zabawa i ćwiczenie wzroku, potem koorydnacji ręka-oko.

Uczymy się nowego sposobu usypiania- kołysanki i głaskanie. Oczywiście wszystko stopniowo, na razie nadal jest na rękach, ale już bez bujania, śpiewam cichutko kołysankę i głaszczę po czole. Nieco dłużej to zajmuje, ale malutka zasypia. Kolejnym krokiem będzie głaskanie w łóżeczku. Potem trzymanie za rączkę:) Nie odpuszczę sobie i jej tej przyjemności z dobranocnej bliskości:) Jak pracowałam w żłobku to dzieci uwielbiały w czasie drzemki być głaskane albo przytulane przed zaśnięciem - a to nie były kilkumiesięczne bobasy, tylko takie 1,5 do 3 lat;D

Wyjeżdżacie na jakieś urlopy z takimi maleństwami? My planujemy tak na 2 dni oderwać się od codzienności;) Ale nie wiem, co zapakować, pewnie więcej bagażu będzie dla bąbelka niż nas dwoje.

El*a lubi tę wiadomość

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ