X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86 jak Ty to robisz?! Jak ja bym chciała żeby Mała zasypiała sama a nie tylko na cycku.. ale póki co udało mi się tylko raz, że usnęła ze smokiem w buzi i głaskana po głowie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od trzech dni czuje się jak na początku.. Bolesne gazy, płacz, siedziec na rękach źle, cycek źle, bez niego jeszcze gorzej, leżeć źle.. Najlepiej jak się z nią chodzi, ale ile można.. Niby pasuje na skok, dziś kończymy 19 tydzień, i skok jest rozpisany na 14-19, aż dziwne żeby ją tak na sam koniec wzięło.. Masakra jakaś.. Jeszcze mamy pogrzeb w rodzinie mojego faceta, więc już w ogóle padaka

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek też sam zasypia w łóżeczku. U nas kąpiel, cyc, butla i do łóżeczka. Jak leży wciskam smoczka i czytam bajkę. Jak skończę zostawiam go, on się bawi zabawką na sznurku i sam odpływa. Konieczne jest ułożenie na boku bo inaczej nie zaśnie. Czasami muszę trzymać go za rączkę.

El*a lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza zostawiana sama w łóżeczku ląduje na brzuchu i jest ryk.. W ogóle to mi 1,5 miesiąca z życia w domu odpadło, więc nawet nie miałam jak jej uczyc tego łóżeczka.. Coś czuję że ta wyprowadzka odbije mi się bolesną czakawka..

• erre Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało dwa dni temu wieczorem przełożyć małego do łóżeczka. Spał 1h12min. Przez godzinę miałam łóżko dla siebie, bo męża jeszcze nie było. Wyspałam się nawet :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel, karmionko i jak widzę że przysypia to myk do łóżeczka i siedzę obok dopóki nie zaśnie... nawet jak nie przysypia przy kolacji, ale już nie chce jeść to odkładam ją i tyle. Bawi sie, kręci, gada, ale w końcu usypia. jak narazie 5 dzień z rzędu się udaje, ze zasypia w 20-30minut, także wydaje mi się że super :) poza tym ja ją zawsze odkładałam na noc do łożeczka, tyle że zawsze nieświadomą tego procederu (po każdym nocnym karmieniu też) :p teraz chcę żeby zasypiała świadomie u siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 20:21

ZAneczka, AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziś o 5:50 :)
    Z tej okazji mam specjalny kubek :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c22983cef45.jpg

El*a, mała_ruda, Marcepanka lubią tę wiadomość

• M86 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, zaj*bisty :D my dziś spalysmy do 6:15 :D

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę, że mały wstaje po 9... a ja razem z nim bo nie mam siły zwlec się z łóżka..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no, my mamy pobudkę o 5-6 na jedzenie, ale potem idziemy dalej spać i śpimy jeszcze do 9 :)

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u nas zazwyczaj pierwsza pobudka jest o 6, zmiana cycka i śpimy do 8:00-8:30. A dziś była po 3 i przed 6 już nic się nie dało zrobić.. I to zazwyczaj tak jest w weekend jak tata mógłby sobie pospać :D

• erre Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę taki kubek :D Najlepiej z zawartością :D
    Czy Wasze maluchy mają jakieś zabawki w łóżeczku? Czy to jest pomocne przy zasypianiu czy rozprasza? Jest sens inwestować w karuzelę?

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez karuzeli ciężko widzę swoje życie. Włączam mu nawet jak nie jest pora drzemki, leży sobie i gada do niej a ja mam 40 min żeby posprzątać. Do tego ma taką zawieszke do wózka, którą powiesiłam w łóżku z 3 sznurkami a na ich końcu są jakieś motylki to łapie za nie i napierdziela o szczebelki- to jest jego ulubione zajęcie. Wpycha też te motylki do buzi. Ta zabawka pomaga mu też zasnąć. Łapie i stuka o łóżeczko aż nie odpadnie w sen. Jak tylko zasypia zabieram mu tą zawieszke.

U nas dzisiaj karmienie o 1:30, 4:30, po 7 i ok. 9. Z tą 1:30 mnie zdziwił bo raczej nie wstaje o tej porze, wstałam dałam smoka ale jednak nie pomogło... musiał być cyc. A rytualnie karmie o 20, 3, 6 i 9.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 11:08

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest karuzela, ale do łóżeczka wróciliśmy jak już zaczęła fikac na brzuch, więc frajda jest innego rodzaju.. nas pomagał szum z karuzeli w zasypianiu na początku. U nas już od jakiegoś tygodnia na szczęście mamy tak, że je ok 23 jak idziemy do łóżka i potem o 6 :) następne jedzenie ok 8-9 jak wstaniemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 12:06

• M86 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie karuzela to podstawa! Od początku to była taka zabawka, że jak wpadala w płacz to puszczalam karuzele i zaraz była fascynacja i zaciesz i zapomniała dlaczego przed chwilą płakała:D bez karuzeli byłoby ciężko ;) żadnych innych zabawek w łóżeczku nie ma.

U nas jedzienie jak u AnnaIzabela. O 19:30 po kąpieli, potem ok. 22-23 (czasem się budzi, czasem przystawiam ją na śpiocha, żeby zjadła) i pobudka o 5-6 - czasem tylko zje, czasem z 30minut jeszcze pogada, powygłupia się i odpływa do 9 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 13:40

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam podstawic go ok. 22-23 na śpiocha ale to nic nie pomagało i tak się budził o 3 więc nie będę go dodatkowo futrowac.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ruda, tak z ciekawosci, skoro Twoj maly tyle wazy (kiedys chyba pisalas ze prawie 8kg) to po co jeszcze dokarmiasz go mm?

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży 7.5 kg ale jest bardzo długi. Nosi ubranka 74. Wyciućka 2 piersi i jeszcze głodny jest. Daje mu 3 razy butle o 11, 16 i 20. Między nimi też daje mu pierś. Poza tym nie widzę nic w tym złego. Nawet jak musimy gdzieś jechać to nawet wygodne dać mu butle, a nie szukać miejsca żeby piersią karmić. Jestem z tych co wolą w ustronnym miejscu, bez świadków karmić piersią.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie nie afiszuje z karmieniem, nie ukrywam ze tez bym chetnie mojej podala mm bo slabo przybiera, ma teraz 65cm wzrostu i 5600g wiec dluga i chuda. Niestety nie akceptuje mm a ja nie mam serca jej zmuszac.
    Po prostu zastanawia mnie czy przy tak dyzej wadze nie rozpychasz jeszcze bardziej zoladka synkowi podajac mu mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 22:43

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dopiero chudzina długa- ledwo 5200g przy wzroście 68! Mieści się w ubranka 68 czasem z luzem. Ale już robimy wyprawkę na 74.

Dziewczyny, zazdroszczę Wam! Moja córeńka zazwyczaj ok 4-5 już się budzi i opowiada nam bajki:D Ostatnio cuda się dzieją, bo śpi dłużej do 5:55 -budzi ją budzik, kiedy to wstajemy wyszykować męża do pracy. Kilka razy zdarzyło się, że dosypiała do 7, a raz to nam meeega odpoczynek zrobiła spała do 7:30. Ale taka pierwsza pobudka i najczęściej ostateczna poranna to właśnie ok 5:00. Za to już ok 8:00 malutka ma pierwszą drzemkę.

Karuzela u nas nie służy do usypiania. Od początku u nas założeniem stosowania karuzeli była zabawa i ćwiczenie wzroku, potem koorydnacji ręka-oko.

Uczymy się nowego sposobu usypiania- kołysanki i głaskanie. Oczywiście wszystko stopniowo, na razie nadal jest na rękach, ale już bez bujania, śpiewam cichutko kołysankę i głaszczę po czole. Nieco dłużej to zajmuje, ale malutka zasypia. Kolejnym krokiem będzie głaskanie w łóżeczku. Potem trzymanie za rączkę:) Nie odpuszczę sobie i jej tej przyjemności z dobranocnej bliskości:) Jak pracowałam w żłobku to dzieci uwielbiały w czasie drzemki być głaskane albo przytulane przed zaśnięciem - a to nie były kilkumiesięczne bobasy, tylko takie 1,5 do 3 lat;D

Wyjeżdżacie na jakieś urlopy z takimi maleństwami? My planujemy tak na 2 dni oderwać się od codzienności;) Ale nie wiem, co zapakować, pewnie więcej bagażu będzie dla bąbelka niż nas dwoje.

El*a lubi tę wiadomość

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ