X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, cycek cały czas nr 1 ;)

ZAneczka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje wody, tylko cycek narazie jako napoj. Jak skonczy 6 miesiac to bede wprowadzac zupki z miesem i pewnie wtedy zaczne podawac wode. Tym bardziej ze chce od 6 mca powoli zegnac sie z cycem. Starszej corce dawalam wode po 6 mcu i do skonczenia 3 roku zycia praktycznie sama wode pila, sokow unikalam ma rzecz owocow. Dzisiaj ma 8 lat i uparcie twierdzi ze woda to jej ulubiony napoj :)

Totoro, ZAneczka, mała_ruda, AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agigagi- super! o to chodzi, by zdrowe nawyki dziecku wprowadzać. Ja z pracy w żłobku pamiętam, że dzieci trudno było przestawić na zwykłą wodę, bo w domu piły te ohydne granulowane herbatki albo wody smakowe- już lepiej samemu zrobić wodę smakową, dodając jakiś owoc. Ale zwykła woda najlepsza albo właśnie sok wyciśnięty z owocu- tylko wtedey zastępuje owoc.
    Ja akurat chcę karmić do 2 roku życia jeśli się uda, jeśli nie to do 1.

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agigagi ja proces odstawienia wdrożyłam. Cyce mi pękają. Masz jakiś sposób?? Zaczęłam pić szałwie. Wczoraj od 7 do 20 nie jadł cyca. O 20, 2 i 6 dałam mu żeby sobie ulżyć. Ale tylko parę lykow.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by chyba serce pękło jakbym musiała teraz Małą odstawić od cycka :)

Poszla dziś pierwszy raz kasza manna :) Mam nadzieję, że żadne glutenowe problemy nas nie spotkają :)

Mój dzieć po szczepieniu wczoraj spał 2x po 30 minut ja cały dzień.. no wieczorem to było apogeum marudzenia i płaczu.. Za to dziś pospalysmy do 8:15, zjadła kaszę i właśnie usypia :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też było ciężko podjąć decyzję i wczoraj się wahalam ale dzisiaj już wiem. Tym bardziej, że on się kręcił przy cycu a butla to idzie ino raz. Jak widzę, że mały nie protestuje to mi łatwiej.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Mi też było ciężko podjąć decyzję i wczoraj się wahalam ale dzisiaj już wiem. Tym bardziej, że on się kręcił przy cycu a butla to idzie ino raz. Jak widzę, że mały nie protestuje to mi łatwiej.

No pewnie, że tak. Jeżeli obojgu wam wyjdzie to na dobre, to jedyna decyzja. Moja to totalny cycek jest, więc u żadnej z nas kwestia odstawienia nie przejdzie :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem, że za rok, dwa, trzy lata będę tęsknić za cycaniem, aż mi się łezka w oku kręci ;(

Moja mama odstawiała mnie, gdy miałam 4 miesiące, takie czasy były, że trzeba było do pracy wracać, z kolei mojej siostrze dawała do 3 roku życia, aż mleko się po prostu skończyło, pamiętam, że obie ryczały ;)

Powiedzcie mi, jak generalnie kp wpływa na poczęcie kolejnego dziecka? Trzeba koniecznie zakończyć przed staraniem się?

AnnaIzabela, gratulacje za piękny siad :)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja np jeszcze miesiączki nie dostałam więc bez niej starania raczej niemożliwe. Dlatego też postanowiłam odstawić małego. Jak się zajdzie w ciążę na kp to lekarz będzie namawiał do odstawienia bo podczas karmienia wytwarza się oksytocyna, która we wczesnej ciazy może źle wpłynąć.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, oksytocyna powoduje skurcze.

Właśnie rozmawialiśmy z mężem, że kolejne dziecko mogłoby być w marcu 2020, ewentualnie styczeń-luty, żeby na lato już do spacerówki zapakować :D Czyli to wypada 14-15 mż małego, to do tego czasu już chyba zdążymy się ogarnąć :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Ruda, odciagaj laktatorem albo recznie zeby poczuc ulge ale nie wiecej i pij szalwie. Jak nie bedziesz odciagac to moze sie kiepsko skonczyc. Jak odstawialam pierwsze dziecko to jeszcze przez ponad miesiac po odstawieniu mozna bylo z cycka cos wycisnac :D

mała_ruda lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    To fakt, oksytocyna powoduje skurcze.

Właśnie rozmawialiśmy z mężem, że kolejne dziecko mogłoby być w marcu 2020, ewentualnie styczeń-luty, żeby na lato już do spacerówki zapakować :D Czyli to wypada 14-15 mż małego, to do tego czasu już chyba zdążymy się ogarnąć :)
    Chyba 2019? W 2020 już 2 latka będzie miał. Ja do marca chce zajść w ciążę.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre chyba chodziło o to, że zaczną się starać jak Mały będzie miał 14-15 miesięcy :)
    Ja myślę zacząć jak Młoda skończy dwa lata. Jeżeli znowu mi się trafi ciąża leżąca i zero noszenia, to łatwiej będzie z dwulatka niż rocznym Maluchem :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, kp podczas ciąży jest możliwe, jeśli jest ciąża bez powikłań- i u hafiji i u mamyginekolog możesz o tym poczytać.

Ja chyba w jakąś depresję zaczynam popadać.Mam ostatnio wszystkiego dosyć... Szukam jakiejś dodatkowej pracy, którą mogłabym pogodzić z macierzyństwem - już 4 miesiące, bez skutku. Mam dużo pomysłów, ale boję się ryzykować i nie stać mnie na wkład finansowy. Mąż twierdzi, że nawet jak jakiś czas będę bez pracy to sobie poradzimy, ale ja cenię sobie niezależność. Ostatecznie będę szukać niani i wrócę vdo pracy... ale to najgorszy scenariusz

• erre Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, chodziło o starania :) Ja coś sobie pomyślę, ale już tego nie napiszę i taki bezsens wychodzi :D

AnnaIzabela, mała_ruda lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Tak, tak, chodziło o starania :) Ja coś sobie pomyślę, ale już tego nie napiszę i taki bezsens wychodzi :D

Myślę w podobny sposób jak Ty, dlatego łatwo mi było zrozumieć :D ale fakt, współczuję naszym rozmówcom ;)

mała_ruda, erre lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam ćwiczyć Skalpel Chodakowskiej, ale dziecko dba o to żeby mamusia się nie przemeczyla i po jakichś 15 minutach rykiem stwierdziła, że koniec i trzeba na ręce :D zjadła obiad, dałam cycka i myślę - może usnie to skończę. No i spala, prawie półtorej godziny! Tylko, że na cycku.. co próbowałam odejść to się budziła.. tak dziecko dba o mamusie XD

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja już dłuuugo nie ćwiczę, ale od września planuję wrócić. Lubię z Quczajkiem potrenować,m bo ma takie fajne 10-20 minutowe, a przy tym czasami sadzi tekstami,które mnie bawią do łez:)
    Trzymam kciuki, żeby nasze ćwiczeniowe plany się udawały.

• erre Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze 1,7kg na plusie, nie ćwiczę totalnie nic, do tego te upały nie sprzyjają spacerom, a waga mi i tak spada. Tylko mam brzuch jak balon dosłownie. Nie mogę się doczekać rozpoczęcia ćwiczeń...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę t j spadającej wagi.. Ja się opór zapuscilam i poszło mi 6 do góry od wagi sprzed ciąży.. a byłam już półtora pod.. no dno i meter mułu :/
    Mam nadzieję, że chociaż te 15-20 minut na początek mi się uda robić i stopniowo zwiększać :)

iv096iyenbdfaarq.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ