X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uwielbia klikac w mikrofalowke, jak ja nosze to ma akurat na wysokosci raczek i klika az uruchomi :D

Mala Ruda, ja sie prsez wakacje tak przyzwyczilam do wstawania po 7 ze bedzie ciezko sie teraz przestawic na 6 rano.. Czuje sie jakby to moje wakacje sie konczyly ;)

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugotowałam i zblendowalam Małej brokuła. Takiego odruchu wymiotnego to nawet ja nie miałam jak bylam w ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:47

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Ugotowałam i zblendowalam Małej brokuła. Takiego odruchu wymiotnego to nawet ja nie miałam jak bylam w ciąży :D
    Pomieszaj jej z ziemniakiem. Bo serio zblendowany brokul jest niedobry. A zrobiony na parze to w ogóle tragedia... gorzki jakiś.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Pomieszaj jej z ziemniakiem. Bo serio zblendowany brokul jest niedobry. A zrobiony na parze to w ogóle tragedia... gorzki jakiś.

Mi w sumie smakował, ale zrobię jak polecasz :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale od mamy z talerza to brokuł pycha :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, mały zniósł wkłucia nadzwyczajnie dobrze. Teraz przerwa do 13-14 miesiąca :) No i waga rzeczywiście słuszna: 7,08 kg, więc wyskoczyliśmy z tego nieszczęsnego 1 centyla.
    W nagrodę kupiłam sobie książki o BLW, już zaczęłam mężowi klarować na temat rozszerzania diety. Był zaskoczony, myślał, że zaczyna się od wprowadzenia wody :D

AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre! genialne! Nasi Panowie czasami mają zabawne wyobrażenia dotyczące malusich dzieci:D

U nas pobudka codziennie za 5 6,jak Mezu do pracy wstaje. Mała zazwyczaj lezy jeszcze do 6:30, czasem 7. A czasem budzi się z nami.

Brokuła można dać w kawałku- moja córa łapie za "pień" i zjada górę- to jest tak miękkie ze sama może pomemłać dziąsłami. Zamiast blendować, to warto zgnieść widelcem- lepiej smakuje a jest jeszcze łatwiejsze do pokonania niż kawałek.

U na chyba się powoli zaczyna raczkowanie. Córa w wysoikm podparciu coraz częściej klęczy z pupa uniesioną do gory i kombinuje co zrobić, by sie ruszyć. Strasznie frustruje się, widać, że jest już dojrzała emocjonalnie o poruszania się a fizycznie jeszcze nie bardzo- ogromnie się złości,kiedy nie może się ruszyć mimo swoistych prob.

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak będę dawać, zgniecione widelcem, widać, że duuzo lepiej wchodzi :)

U nas od dwóch dni ciągle próbuje siadać, robi to z pozycji na kolanach i jeszcze na tyle nieumiejętnie, że jedną nogę ma wyprostowana, a drugą pod pupą. Wyciągam jej tą nogę i zaczyna łapać, że może sama. Tylko ją przegina i ląduje na boku :D

No i znów zaczęła gadać jak najęta, miała kilka dni przerwy i już się zaczęłam martwić, że coś jest nie tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 23:11

Agi83, El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela jak już prosto siedzi super!

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela no bez jaj!!! Ty czasami swojej córki nie urodziłaś 2 miesiące za późno??? Bystrzacha!

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    No właśnie tak będę dawać, zgniecione widelcem, widać, że duuzo lepiej wchodzi :)

U nas od dwóch dni ciągle próbuje siadać, robi to z pozycji na kolanach i jeszcze na tyle nieumiejętnie, że jedną nogę ma wyprostowana, a drugą pod pupą. Wyciągam jej tą nogę i zaczyna łapać, że może sama. Tylko ją przegina i ląduje na boku :D

A jak już się uda to jest tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a43e5e3c993a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c06f1640b01.jpg

No i znów zaczęła gadać jak najęta, miała kilka dni przerwy i już się zaczęłam martwić, że coś jest nie tak :)
    WOW! Już siedzi? Niesamowite

• Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela ale bomba :D moja ostatnio też kombinuje, podciaga nóżki pod siebie, ale zamiast się na rączkach wyprostować to majga się właśnie na bok:D

Dziewczyny karmiące piersią, które rozszerzają już dietę - ile wody dziennie dajecie maluchom? Ja aż wstyd, ale o tej wodzie zupełnie zapomniałam i dopiero dziś pierwszy raz podałam :( Mała wola cyca co 2h, więc jakoś tak myślałam, że to wystarcza :/

AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ona jest mega do przodu ze wszystkim.. nie powiem, troszkę mnie to martwi, bo mimo wszystko jeszcze ma czas na takie akcje. No ale co bym nie robiła, nie zatrzymam jej, mogę tylko wspierać :)

My po szczepieniu, zniosła je nad wyraz dzielnie, pożaliła się już po wszystkim, ale cycek zaleczył wszelkie zło świata :D

Wazy 6300 i mierzy 64cm :)

Co do wody, ja daję bardzo rzadko, na pewno nie codziennie. I to jest tak, że łyknie kilka łyżeczek, albo lyczkow jak pije z kubka. Głównie jednak pije z cycka :)

Totoro, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje wodę po kaszce i zupce. Wypije max 10 ml ale to zawsze coś. Z butli daje albo wlewam mu do zatyczki od butli i wtedy wypije więcej bo to bardziej fajowe jest. Teraz odstawiam go od cyca i będę częściej dawać.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super spryciula z Jagody!
    U nas z wodą kiepsko, proponuję co jakiś czas i to na różne sposoby picia, ale mała nie chce.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    No właśnie ona jest mega do przodu ze wszystkim.. nie powiem, troszkę mnie to martwi, bo mimo wszystko jeszcze ma czas na takie akcje. No ale co bym nie robiła, nie zatrzymam jej, mogę tylko wspierać :)

My po szczepieniu, zniosła je nad wyraz dzielnie, pożaliła się już po wszystkim, ale cycek zaleczył wszelkie zło świata :D

Wazy 6300 i mierzy 64cm :)

Co do wody, ja daję bardzo rzadko, na pewno nie codziennie. I to jest tak, że łyknie kilka łyżeczek, albo lyczkow jak pije z kubka. Głównie jednak pije z cycka :)

O rany, pocieszylas mnie! Już się zaczęłam obwiniac, że przeze mnie mała będzie miała zatwardzenia :/ aczkolwiek będę podawała regularnie, bo u nas jest problem z kupami :/

Mala_ruda ja podaję kubeczkiem i łyżeczką :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kupę po 6 dniach i bez syropu
    <3 <3 <3 cieszę się jak porabana xD

AnnaIzabela, El*a, mała_ruda, ZAneczka lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Mamy kupę po 6 dniach i bez syropu
    <3 <3 <3 cieszę się jak porabana xD
    U nas też były przerwy do 7 dni ale jak poszły warzywa w ruch to jest codziennie. Także byle córa nie wybrzydzala, a będzie coraz lepiej

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    U nas też były przerwy do 7 dni ale jak poszły warzywa w ruch to jest codziennie. Także byle córa nie wybrzydzala, a będzie coraz lepiej

Mam taką nadzieję :) u nas co 13 dni były wcześniej. Oby się teraz unormowalo. Póki co wszystko co jej podaję ładnie zajada, jak widzi łyżeczkę to macha rękami i nogami jakby chciała odleciec xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję wodę w kubeczku doidy i dzisiaj pierwszy raz kupiłam zwykłą wodę w butelce z dzióbkiem - małej się mega spodobało, jakby piła cyca. Oczywiście trochę wypluwała nadmiar z buzi. Ogólnie daję jej zawsze przy jedzeniu owoców i obiadku. Ale dzisiaj dawałam częściej. Ogólnie nie wiem, na oko w ciągu dnia dzis poszło jakies 30- 40 ml. Jak karmisz piersią, to cycuś ma być głównym napojem dla dziecka, wodę podawaj dodatkowo - jeśli dzieciątko nie chce wody, to nic nie szkodzi, bo poi się cycem. Ale uważam, ze warto uczyć pić wodę, bo to plus na przyszłość. Do 1 roku życia karmienie piersią to podstawa, reszta to dodatek.

AnnaIzabela- super! gratulacje! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:06

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ