X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD ZAneczka ja biegałam z wózkiem, ale raptem 2 razy, bo potem zaczęły się takie upały, że odpuściłam :/ a teraz też głównie marsze z wózkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:36

ZAneczka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieciaki tez maja bzika na punkcientego co zakazane? Moja jak tylko widzi telefon, pilota, klucze do mieszkania czy okulary u kogos na nosie to szalu dostaje. Ona musi tego sprobowac i juz.

El*a lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agigagi wrote:
    Czy Wasze dzieciaki tez maja bzika na punkcientego co zakazane? Moja jak tylko widzi telefon, pilota, klucze do mieszkania czy okulary u kogos na nosie to szalu dostaje. Ona musi tego sprobowac i juz.

TAK! Wszystko, absolutnie wszystko musi wziąć w łapkę i do buzi i wkurza się jak jej nie dajemy:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zdecydowanie tak! Uwielbia piloty i okulary :)

Byliśmy dziś u znajomych i widzieli Mała pierwszy raz. Mała dostała prezent w zielonej torebce w koty. Szczerze? Mogłaby być pusta, takiej zafascynowanej czymś to jej jeszcze nie widziałam :D Aż się cała trzęsła do tej torebki ;)

No i dziś zaczęła coś na kształt raczkowania :] Idzie jak burza :D

El*a lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma tez bzika na punkcie sudocremu i mokrych chusteczek. Podczas przewijania przechyla sie i lapie z komody co sie da. Poczatkowo zabranialismy ale teraz dajemy jej lapac i oczywiscie od razu do buzi idzie wszystko co zlapie z tego przewijaka. Tak jej sie to podoba ze nawet na spacery biore ze soba zapasowa paczke mokrych chusteczek, w razie napadu placzu daje jej te chusteczki i jest spokoj na dluzsza chwile :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 23:08

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zauważyliśmy z mężem, że Lilce pokazują się na dziąsłach zęby... Tylko, że na górnych O.o wcześniej miała takie płaskie, gładkie dziąsła, teraz ma na przodzie takie białawe wypukłe bulki. Ciekawa jestem czy pierwsze wyjdą jej górne jedynki czy od pojawienia się zgrubien do przebicia się ząbków to jeszcze daleka droga i pierwsze zdążą wyjść dolne. Ale póki co na dolnych nic się nie dzieje O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma żadnego trzęsienia rączkami przy zasypianiu. Za to jak się denerwuje to płacze i się trzęsie dodając dramatu, żeby ktoś się nim zainteresował (czyt. chce na ręce. koniec kropka).

Ja też powoli myślę o przejściu na mm, chcę dostać okres i starać się o kolejnego berbeca. Mam jednak problem. Mój nie wie co to butelka. Odciągnęłam swoje mleko i on nie wie co z tą butlą robić. Jak ja mam go do butelki przekonać? Jak zrezygnować z cycka? Nie mówię, że teraz już zaraz, ale tak za 2 miesiące już byłoby spoko.

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro- u nas już ze 2 miesiące widać takie białe wypukłości i na dolnych i górnych dziąsłach... A poza tym nic... Niby czuć taką jakby zadrę na dolnym dziąśle (mała biała kropka, która jest już strasznie długo), ale nic nie rusza. czasami te zęby takdłuuuugo idą. Ale jak wyjdą najpierw górne to nic nie szkodzi, czasem tak się zdarza.

Oj! U nas wszystko co zakazane to najlepsze! Włosy mamusi do ręki pozwalam, ale jak ciągnie albo pcha do buzi to zabieram od razu. Pilot telefon ooo to jest szczyt pragnień;) Jak tylko maw zasięgu ręki to otwór gębowy od razu się otwiera na całą szerokość,ręce nabierają niesamowitej siły, kilka razy wepchała sobie mój tel do buzi, ale zabieramy i dajemy poza zasięg ;) Okulary babci super atrakcja, tylko babcia nie kuma,żeby dziecku odmówić,zakazać a potem stęka że jej wnusia okulary pobrudziła.. (a tak teściowa ma jakby rozdwojenie jaźni, jak zdzieckiem się bawi, to może dzieć wszystko, jak tylko dzieć znika z pola jej widzenia, to nagle marudzenie że okulary pobrudziła,że za włosy ciagnęła i fryuzurę zepsuła... - jak miło jej nie widywać i tego nie słuchać:D) Mokre chusteczki- ooo to hit jest, pcha od razu do buzi... Daję jej puste opakowanie do zabawy, bo szeleści, ale do buzi nie pozwalam brać.

U nas mała jakby raczkuje do tyłu.

Czytam książkę "mocno mnie przytul" i choć nie uważam, żeby to jakoś bardzo naukowa pozycja była, to gościu czerpie z wielu badań naukowych i mega podoba mi się, że podchodzi do dziecka z miłością, jako malutki niewinny człowiek, a nie malutki straszny manipulator. I takie sobie z niej przesłanie biorę,żeby działać wg własnej matczynej intuicji a nie pierdyliona porad, częstosprzecznych,dołujących mnie albo/i dziecko:)

Idę bo dzieć rzuca się otworem gębowym na kostkę do ćwiczeń;)

El*a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wychodzi kolejna jedynka. Już widać, że na dniach się przebije.
    Powiem wam, że te zęby to jakaś masakra. Młody marudny, płaczliwy i potrzebuje bliskości. Daję ile mogę, ale sama padam na pysk. Jem z doskoku... jak na początku macierzyństwa. Głowa mi pęka i cierpię na niskie ciśnienie. Pewnie od niewyspania i trybu życia.

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wodzi za telefonem ale nie pozwalam mu, zaraz chowam. Do okularów nie bardzo go ciągnie bo noszę non stop więc to nie jest dla kiego atrakcja.

Marcepanka wciskaj mu butle może jakoś załapie. U nas od środy pożegnanie z cycem. Trochę mi smutno bo mały nawet się nie zorientował. W jednym cycu już spoko, nie muszę odciągać. A drugi... tragedia nie dość, że jest 2 razy większy od pierwszego to non stop muszę po 30ml odciągać..

Moje dziecie na brzuszku podkula nogi pod siebie i na tym koniec. Ale spanie na brzuchu to hit. W dzień mu pozwalam za to w nocy trochę się boję i go przewracam.

Przedwczoraj wypiłam pierwszą po 14 miesiącach lampkę wina z mężem;) myślałam, że jakieś seksy będą a tu dupa...

U nas żeby widać było od 9 tyg życia. Teraz ma opuchniete od miesiąca i nic się nie dzieje...

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wciskam ale on wypluwa, a raz mi się zachłysną i teraz jak widzi butlę to głowę odwraca. Nie wiem jak ja przejdę na mm. Jakie mleko podajesz?

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawałam bebiko ale kupy nie było i były brzydkie. Teraz je bebilon 1. A może spróbuj na śpiocha? Jakiś sok, cherbata żeby załapał. Dawałaś już mm? Jaką masz butle? Polecam lovi są super! A smoczek jest dynamiczny i przypomina cyca. Ja już swojemu założyłam smoczek 6mc+ bo 3+ już za słabo leciał.

Mój syn ma mnie wpychania mi do ust i nosa swoich małych paluchów przy zasypianiu. Jak mu nie pozwalam to się denerwuje. Staram się mu trzymać łapki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:39

El*a lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęła się impreza :/ marudzenie, płacz, nie chce jeść... :( właśnie na mnie usnęła i boję się ruszyć :/

Tak to u nas wygląda. Albo wyglądało, rano, jak jeszcze się śmiała :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d88745787bcf.jpg

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toronto ale fajnie.
    Marcepanka my mamy butlę tommee tippee u smoczki są na kształt brodawki.

Totoro lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam zębów już na starcie :) moja jak już nie chce jeść to sobie z sutka robi gryzak..
    A i u nas na dziasle pokazały się górne dwójki albo trójki, nie umiem jeszcze policzyć :)

Wreszcie pogoda idealna na spacer! Młoda śpi a mama nabija kilometry :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dziś przespała na mnie 2,5h, nie pamiętam kiedy ostatnio tyle spała O.o i nie chce jeść, bardzo malutko dziś zjadła :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, ja przechodzilam ostatnio wprowadzanie butli. Zaczelam jak miala chyba 4mce. Udalo sie dopiero niedawno, ponad miesiac probowalam co wieczor podac mm i za cholere nie chciala tego pic. Wyprobowalam chyba wszystkie rodzaje mm. Kobiec koncow ktoregos dnia po prostu sie udalo. Byla wtedy bardzo glodna i jakims cudem zalapala i laskawie wypila. Teraz daje jej bebiko codziennie 1 porcje na wieczor przed snem. Nadal czasem marudzi i nie chce butli, wolalaby cyca ale chyba powoli sie przyzwyczaja ze wieczorem butla a nie cyc. Z pierwszym dzieckiem zaczelam probowac dawac butle jak miala 6mcy a udalo sie dopiero jak miala ponad rok...

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsza jest wytrwalosc. Napewno lepiej zaczac kiedy dziecko jest mniejsze bo im bardziej kumate tym wiekszy sprzeciw. Jesli chcesz za 2 miesiace konczyc z kp to teraz juz powinnas probowac z butelka, rob codziennie jedna miarke, w koncu sie uda. Innym sposobem moze byc tez kubek niekapek jesli rzeczywoscie nie da rady butelka ze smoczkiem.

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na 2h spacerze. Chyba zgubilam nogi.

Nawet nie wiecie jakie chrupki kukurydziane są super! Zjadł 2 (te długie) a ja myłam naczynia :)

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, nie wiedziałam, że zęby tak z przodu widać. Muszę się bardziej przyjrzeć.

W ogóle porażka totalna. Miałam dzisiaj spotkanie z doradczynią chustową i dupa blada, mały nie chciał totalnie współpracować, wszelkie próby zamotania go kończyły się wrzaskiem. No ewidentnie tego nie lubi... Za późno zaczęłam.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ