X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre U nas hitem jest nosidełko :) ale! My nosimy przodem do świata. Wierzga kończynami jak tylko, wszyscy, których mijamy szczerzą do niej zęby :D

Mała Ruda oj chrupki kukurydziane to kosmos :) ale kupię jej te długie, bo krótkie to chwila moment i znikają z ręki i jest żal :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre, już niedługo dorośnie do nosidla ergonomicznego, może polubi. Z chusta też nie poddawaj sie za łatwo, może zaskoczy. My się czasem nosimy w chuscie, ale zaczynalysmy wcześnie. Teraz myślę też o nosidle.
    U nas zębów nie ma.Mała dużo pelza do tylu, robi pompki na paluszkach ;) i się wkurza, że nie umie ruszyć do przodu.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Ruda - Moja córa też podczas zasypiania macha ręką i łapie mnie za włosy, nos, koszulkę, stanik, czasem jak karmię ją z drugiej piersi to chwyta za pierwszą;) Jak próbuje łapać ją za rękę to łapie się za ucho. Lubi tak zasypiać:)
    U nas też te długie chrupyn kukurydziane są hitem- malutka zabawnie je zjada- raz z jednej str, raz z drugiej:)

Totoro- fajne dziąsełka, oby szybko zębory wyszły... Z teorii wiedziałam, że to niefajna sprawa. W praktyce uważam, że moje dziecię cierpi, ale mogło być gorzej. Ona płaczliwa, marudna i stękająca, ale znosimy to. Czekam aż wreszcie coś ruszy, już po nocach mi się jej zeby śnią.

Znalazł Mężu taką super stronkę- podpatrzcie na produkty dla dzieci, są ocenione min kaszki i soczki:)
    https://czytamyetykiety.pl/products_categories/dla-dzieci/

erre, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka, moje dziecko obrał póki co świetną taktykę - przespać ząbkowanie xD po mamusi chyba, ja wszystkie choroby zawsze przesypialam xD

ZAneczka, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela, ale nosicie przodem do świata na brzuchu czy na plecach? Bo na brzuchu chyba się nie powinno...

Ela, też mi babka zaproponowała nosidło LennyUp, mimo że mały jeszcze nie siedzi. I mam ćwiczyć codziennie, może mały nabierze cierpliwości ;)

W weekend zamieniłam gondolę na spacerówkę. Jest o niebo lepsza, bo też rozkłada się na płasko, ale tworzy taką "rynnę" przez co dziecko nie turla się po całym wnętrzu na wertepach. Także jutro jedziemy do Karpacza i zabieramy spacerówkę :)

El*a lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    AnnaIzabela, ale nosicie przodem do świata na brzuchu czy na plecach? Bo na brzuchu chyba się nie powinno...

Nie rozumiem? W sensie, że na naszym brzuchu?
    Młoda siedzi już, więc jest o tyle łatwiej. Zresztą poniżej macie zdjęcie mojego z Małą w nosidle :) Od razu uprzedzam, że spędza w nim max 45min do godziny, a zwykle to pół godziny na zakupach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:15

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre super! Ja też czekam już na spacerówkę, mam nadzieję,że jutro fizjo powie, że tak to już!:D Jestem mega zadowolona z naszego wózka, bo jakieś 2 tyg temu ropazkowałam spacerówkę i obczajałam- bardzo łatwo będzie ją mocowac do stelaża, tak jak teraz gondolę,więc na spokojnie będę mogła sama znosić wózior w częściach jak dotychczas:D

Jestem mega szczęśliwa jak widzę moją dziecinkę prawie non stop leżącą na brzuchu! :D Nie mogę uwierzyć, że już jest taka duża, tyle potrafi... jeszcze wydaję się niedawno leżenie na brzuchu to był cud, a teraz! W gondoli najlepszy spacer na brzuchu z czubkiem głowy poza rynienką wózka,żeby więcej świata widzieć.

Coś to moje dziecię niespokojne w nocy jest. Pediatra wykluczyła chorobę, powiedziała, żeby na razie podawać profilaktycznie wit C. Podejrzewam, że to zeby a może jakiś skok ?...

Miałyśmy problem z zatwardzeniem... Córa odkąd zaczeła robić normalne kupki to były one kilka razy dziennie, aż pojawiły się dni, że jak jeden mikro-bobek się pojawił to było dobrze. Dziecię płakało przeokropnie... Masowanie brzuszka, termofor, ćwiczenia na brzuszek (podginanie nóżek do góry- kiedyś pomagało), dałam w końcu herbatkę koperkową rozrobioną: pół szkl wody mineralnej i 2 łyżki stołowe tejk herbatki. Dawałam jej 2 dni do picia tą herbatkę i ruszyło! Ale radość :D No i dziecku nie smakuje herbatka, wodępije z radością a herbatką musiałam jąw końcu poić łyżeczką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda mam tt antykolkowe. Cały czas próbuję.

agigagi czyli za późno zaczęłam. :o Tak właśnie chyba zrobię. Kupię mm i będę systematycznie próbowała podawać. Eh.. ciężkie to dla mnie doświadczenie. Uwielbiam te nasze chwile z cycem. ^^

Mój woli ogólnie cyca. Nawet od stałych pokarmów. Staram się, ale więcej jak dwie pełne łyżeczki mu nie wcisnę.

El*a u nas to samo! :D Wkurza się, że nie może podłogi zwiedzać w każdym pomieszczeniu.

AnnaIzabela po kim taka pięknotka wam rośnie? ależ uśmiechnięta! :D

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela mała musi być cała Ty bo mąż jakoś mało przystojny jak na moje oko ;)

AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 haha Agi Ty chyba nie lubiłaś Runcajsa :D

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wszyscy mówią, że Mała cały ojciec , ale ja widzę lekkie podobieństwo do siebie:D na szczęście trafiłam na dość przystojny egzemplarz mężczyzny, więc o powodzenie Małej jestem dość spokojna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:15

El*a lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Niestety wszyscy mówią, że Mała cały ojciec , ale ja widzę lekkie podobieństwo do siebie:D na szczęście trafiłam na dość przystojny egzemplarz mężczyzny, więc o powodzenie Małej jestem dość spokojna :D

Patrzcie co ona dziś zrobiła. Jestem przerażona!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd0378c100c8.jpg

Jak to powstrzymać! :D

O matko :O dobra jest :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to teraz musisz małej pilnować :D To w przyszłym tygodniu zacznie biegać? ;)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem.. nie pisałam się na tak szybki rozwój sytuacji :D dobrze, że w sobotę idziemy do fizjo to się dopytala co tu z nią robić..
    no i teraz jak coś będę chciała zrobić to Mała albo podłoga, albo zapięcie w foteliku..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    Agi83 haha Agi Ty chyba nie lubiłaś Runcajsa :D
    Masz mnie ;)

Marcepanka lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela czy nasze dzieci to ta sama data czy rok Ci się pomylił w stopce?

Widzę przepaść ogromną przepaść...

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spryciula!

Mi koleżanka dała słoiczek śliwek z Gerbera i mówiła, że dawała to swojej córce na zaparcia. Dziś rano dałam go Basi,tak dla smaku, bo zaparc nie ma- i poszła taka kupka, jak kiedyś po mleku, prawie biegunka ;p może warto spróbować przy zaparciu?
    Ja też już myślę o spacerowce, a z drugiej strony mała ostatnio lubi gondole, dużo w niej śpi albo pluje i smieje się do mnie, więc jeszcze się wstrzymuję.

Z chustą na początku było niełatwo, teraz też czasem Basia się wierci i ciężko ją dibrze zawiązać. Trzeba dużo cierpliwości do tego, ale jak już się uda, to jest wygoda i bardzo dużo bliskości :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    El*a wrote:
    Ale spryciula!

Mi koleżanka dała słoiczek śliwek z Gerbera i mówiła, że dawała to swojej córce na zaparcia. Dziś rano dałam go Basi,tak dla smaku, bo zaparc nie ma- i poszła taka kupka, jak kiedyś po mleku, prawie biegunka ;p może warto spróbować przy zaparciu?
    Ja też już myślę o spacerowce, a z drugiej strony mała ostatnio lubi gondole, dużo w niej śpi albo pluje i smieje się do mnie, więc jeszcze się wstrzymuję.

Z chustą na początku było niełatwo, teraz też czasem Basia się wierci i ciężko ją dibrze zawiązać. Trzeba dużo cierpliwości do tego, ale jak już się uda, to jest wygoda i bardzo dużo bliskości :)

Tez nie chciałam zmieniać gondoli na spacerówka bo mały był zadowolony. Ale spacerówka okazała się dla niego jeszcze lepsza. Wszystko widać. Bałam się, że nie będzie umiał zasnąć ale tu też się przekreca na bok i w kime.

Dostałam nosidło od siostry takie do omotania się. Wczoraj wpakowałam w nie małego i chyba mu się podobało tzn nie narzekał i nie płakał. Kiedyś próbowałam i był ryk. Pozycja dziecka jest jak w chuście.

El*a lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba banan działa jak śliwka ;)

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody nie chce butli. :( Oczy ma jakby został ukarany. Czarno widzę odstawianie. Dołuje mnie to okropnie.

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ