X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro może to skok?

Ja dziś odpoczywam od dziecka :D pomagam rodzicom w ich księgarni a Młoda z tatą :) nie powiem, dobrze mi z tym, że kontakt z ludźmi i w ogóle :) i nawet tak bardzo się o nią nie martwię :)

El*a lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela może. Albo zęby O.o i tak w kółko xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że moje dziecko jest dziwne ida jej 2 zęby na raz A ona się chicha cały dzień na glos?! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:13

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Stwierdzam że moje dziecko jest dziwne ida jej 2 zęby na raz A ona się chicha cały dzień na glos?! ;)

To tylko się cieszyć :) mojej póki co nie idą a cały dzień marudna. Teraz w ogóle taką maniane odwalila przy kąpieli, że masakra. Miała dziś raptem 2 drzemki zamiast min 3 i była już zmęczona - bardzo dawno tak się nie darła, po prostu nie do uspokojenia... Dostała cycka i już śpi... Jeszcze ciumka, ale śpi.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy nad ranem akcje. Mała przed 3 się obudziłą, wzięłam ją do nas na karmienie, zasnęła. Po czym przed 4 znów się obudziła i była jazda do 5. Akurat kiedy Męzu ma dziś wolne i liczyliśmy na wspólny wypoczynek, to córa stwierdziła "nie, dziśoboje się nie wyśpicie".
    Potem na szczęście wstała przed 8 a nie zwyczajowo w okolicach 6-7.

Byliśmy u pediatry z wynikami, stwierdziłą, że wszystko w porządku, a ta jednonocna gorączka mogła być wynikiem jakiejś hiper szybkiej niegroźnej infekcji.

dzisiaj ogólnie dzień był dobry, mało stękolennia, dużo nowych słówek i odgłosów, kolejne próby siadania z brzuszka.
    Wczoraj i przedwczoraj był koszmar- cały dzień córamijojczyła i dosłownie krzyczałą, aż czasem jakby chciała warczeć;] Teraz się śmieję, alewcozraj to miałam ochotę rzuciś wszystko i wyjść na godzinę odpocząć. Skończyło się na rodzinnym spacerze:)

AnnaIzabela- moja córa nie potrafi jeszcze nie potrafi prosto usiąść, a podobnie robi jak Twoja- też podtrzymuje się rękoma i staje na prostych nogach, ale nic więcej. Nie wiem dlaczego tak robi i czy to dobrze. Wolałabym, żeby najpierw usiadła prosto. Póki co prezentuje siad skośny podparty rękoma, jakby się bardziej wyprostowała i przestała podpierać- to już by było piękne samodzielne siadanie. Wstawiłabym zdjęcie dla prezentacji tego siadu ale nie wiem jak to się robi;)

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wejdź na stronę zapodaj.net potem opcaj "na forum" wgrywasz zdjęcie, wybierz miniaturę 500x500 i wklej tu ostatni link (BB code) :)

ZAneczka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dziecię mi z łóżka spadło... :( jestem w rozpaczy... Nic się nie dzieje, uspokoiła się na rękach, ładnie się bawi, jojczy od rana więc jojczenie to nie powód do niepokoju.
    Ale na środku łóżka w sypialni ją zostawiłam z zabwką jak skłądałam pranie, tylko na chwilę do wc poszłam, ledwo się ubrałam i słyszę płącz i łubudu... nigdy tak szybko nie wybiegłam z toalety. Teraz ten odgłos dziecka zderzającego się z podłogą mnie prześladuje.

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka nie mówiłam wam, ale mi Mała też spadła.. w Łebie jak spalysmy same, byłyśmy obie z jednej strony a ona na śpiocha przelazla. Też się szybko uspokoiła i usnęła na mnie a ja się bałam ruszyć i tak z nią leżałam. Obserwuj czy nie zacznie się zachowywać inaczej niż zwykle, ale myślę że nie będzie żadnych negatywnych konsekwencji.
    Mój chrześniak podobno kilka razy się siostrze z łóżka starabanił :) Głowa do góry!

iv096iyenbdfaarq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją ostatnio od kiedy stała się ruchliwa to kładę na podłodze, na panelach. Jej się to bardzo podoba, lepiej ćwiczy pełzanie na śliskim. Bezpieczniej niż na łóżku.

Antonina ostatnio ma same dobre dni, jest taka rozkoszna. A najbardziej lubi jak koleżanki do starszej córy przychodzą i się z nią bawią. Mam darmowe niańki. Nawet jak jest już zmęczona i jojczy to wystarczy dać ją na podłogę do pokoju siostry i jest radocha.

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :( mi też się zdarza zostawić małą na moment. Wczoraj przy niej byłam i mało nie spadła, bo się tak gwałtownie majgnęła... ale my póki co mamy sam materac, więc chociaż nisko :/ A dźwięk potem prześladuje, wiem, bo moja się z maty sturlala i uderzyła głową o płytki :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na podłogę póki co boję, bo ona potrafi siedząc po prostu się rzucić do leżenia, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :D i na podłodze by dźwięknela glowa az tylko. Póki co to głównie przy niej siedzę, a jak mam coś do zrobienia to ląduje w krzesełku i mi towarzyszy :) ogarniam mieszkanie jak Mój wróci z pracy i tyle :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwowałam i na szczęście nic się nie działo podejrzanego.
    Ogólnie to mamy na podłodze takie miejsce do zabawy najczęściej tam się bawi. Jak gotuję to w kuchni rozkładam jej matę albo do krzesełka sadza. Jak jest na łóżku to zazwyczaj z nami obok, a dzisiaj to mnie rozum opuścił i poszłam zamiast ją przełożyć do jej łożeczka.

Wczoraj skusiłam się na zakup kleiku ryżowego z bobovity (ponoć bez cukru), zrobiłam jej z mlekiem krowim. Kilka łyżek zjadła:)

• agigagi Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego z krowim? Takie male dzieci nie powinny pic krowiego!

mała_ruda lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja też czytałam, że do roku czasu przynajmniej nie powinno się dawać mleka krowiego.

Ja dziś dałam kaszkę kukurydzianą. Mąż kupił z Nestle taką bez mleka, cukru, sama kaszka. Zrobiłam na wodzie i wymieszalam z bananem :) smakowała :D jutro dodam ją do zupki. Mamy też taki sam kleik ryżowy i mam zamiar tak samo robić go na wodzie i z owocami.

AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robicie z przetworami mlecznymi? Typu jogurt, twarożek itp? Niby po 6 już można u nie wiem..

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się zastanawiałam czy już można. Zastanawiałam się też czy można już jajko. Ale nic ww rzeczy nie dawałam.

Ostatnio zrobiłam mu krupnik bez mięsa z kaszą jeczmienną opierdzielił całą miseczke.

Dzisiaj w nocy złapał mnie mega ból gardła, nie mogłam przełknąć śliny. Non stop psikałam gardimaxem i już jest sto razy lepiej ale jakiś katar mi się robi :/ trzeba się wybrać do apteki i nafaszerować tabsami. Najlepsze jest to, że raz wyszłam wczoraj z domu popołudniu ale w swetrze. Nie wiem skąd te dolegliwości.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się zastanawiam kiedy mięso wprowadzać trzeba.

Upadek z łóżka mój też zaliczył. Wstyd się przyznać, odwróciłam się na 2 sekundy po pampersa. Ten odgłos też będę miała do końca życia. Od tego czasu młody na łóżku nie leży! Trzęsłam się ze strachu jak osika, ale nic mu nie było. Krótko też płakał. Mam ogromne wyrzuty sumienia i chodziłam jak zbity pies... jaka ze mnie matka, że nie dopilnowałam dziecka? Później przeczytałam, że takie incydenty są częste. Trochę zluzowałam, ale po kilku dniach dopiero. Mam nauczkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co i kiedy podajecie dzieciom w ciągu dnia?
    My na razie kaszka ok. 8 - 9 i 12-13 obiadek. W doskoku jakiś owoc jeszcze się znajdzie.

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko u nas poszło dwa razy, ale na e zasmakowało, więc odpuściłam. Mięso niby po 6 miesiącu.

Widzę, że więcej tu nas "wyrodnych" matek. Nie c to, wszystko trzeba w życiu przeżyć :)

U nas jest 8-9 kasza, 14-15 obiad i owoc około 18 w międzyczasie cycek. Zmieniłam trochę proporcje jedzenia w dzień, bo za dużo miała od rana do południa a po południu już nic i ulewala. Teraz jest już trochę z tym lepiej :)

Mam z Hipp jogurt z owocami i dam jej w tym tygodniu :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przyszedł mi bezpłatny zestaw z bobovity z takim mini poradnikiem i tam jest fajnie opisane co po kolei wprowadzać:
    1. Pojedyncze smaki - Warzywa i owoce
    2. Kaszki bezglutenowe i zbożowe, wprowadzamy śniadanie
    3. Mięso ryby
    4. Nowe różnorodne smaki
    5. 5 posiłków dziennie

El*a lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ