X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia , to my kaszę robimy na gęsto i dajemy łyżeczką, a picie wody z bboxa - jak Jagoda, na zdjęciu widzę ;) burelki w zasadzie od bardzo dawna nie używamy.
    Bardzo podoba mi się idea BLW, ale nie umiem zdzierzyc tego balaganu, więc tylko od czasu do czasu daję Basi coś do samodzielnego jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 09:52

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bałagan do szału doprowadza, więc raczej ja steruję tym jedzeniem. Kroję warzywko czy mięsko na malutkie kawałeczki i kładę po jednym na blacie, to sobie ładnie chwytem pęsetowym zbiera. A jak już straci cierpliwość, to sama podaję prosto do buźki.
    Kupiłam wczoraj jogurt kozi i mleko kozie. Na mleku będę robić kaszkę, może nabierze jakiegoś smaku. A jogurtem się zajadał, że szok. Dla mnie smakuje brudną kozą. :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie jakieś dodatkowe badania przed kolejną ciążą?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja planowałam zrobić wymaz bo w pierwszej ciąży miałam paciorkowca i generalnie wolałabym go wyleczyć przed kolejną, jeśli dalej tam siedzi. Ale póki co to nawet na morfologie nie mogę się zebrać, nie mówiąc o wizycie u gina :/ no i toksoplazmoza. W pierwszej ciąży miałam fałszywie dodatni wynik i kilka tyg brałam niepotrzebnie antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 18:54

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, też się nie mogę zebrać, żeby w ogóle się umówić do gina, a jakoś miesiąc się czeka :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gin mam za sobą. Morfologie i tsh robiłam 2 miesiące temu. W pracy były badania krwi na borelioze (zawodowa choroba) i dodatkowo można było sobie zrobić inne pierdoly. Jak będę się wybierać znowu do gin to kazał zrobić prolaktyne i tsh. Jak na razie się nie wybieram. Jak okres znowu się zatrzyma i trzeba będzie wywołać to pewnie za 2 tyg do niego pójdę. A swoją drogą to w zeszłym tyg czułam owulacje i sluz też był ok. Wczoraj było mi niedobrze i brzuch mnie ciągnął. Ciekawa jestem czy coś się tam stworzyło. Sprawdzałam na apce jak się czułam w miesiącu, w którym zaszłam w ciążę. Jestem zaciekawiona co z tego będzie.

ZAneczka lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda trzymam kciuki za fasolkę, żeby zakiełkowała! :)

A u mnie skończył się dzień dziecka i w czwartek dostałam pierwszy okres :( tfu tfu taki mogłabym miec już zawsze. Prawie nie bolało, krwawienie już się kończy :) tylko Młoda przy cycku odstawia cyrki :/

A ja się wczoraj dowiedziałam, i to od mojego taty, że moja firma już nie istnieje, a szef założył sobie nową spółkę. Także już wiem, że nie mam gdzie wracać, wychowawczego też nie będę miała :/ czekam tylko aż w końcu do mnie zadzwoni i w końcu mnie o tym poinformuje.. Ciekawe czy on w ogóle wie, że mimo, że zamknął firmę to musi mi dać wypowiedzenie.. no i ekwiwalent za urlop.. ech, wszystko od nowa organizować trzeba..

iv096iyenbdfaarq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ruda, to czekamy na test :)

AnnaIzabela, co za człowiek :/ Ciekawe czy serio zadzwoni osobiście... Swoją drogą państwo nas w ogóle nie chroni przed takimi sytuacjami, a próbuje wymusić dodatni przyrost :/

mała_ruda lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... dodatni przyrost. Potem się dziwią, że babki na zwolnieniu lekarskim od początku ciazy bo nikt ich nie szanuje. Dlatego też chcę drugą ciążę bo nie mam co z dzieckiem zrobić. Na całą gminę ok. 9 tys ludzi jest 15 miejsc w żłobku..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaruda kciuki ;) jestem na podobnym etapie - sądzę, że w zeszłym tyg miałam owulację :D no ale ja nie liczę na to, że coś z tego będzie. Mam nadzieję, że okres już wróci chociaż :) odczuwam silnie pms, za czym to akurat w ogóle nie tesknilam :/ łapie mnie wieczorami taki wkurw, że nie mogę sobie ze sobą poradzić i zre bez opamiętania. W tym słodkie :/ a dopiero co się cieszyłam, że schudłam. Yh, co za los.

mała_ruda lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mały wstał o 1, nie miałam siły wstać zrobić mleka to dałam tylko smoka i spać do 5, dostał mleko i spał do 7.30. Dzisiaj szok! Poszedł spać o 20, ja sama z siebie wstałam o 6 zrobiłam mleko jak wróciłam to stał w łóżeczku. Zjadł i jeszcze śpi. Wyspalam się za wszystkie czasy.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było kilka fajnych, spokojnych nocek a tymczasem już druga z rzędu, kiedy Lila płacze i lata na spaniu po całym łóżku, makabra.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabyłam ubranko do sesji zdjeciowej na roczek (no i może na impreze) :D nie mogę się doczekać jak przyjdzie :D ale będzie urocza :D

https://s.click.aliexpress.com/e/clW7btNq

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:44

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86! <3 <3 piękna!!

Ale mnie dziś miło zaskoczyli ludzie w sklepie :O stoimy sobie grzecznie do kasy i woła nas kasjerka, że zaprasza Panią z dzieckiem. Ja mówię, że ciasno i nie będę się pchała i sobie poczekamy. I Pan (klient) z kolejki obok mówi, że tu się zmieścimy i zaprasza przed siebie. I jeszcze Pani przed nim się chyba głupio zrobiło bo też nas puściła. No w takim szoku byłam, że sobie nie wyobrażacie! :D

mała_ruda, Totoro, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela- https://allegro.pl/oferta/evita-sukienka-z-opaska-wszystkie-rozmiary-r-80-7669660000?fbclid=IwAR3iqlh3hUDBUrOohCGCldUJ1PhgGRvhpFjKTGK_AWFIXjA80VWZDEJC39U
    ostatecznie kupiliśmy taką, model nr 7
    a chciałam kupić taką czarną z cekinową górą i prostym czarnym dołem. Tylko rozmairu już w sklepie nie było... a teraz jakoś tam nie po drodze.

M86 sukienka mega:)

Tort na roczek zamówiony. Goście zaproszeni. Robimy w domu, tort, kawusia i słodkosci i tyle:)

Załatwiłam już wszystko w pracy. Jestem zadowolona, bo dowiedziałam się, że mogę wrócić, bo jako pracownik się sprawdzam. Czas pokaże:) Ale jestem meeega spokojna że to już za mną i że decyzja jaką podjęłam jest zgodna z tym czego ja chcę:).

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze zafasolkowanie! :) My jakoś zaczeliśmy do tego już podchodzić na luzie... No czasem jeszcze się stresuje, ale teraz jak w rodzinie zaczynają temat "może czas na drugie..." to my jakoś tak wyluzowaliśmy, ze nie musi być już teraz, tylko na spokojnie- będzie już to super, będzie za 3 miesiace super, za rok też ok. No jak nam do roku się nie uda to już do lekarza nas zabiorę bo... wtedy będę marwtić się ogromnie:(

Póki co to chyba wszyscysmy się pozaziebiali, córa kaszle Męzu ma katar, mnie boli gardło.

El*a lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka ta wasza też przepiękna!! Serce mi skradła ta z 8 zdjęcia w miniaturce <3

Ja oficjalnie jeszcze nadal nie wiem, że nie mam pracy. Zaczyna mnie to wkurzać.. Jutro chyba napisze do szefa z głupia franc, że wysyłam mu wnioski urlopowe poczta i zobaczę co zrobi.. Mega nie fair się zachował.. :/

Powodzenia wam w fasolkowaniu! Ja czekam jakieś dwa lata, muszę dac sobie odpocząć xD

iv096iyenbdfaarq.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak mi się przypomniało o tym forum,zaglądam patrzę a tu już plany na nowe ciąże woooow :) :) :) ja to wymiękam, jak pomyślę o kolejnych mdłościach hemoroidach nacietym kroczu i porodzie to chce mi się uciekać :P

Lila 11 miesięcy prawie ma i jest najkochanszym szkrabem świata (oczywiście wybitnym i genialnym jak każde dla swojej mamy hihi). Mówi już na mnie mama co jest najcudowniejsze na świecie. Chyba że ząbkuje i drze się i marudzi to wtedy nie jest

ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaaaaaa uciekło mi pół posta :( pisałam jeszcze, że mała jest ogromniasta ma ciuszki na 86 i waży 14 kilo co przy moim 160 i 60 kg wygląda komiczne jak ją gdzieś targam na rękach haha. Do tego mąż i ja mamy od urodzenia bardzo ciemne włosy a Lila jest blondynką. na szczęście jest do ojca podobna to nikt mnie nie podejrzewa :P Przesyłam pozdrowienia i trzymam kciuki za wasze fasolki :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka pięknie te sukienki! Mi pierwsza najbardzoej się podoba, ale ta co ty ją wybrałas też piękna:) ja mojej małej aż tak eleganckiej sukienki sprawiać nie będę, bo i tak cały czas na brzuchu jeździ , więc szkoda by było. Może na drugie urodziny dostanie:D

AnnaIzabela słabo z tym twoim szefem:/ co to za gość, że kończy działalności i nawet nie poinformuje pracownika na urlopie...

Ja tez bylam dziś u siebie w firmie, złożyłam wniosek na płatny urlop do 31 maja:) strasznie miło było ich odwiedzić i poczuć znajomy, wszechobecny zapach kawy na korytarzu:D szef kupił nawet dla mnie czekoladki :) zapewnił, że moje miejsce czeka i że nawet wpisał w preliminarz budżetowy nowy komputer dla mnie :D

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczynkę łatwiej ubrać :D Ja się zastanawiam co dla synka na roczek, żeby to wygodne było...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ